Awsome :-)

Min kära och för tillfället höggravida vän Jenny har gett mig en awsome-award och jag blev såklart jätteglad. Vi två hade en storhetstid som innehöll det mesta under gymnasiet. De åren kommer jag att leva på resten av mitt liv... Tack allra käraste Jenny!



Med awarden följer en uppmaning att berätta tio saker om sig själv och precis som Jemps ska jag försöka berätta tio saker som kanske inte så många vet.

- Jag, som under hela mitt liv varit laglydigheten själv, kröp under en blöt natt i min ungdom in under stängslet till ett utomhusbad tillsammans med några vänner och tog mig ett nattdopp. Allt för att inte visa mig feg inför killen som senare skulle komma att bli min pojkvän.

- Tack vare en snäll låtsaspappa och på senare tid en snäll make har jag i hela mitt liv aldrig behövt klippa en endaste gräsmatta.

- Jag kuggade på min första uppkörning på grund av en misslyckad parkering. Bara någon dag senare blev jag kallad till körskolan där min körskollärare berättade att jag skulle få köra upp igen även om det inte gått två veckor som då var regeln att man skulle behöva vänta. Uppkörningskontrollanten hade tänkt på mig och haft dåligt samvete över att det var hans fel som tog mig till en parkering där alla platser var förhyrda och att jag då fick hjärnsläpp och inte visste var jag skulle ställa mig, vilket resulterade i min kuggning. Två dagar senare hade jag mitt körkort!

- Jag undviker att gå till tandläkaren, något som jag ständigt jobbar på att bli bättre på...

- Jag har ständigt dåligt samvete över att jag inte tar mig iväg för att träna.

- Jag är hypokondrisk emellanåt.

- När jag och Mathias flyttade ihop kallade han mig för Monica, eftersom han tyckte att jag hade precis samma tendenser när det gäller noggrannhet och regler som Vänner-karaktären.

- Sedan gymnasiets storhetstid har jag kvar vanan att ge var och varannan person smeknamn, något som kanske inte alltid uppskattas, om man nu inte gick i SP3S 98/99 vill säga...

- Jag gilllar att kolla på ishockey.

- Nu när jag snart ska fylla 29 är jag överlycklig över att vara ett decemberbarn, eftersom jag är lite nojig inför att fylla 30.

Ha ha, det blev många avslöjanden där... Nu ska jag ge awarden vidare och jag väljer dessa fina tjejer:

Dahlarna, som är en en oerhört varm och inspirerande bloggvän.

Min brevis Ulrika som jag lärde känna via en föräldrasida när vi båda väntade våra första barn för ungefär sex år sedan och som jag äntligen fick träffa irl i lördags. Hon är en av världens bästa!

Pyssliga Jakobs som kämpat på med flyttbestyr och nytt hus samtidigt som hon minst sagt haft känningar av sin nya graviditet.

Som alltid när det gäller utmärkelser finns det många som jag skulle kunna ge den till. KRAM till er alla som läser min blogg!

Efterlängtade adventshelg

Efter en omvälvande vecka på många sätt och vis kan jag äntligen visa ett livstecken. Denna helg är verkligen efterlängtad, både på grund av den jobbiga veckan som gått men även för att det är första advent på söndag. Jag har börjat pynta så smått och i morgon tänker vi trängas tillsammans med andra nyavlönade på Birsta City och IKEA i Sundsvall. Det är det helt klart värt, för då kommer jag att få träffa en kär vän som jag aldrig träffat irl. Hon skulle passande nog också dit på lördag och då vill jag helt klart ta chansen att äntligen få ses :-)

Min stora sessa Emmy 5 år börjar bli mer och mer som sin mamma. När vi gick förbi ett skyltfönster såg hon en söt svart tomte och sa "den passar ju till mina svarta adventsljusstakar". Klart att hon fick köpa den när hon har så bra koll!



Ha nu en jättemysig helg! KRAM

Bild: privat

Vinn UGG:s

Jag är med och tävlar om ett par mysiga UGG's från Sheperd hos Allt om the hills. Tävlingen pågår till och med den 2 december, så om du också vill få chansen att bli varm och skön om fötterna i vinter går du in här och tävlar.



Bild lånad med tillåtelse.

Priset

Jag har fått frågan vad knivmagneterna kostar och den prisvärda kostnaden är 79 kr styck :-)

En riktigt trevlig helg önskar jag er alla! Kram

Knivmagnet från KG

I dag fick jag det trevliga samtalet från Village att de nu fått hem knivmagneterna från KG Design och att de lagt undan några stycken till mig. Passande nog befann jag mig precis just då hos min frisör lite längre ner på stan för att köpa schampo, så det var bara att bege sig upp till Gallerian och köpa dem. Det blev fyra stycken och jag valde att bara ta vita.



...och utan blixt





I samband med att jag satte upp knivmagneterna rensade jag lite på köksbänken och förpassade bland annat perkulatorn till ett skåp. Den är ju inte snygg för fem öre, men drömmen är en espressomaskin och den skulle minsann inte hamna i något skåp ;-)

Jag och mina flickor har varit lediga i dag och vi har verkligen haft en lugn och skön dag. I morgon väntar däremot jobb och dagis igen. Sköt om er!

