JAG VANN!!!

Jag som brukar säga att jag aldrig vinner hade turen att vara en av två som vann ett presentkort på 300 kr hos House of Lola i tävlingen som Dahlarna nyligen avslutat :-) Denna nyhet nådde mig i morse och som ni förstår fick jag en perfekt start på dagen. Jag blev superglad!



Bild lånad med tillåtelse

Shoppat och piffat

Denna höstlovsonsdag tog jag och Ebba en tur på stan och där blev det ett par små inköp. På Village hade de fått in massor av nyheter, bland annat inför julen, och som vanligt fanns det massor jag ville ha. Det jag kom hem med var siffror från Serholt som jag tänkte ha på svarta eller silverfärgade blockljus till advent. Nyponkvistar gillar jag också, så i dag blev det en ny för att piffa upp mitt "tända och vända".


Siffrorna säljs i påsar om fyra för endast 25 kr.




Variationsmöjligheterna med "tända och vända" gillar jag skarpt.

Jag måste också berätta om min nya upptäckt som jag tror kommer att leda till ett beroende. I går köpte jag nämnligen sprayfärg för allra första gången och började prova lite smått med två ramar som var guldaktiga innan. Det var ju hur enkelt och roligt som helst, så nu går jag bara runt och spanar efter lämpliga offer att spraya om. Ett träfat och ett tidningsställ är det som står näst på tur och de ska bli vita, medan ramarna som sprayades i går fick bli svarta.



I kväll kommer Emmy hem igen efter att ha spenderat två dagar hos sin farmor och farfar. Det blir alltså en massa mys att ta igen med henne i kväll och nu längtar mamma massor! Ha en fortsatt bra onsdag!

Bilder: privata

Ser ni?



Första gången som jag visar hur fönstret här i datarummet ser ut får ni också bildbevis på årets första snö som föll i förmiddags. Just då var jag och Ebba ute på promenad och en mysig känsla spred sig i min kropp, för nu börjar jag inse att det inte är så länge kvar till jul. Julstämningen har hållt i resten av dagen, så jag har börjat planera och fundera på hur jag vill pynta här hemma framöver. Så mysigt det ska bli!

Som ni ser är det inte mycket snö som la sig på marken, men ett tunt tunt lager ändå...


Är det någon fler som fått se snö i dag?

Bilder: privata

Laddad

Nu är mina mammabatterier verkligen laddade igen :-) Helgen i Umeå var alldeles fantastiskt härlig och jag ska ge er en kort sammanfattning av den. Först blev det shopping med kära Madde och sen åkte vi hem till Elisabeth för att kika på det nygbyggda superfina Borohuset. Där bjöds vi både på god äppelpaj och goda nyheter. Därefter åkte vi till min systers lägenhet för att snygga till oss innan middagen som sedan visade sig bestå av en supersmarrig pastarätt med kyckling och karljohansvamp för oss alla fyra. Lite rödvin och en irish coffe hann också passera min strupe under kvällens lopp innan jag nöjd och belåten la mig på kudden för att sova. Tack Madde, Elisabeth och Anna för en jättetrevlig kväll!

Ett besök på Mias Lustgård var såklart obligatoriskt som jag tidigare nämnde, men hör och häpna - jag kom faktiskt ut därifrån tomhänt. Det främsta skälet till det var att föräldrapenningen kom först i dag... Lagerhaus missade jag såklart inte heller och där hittade jag en söt liten docka i japansk (?) stil och den var jag bara tvungen att ta med mig hem. Min stil går absolut inte åt det asiatiska hållet, men denna söting har fått flytta in i vårt vardagsrum ändå och jag trivs med att ha henne där. Jag blir glad av att titta på den och därför blir den ett perfekt minne från denna helg och kan förhoppningsvis pigga upp mig om jag blir för trött på att jaga blomjordstokiga lilla E.



Bild: privat

Trevlig helg!



I morgon bitti åker jag upp till kära gamla hemstaden Umeå. Där väntar shopping och middag med några tjejkompisar. Det ska bli jättetrevligt och mysigt och jag har länge sett fram emot denna helg. Jag kommer att övernatta hos min lillasyster och hennes kille, så jag kommer absolut att få den dos av egentid som jag så väl behöver. Mina små flickor får samtidigt en mysig helg med sin pappa och så får vi alla längta efter att ses igen på söndag.

Jag önskar er alla en jättehärlig helg! STORA KRAMAR

Vinn kläder från House of Lola!

Nu har  Dahlarna än en gång anordnat en tävling med ett superfint pris. Priset kommer från nya klädmärket House of Lola och eftersom jag tycker de verkar ha riktigt tuffa kläder vill jag självklart vara med och tävla.



