Vardagsrummet so far

Här kommer några bilder som visar hur det såg ut när M började måla i vardagsrummet och hur det sedan blivit bättre och bättre.


Första gången min kärlek visar sig på bloggen. Undrar vad han tycker om det?! Här ser ni i alla fall teracottafärgen som vi ville börja med att få bort.


Här är fondväggen färdigmålad. Varför vi valde att just måla väggarna var helt enkelt att vi ville göra det enkelt för oss. Grunden bestod av någon sorts vävtapet som redan var målad på. Skulle vi ha tapetserat så skulle det ha tagit lite mer tid med renoveringsgipsskiva och så vidare. Det får bli nästa gång...


Maskeringstejpen är borta och väggarna helt färdiga.


Det finns en liten yta mellan vår sovrummsvägg och trappspaljen och här har jag valt att göra en liten läshörna. Tanken är att ramarna till både fåtölj och pall ska målas om för nu matchar de inte som ni ser.


Tidningshyllan har jag fyndat på Village och lampan kommer från Elkedjan.


Dessa möbler känns igen va? Här syns även utgången till vår stora härliga balkong. Bakom väggen där Malmbyråerna står ligger vårt sovrum och även därifrån tar man sig ut på balkongen.


Soffhörnan.


Vy mot köket.


Vy från köket mot vardagsrummet. Världens finaste Emmy skymtas i soffan.


Tvbänken från EM i närbild.


Fermvasen. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken av blommorna som passar bäst i den.


Båda sessorna myser på mattan i vardagsrummet och det var sista bilden för nu.

Tack för alla snälla kommentarer om vårt nya hus! Jag blir så glad! *Stor kram till er alla*

En första smygtitt!

Jag har hunnit fota en hel del bilder, men då kameran blev full laddade vi in dem i svärföräldrarnas dator och har inte fått dem hit ännu. Nu i kväll fick vi äntligen internet att fungera så nu passade jag bara på att ta några snabbisbilder att visa här på bloggen ;-)

Först ut är ena köksbänken med de tre fönstrena som nu pryds av de nybeställda Mairorullgardinerna.



Min kära syster gav oss disksetet från Cult i inflyttningspresent. Vem tror ni blev gladast? Jag eller Mathias?!



Vardagsrummet har vi målat vitt med en mörkgrå fondvägg. Plasten på fönsterbrädan är såklart ingen ny inredningsdetalj utan M ska måla brädorna mellan fönstren...



Halva vardagsummet igen. Inga gardiner har jag fått upp ännu, men jag har så svårt att bestämma vad jag vill ha. "Var har ni vardagsrumsbordet då?" frågade M:s bror häromdagen. På IKEA såklart!



Mitt "tända och vända" som jag fyndade när jag och sessorna var hos mamma tidigare i somras.



Arbete pågår i Emmys rum och passagen utanför. Här har vi satt upp en vägg och satt igen akvariehålet de förra ägarna hade.



Samma vägg från andra sidan.



Med havsutsikt måste vi såklart ha en fyr.



Det var alla bilder för i kväll. Fler kommer, tro mig!
Kram på er!

Flytten har gått bra!

Hej go vänner!
Här kommer ett livstecken från en nybliven husägare. Vi är på besök hos svärisarna över dagen, så då tänkte jag passa på att kika in här. Nu har det gått en vecka sedan vi flyttade och det har minst sagt varit en hektisk, men samtidigt fantastisk vecka. Flytten gick fint och inte ens den minsta tekopp har gått sönder. 

Hittills har vi hunnit måla om väggarna och taket i vardagsrummet. Väggarna blev vita samt att vi valde en mörkgrå fondvägg. Det blev jättebra och vi är riktigt nöjda med färgvalet. Trappspaljen har också fått sig en uppfräschning. Innan M började måla den såg den riktigt vit ut, men när han målat några brädor såg man att ursprungsfärgen mer var grådassig än vit. I går började vi med Emmys rum och där ska en vägg och dörr sättas upp. Hennes rum ligger nära trappen och den hade de förra husägarna byggt in och gjort en sorts "koja" under, men där väljer vi i stället att öppna upp. M har rivit reglar hela natten, så i morse var det ljust och öppet vid trappen och passagen bredvid. Det blev helt klart en förbättring! I morgon ska reglarna till Emmys vägg sättas upp och när den väggen är klar blir det tapetsering. Hon kommer att få Dino-tapeten från Sandberg som fondvägg, men vad vi ska ha på de övriga väggarna har vi inte bestämt än.

Just det, mina Mairo-rullgardiner kom med bud redan i måndags och nu hänger de i de tre fönstren ovanför köksbänken. Precis som jag trodde passar de jättebra där.

