God fortsättning!

Efter en mycket härlig vecka på min hemort är vi nu tillbaka på hemmaplan igen. Vi är glada, nöjda och mätta och visst längtar vi tillbaka, men samtidigt är det skönt att komma hem till huset. Ebbas rum var särskilt roligt att återse, för det är nu färdigtapetserat med Planetpolarna och jag är så tacksam att min käre sambo fixat så duktigt här hemma innan han också fick jullov. Bilder kommer så snart jag hunnit fotografera ;-)

Jag hoppas att ni alla haft en mysig jul och att ni får en god och mysig fortsättning. Som avslutning bjuder jag på en bild när vi fick åka rissla med min morfar och tomten. Det var en spännande upplevelse för både stora och små. Kram på er!



Bild: privat

Hemma

Efter många timmars bilåkande i går är nu jag och flickorna hemma i mitt barndomshem där vi ska fira jul i år. Mamma har pyntat jättefint och gjort massor av mysiga pyssel, så nu börjar julstämningen äntligen infinna sig. Mathias är kvar hemma, men kommer med bussen dagen före julafton. Just nu står han nog och tapetserar Ebbas rum som bäst. Det ska bli så skönt att det är gjort när vi kommer hem igen. Jag och tjejerna får pysslas om av släkten några dagar extra och Mathias får tapetsera i lugn och ro. En perfekt plan om ni frågar mig!

Om jag inte kommer mig för att blogga innan julafton passar jag på att önska er en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!
Kramar i massor från ett vitt och kallt norrlands inland.

Jag har miss- och lyckats

Jag har gjort det igen. Trenden bryts inte. Även detta år har jag misslyckats med att få en julstjärna att stå sig ända till julafton. Vilka känsliga små rackare!



Som tur är har jag också lyckats med något i dag. Jag har lyckats köpa färdigt alla julklappar utom en och då lyckades jag även få med mig den fina kudden med stadsmotiv från Hemtex. Hur det gick till vet jag inte... Lätt hänt att det slinker med något man själv vill ha också, eller hur?!



Bilder: privata

Ljushuset



Nu har jag äntligen fått mitt ljushus och jag är helt klart nöjd. Det ger ett så himla mysigt sken och kommer absolut att få stå kvar även när julen är över. Nu skulle jag bara ha haft några fler...

TACK för alla gratulationer på min födelsedag! :-)

Födelsedagen

Nu är jag alltså 28 år och två år närmare 30... Min födelsedag har varit en lugn och skön dag och jag har blivit uppassad och uppvaktad mest hela dagen. Dagen började med skönsång, presenter och tårta. Prinsesstårtan som Mathias gjorde i går kväll blev riktigt god, så nu vet jag vem som kan göra tårtor framöver. Telefonen och mobilen har gått varm under dagen och jag blir så glad över alla som kommer ihåg min dag. Vid middagstid kom Mathias hem med min favorithämtpizza och sedan blev det tårta igen då min vän Marie kom på besök. Nu ligger flickorna i sina sängar och snart återstår bara en lugn kväll i tv-soffan med Mathias. Det blir en perfekt avslutning på en väldigt lyckad födelsedag :-) Tack för alla gratulationer jag fått kära bloggvänner!

Här kommer några av mina födelsedagspresenter.


Fyra sköna handdukar från Åhléns.


Halsband från Miss Dee.


Halsband och armband från märke jag glömt namnet på.


Ett efterlängtat Matteusfat.

En personlig kalender efter eget önskemål har jag fått beställa härifrån och Lisa Miskovskys (min favorit!) samlingsplatta är även den på väg hem till mig. Pengar och en trisslott låg också i ett av dagens presentkuvert, så nu ska jag unna mig något fint när jag går på stan i lugn och ro nästa gång.

Hoppas ni också får en skön måndag kväll! KRAM

Kärlek



Det här har min kära Mathias laddat upp med på köksbänken nu i kväll. För tillfället står han och handvispar grädde i tvättstugan för att ingen av flickorna ska väckas av elvispen. Det är kärlek det :-) Vem som ska få tårtan? Jag tror att det är en viss bloggerska som fyller 28 år i morgon...

