Valborg

Vilket härligt väder denna Valborgsmässoafton! Jag har jobbat hemifrån i dag med att skriva omdömen inför sjuornas utvecklingssamtal och det känns så skönt att det äntligen är klart. Det firade jag med lite vårnytt från Hemtex. Jag hittade ett par vita längder med prickar, två lampor till priset av en och på köpet fick jag välja bland kuddar, plädar och gardiner. Jag valde en ny kudde och den kommer här:




Nu måste jag nästan byta mairobandet runt fåtöljen också ser jag... Bilder på gardinerna och lamporna kommer när jag hunnit fållfixa ;-)

Vi har precis avnjutit årets första grillning och sitter nu och har familjemys i väntan på grannarna och turen upp till områdets majbrasa. Jag önskar er alla en skön kväll!

Parkbänk

När vi flyttade till huset lämnade förra ägarna kvar en gammal parkbänk som nog hängt med i många år. Nu har Mathias påbörjat en uppfräschning av den genom att byta plankor och måla om den. Än så länge har han bara hunnit byta plankorna, men jag tror att det kan bli riktigt bra till slut.

Före


På gång...


Nu ska det slipas och målas, men det lär inte hinnas med förrän nästa helg, så slutresultatet kan jag inte visa förrän då.

No more reklamhög!

Längst in i vårt kök finns ett tomt utrymme mellan två skåp och där har Ebbas gåstol tidigare ständigt stått parkerad. Nu är det väldigt länge sedan hon använde den, men det är först nu vi fått tummen ur och burit bort den. Hålet blev rätt tomt, men har nu hittat ett nytt syfte. På Jysk säljer de nu Tubtrugskopior för endast 37,50 så jag passade på att köpa hem en grön och en rosa. Den rosa har blivit en revolutionerande lösning för oss. Vi har ofta en tjock reklamhög liggande på köksbordet med reklam vi tänkt kolla igenom. Det är såklart inte så fint att ha en sådan hög liggande på bordet, men nu slipper vi äntligen det i-landsproblemet.



Detta var kanske inte mitt mest inspirerande inlägg men reklam- och posthögar är ett ständigt störningsmoment i vårt kök och jag antar att vi kanske inte är ensamma om det?

Som jag önskade i mitt förra inlägg har vi fått ha en riktigt solig och varm vårdag lagom till helgledigheten. På kvarteret har det bytts däck och tvättats bilar på nästan varje uppfart och det är så trivsamt att folk äntligen börjar tina fram. Mathias har även hunnit tvätta vår altan och ska förhoppningsvis olja den i morgon. Det är en rätt stor altan och när vi var nyinflyttade förra sommaren hann vi inte göra så mycket av den. Nu har vi därför ett angenämnt problem att tänka ut vad vi ska satsa på att göra av den härliga ytan i söderläge.

En annan kul sak är att jag sprang på en gammal klasskompis från lärarutbildningen på stan i förmiddags. Hon och hennes familj har precis sålt sitt hus ute på landet eftersom de ville bo mer centralt och kan ni tänka er var de ska flytta? Till huset mittemot oss! Inte för att jag har något emot den gamla tanten som bor där nu, men det ska faktiskt bli kul med lite mer liv och rörelse även på andra sidan gatan.

Nu väntar sängen och läsning av mina sjuors kommande litteraturprojekt. Ha en skön söndag!

Från Koziol och Designtorget

Ett litet skrivfel smög sig in i senaste inlägget märkte jag tack vare Dahlarna :-) Det som skulle stå var att jag köpte en svart och två små korgar från Koziol. De små korgarna kan man använda till lite allt möjligt, bland annat för att hänga runt mobilladdaren. Nu när jag skulle fota hade jag ingen mobilladdare i närheten så jag visar med vanliga telejacket.


Just den här korgen tänkte jag ge bort till bästisgrannen och då tänkte jag fylla den med något gott. Hon älskar också vitt, så det blir nog en perfekt presentkorg till henne.