Lilla Ebba bestämde sig plötsligt för att flytta från mamma redan första natten i nya huset. Vi hade såklart först ställt spjälsängen i vårt sovrum, men där kunde hon inte alls somna. Hon bara skrek och skrek, så då tänkte vi bara prova att ställa in sängen i hennes eget blivande rum och tror ni inte att hon somnade direkt?! Då fick jag lite lätt separationsångest, men hon har hittills sovit så gott i sitt eget rum och jag tycker samtidigt att det är rätt skönt att kunna ligga och läsa utan att hon vaknar.

Jag har fotat en hel del, men eftersom vår dator fortfarande är nedpackad och vi inte har fått internet ännu får ni vänta lite till med att se bilder på hur vi har det i vårt nya hem. Det känns absolut redan som hemma och alla grannar är så trevliga, området är lugnt, barnvänligt och mysigt.

Jag har förmodligen massor att läsa ikapp på er andras bloggar, men det får vänta tills vi har internet hemma. Annars finns kanske en risk att jag fastnar här hela eftermiddagen och kvällen lång. Hoppas vi hörs snart igen!

Nu har vi nycklarna!!!

I dag blev huset vårt och det känns såklart hur bra som helst :-) Så fort vi klev över tröskeln fick jag samma hemmakänsla i magen som jag fick på visningen för snart tre månader sedan. Det är helt enkelt så att det är VÅRT hem och så ska det vara en lång tid framöver. De tidigare ägarna hade städat alldeles utomordentligt fint och vi fick en genomgång av det viktigaste innan det var dags för dem att åka i väg. Det kändes nog lite sorgligt för dem, även om de redan har nytt boende och absolut inte vill ha det på något annat vis.

Internet kommer nog inte i gång förrän om tidigast åtta dagar, men så fort vi är uppkopplade är jag såklart här för att uppdatera. Ha det så bra till dess alla underbara bloggläsare och vänner! Håll gärna en liten tumme för oss under vår flytthelg. ÄNTLIGEN!

Kram på er!

Farväl-till älskade Umeå-shopping

Även om jag vet att det kommer att bli jättebra i Ö-vik för oss kan jag inte låta bli att känna mig lite sorgsen över att lämna Umeå som varit min hemstad i nio år. "Hemma" har det verkligen varit och här har en massa stora händelser hunnit ske. Jag flyttade hit efter studenten och hoppade direkt på lärarutbildningen och bodde i en studentkorridor på vida kända Fysikgränd. Efter en vild första termin som singel träffade jag min stora kärlek Mathias och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. (Honom ska jag ha!!! ungefär...) Sen flyttade vi ihop, förlovade oss och sista terminen på utbildningen låg lilla Emmy tryggt i min mage. Därefter tog jobbkarriären fart och i höstas kom äntligen lillasyster Ebba. Vi har hunnit med tre gemensamma lägenheter och nu väntar alltså vårt första hus. Det känns alldeles fantastiskt, men samtidigt lite overkligt att VI ska bli husägare.

Min mamma och låtsaspappa kom till stan i går och är just nu helt underbara barnvakter medan vi tar itu med det sista flyttstöket. I dag passade vi på att smita i väg på stan en stund för oss själva. Där blev det lite shopping, för såklart skulle mina favoritbutiker besökas en sista gång. Eller sista och sista, nog kommer jag att shoppa här i Umeå igen, men det är ju inte samma sak att inte kunna åka ner på stan för att besöka dem en snabbis. Mias Lustgård, Lagerhaus, Mique - jag kommer att sakna er!

Mathias var väl lite smått förskräckt över min sista shoppingiver, för vi har redan nog mycket att frakta, men några små inköp blev det ändå i dag.


Tablett från Mique, fat från Rusta och napp privat ;-)


Radio från Clas Ohlson som ska packas upp och ställas på köksbänken i nya köket.


Stjärnmattor från rean hos Rusta.

Ursäkta för de mörka bilderna, men hur vår nuvarande kamera mår vet ni vid det här laget. När internet väl är i gång i huset och jag kan visa bilder hoppas jag att vi införskaffat en ny kamera så att huset kan visas upp med bättre bildkvalitet.

Våra kära grannar som delar uppgång med oss har varit bortresta under hela vår packperiod och i går kväll kom de hem för att mellanlanda inför nästa resa. De kommer alltså inte att vara här när vi lämnar Umeå och när de knackade på i morse för att säga hej då blev det riktigt sorgligt tycker jag. Bättre grannar än dem kan vi inte tänka oss. Vi har hjälpt varandra med ditt och datt, våra barn enkelt kunnat springa mellan våra lägenheter, vi har alltid surrat massor så fort vi setts, ja en riktig trygghet har det varit med våra grannar. Det känns konstigt att några som alltid funnits i vår närhet och vår vardag plötsligt inte kommer att vara så nära längre. Att ha bra grannar är verkligen uppskattat.

Nu har vi inte så mycket kvar att packa, men i morgon är det dags att ta itu med det värsta stället av dem alla - förrådet... Gaah!

Tomtebo news



Hittade denna roliga funktion hos Dahlarna och såklart ville jag också prova. Om du också vill testa kan du göra det här.

