På tal om kuddar...

I torsdags hade nya Hemtex premiär och jag var såklart för nyfiken för att kunna hålla mig från att ta en titt på nysatsningen. Nu satsar Hemtex på mestadels textilier igen och har bland annat ett spännande samarbete med Oddbirds på gång. De produkterna väntas landa i butikerna i september om jag inte minns fel och det är något jag ser fram emot.

Ett av nypremiärerbjudandena var tre kuddar eller plädar till priset av två, jag slog till på tre nya kuddar till vardagsrummet.Dessa kuddar är grå och lite blanka i materialet, även om det kanske inte syns så bra på bilden.

Gungfåtöljen fick en ny enkel svart kudde i bomullsväv, men med lite nitpiff som var det som gjorde att den fick följa med mig hem.Extrakuddar förvaras i nya korgen.

Nu är en händelserik helg alldeles snart till ända. Helgen inleddes med att Mix Megapol sände live från vår stad och då bjöds det bland annat på ett uppträdande med Ola. Jag och tjejerna var tidigt på plats och kunde till deras stora glädje se favoriten från första parkett. I går invigdes Botniabanan och då var det aktiviteter över hela stan. På kvällen uppträdde EMD och då var Emmy givetvis på plats. Kvällen avslutades på bästa sätt då hon äntligen drog högvinsten på ett chokladhjul och kom hem med 2000 g marabouchoklad. Helgen hade varit fulländad om det inte vore för den sega förkylningen som hela familjen dragits med ett tag. Ebba som hittills klarat sig bäst vaknade upp med ont i örat i natt och fick sedan feber i dag. Nu hoppas vi på snabbt tillfrisknande och en mindre snuvig vecka än förra!

Bilder: privata

Kuddar jag gillar

Happy Dining-utställningen hade många guldkorn och några av dem var kuddarna med citat som jag verkligen fastnade för."Champagne should be dry, cold and free" - Winston Churchill, är väl ett klockrent citat? Kuddarna är tryckta av Bergh Fabrics.

Bilder: privata

Cult Design

Nu har det redan gått två veckor sedan jag besökte Formex, men jag lever fortfarande på mina två fantastiska inspirationsdagar. Henrick hade ordnat en rundvandring hos sju olika företag där vi var ett gäng bloggare som fick glädjen att lära känna både företagen och produkterna lite bättre. Ett av företagen som besöktes var Cult Design. I deras monter fick vi träffa Magnus Tyrén som är en av grundarna av företaget. Han berättade om nyheterna och jag tycker att de har de snyggaste nyheterna på länge denna säsong. Många vill-ha-prylar!Det stringinspirerade fatet och mosaikmönstret på bland annat pumpflaskor är två av nyheterna som jag gillar massor och som jag även har glädjen att redan ha på en diskbänk nära mig. Andra nyheter är:

Minimonster, som precis som My & Mini designats av Lovisa Persson. Den första barnserien gjorde hon när hon väntade sitt första barn och när hon väntade andra barnet blev det Minimonster som kom till.

Flowerbox visar att Cult nu satsar ordentligt på krukor igen och det är något som glädjer mig mycket.Här ser ni fler produkter i serien Vintage Retro (design Marita Lord). Mosaikmönstret är handmålat, varenda liten ruta...Det finns många fler snygga nyheter att berätta om, men dem spar jag till lite senare. Jag avslutar detta inlägg med samma uppmaning som Cult Design - Dare to be square!Bilder: privata

Korg

Korgar tycker jag om och just nu är det min Korbokopia från Ica Maxi som gillas allra mest. Maken kom hem med den efter ett besök i gamla hemstaden i dag. Han hade inte köpt den på eget initiativ, utan på uppdrag av mig efter att jag blivit tipsad av Elin.

Det känns som att den kommer att kunna bli användbar...Till tidningar, eller......filtar.Kanske får den stå i hallen och vänta på att fyllas av vantar och mössor. Med tanke på att den kostar ungefär en tredjedel av vad orginalet gör skulle jag ju kunna köpa flera ;-)

Bilder: privata

Happy Home

I entréhallen på Formex fanns en trendutställning skapad av Jan Rundgren. Denna utställning bjöd inte bara på mycket glädje, utan också på massor av inspiration.

Blandningen av vitt, svart och rött är verkligen toksnygg!Retromönstren från Koloni Stockholm gillar jag skarpt.

Nu önskar jag er en trevlig helg!

Bilder: privata

Branch Hanger - mini cabinet

Bosign har många snygga och smarta produkter. Sedan tidigare har jag en Surf Pillow och nu har jag även nyheten Mini Branch Hanger Cabinet i min ägo.På själva hängaren och hela vägen ner längs grenen finns vaddering som skyddar köksluckan så att det inte blir repor.

I dag är jag och flickorna lediga, eftersom Emmys fritids har planeringsdag. Efter lunch tänkte vi besöka lekparken nere på stan och sen fika med kompisar. Det känns som ett skönt avbrott efter tre arbetsdagar :-) Jag önskar dig en fin dag!