Förresten, min besöksstatistik har ökat en del den sista tiden och det glädjer mig massor. Även om jag inte alltid uppdaterar flitigt är det jättekul att ni verkar kika in ändå. Finns det några nytillkomna läsare som skulle vilja säga hej?!

Bilder: privata

Mer från Village

I förra inlägget nämnde jag klubbkvällen på Village och det var inte bara dörrmattan som hamnade i min shoppingkorg den kvällen.


Ett ljusfat med tillhörande ljus som kommer att dekoreras med juliga detaljer om ett par veckor.





Snart finns dessa Pastill glasunderlägg från KG Design i alla färger hemma hos mig. Jag blir aldrig trött på dem! På tal om KG Design så väntar jag nu bara på ett samtal från Village med beskedet att de fått hem de roliga knivmagneterna som jag planerat att köpa till köket. Det blir förhoppningsvis en roligare detalj än vår svarta vanliga tråkiga magnetskena.

Tack för de fina kommentarerna i mitt förra inlägg! Det är helt klart som Pysseliten skrev angående att många lärare bloggar; det är verkligen ett sätt att koppla av :-) Kram på er!



H E M M A - ett av världens finaste ord

Som lärare kommer det ibland vissa veckor som är helt sjukt hektiska och förra veckan var just en sådan för mig. Det var allt från omdömen som ska skrivas till föräldrar som ringer och vill prata om sina barn och hips vips var all min egen planeringstid som bortblåst. I torsdags kväll var vi dessutom tvugna att hålla ett extra föräldramöte, som egentligen handlade om ett problem på elevernas fritid. Stressen som vi lärare sägs lida av har jag verkligen fått känna av och det var mindre kul, men nu känner jag mig lite lugnare efter att ha fått njuta av en skön helg med nära och kära.

Ett trevligt inslag i min annars så jobbiga vecka var klubbkvällen på Village i tisdags. Där bjöds vi på gott tilltugg, specialerbjudanden och en massa inspiration inför julen. Jag fyndade bland annat en dörrmatta för 99 kr.



Jag har många inlägg hos er att ta igen, men när jag varit som mest stressad är 256 olästa inlägg på bloglovin inte det som får mig lugn. Det blir liksom ett kvitto på hur otroligt mycket jag har missat denna vecka och därför har jag markerat alla inlägg som lästa och tar mig istället an en helt ny vecka med både ny energi på jobbet och inför bloggandet. Ha en skön söndag kväll! Kram

Bild: privat

Vinn zinkhus!

För att fira att butiken fyller ett år anordnar Carlsson Interiör & Design just nu en tävling där priset är ett finfint zinkhus från Walther & Co. Tävlingen pågår till den 14 november kl 20:00, så klicka här om du också vill vara med.


Bild lånad med tillåtelse.

Rött

Äntligen fredag! I dag har jag haft en alldeles underbar arbetsdag. Vi var nämnligen på teater i eftermiddags, hela högstadiet. Det var teatergruppen Ung utan pung som gav föreställningen Chilla eller tjalla och den var helt otroligt rolig, men även tänkvärd. Ett gott betyg till föreställningen är att den uppskattades både av oss lärare och eleverna. Något som också uppskattades var att skoldagen sedan slutade tidigare för de flesta och många av oss begav oss snabbt till stadens butiker och gallerior för att slippa undan regnet. Jag fick med mig kläder till Emmy hem, men även några små detaljer till köket. Efter att ha avnjutit fredagstacos och ett glas rött blev det mer piff med just rött och jag börjar vänja mig mer och mer med den färgen. Tur det, eftersom det lackar mot jul...


Av en disktrasa från Malin Westberg blev det en tavla.


Dessa ljuslyktor som jag köpte för flera år sedan har också fått komma fram igen.

Nu väntar fredagsmys med idol och sedan en lugn helg när vi till stor del bara planerar att ta dagen som den kommer. Jag önskar er alla en skön helg!

Nygammalt set

För ungefär fem år sedan hade jag en period med mycket rött och vitt i vårt förra kök. Då köpte jag bland annat en spagettiburk och ett set med salt- och pepparkar på Lagerhaus i Göteborg. I går kväll grävde jag lite i mina skåp för att se om jag kunde hitta några gamla detaljer att plocka fram då min längtan efter vitt och rött i kombination nu börjar bli större igen. Dessa hade jag helt glömt bort, men plockade glatt fram dem igen och ångrar nu starkt att jag inte köpte fler burkar som fanns i serien.



Vi gjorde en blixtvisit till IKEA i söndags och då köpte jag några vitröda saker som många av er säkert redan är bekanta med, men bilder kommer framöver ändå.

Bild: privat

Tävla hos fru Sätterlund!

Förra året hade rara fru Sätterlund en tävling där hon lottade ut fina julsetet av Karin Mannerstål. Tyvärr hade jag inte turen att vinna då, men skam den som ger sig. Jag provar igen! Vill du också vara med och tävla gör du det här senast den 9 november kl 20:00. Grattis till 100 000 besökare fru Sätterlund!



Lånad bild.