Reashopping

En av stans mysigaste inredningsbutiker hade 20% på allt i butiken i går och då passade jag på att slå till på några saker jag sneglat på ett tag.


Ett Koziolfat i minsta storleken.




Två ljuslyktor och en smyckeshand som tills vidare får stå på skoskåpen. När jag byter här nere tror jag att det blir till alternativ två (Fermvaserna) i inlägget där jag bad er om hjälp.

I övrigt har helgen bjudit på trevlig fikastund med svärföräldrarna, förkylning har drabbat stora sessan och vi har även hunnit med en tur på barnens dag. Där blev det karusellåkning, små presenter, möte med clown, fika, popcorn, glass och godis och nästan allt var gratis i dag. Det är som man säger - gratis ÄR gott!

Bilder: privata

Hall före och efter

Kära Jenny var nyfiken på att se hur hallen såg ut innan vi flyttade in, så därför kommer nu en bild från husvisningen.


Så här såg hallen ut när de förra ägarna bodde här.


Hallen som den ser ut nu i kväll. Ignore toalettpappret som råkade komma med... Den uppmärksamme kanske ser nya grejer på skoskåpet?

Fler alternativ...

Mina små sessor är helt uppslukade av lek inne på lillasysters rum så jag fick för mig att testa några fler alternativ på skoskåpet. Tack för alla era åsikter på inlägget nedan! Flera av er nämnde att det skulle behövas lite höjd på piffet och det håller jag med om. Jag har, som jag skrev i förra inlägget, funderat på en tavellist en bit ovanför, men man skulle ju också kunna ställa en tavla uppe på skåpet kanske? Alltså, jag förstår inte varför jag kört fast så på en så ganska liten detalj egentligen, men nu när jag väl börjat vela har jag riktigt svårt att få det att kännas rätt. Ja ni vet...

Här kommer exempel på de förändringar jag provat i dag:











Detta är det sista inlägget om mitt velande med skoskåpet, jag lovar. Nästa gång jag bloggar om det får ni se vad jag till slut bestämt mig för och då är det säkert nåt helt annat :-D

Jag vill passa på att hälsa alla nya läsare välkomna till min blogg! Vad kul att så många hittat hit!
Kram

Tyck till och hjälp mig!

Uppe på skoskåpen som sitter i vår nyrenoverade hall skulle jag gärna vilja ha något fint. Eventuellt har jag funderat på att sätta en kort tavellist en bit ovanför och jag skulle gärna också vilja ha några läckra bokstäver, kanske HOME eller liknande. Nu i kväll grävde jag lite i mina pifflådor bara för att prova vad jag eventuellt skulle kunna ha på skåpet, men jag har ännu inte bestämt mig för något och därför skulle det vara kul att höra vad ni tycker.
 Vilket alternativ tycker du bäst om?

Alternativ 1



Ljuslykta från Costa Boda och ett litet träd som jag köpt på Boom i gamla hemstaden.

Alternativ 2



Fermvaser med en liten nyponkvist i.

Alternativ 3



Kivilyktor, behöver väl knappast någon närmare presentation?! Men, är det förresten någon som vet om det blir för varmt att ha dem direkt på skoskåpen?

Jag blir jätteglad om du tycker till eller kommer med någon helt annan idé om vad som skulle kunna passa :-)

Krokar från Mio



Dessa krokar heter Sol, kostar 25 kr styck och kommer från Mio. Om de är prisvärda och hängvänliga återkommer jag med när de är uppskruvade. Det blir förmodligen den annars så tråkiga väggen i tvättstugan som ska få lite uppiffning.

Schyssta Hemtex!

Inte nog med att Hemtex förbättrat sin hemsida och sänder världens kortaste inredningsprogram där de visar sina snygga nyheter. Här får de även lite smygreklam av mig. I eftermiddags var jag och tjejerna på gardinjakt till vardagsrummet och så hittade jag äntligen ett par på nyss nämnda butik. När jag skulle betala dem sa expediten att på måndag börjar 30% på alla gardiner för medlemmar i hemtex club och hon undrade om jag ändå ville köpa dem nu. Ja, det är klart att jag skulle vilja spara 120 kr (som rabatten skulle bli) sa jag men tänk om gardinerna skulle råka vara slut på måndag? Då sa den snälla expediten att hon kunde lägga undan dem åt mig till på måndag och det ville jag gärna, för har vi klarat oss utan gardiner i vardagsrummet sedan mitten på juli kan vi nog klara oss till på måndag med. Tyvärr kunde jag inte hitta gardinerna på hemsidan, men det är ganska tunna grå veckbandslängder med vitt och svart tryck i form av blad och kvistar.


Det är alltså dessa fönster som äntligen ska få prydas av nya gardiner. Mörk bild blev det märker jag nu... och jag lyckas visst alltid fånga någon av mina små sessor när jag fotar till bloggen ;-)


En lååång rad med fönster har vi.