Bilder: privata

Gobitar på Formex

I förra inlägget skrev jag att Koziols sortiment får mig att tänka på en godisbutik, men det fanns fler montrar med produkter som kvalar in i den kategorin.

Guzzini - Italienskt märke med massor av produkter som faller mig i smaken. Smarta förvaringsburkar med tätslutande lock. Brödskrinet finns såklart i flera färger och bestickförvaringen är en av produkterna jag fastnade allra mest för.Bestick att bli glad av :-)

JellyBean - har fantastiska produkter för det dukade bordet som du kan handla direkt från deras egen hemsida.

Jag har hittills bara vita efterrättsskålar och en fruktskål i vitt, men det vore minst lika fint att ha till exempel en efterrättsskål i varje färg. Kakfatet med tillhörande kupa är en annan favorit.

KG Design - Enkla, snygga och tåliga produkter.Glas- och grytunderläggen gillar jag både att köpa i många färger till mig själv, men tycker även att de är perfekta presenter.Sweet Cake :-)

Bilder: privata

Koziol your life!

Att tyska Koziol är ett av mina favoritmärken inom inredning är nog ingen hemlighet vid det här laget. Självklart besöktes deras monter på Formex.


Smyckesträd är en av nyheterna och ingen blir väl överraskad av att ett vitt nu står på min önskelista, även om bland annat de cerise/plommonlila också har en höstigt mysig färg.


Fåglarna är så söta!


Lika många gobitar som i en godisbutik.


Det gigantiska babelfatet som döljer sig under all blomster vore inte helt fel att ha på bron eller altanen.

Jag har nu avverkat två arbetsdagar efter semestern och börjar komma in i jobbrytmen igen. Nu fattas bara lite mer planering innan vi är redo att ta emot eleverna på måndag. Just nu sänds sista avsnittet av allsången, så sen kanske sommaren officiellt är slut?!

Bilder: privata

"Sagan möter verkligheten"

För att fira Mumins 60-årsjubileum hade inredningsarkitekten Frida Wanselius (bland annat känd från Roomservice på kanal 5) fått i uppdrag att göra en utställning på temat "Sagan möter verkligheten". Jag tycker att hon lyckats fånga temat perfekt, för även om miljöerna hon byggt upp bestod av många Muminprylar kändes det som att de smälte in i inredningen på ett behagligt sätt.

Vår torsdag på Formex började med en härlig frukost och slutade med Muminmingel där det bjöds på snittar och kall öl (finländsk såklart). En liten present fick vi med oss också och det var glasunderlägg från optodesign.se. Dem måste ni bara kolla in, för de har förutom fina Muminillustrationer också en humoristisk tvist. Fler sådana finns absolut på min önskelista!

Bilder: privata

PressfrukostenJag är överväldigad! Mina två dagar på Formex var alldeles underbara och fyllda av inspiration och trevligt sällskap. Trevligheterna började på torsdag morgon med pressfrukosten, som även vi bloggare fick äran att närvara vid.Temat Happy märktes verkligen direkt. Det var glada färger överallt och visst blev vi alla lyckliga av att mötas av varsitt paket vid frukostborden. I paketen väntade vår frukost bestående av sandwich, muffin, macarones och yoghurt med nötter. Till det serverades kaffe och juice.

Här ser ni programmet för frukosten:Martina Haag blev min favorit när hon skrev krönikor i tidningen Mama och jag har sedan dess läst flera av hennes böcker. Därför blev jag extra glad att det var just hon som delade med sig av sina tankar kring temat Happy.Frukosten var bara en liten del av allt det fantastiska jag fick vara med om. Jag hoppas att ni kommer att stå ut med fler bilder, skildringar och tankar som kommer att komma här på bloggen framöver ;-)

Väskan är packad...

...och om några timmar sätter jag mig på nattbussen mot Stockholm och äventyret som väntar. Min mamma, som ska vara med flickorna när jag är borta och Mathias jobbar, anländer alldeles strax. Hon har utlovat färska jordgubbar från sin vänninas trädgård, så jag får ett gott avslut med familjen innan vi skiljs åt för några dagar.Denna fina vilstol fotade jag i sagoskogen vi besökte förra söndagen. Den får symbolisera vilan jag får från familjelivet men den kanske också kan behövas efter två dagar på Formex. Jag ser fram emot att få dela med mig vad jag upplevt på mässan. Ha det så bra till vi hörs igen! KRAM

Bild: privat

Spännande roligheter

I dagens post fanns ett extra roligt brev som innehöll...På tisdag kväll åker jag mot Stockholm för att på torsdag få gå på Formexmässan för allra första gången :-) Jag kommer förutom att delta i pressfrukosten, bloggträff och andra spännande aktiviteter få träffa min bloggvän Dahlarna för allra första gången. Det ser jag fram emot väldigt mycket! Temat för höstens Formex är Happy och jag är verkligen happy att jag får möjlighet att uppleva detta. Det känns nästan overkligt att jag, som tidigare följt andra bloggares rapportering från Formex med spänning, själv ska få vara där och ta del av massor av inspiration. 