Bild lånad med tillåtelse.

Här är jag!

Oj oj oj, jag vet inte var tiden tar vägen. Nu har det plötsligt gått flera dagar igen utan att jag hunnit slänga in ett inlägg. En stor anledning är förmodligen att min busiga ettåring inte sovit särskilt långa pass denna vecka. Jag hinner precis röja lite här hemma, slå i gång datorn och surfa runt på några bloggar när jag plötsligt hör en napp åka i golvet i rummet ovanför mig...

Min fina apsvans (blomman alltså...) har fått utstå mycket stryk de senaste dagarna. Den terroriseras och förlorar blomjord så fort mamman vänder ryggen till. Tidigare har det gått så bra med alla blommor på de låga fönsterbrädorna i vardagsrummet men nu har blomjordsgalningen i min ettåring vaknat. Åh vad jag längtar tills denna busperiod är över så att jag kan få sitta ner lite mer ;-)

Mitt Cultset som står bredvid disksetet har i alla fall hunnit få sig en höstutstyrsel i form av en svart ljuskub i stället för den vita med gröna flugor på. Jag har också köpt den avlånga changeljusstaken med fyra rutor, men det är också allt. Jag tänkte nog börja med att ha den framme som adventsljusstake, så när jag på lördag åker till gamla hemstaden hoppas jag att Mias har något jag kan pynta den med. Tänk att jag snart får gå in på Mias Lustgård igen... inte en dag för tidigt.



Kram på er alla och tusen tack för alla värmande kommentarer!

Bild: privat

Tavellister uppe!

I dag har vi äntligen fått upp tavellisterna i vardagsrummet och så här blev det:





Både klockan och de små husen har fått flytta från Malmbyråerna, så nu blev det lite tomt där. Förhoppningsvis hittar jag något annat passande i mina gömmor som kan placeras där i stället.

Om ni ser något rosa lurvigt bredvid lampan i fönstret kan jag avslöja att det är en My Little Pony som smugit sig dit. Lätt hänt i en småbarnsfamilj!

Hoppas ni har...

...en trevlig helg för det har jag :-) I dag har vi hunnit med att ekipera storsessan inför vintern med både en ny overall och täckdress. Till lilla sessan behöver vi bara plocka fram storasysters gamla. Perfekt! Vi har också hunnit med att få besök av min vän Marie och hon hade med sig världens sötaste tofflor till nyblivna ettåringen. Såklart blev hon bjuden på kanelbullar, lite så här i efterskott.

Detta korta inlägg avslutas med ett budettips på hur man kan piffa upp genom att dekorera med fina kolor och frukter.



Varma lördagskramar!

Bild: privat

Pimpat Poäng

Vår Poängfåtölj är ett Blocketfynd som vi köpte när lillsessan var nyfödd och jag upptäckte att Lillbergs gungfåtölj inte var så skön att sitta och amma i. Något man får räkna med när man handlar på Blocket är ju att det kan finnas vissa skavanker på möblerna och i vårt fall var det en liten fläck på ryggstödet som inte gått bort i tvätten. Jag har gått och stört mig på den där fläcken och försökt dölja den med en filt, men så i går kväll fick jag en annan idé. Jag har ju sett att Malin sytt kuddband och då tänkte jag att jag kunde försöka mig på ett ryggstödsband sytt efter liknande princip. Till min gamla syslöjdsfröken kan jag bara säga att ja, jag klarade av att sy två decimeter raksöm...




Ingen mer fläck i sikte! :-) Ni börjar kanske tröttna på att jag visar bilder på denna läshörna titt som tätt, men med två småtjejer som busar runt om dagarna tar piffandet sin tid. Nästa projekt i läshörnan blir att ta tag i sladdinfernot och så kanske en tavla eller något annat på väggen bakom fåtöljen.

Ha en härlig fredag!

Bilder: privata

Design för ett gott syfte

I dag såg jag en annons om att några framstående svenska designers har formgivit heminredningsprodukter i samarbete med Rädda Barnen. Nu verkar det som om shopen öppnar först i slutet av oktober, men jag ska absolut klicka in där och kika när den väl öppnar.



Bild: raddabarnen.se

Löv it!

En dekorationskvist med löv för 19 kr gjorde mitt ljusarrangemang på köksbordet lite mer höstigt.

Lampfynd nr 2

Nu är jag tillbaka efter ännu en ofrivillig bloggpaus. Helgen har inte gett möjlighet till något bloggande, men nu är min mamma här på besök i några dagar och jag får möjlighet till ännu mer egentid :-)

För någon månad sedan berättade jag att jag fyndat två lampor på EM och här är taklampan som i helgen äntligen hittat sin plats i vardagsrummet.





