Vårdaren Anna?

Hos Fridas funderingar hittade jag länken till ett test där man genom att fylla i sin bloggadress kan få svar på vilken bloggtyp man är. Detta ska förmodligen tas med en nypa salt, men jag tycker ändå att det stämmer rätt så bra in på min personlighet om jag får säga det själv. Vad säger ni som känner mig?



"Har du det bra?"


Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.

De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv.

De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken.Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor.

Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont. Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?".

Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem.


Bild och text är hämtade från PRfekt.

Mera tävling!

Sandra som har favvobloggen Tjohalias blogg om inredning bloggar numera också hos Vit Design. För att fira att hennes nya blogg fyller en vecka anordnar hon en tävling där priset är en söt godisskål från Mique. Jag är såklart med och tävlar - gå gärna in och tävla du också!


Bild lånad från Vit Design med tillåtelse

Sparkling water

Mathias var på mässa i Stockholm i går och med sig hem hade han en massa broschyrer. Jag fastnade för den här idén att kunna få kolsyrat vatten direkt ur kranen. Det borde väl vara ett miljövänligt alternativ också?


Bild: agaconsumer.se

Tidigare i dag plingade min mobil till och det var ett trevligt sms som berättade att mina reavaror från Ellos nu finns att hämta på OKQ8. Så fort Mathias kommit hem blir det alltså pakethämtning och nu hoppas jag verkligen att den fina tunikan passar. Ha en fortsatt bra onsdag!

Uppdatering: Nu har jag precis varit och hämtat paketet från ellos. Tunikan var slutsåld! :-( Det trodde jag skulle synas direkt när man beställer via internet, så nu är jag riktigt besviken. Den var ju så söt... men det är väl sånt man får räkna med när man handlar på rea. Tur att jag ska på stan på lördag med min vän M. Då ska det shoppas kläder!

Marimekko till mamma

Mina sessor överraskade mig på sängen i morse med mys och paket. Stora tjejen hade med hjälp av pappa valt åtta stycken marimekkoglas och såklart blev jag väldigt glad :-)


Min egen kära mamma fick även hon marimekko till mors dag, men för henne blev det en diskhandduk i tyget Kaiku.



Till eftermiddagsfikat fick jag en gräddtårta som Emmy och Mathias gjort tillsammans, så jag har verkligen fått mycket uppskattning denna mammadag. Allra bäst är såklart att vi fått en hel härlig dag tillsammans hela familjen och vi har bland annat hunnit med minigolf på äventyrsbanan på campingen. Min syster extrajobbar där och eftersom jag varit snäll och översatt text till tyska turister bjöd hon oss på en golfrunda. Tack Lina! Tyvärr har vår kamera helt gått sönder nu och det är så trist att inte kunna dokumentera det som händer här hemma. En ny kamera ska såklart inhandlas så snart som möjligt.

Hoppas ni haft en fin mors dag allihop, mammor som barn! KRAM

Övre bilden: favoritsaker.se
Nedre bilden: designonline.se

Retro, modernt eller romantiskt?

aftonbladet.se kan du i dag få tips på hur du fixar din uteplats och det erbjuds bildspel med massor av inspiration inom tre olika stilar.







Jag behöver väl knappast påpeka att jag redan drömmer om hur jag vill ha det på uteplatsen och balkongen i vårt nya hus?!

Bilder: aftonbladet.se

Nytt till mams och paps

Nu kunde jag inte längre hålla mig från Ellos rea och denna gång blev det faktiskt bara till mig och Mathias som jag beställde. Annars beställs kläder oftast till sessorna, men någon gång måste ju vi få lite nytt också.

Till mig själv:




Till Mathias:

Sammanlagt blev det 288, 50 för dessa tre varor. Det tycker jag känns som rea det!

Bilder: ellos.se

Kvicknat till och går direkt på...