Mitt vinterland

Jag fick långtråkigt i pausen av kvällens idolfinal så jag tänkte passa på att visa er mitt senaste pynt på Malmbyrån. Med hjälp av tre små snögubbar från Myrra här i stan och en julgran i fleece från Åhléns blev det genast ännu mer vintrigt på byrån.











Nu måste Kevin vinna, eller hur?

Bilder: privata

Glädje upphöjt i två



"Denne bloggen investerer i och tror på närhet -närhet i rum, tid och forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og söte og föremålet er att finne og att vare vänner. De er icke opptatt av utmerkelser og selvhävdelse. Vår håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet vill ena mere vänskap fortplante sig. Var venlig och giv lite extra oppmerksamhet till disse. Giv denne utmerkelse till åtta bloggare och inkludera texten i deras utmärkelse"

Denna fina utmärkelse (på norska!) har jag fått av både Dahlarna och Petra. Det glädjer mig oerhört att vara en uppskattad bloggare även om jag inte alls hinner med min blogg så mycket som jag skulle vilja. Tack än en gång rara söta ni!

Jag följer väldigt många bloggar som jag alla skulle kunna ge denna utmärkelse men den här gången skickar jag vidare till:

Pysselprinsessan
Tvillingmamma
Number nine on Melon Lane
Lotta
Anniebo
Tjohalia
Lina
Inredning och pyssel

Det var allt för nu ;-) I kväll väntar Idolfinalen och såklart hejar jag på Kevin även om jag tycker att Alice är superduktig också. KRAM på er!

Fortfarande sjukstuga

Vi skulle ha fått ta del av ett läckert julbord i kväll, men det fick vi avboka på grund av att flickorna fortfarande är krassliga. Våra senaste fyra dagar har spenderats inomhus och det känns vill jag lova... Även om jag går ut och promenerar på kvällarna för att få en nypa frisk luft blir dagarna väligt lååånga med två sjuklingar som behöver mamma.

I dag hände däremot en stor grej för oss. Emmy som snart fyller fem år har nämnligen fått sin första lösa tand! Oj, vad stor hon blev helt plötsligt! Hon är jätteglad och spänd över den lösa tanden, men det var nog mamman i huset som blev mest till sig över milstolpen i dotterns liv.

Jag har även unnat mig ännu mer ljus i tillvaron i form av en beställning från Malins nyöppnade fina webbutik Carlsson Interiör & Design. Det blev ett vitt litet lykthus som ska få stå på tavellisten i vardagsrummet i närheten av mina andra husinspirerade detaljer. Jag längtar redan efter paketet!

Nu har jag blivit sittande här vid datorn alldeles för länge, så nu önskar jag er en god natt mina vänner!

Annadagen

I dag är det namnsdag för alla oss tre tjejer i familjen. Anna heter jag och båda flickorna har det som ett av sina andranamn. Dagen började med försovning för pappans del, men innan han åkte till jobbet hann han uppvakta oss på vår dag. I min familj har Annadagen alltid varit lite speciell och det har följt med till min egen familj. Även om jag fyller år i december också tycker jag det är lite mysigt att fira lite extra, för december är den absolut mysigaste månad jag vet.



Vår namnsdagspresent passar perfekt att förgylla den annars så förkylda hemmadagen och som ni ser har vi redan öppnat förpackningen och nallat varsitt hjärta. Jag fick också en bok, Nattfåk av Johan Theorin. Den får bli jullovets kvällsläsning och verkar absolut vara en riktigt spännande bok.

Grattis på namnsdagen till alla er andra som heter Anna! Emmy och Ebba hälsar särskilt grattis till farmor!

Sjuklingar

Mina båda flickor är just nu väldigt förkylda och den äldsta har även feber. Därför har jag fullt upp med snorpapper och andra omvårdande åtgärder för tillfället. Tänkte bara meddela om ni undrar varför det är lite tyst på bloggen just nu.

KRAM på er!

Tävlar igen



Jag är med och tävlar om en fin förbandslåda hos bloggen Hemma hos Alva. Den skulle passa väldigt bra i vårt badrum, så jag hoppas turen är med mig!

Bild lånad med tillåtelse.