Till gardinerna skulle jag gärna matcha med nya kuddar och en filt:




Härliga Doris!

De två övre bilderna: privata
De två nedre bilderna: hemtex.se

Hallen färdig

Efter hårt arbete hela helgen är nu vår hall i stort sett färdig. Den blev precis som vi hade tänkt oss och vi är nöjda, särskilt över att den är så pass mycket större än pyttehallen vi hade i lägenheten.















I går kväll...och i morse

När jag gick och la mig i går kväll såg det ut så här i hallen:


Två våder var uppsatta.

I morse när jag kom ner i hallen var det hips vips klart:


Nu är det bara listerna som fattas innan vi kan börja med det roliga, det vill säga sätta upp hatthyllor, skohyllor och annat smått och gått. Så skönt det ska bli att kunna hänga av sig på riktigt nu!

Bilder: privata

Tävling

Tjohalia anordnar en tävling igen och denna gång genomförs den i samarbete med Designonline. Självklart vill jag försöka vinna den fina marimekkoskålen än en gång...



Bild: Designonline (publicerad med tillåtelse)

Hallprojekt pågår

Just nu är vår hall i ett enda stort kaos, men det ska förhoppningsvis bli bättre under helgen. I går kväll satte Mathias upp väv på de väggar som ska målas och väggen som ska tapetseras är också redo.


Arbete pågår som ni ser...


I förrådet står FRÄN hatthyllor och skohyllor och bara väntar.


Mot min motionscykel står LUNS och väntar. Jag visste väl att den där motionscykeln var bra till något ;-)


FRÄN-krokarna delar just nu också golv med motionscykeln.

Förutom hallprojektet skulle jag vilja ta en tur ut till MIO senare i dag. Det var en dubbelsidesannons i vår lokaltidning i dag och den var mycket inspirerande, så jag hoppas att M kan vill slita sig från hallen en stund.
Ha en jättebra lördag!

Min allra första utmärkelse!

                                                  

Min kära bloggvän dahlarna förgyllde min fredagkväll när hon gav mig min allra första utmärkelse. Du vet att du alltid förgyller mina dagar med dina kommentarer men att du gav mig denna gjorde mig extra glad. Jag hade också gärna skickat tillbaka denna utmärkelse till dig, men precis som du skriver på din blogg är det roligt att skicka vidare till någon som inte fått den. I love your blog - och det vet du!

Förplikterserna som följer med utmaningen är:

1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated.

Jag ska såklart också skicka vidare utmärkelsen till några bloggar jag tycker om väldigt mycket:

jennyshem - också en kär bloggvän som är lik mig själv på många sätt och vis.
fridasfunderingar - var en av de första bloggar jag började läsa innan jag själv startade min. Skriver personligt och varmt och att få följa vägen fram till deras bröllop har varit så kul.
Anna - livet i en skokartong - lägger ofta upp inspirationskollage helt i min smak.
inspiration & design - jag vet att hon redan fått denna utmärkelse, men hennes underbara blogg och hem ger mig massor av inspiration.
fru sätterlund - en nyfunnen blogg, men som jag redan känner mig hemma hos.
pyssla mera - bloggar från min gamla hemstad och det säger väl allt ;-) Delar alltid med sig av alldeles underbara pysseltips.
mallaco - en jättemysig blogg helt enkelt.

Det finns så många fler som jag skulle vilja skicka vidare till, men denna gång blev det dessa sju. KRAM!

Malmväggen

När vi bodde i lägenheten var min favoritdel av vardagsrummet Malmbyråerna och vitrinskåpet ovanför. Jag gillar dem fortfarande och tänkte visa hur de ser ut nu i kväll när jag precis dammtorkat och gjort fint.





Bilder: privata

Nya kategorier

Jag har inte riktigt haft så bra ordning på mina kategorier hittills, men nu har jag i alla fall tänkt göra som många av er andra gjort - kategorier för de olika rummen. Det kanske blir lite rörigt medan jag försöker flytta om, men det får ni ha överseende med ;-)

Uppdaterat: Nu när jag flyttar inläggen så ser jag att de finns kvar även i den kategori jag la dem först, ska det vara så? Eh, jag tror att jag gör så att jag helt enkelt börjar följa mina nya kategorier framöver i stället för att flytta inläggen. Ursäkta för allt svammel...

elkedjan

Vad roligt att ni är många som tycker att ljuskuberna är läckra! :-) Ni är också några stycken som undrar var de är köpta och på den frågan är svaret elkedjan (finns i senaste reklamutskicket lysande idéer).