Snabb IKEA-leverans

På väg hem från utlandssemester och flyget från Arlanda passerade min kära lillasyster och hennes kille IKEA i eftermiddags. Snäll som min syster är tänkte hon såklart på mig och ringde för att höra om det var något jag ville ha därifrån. Såklart finns det massor jag vill ha, men med tanke på att de bara färdades i en liten Toyota Aygo blev min önskelista till sist så här:

Klockan var runt tre när syster yster ringde och alla grejerna levererades direkt in i hallen vid sjutiden nu i kväll. Det kallar jag snabb leverans det! Ett par före och efter bilder på våra köksstolar tänkte jag bjuda på:


Hur våra stolar sett ut fram till i dag syns på stolen till höger, visst blev det skillnad??


Det känns så bra att kunna ställa in fräscha stolar i nya köket på lördag :-)

Självklart ska vi göra en egen IKEA-resa inom en snar framtid, men fram till dess är jag väldigt nöjd med dagens inköp.
Fem dagar kvar nu... flyttfebern börjar stiga här hemma!

Mest värdefulla packningen

Men de kanske inte ska packas riktigt än?!



Foto: privat

Mitt bland alla flyttkartonger...



...står ett paket som i morgon ska överlämnas till en kille som min stora sessa tycker mycket om. Då är vi nämnligen bjudna på middag hos denne lille killes familj och eftersom han fyllt år medan vi var på sommarlovsäventyr norröver passar vi på att uppvakta honom i morgon i stället.

Vårt nya fredagsnöje verkar vara att packa och i kväll har vi tagit itu med ungefär hälften av porslinet. Det tar längre tid än jag trott, men så vill jag ju vara särskilt omsorgsfull med allt jag är rädd om också.

Frapp är snabba måste jag säga. I dag när vi kom hem från 4H-gården låg servetterna i min brevlåda. De ska inte bara få användas upp utan jag planerar även ett litet tavelprojekt med dem, men det är inte prio 1 på min "att-göra-lista" som ni säkert förstår.



Apropå utflykten till 4H i dag så var det verkligen jättemysigt, förutom att vi två gånger om drabbades av plötsliga skyfall som kom som från ingenstans. Blöta och huttrande, men nöjda och glada kom jag om mina flickor sen hem till papsens varma famn. Nu har han också äntligen semester! Inget mer pendlande med långa jobbiga dagar för någon av oss. När han börjar om att jobba efter semestern är vi alla äntligen på plats i nya hemstaden. Det är så det ska vara!

Ha en riktigt trevlig helg!

Bilder: privata, men tagna med en riktigt taskig kamera...

Blomma är på väg!

Tidigare i veckan fick jag äntligen tummen ur och klickade hem rullgardinerna från Frapp. Ibland förstår jag mig inte på mig själv. Jag har länge vetat att jag vill ha dessa i blivande köket, men ändå har jag inte beställt dem i god tid. Nu är leveranstiden på cirka tre veckor, så någon vecka får vi klara oss utan köksgardiner. Samtidigt som jag beställde rullgardinerna klickade jag även hem de matchande servetterna. På dem är leveranstiden inte alls lika lång och i går ringde en trevlig tjej från Frapp och sa att jag skulle få dem levererade hit till den gamla adressen innan vi flyttar. Då kan vi i alla fall torka oss om munnarna innan vi får njuta av blomma i fönstren också.



I dag ska jag och mina flickor besöka 4H-gården här i Umeå. Vi ska träffa några andra mammor som jag umgåtts med på öppna förskolan och detta blir nog sista träffen som vi kan vara med på. Det känns allt lite vemodigt... men solen skiner och även om de varnat för sämre väder hoppas jag vi hinner njuta av en mysig utedag bland kaniner, grisar, hästar och getter.

Bild: frapp.se

Vinn Marimekkoskål!

Nu är det tävlingsdags hos Tjohalia igen och denna gång är priset en fin Marimekkoskål. Då jag väldigt gärna skulle vilja ha en sådan skål är jag självklart med och tävlar. Om du också vill vara med går du in och tävlar här.



Bild lånad av Tjohalia med tillåtelse.

Fyndat snett

Nej, jag är inte sponsrad av ICA MAXI, men nu tänkte jag visa ännu ett fynd jag gjort på deras sommarrea. För 9,90 fick jag denna gråa prickiga skål. Att den är lite sned och vind märkte jag först när jag kom hem, men med lite frukt eller annat i gör det kanske inte så mycket. För det lilla priset kan jag nog stå ut med det menar jag.



Som ni förstår kretsar det mesta runt flytten nu, bara 10 dagar kvar!!! I morgon går vi ner på ensiffrigt i nedräkningen, helt otroligt! Isa-tavlan som jag beställt kom förresten i går och den var precis så fin som jag tänkt mig. Jag gick med den till Gallerix och fick den inramad i en vit ram med en gång och nu ligger den inpackad i säkert förvar tills den får hängas upp i nya hallen.

Foto: privat