...en utmaning som jag hittade hos Pysselprinsessan. Min bloggfantasi är inte så stor efter allt snor(ande) så jag tänkte det kunde vara lite kul en kväll som denna.

När gick du upp idag? Kl 06:00 ville Ebba att vi skulle kliva upp. Gääsp!
♥ Diamanter eller pärlor? Ehh... inte så bortskämd med någon av dessa.
♥ Senaste filmen du såg på bio? Var på bio senast i söndags (vilken skräll) och såg "What happens in Vegas"
♥ Favorit TV - program? Greys Anatomy
♥ Vad åt du till frukost? Yogurt med müsli
♥ Vad är ditt andranamn? Susanne
Din favoritmat? Allt möjligt, men tacos och min pastasallad med bacon går alltid hem.
Vilken mat gillar du inte? Jag gillar inte leverbiff.
Vilken är din favorit - CD för tillfället? Ingen särskild faktistkt.
Vilken bil kör du? Toytota Corolla
Vilken är din favoritmacka? Subways kycklingbröst på mörkt bröd
Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Falskhet och översitteri.
Vilka är dina favoritkläder? Kjol eller sköna jeans.
Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Någon storstad i USA.
Favoritklädmärke? Har inget speciellt.
Var vill du dra dig tillbaka? I ett hus vid havet.
Favorit tid på dagen? På kvällen när sessorna somnat.
Var är du född? Skellefteå BB.
Vilken är din favoritsport att se på? Hockey
Coca Cola eller Pepsi? Coca Cola.
Fotboll eller ishockey? Hockey igen.
Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Måste vara morgonmänniska med en sjumånaders tös.
Pedikyr eller manikyr? Manikyr.
Några spännande nyheter att berätta för oss? Nja, att Mathias åker till Stockholm nästa vecka är väl nyaste nytt här.
Vad ville du bli när du var liten? Det varierade mellan åren, allt från att jobba i klädaffär till lärare (och det blev jag!)
Bästa barndomsminnet? Vilken svår fråga, har så många bra.
Varit i Afrika? Nej, tyvärr.
Nånsin rullat in någon i toapapper? Jo, i någon tävling på fest. Kvällen innan studenten rullade vi in vår klassföreståndares bil i toapapper. Det är ett härligt minne!
Varit med om en bilolycka? Jepp, varit passagerare vid en krock och kört av vägen själv en gång.
Favoritdag i veckan? Fredag.
Favoritblommor? Tulpaner och hjärtan på tråd. Garderobsblommor för att de är så tåliga!
Favorit - snabbmatsrestaurant Sibylla eller kinamat? Kinamat.
Äger du en cykel? Ja, en blå Monark.
Vem fick du senaste mailet från? Min vän Marie.
Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? OM jag skulle göra det så kanske IKEA.
Läggdags? Runt 23.00.
Senaste personen du delade en middag med? Min kära familj.
Vad sysslar du med just nu? Kollar alla bloggar och umgås med Mathias.
Favoritfärg? Vitt, svart, grönt.
Hur många tatueringar ? Två stycken.
Till sist: Jag utmanar alla som vill! (Härmar dig här pysselprinsessan!)

Sjukstugan fortsätter

...och nu är det mamsen själv som insjuknat. Därför blir det lugnt här på bloggen tills jag känner mig kryare.
KRAM på er!


Bild: http://www.siloonline.se/images/febertermometer.jpg

Bloggvärde

Din blogg är värderad till: 7 263 kr

Denna beräkning gjorde jag på bloggvarde.se men vad det innebär och hur de räknat har jag ingen aaaning om :-p Klicka på länken om du vill kolla ditt bloggvärde!

JA!

