I stringhyllan

I dag har vi halvt om halvt återgått till vardag här hemma eftersom Mathias börjat om att jobba. Efter gårdagens fantastiska sommarväder fick vi återigen ett bakslag med regn, vilket i och för sig kom rätt lägligt då Emmy fått hög feber. Vi har bland annat passat på att rensa i hennes garderob och Ebba blev överlycklig då hon fyndade en massa plagg bland storasyrrans urvuxna. Städ och plock i köket har jag också hunnit med och här kommer dagsfärska bilder från Stringhyllan:
 
 
 
 
Bilder: privata

När en petunia går av i utekrukan...

...kan man ta in den i en vas i stället :-)

 

Vem bor här?

Jag blir full i skratt när jag går förbi bordet i hallen och ser mängden krimskrams som någon i huset tagit av sig och sedan lämnat kvar. Hmm... Jag undrar vem som är den skyldiga ;-)

Äntligen mobilblogg igen!

Tack för tipset om att installera om appen! Efter att ha gjort det typ 10 gånger lyckades jag äntligen logga in igen. Det firar vi med söta maränger från Systrarna Voltaire och som flickorna fått hemlevererade från butiken i Stockholm. Trevlig lördagkväll!

Tillsammans med OwePå NK i Göteborg blev han min, Owe som är en del av Lisa Bengtssons Tillsammans-kollektion, och nu är frågan bara var han ska få bo. I köket eller kanske i vardagsrummet? Inramad och klar är han i alla fall!

Bild: privat

Under parasollet

Äntligen, efter en lååång tid av trist väder, fick vi tillfälle att plocka fram parasollet som vi köpte förra sommaren. Eftermiddagen har spenderats på altanen med solskyddsfaktor, tidningar och korsord medan flickorna nöjt plaskade i uppblåsbara poolen. Ibland fungerar allt som det ska och sådana ögonblick gäller det att ta tillvara på.Jag kan inte längre mobilblogga via blogg.se-appen på min iphone, för jag lyckas inte ens logga in. Är det fler som har samma problem och vet någon hur man kan få till det?

Bild: privat

Kuddarna utanför fönstret

Vi tillbringade ett dygn i Kiel på vår semesterresa och där finns butiken Ferdinand Meislahn, som säljer dam-, herr- och barnkläder samt bädd- och badrumstextil, och som helt klart vet hur de ska dra blickarna till sig: pastelliga kuddar under varje fönster på de två översta våningarna i byggnaden där de huserar.Att få spendera ett dygn på tysk mark var ovärderligt för mig och jag älskar verkligen att få prata det språk jag undervisar i vid sidan av svenskan. Att tala språket och hålla i gång min egen förmåga i landet det talas är kompetensutveckling i dess allra bästa form :-)

Bild: privat

Stilleben en regnig dag

Ett stilleben är lätt att göra och är en passande sysselsättning när den svenska sommaren bjuder på ännu en regnig dag.

Innehåll:

Bricka Groggy - IKEA
Ljusstakar Festivo - Iittala
Glasask - Loppisfynd
Vas - begagnat labbglas från Göteborgs Naturhistoriska Museum
Murgröna - från kruka på altanen

Bilder: privata

Legoprylar till köket

Jag är barnsligt förtjust i den klassiska legogubben och därför var det inte bara döttrarna som shoppade i Legoshopen... Hoppas ni står ut med gryniga kvällsbilder ;-)


Vattenflaska som förutom att bara stå och se fin ut fungerar bra i kylväskan när det är picknickdags.


Dessa två blir roliga att ställa fram till middagsbjudningar.

Bilder: privata

I ett hotellrum på Legoland

Efter två mobilinlägg och åtta dagar på resande fot är jag nu tillbaka här på bloggen då vi i kväll har kommit hem från en fantastisk semestertur. Vi har hunnit uppleva släktmys i Göteborg, bus och spännande upplevelser på Legoland, känt på pulsen i Kiel och njutit av lyx till havs. Jag tänkte dela med mig av några ögonblick från vår vecka och jag börjar med hotellet på Legoland, där vi hade turen att få en juniorsvit i stället för ett standardrum :-)


Här sov jag och Mathias. Inte helt fel att somna bredvid Arne Jacobsen heller...


Emmy och Ebbas bäddar där överraskningar väntade på kuddarna när vi anlände.Vi är alla fyra mer än nöjda med vår vistelse på Legoland och jag rekommenderar varmt ett besök där! Nu ska jag njuta av att få sova i min alldeles egna säng igen.

Bilder: privata

Nice seat

Just nu gillas dessa :-)