Årets adventsljusstake

De senaste åren har jag kört med blockljus ihop med olika ljusbrickor som adventsljusstake, men i år fastnade jag mycket för en svart och enkel ljusstake för farmarljus eller kronljus på Village. Siffrorna kommer från Hemtex och dem köpte jag förra året.Den enda nackdelen är ju att blockljus oftast räcker ända till fjärde advent medan jag redan märker att dessa ljus kommer att behöva bytas minst en gång. Nåväl, ett litet problem med tanke på att jag gillar min nya ljusstake skarpt.

Hoppas du har en bra kväll fina bloggläsare!

Bild: privat

Plus adventspynt

I förra inlägget fick ni se vår nya soffa i vardagsrummet och i kväll visar jag några bilder på det adventspynt jag hunnit ta fram hittills.Hyacinter och mossa i cultkrukor efter inspiration från Livet Hemma.

Julgranskulor under glaskupan är ett favoritpynt från förra året.Adventsljusstaken köpte jag på Åhléns förra året och de finns att köpa där även i år såg jag i dag.

Nästa lördag vid den här tiden går min 30-årsfest av stapeln och jag ser verkligen fram emot att få en anledning att samla ihop mina vänner för en trevlig kväll. Nackdelen med att fylla år i december är att många hittar på annat om helgerna så här års, men jag får glädjas åt de som har möjlighet att komma i stället för att gräma mig över att några inte kan. I dag hittade jag festblåsan och jag har faktiskt inte haft en "lilla svarta" förrän nu. På första affären jag besökte hittade precis vad jag ville ha, så sedan kunde jag ägna resten av stadsturen åt att fika med kompisar jag stötte ihop med.

Ha en skön lördagkväll och en mysig första advent! KRAM

Bilder: privata

Karlstad

Vi har beställt en ny soffa till vardagsrummet och i går anlände den. Från tresitsiga Ektorp har vi nu bytt till minst fem sittplatser i form av Karlstad hörnsoffa, något som passar våra behov väldigt mycket bättre.

Förr:...och nu:

Det känns skönt att kunna erbjuda våra nära och kära (men såklart oss själva också) ett mer bekvämt och mindre trångt sittande. Nu väntar jag bara på att Mathias ska komma hem, för just nu befinner han sig ute i snöstormen längs E4:an efter att ha varit nere i Gävle och jobbat i dag. Sen, när han är hemma i tryggt förvar, ska jag sitta helt skönt och avslappnat i nya soffan och bara njuta av att första adventshelgen äntligen är här. Må så gott!

Bilder: privata

Square Kitchen

Cult Designs Square Kitchen är en serie produkter med bland annat kryddkvarn och flaska för vinäger och olja. Som alltid finns det många möjligheter till variation tillsammans med praktiska lösningar. Kryddkvarnen kan till exempel flyttas mellan de olika kryddburkarna. Smart! Det bästa av allt är att det just nu och fram till den 15 december är 20% på dessa produkter och om du vill veta vilka butiker som hakat på kampanjen kan du titta här.Bild: Cult Design

UtmaningLisa har utmanat mig med en award och när jag blir utmanad vill jag såklart utföra uppdraget, som denna gång är att berätta sju saker om mig själv.

1. Jag fyller 30 år om exakt 25 dagar och även om jag ser fram emot att fylla år och att få fira med nära och kära har jag lite åldersnoja.
2. Emellanåt är jag nog vad man skulle kalla hypokondriker.
3. Jag har varit med om två läskiga bilincidenter i mitt liv. Första gången var en krock som 17-årig passagerare och den andra var en läskig avåkning i vinterväglag när jag pendlade 24 mil om dagen.
4. Har noll bollkänsla, men tack och lov verkar min äldsta dotter ha ärvt sin fars känsla för bollspel och visar en härlig insats på innebandyplanen varje söndag. Innebandymamma kan jag gärna tänka mig att bli, som kompensation för mina egna brister.
5. En gång för länge sedan, i början av min karriär som språklärare, började jag skratta åt en elev som läste tyska på det mest komiska vis jag hört. Big NO NO att göra så, men han bjöd på sig själv och jag kunde inte hålla mig.
6. Sedan början av oktober har jag inte ätit en endaste godis, men jag planerar att börja om på min födelsedag.
7. Precis som Lisa kan jag erkänna att jag aldrig bytt ett endaste däck på en bil.

Sju personer ska nu få denna utmanande award och de personerna blir af Nord, Hanna, Linda, Ulrika, Alexandra, Sofie och fru Sätterlund.