Designtorget
har öppnat en butik i terminal 5 på Arlanda och eftersom jag aldrig besökt riktiga Designtorget blev detta också en trevlig upplevelse. Det blev begränsad shopping även där eftersom vi var på väg till Tyskland, men ett par mycket praktiska vaser för 50 kr styck blev det i alla fall.


Vasen utvidgas genom att den fylls med vatten. Mycket praktiskt! Min genomskinliga får stå utan blomma tillsammans med mina klara glasprydnader så länge.


Så här platt är vasen när den inte används, så man kan ha många utan att det blir för trångt i skåpen.

Nu har snart en hel arbetsvecka sprungit förbi och det ska bli så skönt med helg efter morgondagens arbetsdag. För oss väntar fredagsmys med bästisgrannarna och sen blir det nog bara att ta helgen som den kommer. Förhoppningsvis kommer värmen hit upp till Norrland också!

Bilder: privata

Koziol Trendshop

När vi strosade som bäst längs shoppinggatorna i Berlin drogs mina ögon plötsligt till ett skyltfönster med Koziolprodukter. När vi kom närmare såg jag till min lycka att det var en hel butik med bara Koziol. Att det är ett tyskt märke och att tyskarna är väldigt stolta över det hade inte slagit mig tidigare så det var en mycket trevlig överraskning. Jag bad om lov att få fotografera och gjorde sedan det lite nervöst med en dörrvakts ögon på mig. Tyskar vill gärna ha koll på läget och med tanke på att det var en bank i samma lokal fick jag vara noga med att tänka på i vilken riktning jag fotograferade. Därför kanske några av bilderna ger ett lite nervöst intryck...















Det som fick följa med hem var en svart och två vita och små korgar och en vit tesil i form av en blomma som min mamma fick i födelsedagspresent. Hade jag haft möjlighet hade det inhandlats mycket mer. Ett kalas för ögat var onekligen denna trivsamma butik!

Bilder: privata

Vår resa ist zu Ende

Efter tre dagar i soliga och härliga Berlin och ytterligare en dag på resande fot för att hämta hem våra små sessor är vi nu hemma i huset igen. Vår resa har varit alldeles underbart bra och vi har verkligen både hunnit se och uppleva mycket, men även fått tid att bara vara vi två. Berlin är en stad helt i min smak, dels för att den verkligen har liv, storstadspuls och mycket shopping att erbjuda, men även för att det finns mycket intressant ur ett historiskt perspektiv att ta del av. Jag hoppas absolut på att få återvända till Berlin fler gånger!


KaDeWe, det kända varuhuset med sju våningar och en särskilt inspirerande och fascinerande matvaruavdelning. Här såg vi till exempel en flaska whiskey för 17 000 Euro... På klädvåningarna finns också många dyra märken, men även lite billigare. Här spenderade vi nog sammanlagt nästan en hel dag.


Två veckor innan vår resa hade det varit kallt i Berlin ett bra tag, men sedan kom värmen och våren var i full blom. Vilken tur vi hade!


Jag vid ett stycke kvarlämnad Berlinmur.


Vid amerikanska vaktposten Checkpoint Charlie besökte vi ett museum där vi fick ta del av historien kring muren.




Det mäktiga tvtornet.


Jag vet inte om det syns så bra, men både till höger och vänster har två personer klättrat ner för att fixa med något på tornet. För de lite mindre vågliga finns en hiss som går ända upp, men vi hoppade över det.


Brandenburger Tor i motljus.




De två senaste bilderna är tagna i en stor lummig park vi passerade på väg hem från Unter den Linden.


Min fina man och hans enliters öl.

Det här var ett litet axplock av alla bilder vi tog under resans gång. Fler bilder kommer framöver, bland annat från Koziol Trendshop där jag höll på att svimma av lycka. Så mycket Koziol på en och samma gång blev nästan för mycket ;-)



Bilder: privata

Jag slänger in...