Sessorna friskande helt mirakulöst till, så i morse kunde vi alla fyra packa in oss i bilen och åka till Ö-vik :-) Vilken härlig dag vi haft! Först var det öppet hus på Mathias jobb och Emmy fick både åka brandbil och fiska fiskdamm, så vår stora sessa var mer än nöjd. Sen en snabb och onyttig lunch på en viss hamburgerrestaurang och därefter väntade Paradisbadet. Jag och Ebba hade däremot en date med min vän M och hennes sambo samt den supergulliga systersonen. Vi strosade på stan och då hittade jag en butik som säkerligen kommer att få många besök av mig framöver - Bohag inredning. Där finns Marimekko, Pappelinamattor, tapeter från Sandberg, Iittalla, ja massa fler roliga märken. Jag blev alldeles lyrisk!

När bad och strosande på stan var avklarat kunde vi såklart inte hålla oss från att köra förbi huset. Emmy fick kliva ur och kolla in lekparken som ligger alldeles intill och den fick med beröm godkänt. Själv blev jag alldeles lyrisk över hur fint det blivit på tomten i och med vårens ankomst. Häckarna och buskarna grönskade, blommorna hade kommit upp i rabatterna, gräset var grönt och det kändes verkligen som hemma. Sen tvingade jag M att köra förbi en gång till, för jag var bara tvungen att titta igen. Vilken känsla! Huset, snart kommer vi!


Huset, fast tidigt i våras.

Jahapp...

Nu har lillsessan blivit sjuk också. Näsan bara rinner och hon kan knappt sova, min stackars lilla älskling. Och finaste storasystern som är så duktig och tålmodig fastän mamma knappt har tid med henne nu när M typiskt nog är borta. Åh, vad jag vill att vi ska få bli friska nu.

Nedräkning



På lördag är det tänkt att stora sessan och pappa ska kasta sig nerför denna härliga vattenrutschbana på Paradisbadet i Ö-vik. Hon har räknat dagarna i säkert två veckors tid, men tyvärr blev hon ju väldigt förkyld i tisdags. Hon är visserligen på bättringsvägen, men ni får hålla tummarna så att det säkert kan bli bad på lördag. Vi ska även hinna med öppet hus på papsens jobb och dit skulle visst brandbilen komma på besök också och erbjuda provåkning för de barn som vill. Det tror jag inte heller att min stora tjej kommer att tacka nej till. Vi ser alla fram emot en härlig lördag i blivande hemstaden! Tänk, om två månader är flytten avklarad :-)

Bild: Örnsköldsviks hemsida

En mammas tisdag



Det finns dagar då jag lätt skulle kunna byta min mammaledighet mot att gå tillbaka till jobbet. I går var det en sådan dag. Jag hade tvättid, vilket innebär att jag får springa fram och tillbaka mellan vårt hus och huset mittemot. Det skulle väl egentligen inte vara någon match om jag inte hade en barnvagn som jag också ska krångla in i trånga utrymmen, för det finns inte en chans att jag sätter ned Ebba på äckliga tvättstugegolvet som ingen bryr sig om att göra rent efter sig. Nog om det... Förutom tvättiden var Ebba på ett oerhört gnälligt och klängigt humör mest hela dagen och jag fick helst inte släppa henne ur min famn. Sen skulle storasyster hämtas på dagis och hon blev inte glad över att behöva gå hem mitt i roliga leken. När vi äntligen kom hem rann hennes näsa och då var febern inte långt borta heller. Sen fortsatte eftermiddagen med ytterligare några motgångar för mig, men de historierna besparar jag er. När M äntligen kom hem var min bristningsgräns nära, så efter middagen fick jag tillfälle att komma ut för mig själv en stund. Tog en sväng på stan och besökte de få affärer som hade öppet till kl 19, köpte en latte och bara strosade i ett otroligt lugnt och skönt centrum. Det var en värdefull timme som absolut fick mig att känna mig mer som mig själv igen.