Utmanad

Det cirkulerar en utmaning i bloggvärlden just nu och den har även nått mig gånger tre. Sandra, Johanna och Lisa är det som skickat utmaningen och självklart antar jag den ;-)

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
1. Grey's Anatomy
2. Desperate Housewifes
3. Design: Simon & Thomas
4. Roomservice
5. Äntligen Hemma
6. Nytt läge
7. Idol
8. Nyhetsmorgon söndag, för då är det mammas slapparmorgon...

8 saker jag gjorde igår
1. Låg i sängen så länge som möjligt innan det var dags för sambon att åka till jobbet.
2. Åt frukost med flickorna.
3. Såg brandbilar köra förbi och insåg att en stackars granne förmodligen glömt släcka ljusen.
4. Lekte
5. Gjorde tigerdeg (typ som trolldeg) med Emmy.
6. Drog flickorna på bob runt kvarteret i blötsnö.
7. Fixade tacos till middag.
8. Landade i tv-soffan lagom till Idol.

8 saker jag ser fram emot
1. Julmarknaden vi snart ska besöka.
2. Julafton
3. Börja om att jobba efter mammaledigheten (ja, faktiskt känner jag mig klar med hemmalivet nu).
4. Min födelsedag.
5. Att träffa släkten "hemma".
6. Påbörja renoveringen av vårt sovrum.
7. Min ännu ej datumbestämda resa till Stockholm.
8. Att få veta vilka små knyten som ännu vilar i mina vänners magar.

8 favoritrestauranger (skriver maträtter jag med, precis som många fler gjort)
1. Tacos
2. Pasta/bulgursallad med bacontärningar, soltorkade tomater och fetaost.
3. Pizza
4. Fläskfilé
5. Ädelostgratinerad lax
6. Kycklingpaj
7. Lasagne

8 saker på min önskelista
1. Pengar
2. Presentkort på Village, Vero Moda, Vila....
3. Presentkort på massage
4. Presentkort hos frissan
5. Nytt nattlinne
6. &-tecken med familjens namn
7. Namnsmycke
8. Matta till vardagsrummet

8 personer jag utmanar
De flesta bloggar jag följer har redan blivit utmanade, men har du inte fått den tycker jag att du ska anta den och sedan meddela mig när du svarat.

Som avslutning kommer en bild från vardagsrummet i går kväll.


Jag har inte heller kunnat motstå de fina ljusstakarna från ICA och Röda Korset. Gillar dem massor!
Ha en riktigt trevlig helg kära vänner!

Bild: privat

Tävling



En sådan här söt krukgubbe är priset i tävlingen på Emmsans blogg hem & inredning. Jag vill vinna den!

Bild lånad med tillåtelse.

H&M Home Spring 2009



Vad glad jag blev när jag hämtade in dagens post och såg att denna katalog landat i min brevlåda :-) Nu ska jag passa på att bläddra igenom den ordentligt medan Ebba sover. Det ser helt klart lovande ut efter första snabba titten. Jag förstår att det är fler än jag som kommer att bli glada av katalogens ankomst?!

Uppdatering: Jag hittade både ett och annat jag ville ha ur katalogen, så nu är en beställning skickad. Då är det bara att vänta på att det ska bli början av mars då...

Bild: privat

Till Dahlarna

Jag hade ju lovat att visa pyssel från de produkter vi beställt av dig ;-)



Här är fem av mina och Emmys första sju provgranar. Vi har gjort dem i formen jag beställde från Dahlarna för en tid sedan. Som kulor har vi använt pyntgelé och det roliga strösslet med snöflingor som jag också beställt från redan nämnda bloggerska. Formen var väldigt smidig att använda, även för en fyraårings lilla hand, och de två granar som redan ligger i våra magar smakade väldigt gott :-)

December

Första adventhelgen har flutit på bra med mer pyntning, glögg, pepparkakor, skumtomtar och sist men inte minst julfest med Mathias jobb. Nu gäller det bara för mig att lyckas slappna av och njuta av att december äntligen är här, för min allra sista mammaledighetsmånad har nu börjat...

Här kommer några bilder från vårt vardagsrum i adventstider.







Ha en bra måndag!