Gott nytt år!



Vi firar här hemma tillsammans med Mathias storebror och flickornas kusin Felicia. Jag önskar er mina fina bloggläsare ett riktigt gott slut på 2011 och en fin start på 2012. STOR KRAM!

Bild: privat

Snart nytt

När det gamla året går mot sitt slut och det nya snart börjar kommer också en massa ny härlig inspiration. Under jullovsdagarna har jag och Mathias städat och rensat i vårt gäst- och datarum, vilket var otroligt välbehövligt. Bara genom att få bort skräpet och ta in några nya prylar som redan fanns här hemma blev det ett helt annat rum. Från Village och Serholt kommer denna inspirationsbild på temat hemmakontor som jag kommer att ha i bakhuvudet när jag jobbar vidare med vårt arbetsrum.



Pressbild från Village.

I mina gömmor...

...hittade jag presskitet jag fick i Ylva Skarps monter på Formex i september. Där fanns fyra snygga kort och två av dem valde jag att sätta upp med den icke helt okända washitejpen på väggen bredvid Stringhyllan.







Jullovet har gjort mig till en riktig nattsuddare och sjusovare. Det är en fantastisk lyx att bara få vara och inte behöva tänka på några måsten under ett par veckor. Hela familjen är inne i denna sköna rytm och just nu är jag väldigt tacksam över att mina döttrar inte är lika morgonpigga som jag var när jag var liten. Nu ska jag lägga mig och läsa och faktiskt ställa väckaren så att vi i alla fall har kommt ur pyjamasarna när Emmys kompis anländer klockan elva i morgon förmiddag. God natt!

Bilder: privata

Festivo

Det började med två stycken i present och Festivoljusstakarna från Iittala är ju så klassiskt fina att jag satsade födelsedagspengen och köpte tre till.







Bilder: privata

God fortsättning!

En kort men mysig julhelg är nu över. Vi firade jul i gamla hemstaden där mina svärföräldrar nu bor och det var roligt att få fira där igen. På juldagen var vi på bio och såg "Alvin och gänget 3", men i övrigt har vi bara tagit det lugnt och stoppat godsaker i munnen. Mathias har tagit ledigt denna vecka, så vi fortsätter att njuta av att få vara tillsammans och vila upp oss även om själva julhelgen är förbi.



En glimt av juldukningen samt blomman vi hade med oss till svärföräldrarna. Jag skickade iväg M för att handla en blomma och jag måste säga att han gjorde ett bra val ;-)

Bild: privat

God Jul

Granen är klädd, städningen avklarad och nästan alla paketen är inslagna så nu återstår bara för mig att önska er alla en riktigt mysig jul. Jag hoppas att ni får njuta, vila och må bra tillsammans med nära och kära.





Bilder: privata

Mademoiselle

På tal om änglar, jag har fått en espressokopp från Mademoiselle Oiseau-serien av en vän som tycker att jag ska njuta mitt tassimokaffe med extra guldkant. Jag fick denna efterskottspresent i dag när jag åkte förbi henne för att lämna en krya-på-dig-gåva som var en vit hyacint planterad i den större mademoisellekoppen. När båda presentförpackningarna var öppnade kunde vi konstatera att vi har bra smak vi ;-)





Bilder: privata

Änglaljus

Spaljé + ljusslinga + ängel = mys i läshörnan.





I dag hade vi julavslutning på skolan, så nu väntar 17 härliga lediga dagar. Denna är mer än någonsin en välbehövlig ledighet, för hösten har verkligen varit intensiv med bland annat ny läroplan, nya betyg och omdömesprogram att lära sig. I morgon blir det ingen väckarklocka för familjen D. Underbart!

Bilder: privata

Vitt porslin

Att duka med bara vitt porslin är nog bland det finaste som finns och om man shoppar porslinet på IKEA kan det bli många nya delar vid ett och samma köp. Se och njut!





Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

Presenter

Det är bra att ha en uppmärksam dotter, både för den föräldern som ska få och för den föräldern som ska ge. Emmy hade full koll på mammas önskningar när hon, Ebba och Mathias skulle presenthandla. En värmande filt och en tidningskorg, båda från Åhléns, låg i paketen från mina älsklingar i går.









Nu passar jag på att önska er alla en fin helg!

Bilder: privata

Bemärkelsedag

December känns som "min" månad då jag både firar namnsdag och födelsedag under denna mysiga julmånad. I dag är dagen när jag blir ett år äldre och kanske också klokare ;-) Hittills har jag firats av familjen, vänner, kollegor och elever. Det har trillat in grattishälsningar på både facebook och via sms, men även några telefonsamtal. I helgen blir det efterlängtat släktmys, även om jag får dela uppmärksamheten med finaste systersonen Arvid som ska döpas och han är helt klart en av mina favoriter att dela firandet med.



Bild: privat

Julblommor

Den enda typiska julblomma jag brukar köpa är hyacint, då jag sedan länge gett upp hoppet om att hålla julstjärnor vid liv. Amaryllis är såklart en annan julig sort, som jag däremot bara har i fejkform för tillfället. På stjälk tycker jag nästan att den är ännu finare än som lökblomma. Att ha en vackert vinröd ranunkel till jul har jag aldrig kommit på, men Livet Hemma bjuder som vanligt på idéer och inspiration som jag gärna tar till mig. Jag tror att den skulle göra sig riktigt bra i ett kök med vitt som bas, som till exempel i vårt.





Vilka julblommor brukar du köpa?

Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

Decemberhelg

Finns det något mysigare än en decemberhelg som börjar med glöggmys tillsammans med vänner, går vidare med julklappsshopping och lunch på stan och sen fix och pyssel i hemmets lugna vrå? Sådana här sköna helger kan jag leva på länge. Nu har jag snart bara upploppet kvar på jobbet, det vill säga betygssättningen och inför den kan energiförrådet behöva fyllas på, särskilt nu när det är ett nytt betygssystem som ska tillämpas för första gången.

I går eftermiddag fotade jag lite i vardagsrummet och tänkte nu dela med mig av några av bilderna.









Förra helgen kom en takskena upp och jag fick sådan beslutsångest när det gällde gardiner så det blev bara enkla vita paneler. Fungerar alltid! Nu ska jag och M tillaga kvällens middag som blir älggryta och pressad potatis. Ha en fin kväll och tredje advent!

Bilder: privata

Julbock från Serholt

Fredag är min lediga dag och i princip den enda vardagen då tid för ärenden finns. Jag hade tänkt hinna kolla lite julklappar, men med en fyraåring som sällskap är inte det så enkelt. Hon vill bara kolla in sådant som hon önskar sig och har inte tid att följa med till avdelningarna jag vill kolla. Ett besök på Village hann vi med i alla fall och då hittade jag en vit bock från Serholt som jag blev väldigt förtjust i.





Bilder: privata

Jag och min washi

I ett par månader har mina rullar med washitejp legat i byrålådan och väntat på att få användas och nu har jag äntligen kommit i gång. På köksväggen har två postcards av Therese Sennerholt kommit upp och på bordet har jag piffat en gammal barnmatsburk.









Nu när jag börjat tejpa blir jag sugen på att tejpa ännu mer. Jag måste tänka ut något kul... men nu väntar ett gäng svenskaprov. Ha en mysig andra advent!

Bilder: privata

Slinga i repris

En ljusslinga med vita fjädrar är en favorit som fått komma upp på gardinstången i år igen.







På tal om gardinstång ska den snart bytas ut mot en skena i taket för att få en känsla av högre takhöjd. Nya gardiner blir det också och eftersom jag trivs så bra med vitt i fönstren tänker jag fortsätta köra med det.

Hoppas ni mår gott och myser trots regnet och blåsten!

Bilder: privata