Mina flickor är de käraste jag har och jag skulle inte klara mig utan dem, men vissa dagar känner jag bara hur min egen person bara försvinner och i stället är jag bara en tvätt-laga mat-gnälla på-maskin. Säkert känner de flesta småbarnsmammor igen sig i detta och det jag skrivit om skulle kunna vara en dag hos vilken mamma som helst. Det var bara skönt att få skriva av sig om min tråkigaste tisdag på länge.

Bild: privat

Tävlingsdags igen

Det finns många roliga tävlingar att delta i. En av mina favoritbloggare är Tjohalia och hon har den här roliga tävlingen på gång. Priset är en av dessa superfina dalahästar. Besök hennes blogg och se vad du ska göra för att vinna!


Kollage: ©Tjohalia med pressbilder från Village

Tävlingstips

Eftersom jag älskar att prova nya hårprodukter är jag med i Shopaholicmammans måndagstävling. Gå gärna in och tävla du också om du är sugen på att vinna en liten goodiebag med hårprodukter från disp.



Bild: shopaholicmamman

Dagens ögonshopping

Ni skulle bara veta hur det kliar i fingrarna på mig nu, men jag är så duktig och håller mig från att köpa allt fint jag ser i butikerna nu. Det känns som om det är bäst att vänta tills vi är på plats i huset och vet vilka tapeter och färger vi kommer att ha. I eftermiddag har jag i alla fall ägnat mig åt lite ögonshopping på Strömpilen här i Umeå. Hemtex besöktes bland annat och där såg jag en hel del roliga sommarprodukter.


Sittkuddar, två för 99 kr


Plastglas, tillbringare, fat och skålar, perfekta för sommarens saftkalas med barnen.

Johanna Lundqvists produkter för barn är helt klart en ny favorit.


Vänta bara tills flytten är avklarad, då har jag massa rolig shopping att sätta händerna i :-)

Bilder: hemtex

Hallinspiration

Vi har tänkt oss att bygga något sorts förvaringssystem i hallen i nya huset, men lite smått och gott behövs såklart också. Hos IKEA finns som alltid intressanta produkter som passar in i mitt tycke och i min smak.

Trones skoskåp, 3 st för 299 kr


Frän hatthylla 79 kr

Frän skohylla 79 kr


Jag hittade även dessa söta väskor (påsar) som jag gärna skulle kunna tänka mig att bära på i sommar. Min favorit är den vita med blommor på. Vilken gillar du bäst?

Dimpa väska, 15 kr

Bilder: ikea.com

Vita väggar

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag var sugen på att måla väggarna i vardagsrummet i nya huset gråa, men nu börjar det kännas mer och mer som att jag vill ha vitt i stället. Det känns fräscht och så blir det så enkelt att byta accentfärg också.


bild: alltihemmet.se

Denna bild från allt i hemmet är helt klart en bild att inspireras av, särskilt med tanke på att vi har en vit Ektorpsoffa och en vit Lillberggungstol från IKEA. Grått är ju fint också, men vitt känns nästan som ett mer säkert kort nu när jag känner efter. Som ni märker funderas det en hel del på nya huset, men konstigt vore det väl annars?!

Mairorullgardiner - tips önskas!

Som jag tidigare berättat har jag tänkt beställa tre mairorullgardiner i tyget blomma till fönstren i köket i nya huset. I går ringde den snälla och trevliga kvinnan som nu bor i huset för att ge mig måtten till fönstren. Jag skulle behöva lite tips från er som redan har en sådan här rullgardin. Tror ni att det räcker att jag beställer den bredd som passar för att sätta rullgardinen inne i själva fönstret? Bredden är då 113,5 och då räcker det om jag beställer 120 cm. Med själva fönsterramen är bredden 123,5 och då måste jag beställa 130, men det blir kanske alldeles för brett? Är det någon som vet hur själva fästena ser ut?





Jag visar även en bild på hur fönstren ser ut, så kanske ni förstår min babbliga beskrivning lite bättre :-p Hur skulle ni ha gjort?