Under dagarna i huvudstaden kommer jag att bo hos en av mina käraste vänner, Jenny, som på julafton blev mamma till lilla Irma. Nu får jag äntligen träffa lilla sötisen och hennes föräldrar och samtidigt uppfylla mitt löfte att komma till Stockholm innan jag blir 30 ;-)

Bild: privat

Bokstäver och hus

I ett tidigare inlägg gav jag en hint om Villages kommande höstsortiment. Hus och bokstäver håller i sig hos fler butiker denna höst. På Lagerhaus finns bland annat bokstäver i plåt som jag genast blev förtjust i när jag besökte en av butikerna i Göteborg. Husmotiv finns till exempel på påslakan, örngott och härliga filtar. Eftersom jag reste med tåg var mitt utrymme för shopping tyvärr begränsat, men jag fick med mig både en bokstav och en shoppingbag med husmotiv med mig hem.


Just nu har jag påsen nära balkongdörren och förvarar våra små dynor till balkongstolarna i den. När dynorna inte längre används kanske den får användas till pappersinsamlingen eller så kommer den väl till pass när leksaksförvaringen i vardagsrummet inte räcker till.


I samma serie som detta A i plåt finns också ett B och ett &-tecken. Jag har ställt mitt på tavellisten, men det går lika bra att skruva upp på väggen.


Så här ser det ut på tavellisterna nu. D:et köpte jag förra sommaren och det står för hela familjens efternamn så nu finns båda mina initialer där ;-)

Bilder: privata

Storasysters rum

Emmys rum är ommålat, inflyttat, rensat och klart sedan ett par dagar. Här kommer ett gäng bilder på resultatet, men jag bjuder först på en sista bild på de gröna tapeterna som jag är så glad att slippa. När vi precis flyttat in och gjort i ordning rummet för två år sedan såg det ut så här:... och så här ser det ut nu:


Dinotapeten som suttit uppe i två år får såklart hänga kvar.


Om drygt en vecka får Hello Kitty börja jobba på morgnarna igen.


Klädhängaren från Åhléns används flitigt.

Bilder: privata

Grönt...

...är en av mina favoritfärger, men inte alltid. När vi flyttade in i huset för två år sedan ville Emmy ha grönt som matchning till fondtapeten och eftersom vi ville att hon skulle känna sig hemma och trivas efter flytten lät vi henne bestämma det. Ända sedan den gröna tapeten kom upp har jag känt att det är en oerhört jobbig grönfärg. Jag har gått och småstört mig på den mest hela tiden, men nu är den äntligen ett minne blott. Denna onsdag har regnet öst ner hela dagen och vi bestämde oss rätt tidigt i förmiddags för att göra ett ryck i Emmys rum. Tack vare en bra vitfärg från Sadolin med snabb torktid håller Mathias just nu på med tredje och sista varvet. Redan i morgon kommer Emmy att få slippa sova i bäddsoffan och flytta in i sitt nygamla vita rum. Jag kanske skulle tillägga att hon nu tycker det är helt ok att vi målar hennes väggar vita.Här ser ni en skymt av hur den gröna färgen ser ut på ett ungefär (den är lite ljusare i verkligheten). Fy, jag saknar den verkligen inte nu när jag ser den på bild. I morgon flyttar vi tillbaka möblerna och i samband med det gör vi en välbehövlig rensning, så egentligen gör det inte så mycket om det skulle regna i morgon också. God natt!

Bild: en privat gammal goding

Urban

Jag har länge sneglat på IKEAs stol Urban som funnits i flera färger. För några veckor sedan slog jag till på en vit snygging till hallen och nu är vi oskiljaktiga....men hjälp vad jag är less på tapeten i hallen. Jag önskar att jag kunde tapetsera på egen hand, för maken är inte vidare värst sugen på mer hemarbete just nu efter ommålning och panelbyte under denna semester. Jag förstår honom, men samtidigt är det ju bara en vägg som ska göras då den andra väggen är vitmålad och får så förbli. Kanske han har lust framåt hösten?

Bilder: privata

Nattliga sysslor

På sena kvällar händer det ibland att jag får ett ryck och vill flytta om bland sakerna här hemma. Att börja flytta på ett ställe leder ofta till att andra saker måste komma till och så är man i gång... I går kväll fick jag ett sådant ryck och när jag var klar var det natt för länge sedan. Jag fick bland annat för mig att dela på en svärmorstunga för att få en blomma till Malmbyrån i vardagsrummet, men jag hann även stämpla med mina nya roliga stämplar. Fotografering av resultatet fick däremot vänta till dagsljus:

Som ni ser satsar jag till största del på klarglas på byråerna, så Jenny du har allt inspirerat mig att plocka fram en blomkruka som fanns i mina gömmor.

I dag har vi varit och besökt en sagostig i en mysig skog några mil härifrån. Det blev en riktig hit och flickorna ville helst inte lämna de tre bockarna Bruse och deras killingar. Vår söndag avslutades med fika tillsammans med vänner här på kvarteret. Vi bjöd på hallonpaj gjord på våra alldeles egna hallon och jag kan verkligen rekommendera receptet.

Bilder: privata