Redan i dag kom tröjan jag bloggade om i förra inlägget och den är både skön och snygg om jag får säga så... Eftersom mamma är här har jag för en gångs skull möjlighet till barnvakt under dagtid och i morgon ska jag utnyttja det genom att passa på att gå till frissan och njuta. Jag längtar så efter lite uppfräschning!

Klickat hem...



...denna svarta Avanna-tröja från Nelly.com, eftersom jag länge varit sugen på något av Annas läckra plagg. Det kanske verkar som om jag är helt fixerad av kläder som har någon anknytning till mitt namn eftersom jag visat mina byxor från Koola Anna tidigare, men jag lovar - så är inte fallet ;-)

Bild: nelly.com

Uppdatering från vardagsrummet

Här kommer några bilder från vardagsrummet som jag roade mig med att fotografera denna tråkiga regndag.


Läshörnan har nu piffats upp lite med två tavlor som matchar fotpallen.




Trist och blött väder, så det är tur att jag har två små som håller mig mer än sysselsatt här inne. Hoppas ni har det vackrare utanför era fönster i dag!

Vilken tabbe!



Ja, ni ser säkert vilket misstag jag gjorde när jag trodde att jag fyndade tre muggar för 20 kr på Dollarstore?!

Bild: privat

Skorpor och rosa band

För några veckor sedan när vi var och handlade fick vi denna söta skorpburk. Eller fick och fick - man fick den OM man köpte två förpackningar av Brandts skorpor. Det var visserligen ingen stor uppoffring från vår sida, eftersom vi gärna knaprar på dessa skorpor då och då som variation till de betydligt nyttigare krisprollsen ;-)



Oktober är som bekant en rosa månad och i dag gjorde jag en liten insats genom att köpa de rosa wettextrasorna. Gör det du med! Jag menar, disktrasor byter vi ju alla och då känns det bra att kunna bidra till bröstcancerforskningen, även om det nu bara råkar vara 50 öre per förpackning som går till just det ändamålet...



Bilder: privata

Nya barnmöblerna och pyntat loppisfynd

Ebba fick som sagt var ett bord och två pallar till sitt ännu inte omtapetserade rum. Tack mamma och E! Möblerna är jättesöta och gav mig inspiration att inreda hennes rum med röda detaljer när det väl blir dags att göra om där inne. Vårt sovrum får nog ändå vara det som står näst på tur. Hur som helst, här kommer några bilder på möblerna som kommer från Åhléns och serien Planetpolarna.






Oops, här hade visst lite pussel ramlat in i bilden...

När det var loppis här på villaområdet för några lördagar sedan fyndade jag ett tråg för endast 20 kr. Jag visste väl egentligen inte vad jag skulle ha det till, men jag kände att det bara ropade på  mig så då kunde jag inte låta bli att ta med det hem. Min snälla mamma hade med sig lite smått och gott i lördags som hon pyntade tråget med och då blev det så här:



Hoppas ni haft en bra start på veckan! KRAM

Bilder: privata

I helgen har vi firat...



...och fyller man år på kanelbullens dag blir det såklart också...



Födelsedagen var jättemysig med besök av släkten och mycket gott fika och fina presenter. Bland annat fick lilla ettåringen kläder, pekböcker, pengar och två pallar och ett bord i serien Planetpolarna. De är så söta, så bilder på dem kommer senare. Dagen avslutades med ett restaurangbesök och sen hopp i säng efter att ha varit på topp hela dagen lång. Storasyster har varit behjälplig med paketöppning hela helgen lång, eftersom födelsedagsbarnet själv var nog så glad över att få så fina papper och snören ;-) Det brukar väl vara det som intresserar ettåringar allra mest och det antar jag känns igen? Vad mysigt det är att fira barnens födelsedagar!

I dag har regnet öst ner hela dagen, men vi har haft det bra ändå. Först kyrkis för alla fyraåringar som ville få barnens bibel och där bjöds det på fika och varmkorv. Sen blev det ännu mera fika och umgänge med Emmys nya bästis och hennes familj. På inredningsfronten har Boom som fanns i gamla hemstaden under helgen öppnat även här, så det var kul att hinna med ett besök där och hitta ett sortiment som kändes igen. Det blev inga inköp, men jag har däremot ändrat piffet på köksbordet och med bildbevis på det avslutas detta inlägg. Nu känner jag mig inspirerad att blogga igen så nu dröjer det inte lika länge innan jag är tillbaka ;-)



Bilder: privata