Övre bilden: frapp.se
Nedre bilden: Mäklarhuset, Örnsköldsvik

Roger har flyttat in

...fast i form av kakeldekor i badrummet. Såhär innan flytten blir det inte många förändringar eller fix här hemma, men på Lagerhaus hade de dessa på rea så de fick följa med hem.



En annan liten förändring här hemma är att jag äntligen hittat på vad jag ska göra med ett par billiga kökshandukar som jag köpte på Maxi i vintras. Det här gjorde jag av dem:







Bilder: privata

Till nya köket

Under lilla sessans sovpass fastnade jag på inreda.com och här kommer några prylar som jag gärna skulle beställa till köket i nya huset.

Glaskruka/skål

image155
Dörrdekor

image157


Theburk

image158
Söt bricka med spetsliknande kant

None
Bilder lånade från inreda.com

Vad tyckte jag då?

På begäran av Lisa kommer här en kort recension av Sound of Music som spelades på SkyCom Arena här i Umeå i går kväll.

Huvudrollsinnehavarna, Pernilla Wahlgren och Tommy Nilsson, har otroliga sångröster båda två. Jag blev mest imponerad av den förstnämnda eftersom jag inte hört henne i musikalsammanhang tidigare. Att hon hade en sån stark röst hade jag inte tänkt på innan och hennes röst fick verkligen komma till sin rätt i till exempel "Jag fylls av musik".

Barnen von Trapp spelades av sju sötingar och deras insats är verkligen beundransvärd. De var proffsiga på ett sätt som ändå inte såg påklistrat ut. De gjorde härliga versioner av både godnattsången (vet ej vad den heter men refrängen går "adjö, god natt" nåt sånt...) och den klassiska "Do re mi".

Jag har inte varit på någon liknande storproduktion innan, så jag blev verkligen imponerad av scenografin och hur smidigt alla scenbyten flöt på. Snabbt blev ett kloster till en trappa, bara för att nämna ett exempel.

Min mamma fick biljetter till musikalen av mig och min syster i födelsedagspresent och hon blev mer än nöjd, så vad vi ska hitta på till nästa år blir svårt att hitta på... Vi var alla fyra mycket nöjda och hade en väldigt trevlig kväll. Betyget blir helt klart MVG! Ja, jag kunde inte hålla mig från att använda den betygskalan mammaledig lärare som jag är. Jag får ju inte sätta några andra betyg denna termin :-D

Förresten, vad Pernilla Wahlgren tyckte om sin dag i Umeå kan ni läsa här.

"The hills are alive..."

image153

Det är jag, lillasyster Lina, mamma och min låtsaspappa som ska gå och se Sound of Music denna vackra och varma majlördag. Innan jag börjar piffa till mig blir det ytterligare en stunds njutning på uteplatsen. Där väntar päronsaft, mörk choklad och ett korsord på mig. Sämre kan man ha det en lördag va?!

Ha en fortsatt fin lördag!

Bild lånad från perssonsresor.se

Tapeter till små sessor

Som nyblivna husägare har vi massor av roliga funderingar just nu. Mathias sitter och surfar på byggsidor och planerar till exempel hur vi ska fixa förvaringssystem med skjutdörrar, hur vi ska sätta upp en vägg och vilken gräsklippare vi ska köpa.

Mina funderingar rör i stället lite mer piff och inredning. I kväll har jag suttit och surfat runt och kikat på tapeter och då främst på tapeter som skulle kunna fungera som fondvägg till flickornas blivande rum. Några favoritförslag jag har är:

image150
Nova

image151
Roger

image152
Dino

Dessa tre har blivit väldigt populära i barnrum har jag märkt efter att ha surfat runt både hos er bloggare men även hos olika inredningstidningar och liknande. Om Emmy fick välja skulle hon nog ta Dino eller Roger, men Ebba hon får lita till mammas omdöme än så länge :-D

Samtliga bilder lånade från Sandberg tyg & tapet AB