Väggföljetong

Nu är tygtavlan färdig och förutom att jag tycker att den kanske blev snäppet bred så gillar jag den. Tack till er som hjälpte och tyckte till! Det känns som om det nu blivit obalans på väggen då det inte finns något på väggen till vänster om hyllan och jag klurar på några alternativ för att åtgärda det. Så här ser det i alla fall ut nu:







De alternativ jag hittills provat mig fram med till vänster om hyllan är en klocka eller ett par tavlor som jag inte haft uppe på länge.





Nu ska jag rätta mina sjuors tyskaprov och under tiden får du hemskt gärna tycka till igen ;-)

Bilder: privata

Kippis från Marimekko

Nöden har ingen lag... I går köpte jag mig en bit av tyget Kippis från Marimekko som jag tänker ha bredvid stringhyllan i köket. Jag tänker göra en tygtavla antingen med hjälp av frigolit eller så får maken göra en ram. Däremot har jag inte bestämt hur stor tavla jag ska göra. Bredden är begränsad, men det är höjden på tavlan jag klurar på. Som alltid när något ska göras blir jag ivrig och vill få det gjort direkt. Maken har däremot hunnit åka iväg på innebandy med flickorna, så när jag skulle testa tyget på väggen fick det bli vanlig hederlig tejp som hjälpte mig i stället för en hjälpande hand. Tur att den orkade hålla upp tyget medan jag testade och hade mig...









Nu behöver jag snabb hjälp! Då inget smakråd finns här hemma undrar jag, hur hög ska jag göra min tavla? Hur skulle du ha gjort? Tack på förhand! Förresten, jag kommer såklart att centrera tyget bättre när jag sätter upp det på riktigt ;-) Ha en fin lördag!

Bilder: privata

Vinn dagblocksblad

Jag är med och tävlar om ett snyggt grafiskt dagblocksblad hos Snusans inredningsblogg i samarbete med signerat.se.



Vill du vara en av två lyckliga vinnare? Klicka här!

Plåtigt

Clas Ohlson finns just nu snygga plåtsaker. Kaffe- och teburkar samt ett brödskrin i vitt skulle kunna fräscha upp en tråkig köksbänk.





Bilder lånade från clasohlson.se

Drömmen för lakritsälskare

Är du, precis som jag, lakritsälskare? Jag har genom senaste numret av Sköna Hem och surfande på internet upptäckt Lakrids by Johan Bülow som är en serie av fem lakritssorter. De är tillverkade av naturliga ingredienser och innehåller inga E-nummer. Fritt fram att njuta lite extra alltså!


Hos bluebox.se kan dessa svarta drömmar beställas. Nummer två är nog den jag är mest sugen på, då den smakar salmiak. Burkarna gillar jag också!

Bild lånad från bluebox.se

Face duschdraperi

Duschdraperi Face - vit HEMTEX
Duschdraperiet Face från Hemtex är jag bra sugen på att hänga upp i vårt badrum. Tyvärr syns inte motivet så bra på denna bild, men det är riktigt snyggt. Jag stod nämnligen och kände på det i går, men fick ändå inte med mig det hem, vilket jag ångrar så här i efterhand.

Hoppas att din helg varit bra! Vi har varit hunnit med ett besök i gamla hemstaden och sedvanlig innebandy för Emmy på söndag förmiddag. Nu väntar veckans avsnitt av "Solsidan". Ett måste, eller hur?

Bild: hemtex.se

Dagar som gått

Söndag blev till onsdag och här på bloggen har det stått stilla några dagar. Jag tror att dagarna, eller kanske främst kvällarna, har gått extra snabbt denna vecka, för det har varit allt från bröllopsdagsfirande till frisörbesök. Innan jag går och lägger mig tänkte jag dela med mig av några bilder från min vecka.




14 februari är ett viktigt datum, inte bara för att det är alla hjärtans dag eller för att kära Jenny fyller år, utan mest för att det är datumet då vi får fira vår bröllopsdag. Pappersbröllop lär det heta efter att ha varit gifta i två år som vi nu varit. Enligt flickornas önskemål ska det alltid finnas chokladhjärtan denna dag och maken vet att jag alltid blir lycklig av vita tulpaner.



En ny gulsak i form av ett kuddfodral från Village har hamnat på bänken i hallen.



Till sist har många värmeljus gått åt, då kylan vägrar släppa sitt grepp om oss. Jag ser verkligen fram emot varmare grader nu. Apropå varmare grader så har Ebba efter några dagars feber och förkylning nu äntligen blivit frisk. I morgon blir det förskola för henne och för den vabbande pappan väntar jobbet igen. Hoppas ni har det bra och TACK för att ni tittar in här varje dag! KRAM

Från vår balkong

Under natten har det fallit en hel del pudersnö över vår stad. Vi har ju en stor balkong här på övervåningen och den måste vi (eller oftast maken) se till att skotta för att det inte ska bli för tungt. Då Mathias åkt iväg på innebandy med Emmy och jag är hemma med en snorig och lite febrig Ebba fick jag för mig att göra en insats på balkongen. Förutom att jag fick erfara att pudersnö också kan vara tung fick jag en härlig stund ute i solen och blev påmind om att vi faktiskt har rätt schysst utsikt från vår övervåning. Det är bara lätt att glömma efter många långa och mörka vintermånader.







I går kväll hade vi vänner här på middag och såklart kollade vi på mello, som enligt min smak inte bjöd på några särskilt bra bidrag. Christian Walz låt är nog den enda som jag kan tänka mig att lyssna på igen, så på så sätt var det ju bra att han inte gick vidare... Vad tyckte du om gårdagens melodifestival?
 
Ha nu en skön söndag!

Bilder: privata

Elleinterior.se



För en liten stund sedan bläddrade jag igenom senaste numret av Elle Interiör och fick syn på att de nu utlovar en ny, lite snyggare, mycket smartare och mer inspirerande hemsida. Därför klickade jag dit efter att ha läst pappersversionen. Jag tycker att de håller vad de lovar! Här finns nya bloggar (som jag visserligen inte hunnit kolla in än), massor av inredningstips och bilder från bland annat Formex och Designpriset. Klicka dit du med och se om du också hittar något du gillar och berätta för mig vad du tycker!

Bild: skärmdump från elleinterior.se

Gulsaker

Gul är en härlig färg att kombinera tillsammans med till exempel vitt och svart. Jag har tidigare haft gul som accentfärg i vår hall, men jag har plockat bort många av de sakerna eftersom jag tröttnade på dem. Nu skulle jag gärna fylla på med gula detaljer igen och då gärna i form av dessa:


Elefanten är inte bara söt, den hjälper till att spara pengar också.


Denna kudde skulle passa på vår nya bänk.




Bilden på elefanterna är lånad från favoritsaker.se och de tre senaste bilderna är pressbilder från Lagerhaus.

After Work



Om en stund ska jag i väg på after work med kära kollegorna, men innan jag stryker på mitt favoritnagellack från Mavala ville jag bara titta in här och önska er alla en trevlig helg! Njut och må så gott! KRAM

Nytt tyg

Det blev ett nytt tyg till tygtavlan snabbare än jag trodde, för redan nu i kväll dök det rätta tyget upp. Jag var på stan i ett ärende och ofta när jag är det händer det att jag slinker in på Village en sväng. Jag stod och pratade med en av de trevliga tjejerna som jobbar där när jag fick syn på en stuvbit av tyget Horred som låg på en hylla och bara väntade på mig. En enda meter fanns kvar och därför hade de sänkt priset till 79 kr. Här är det nu, Horred:







Bilder: privata