Äntligen Web!

Som jag har väntat på att Village ska få in fina brickan Web. Efter problem med produktionen har den nu äntligen kommit ut i butik och finns i både svart och grönt. Det är service att kunna skriva upp sig på en lista och så ringer butiken när de fått in efterlängtade varor och vill man då fortfarande ha varan lägger de undan den tills man har tid att hämta den. Priset för en Web är 29 kr styck, så därför blev det en i varje färg för min del.

Äntligen helg dessutom! Vår helg började med premiärmatch nu i kväll för Emmys fotbollslag. Regnet öste ner, men vi åkte ändå iväg alla fyra eftersom det kändes som ett stort tillfälle. Tjejerna spelar mot lag som är ett år äldre då det inte blev någon serie för 04:orna. Kvällens match slutade i förlust med 5-2, men Emmy var nöjd ändå eftersom det var hon som gjorde målen :-) Fikaförsäljning fanns, så Ebba var nöjd hon med. "Mamma, nu vill min hals ha mer fika" konstaterade hon i halvlek och slog till på en rulltårta. Är det fredagkväll och fotbollsmatch så är det. Ha en fin start på helgen!

Bilder: privata

Uterum

Just nu funderar vi en del på hur vi ska få till en bra uteplats på framsidan. Vi har en stor balkong/altan på övre plan som är lika stor som hela carporten, men känner ett behov av att ha något på markplan för att vara närmare flickorna när de är ute och leker. De har av förståerliga skäl sällan ro att sitta och glassa på balkongen. Hos Sköna Hem hittade jag en inspirerande bild med ett härligt utekök. Vi ska inte ha något sådant, men jag gillar idén med betongplatta, lecablock och plexitak. Nu har vi visserligen en rätt stor tomt på baksidan också, så det kanske får bli två uteplatser så småningom? Om dessa planer är min man ännu lyckligt ovetande...Bild: skonahem.com

Finaste Emmy intervjuas i radionJag är en mycket stolt mamma till fina, kloka och uppfinningsrika Emmy som i dag deltagit i Snilleblixtmässan här i vår stad. Klassen vann två priser, men det som får mammahjärtat att ömma allra mest av stolthet är när vår stortjej ställer upp på en intervju och klart och tydligt berättar om sitt radiohus. Lyssna gärna!

Hemklickat från H&M

H&M Homes picnicsortiment har många färgglada men också stilrena svartvita produkter. Jag passade på att klicka hem en tallrik och en bricka till köket, så nu har även diskbänken fått nytt piff. Två randiga kuddfodral till soffan hamnade också i min varukorg. Det är skönt när pifflusten börjar komma tillbaka :-)Just det, en randig burk från Marimekko har jag också köpt, men den kommer såklart inte från H&M.Jag hoppas din vecka börjat bra!

Bilder: privata

@work

Ojdå, här blev det ett uppehåll på över en vecka... Jag har jobbat och stått i här hemma vid köksbordet nästan varje kväll under veckan som gått. Min förtroendetid och mer därtill har gått åt och sommarlovet är nu riktigt efterlängtat.

Helgen har gått undan som vanligt. M har varit sjuk, så det är trist att vi inte kunnat hjälpas åt med vårsysslorna ute i trädgården. Jag har gått en match mot maskrosorna och även hunnit med vårstädning i lekparken tillsammans med bästa grannarna. Avslutningsvis kommer här ett filmtips: I går kväll tittade jag och M på "Himlen är oskyldigt blå" och det är en film som jag verkligen rekommenderar!

Bilder: privata

Plattan

Call it Design är, som jag nämnt i ett tidigare inlägg, en nyupptäckt webshop för mig. Förra veckan klickade jag hem Plattanbrickan från Formverket och ett Babellfat från Koziol för att kunna piffa lite på köksbänken nu när vi har nya luckor och allt. Plattan får mig att tänka på en kär vän som bor i huvudstaden och Koziol och jag går som ni vet mycket bra ihop. Just nu är det fri frakt på alla ordrar över 300 kr hos Call it Design och jag kan inte mer än att rekommendera dem både tack vare det breda sortimentet och den snabba leveransen.I kväll går jag och Emmy all in för att heja fram Eric Saade i Düsseldorf och hoppas att Sverige kan få lyckas bättre än vanligt. Heja heja!

Bilder: privata

Pelargon

Det känns så tråkigt att bloggen blir lidande, men just nu är det så mycket annat som tar min ork och energi. Jag blir jätteglad när jag ser på statistiken att ni kikar in här ändå och vill passa på att tipsa om att fina tyget pelargon från Village också kommit in som vaxduk. Jag ska ta fram måttbandet och mäta hur mycket jag behöver till ett visst litet projekt jag tänker mig, för detta tyg skulle minsann göra sig riktigt bra till det.Nu hoppas jag att denna helg bjuder på fint väder och den vila jag känner att jag behöver. Jag önskar er en riktigt skön helg också!

Pressbild från village.se

Cult Outdoor

När jag fyllde 30 i december fick jag två krukor från Cult Designs outdoor-serie. Nu har de äntligen fått komma ut på bron:I krukorna finns buxbom och murgröna som ska vara härdiga mot järnnätter. Jag hoppas att det stämmer!

Bilder: privata

Färgklickar

Att jag är svag för äpplen vet nog ni som följt mig här på bloggen. Därför slog jag till direkt när jag fick chansen att köpa två färgklickar i form av äppelburkar från finaste Isabella.

När vi hade kvar ekluckorna tyckte jag att det var svårt att ta in till exempel orange, men med den alldeles vita basen passar vilken färgklick som helst. Jag har även varit framme med klickfingret hos en webshop jag upptäckte alldeles nyligen, nämnligen Call it Design. Där finns många favoriter, så den är väl värt ett besök.

Bilder: privata

Härliga ränder

Planen är att vi ska göra om i hallen till sommaren. Det som behövs är att byta golv och lägga in golvvärme, men eftersom jag är trött på fondtapeten har jag lyckats övertala M om att vi ska byta den också. När jag kikade in hos Jennys Hus bjöd hon på härlig fredagsinspiration från Alvhem och tapeten som finns i hallen nedan är verkligen en het kandidat till att bli ny fondvägg.Jag har dessvärre ingen aning om var den kommer från, så om du har koll får du gärna hojta till!

Bild: Alvhem

Live well

Tack snälla ni för alla fina kommentarer om vårt nygamla kök! Jag blir så glad för varenda en :-)

Denna tisdag har varit en riktig tråkdag och jag har gått omkring och frusit mest hela tiden. Mycket att göra är det på jobbet och jag har lite svårt att hinna stanna upp ibland. Efter en sådan dag är det extra skönt att komma hem till hemmets lugna vrå, där jag nu verkligen supertrivs i och med att ekluckorna bytts ut till vita.

Nu står Äntligen Hemma och en varm dusch på schemat. Jag avslutar med ett fint kort som följde med min senaste beställning från Perlan Living. Må så gott!Bild: privat