...ett snabbt inlägg innan det är dags att logga ut och passa Y-bussen som ska ta oss ner till Arlanda. I dag lämnade vi som sagt mitt barndomshem och åkte tillbaka hit för att packa och ladda inför resan till Berlin. Jag kunde inte hålla mig från att åka och hämta ett paket från Balders Hage som låg på Ica Supermarket och väntade på mig. I paketet fanns en kobratelefon och en köksklocka i retrostil, men det blev bara telefonen som hann hamna på sin rätta plats i dag. Klockan får ni se en annan gång.





Jag är mycket nöjd och telefonen lär bidra till kortare telefonsamtal för den är allt lite tung att hålla i :-) Tidigare har vi bara haft en bärbar och det har inte känts särskilt bra att flickorna ska behöva prata i en strålande telefon. Nu kan vi låta dem prata hur länge de vill utan att behöva oroa oss, om de nu orkar hålla i telefonen så länge.

Nej, nu ska Mathias bjuda mig på Tortellini och sen börjar resfebern på allvar. Aufwiedersehen!

Mot Berlin

Nu börjar påskhelgen lida mot sitt slut och i morgon lämnar jag och Mathias ett snörikt Norrlands inland och åker vidare mot Berlin. Flickorna stannar kvar här och får ha en härlig påsklovsvecka hos mormor medan vi njuter av lite egentid och upplevelser i en förhoppningsvis tjugo grader varm tysk huvudstad. Det blir verkligen en stor kontrast, eftersom vår påsk till stor del spenderats ute på isen med pimpling, skoteråkning och korvgrillning.

Min mamma hade minsann bättre koll på sina små kycklingar, för här hade det pyntats med dem både här och där. I datarummet fanns till exempel detta pynt:



I dag skottades altanen och grillplatsen på baksidan av huset fram och jag tänkte bjuda på en bild för att visa att här har vintern minsann inte släppt sitt grepp än.

 

Nu återstår bara att önska er alla en trevlig vecka. Jag återkommer om en vecka när vi kommit hem från vår resa och hämtat hem flickorna igen. Ha det så bra i vårsolen! Kram kram

Var är kycklingarna?



Jag hittade den här söta äggförpackningen på Village för endast 29 kr. Egentligen är äggen till för att hängas upp, men min tanke var att mina små kycklingar skulle få kika upp ur öppningarna i stället. Problemet är bara att kycklingarna verkar ha lagt sig på något riktigt klurigt ställe, för jag hittar dem inte någonstans. Kanske kommer de fram lagom till midsommar?

Eftersom vi åker till Berlin om en vecka försöker jag hålla i plånboken så gott det går just nu, men fyra grodor i filt för 8 kr styck kunde jag inte heller hålla mig från att köpa när jag besökte Village i kväll.


Emmy älskar grönt och blev mycket nöjd när hon fick placera en groda på blomkrukan. Ett roligt och billigt sätt att piffa upp en halvtråkig kruka!

Påsk på bron

Även om vi ska vara bortresta hela påsklovet tycker jag det kan vara trevligt med påskris på bron. Jag var lat och köpte en färdig bunt påskris och fyra kvistar trollhassel (eller vad man nu kallar dem...) för att få lite påskstämning så här en vecka innan.





I dag är det bättre med min förkylning och jag känner mig tillbaka på banan igen :-) Jag hoppas ni har en trevlig helg!

Fredag

Oj oj, här har det varit tomt på bloggfronten i veckan. Jag har varit förkyld och mest legat i soffan och vilat om kvällarna. På dagarna är det full fart på jobbet med utvecklingssamtal och vårbusiga elever. Tack för att ni fortsätter att kika in! Jag hoppas kunna uppdatera lite mer kontinuerligt snart igen. Ha en riktigt bra fredag! KRAM