Nu ser jag fram emot kvällens avsnitt av "Så mycket bättre" som är ett av mina favoritprogram just nu. Ha en skön lördagkväll!

Äntligen helg igen

I lördags bakade vi årets första omgång lussebullar och denna helg kör vi vidare på saffrantemat och då såklart i form av årgångsglöggen från Blossa.Den får stå och vänta på köksbänken en stund till, för jag ska alldeles strax åka och hämta Emmy som är på party hos en kille i klassen. Det är innebandylaget som laddar upp inför söndagens match, gopluttarna som redan vid sex års ålder förstått det här med lagkänsla. De kör mixade lag än så länge och det fungerar riktigt bra.

Sedan mitt senaste inlägg har vi hunnit sälja både vår barnvagn och soffan, så därför har jag med gott samvete klickat hem en ny soffa från IKEA. Jag hoppas att leveransdatumet som är på torsdag håller i sig för att vi ska slippa allt för många helger som sofflösa.

Ha en riktigt skön helg!

Bild: privat

Vitt från Village

Vitt i olika nyanser och material är något jag går i gång på (för att använda ett uttryck från allas vår Ernst). Denna inspirationsbild från Village är ett bra exempel på vad som tilltalar mig.

 

De toksnygga ljusstakarna som står i fönstret ligger högt uppe på min önskelista just nu. I går inhandlade jag däremot en annan ljusstake på just Village och den kommer ni att få se kring första advent ;-)

Bilder: pressbilder från Village.

Längtan

I vuxen ålder har nog min advents- och jullängtan aldrig varit så stor som just detta år. Det verkar vara samma sak för många andra, för både på bloggar och facebook läggs det upp julinspiration och det skrivs om tjuvsmakning av till exempel glögg och skumtomtar. Just skumtomtar som jag annars älskar måste jag hålla mig från fram till den 15 december, eftersom jag har ett vad med mig själv om att inte äta godis innan 30-årsdagen, men glögg tror jag minsann att jag ska köpa hem redan i helgen.

Jag funderar mycket på olika pynt och hittade en bild i min Formexmapp som jag inspireras mycket av.

 
Bilden är fotograferad i Floridecos monter.

I dag är jag hemma med Ebba som fått feber igen. Hon är pigg, men jag är ändå lite bekymrad över att hon fått feber så här tätt inpå förra febertoppen. Därför åker vi på vårdcentralen och lämnar några prover i eftermiddag. Det känns skönt att få kolla upp henne ordentligt, så jag hoppas att vi får bra hjälp.

Jag önskar er en skön fredag och en bra start på helgen! KRAM

Bild: privat

M som i min man och mystisk post

Hur vanlig bokstavstrenden än känns så gillar jag den mycket och utökar min bokstavssamling då och då. I vardagsrummet vill jag ha bokstäver som har med vår familj att göra och därför blev det senaste köpet ett "M" i plåt från EG Collection.

Nu till den mystiska posten som rubriken antyder. Mystisk låter kanske väl dramatiskt, men i dag hade jag en Elle Interiör väntandes i brevlådan när jag kom hem. Jag är inte prenumerant och kan inte komma ihåg att jag startat en prenumeration heller. Den var adresserad till mig, så den kan inte ha hamnat fel. Någonstans i mitt bakhuvud känns det som att det var något gratiserbjudande i somras om man hade en viss kod, kan det stämma? Det är hur som helst inget stort problem och jag är självklart glad över att ha fått en härlig tidning att mysa ner mig med i kväll.Hoppas att du haft en fin start på veckan! KRAM

Bilder: privata

Mysig fotpall

För att få en mer ombonad och mysig känsla i vardagsrummet ville jag få in lite "lurv" och kom då på tanken att lägga en liten ullmatta på fotpallen.Nu är det mjukt och extra gosigt att lägga upp fötterna på pallen.

Vi inledde vår helg med middag hos goda vänner och i dag väntar absolut ingenting... Skönt! Jag hoppas att ni njuter av allhelgonahelgen!

Grönt välkomnande

Fortsättningen på inlägget om sköna växter kommer lite senare än jag tänkt, men bättre sent än aldrig ;-) Det jag ville visa i förra inlägget var yuccapalmen jag placerat i hallen efter att ha inspirerats av Sköna Hem.

Jag skulle gärna ha någon större växt där i stället, kanske ett olivträd? Däremot vet jag inte om de behöver mycket ljus och det enda ljusinsläppet vi har i hallen är glasrutorna i ytterdörren. I vilket fall som helst trivs jag med att mötas av en levande växt när jag kommer hem.

Bilder: privata