Till Ebba

Vi har satt upp en tavellist ovanför Ebbas säng och nu hänger den bara och väntar på ordpostern jag beställt från Perlan Living. Jag fick ett mail om att den packats i dag, så förhoppningsvis får hon den senast på tisdag.Bild lånad från perlanliving.se

An apple a day...

Äpplen tilltalar mig, både att äta och som inredningsdetalj, vilket ni bland annat kan se på min header. Förutom vita lunchäpplet från Koziol har jag nu hittat ännu ett vitt äpple i form av ett ljus från Bolagret.

Inte en chans att veken på detta ljus ska tändas i första taget!

Bilder: privata

God midsommar

Jag hoppas ni haft en trevlig, mysig och god midsommar. Det har vi haft, bland annat tack vare en smaskig cheesecake tillverkad av mig och garnerad av flickorna :-)Efter en intensiv tid med mycket på schemat har vi valt att bara vara familjen denna midsommar och även om det är roligt med sällskap har vi haft en riktigt fin dag. Dröm fina drömmar i natt!

Bild: privat 

Gbg-köp

Borta bra men hemma bäst - kanske ett uttjatat ordspråk, men ack så sant det är. Att få egentid med Mathias i härliga Göteborg var verkligen efterlängtat och välbehövligt och vi har haft fyra fantastiska dagar. Fyra dagar och sedan fick jag komma hem till våra två mysflickor igen :-) Nu saknas bara M som anländer i morgon kväll efter några dagars jobb i Småland. Jag fick en mjukstart på hemmafronten tack vare att min mamma och låtsaspappa, som var på plats i Umeå, hämtade mig på flyget och följde med hit hem. Nu har de åkt de 27 milen hem till inlandet igen och både jag och flickorna längtar redan mycket till nästa gång vi får ses.

Som jag nämnde i förra inlägget shoppade jag en del i Götet och det känns stabilt att ha sonderat shoppingterrängen inför nästa månads resa... Här kommer ett par köp som fick följa med hem redan nu:


Från Rut m.fl. kommer denna sköna sommarklänning som även passar fint på hängaren i sovrummet.


En vit pepparkvarn har länge stått på min önskelista, men jag har varit lite för snål för att unna mig en. När jag hittade denna för 149 kr på Bolagret var det inte svårt att slå till.

Nu har sommarlovet börjat på allvar och jag tänkte avsluta kvällens inlägg med några sommardoftande kvistar från trädgården. Syrén, hägg eller något liknande?!Bilder: privata

Kärlek, Bolagret och rock

Denna kärleksfyllda helg befinner jag och min make oss i Göteborg. Vi kom ner i fredagskväll och har hunnit med shopping, vin och underbart goda räkmackor på uteservering, mys med M:s fina lilla brorsdotter Felicia, fotboll och kronprinsessbröllop på TV. I dag väntar rockfestivalen "Pier Pressure" med bland andra Him, Takida, The Sounds och 30 seconds to Mars. Våra flickor har några härliga dagar där hemma med farmor och farfar medan vi är borta och rockar loss, men redan om en månad åker vi tillbaka hit till Götet för en veckas semester tillsammans med våra små.

När det gäller shopping var gårdagens besök på Bolagret och DesignTorget de stora höjdpunkterna. På grund av att jag ska flyga hem kunde jag inte shoppa allt jag ville, men några godbitar kommer att följa med i min resväska hem på tisdag. 

Några bilder från vår resa kan jag tyvärr inte bjuda på, eftersom jag inte har med mig rätta sladden. Må så gott alla! Vi hörs när jag är tillbaka i Norrland! KRAM

Den är här nu...

...and I love it :-) Boken "Som hemma" från Styleroom låg i min brevlåda när jag kom hem från jobbet i dag. Det jag gillar med den är de härliga bilderna, tipsen och att den är helt reklamfri.

Här ser ni ett uppslag från Emmys (med bloggen furnish) fina hem. 

Bilder: privata

Sommarlov

I går hade vi skolavslutning på vår skola och nu har jag skickat ytterligare en nionde klass vidare i livet. Vi hade väldigt tur med vädret och allt blev jättelyckat, men nog kommer jag att sakna dem massor.

Även om vi lärare jobbar några dagar till har jag en liten tradition att köpa något trevligt till mig själv på skolavslutningsdagen. Denna gång blev det två ljusstakar för blockljus samt en vit pelargon. Somrigt och fint! Vädret är däremot allt annat än somrigt och fint just nu...

Nu när sommarlovet snart är här även för mig hoppas jag få mer tid över för bloggandet igen. De senaste veckorna har varit fyllda av avslutningsaktiviteter både för mina egna barn och eleverna, men nu börjar almanackan äntligen att se tom ut. Precis som det ska vara när sommaren är här! Ha en fortsatt fin helg!

Bilder: privata

I köket

Nu har jag bytt ut några våraktiga detaljer i köket mot lite mer somriga, så här kommer några köksbilder (scrollvarning):Slutligen måste jag visa en bild som ser ut ungefär som mitt drömkök. I dagens leverans av senaste numret av Family Living följde det med en reklambilaga från Electrolux Home. När jag bläddrade fram detta uppslag sa det bara klick...I kväll har vi varit hos goda vänner här på kvarteret och uppvaktat Emmys bästis som fyller 6 år och hennes mamma som fyller 40 år. Det bjöds på god buffé och läskande dryck, vilket blev en perfekt avslutning på två vabdagar. I morgon laddar jag för jobb igen och då ska betygen sättas innan jag får ta helg. Ha en fin fredag!

Bilder: privata