KRAM

Ljuskuberna i mörker

Till sist ville det riktigt mörka mörkret infalla sig och jag gick ut för att fotografera våra nya ljuskuber i mörkret också. Det var inte det lättaste kan jag meddela. Som ni vet har vi en ny kamera och jag har väl inte riktigt lärt mig alla dess funktioner ännu och hur oteknisk jag är vill jag helst inte avslöja... En hel del bilder tog jag ändå med alla diverse inställningar. Jag vet inte riktigt om någon av bilderna egentligen visar kuberna i dess rätta sken, men här får ni några smakprov i alla fall.

Förresten fick jag plötsligt ett infall att det vore skoj att gå en fotokurs. Jag ska absolut kolla om det finns någon lämplig för mig, det vill säga för en amatör.















Ja, ni ser att jag testade mig fram... Jag undrar vad grannarna tänkte där jag stod och fotade från alla vinklar och vrår i mörkret, för kuberna lyser upp gården rätt bra ändå även om det kanske inte märks på bilderna.

Bilder: privata

Ute vid bron

Nu börjar hösten krypa allt närmare och det känns faktiskt rätt mysigt med tanke på alla lyktor och lampor som börjar lysa runt om hos grannarna om kvällarna. Även jag har hunnit hösta (eh, som svensklärare får man hitta på nya verb va?) till det vid vår bro.


Det här arrangemanget fixade min kära mamma till mig just innan de skulle åka i söndags. Nu fattas bara lite mer ljung så kommer färgkontrasterna fram ännu bättre.


Inflyttningspresent från mina föräldrar. Frostade stenar som lyser upp fint om kvällen med hjälp av dioder. Jag måste komma ihåg att fota dem någon kväll också så får ni se hur läckert det blir på bron och hur mycket ljus dessa tre stenar faktiskt ger.


Alldeles vid dörren står de enda uteblommor jag planterat efter flytten. Jag gillar blommor av det enklare slaget och murgrönor brukar vara ett säkert kort varje år. Lyktan hittade jag på mysiga Myrra här i stan och den kostade 79 kr om jag inte minns fel.


Lyktan igen.

Just nu har Mathias och flickorna åkt i väg för att hämta tapeten till hallen. Åh vad jag längtar tills de kommer upp! Jag vet inte om M ska satsa på att måla övriga väggar innan han tapetserar, så det kan dröja några dagar innan ni får se resultatet.

Bilder: privata

LOVE Village

Att Village finns i vår nya hemstad är jag innerligt glad över. Vad skulle jag annars ha gjort utan en av mina favoritaffärer? I dag har vi varit på utflykt med mina föräldrar som varit på besök, men vi hann också med en tur till Village. Där hittade jag äntligen bokstäverna jag spanat efter så länge och tur hade jag, för det var det sista setet som fanns kvar.


Jag hade egentligen tänkt ha LOVE inne i vårt sovrum, men i väntan på att vi ska få i ordning där inne får det vara love i vardagsrummet i stället.


Dessa två filtkorgar var det 70% på, så jag betalade endast 77 kr för båda två. Jag har blivit som min mamma och är numer väldigt svag för grönt och då kunde jag bara inte låta dessa fynd stå kvar i butiken.

Hallrenoveringen har nu kommit i gång på allvar och Mathias har jobbat med att ta bort gamla tapeter under en stor del av helgen. Tapeten i farliga trappen har också rivits bort och där ska det i stället målas vitt.


Just nu är det så här fint i vår hall... Väggen runt dörren och den högra väggen ska tapetseras med Eco Artist 5840. Väggen mittemot blir vit precis som väggen bredvid trappen.



På tal om trappan känns det mycket bättre nu efter fallet med dammsugaren. Jag är fortfarande lite öm i knät och i ryggen, men det känns som sagt bra mycket bättre än i fredags kväll. Tack för era värmande krya-på-dig-kramar!

Helgen har i övrigt bjudit på utgång för mig och Mathias. Eftersom mina föräldrar varit på besök och skulle övernatta hade vi äntligen möjlighet att gå ut båda två samtidigt. Som sällskap hade vi goda vänner och vi hann med en lång och god middag på O'Learys innan vi drog vidare till Harrys. Kvällen bjöd på både god mat och många goda skratt, så vi är mer än nöjda med vår utekväll. Det var även en skön känsla att mamma kunde kliva upp med lillsessan klockan sex i morse och att själv bara kunna dra täcket över huvudet och sova vidare. Sådant är verkligen lyx för renoverande småbarnsföräldrar.

Bilder: privata

Varning för trappen!


Om du är en stressad tvåbarnsmamma som ska dammsuga inför helgen så bör du vara försiktig när du ska ta dig nerför denna trapp med dammsugaren. Du bör undvika att göra det jag gjorde precis efter lunch i dag, det vill säga halka på ett trappsteg och ta dig en flygtur för att sedan landa pladask på golvet. Det gick tack och lov bra trots allt, men nu sitter jag här med en öm rygg, ett uppsvullet knä och en hård bula på det andra benet. Min fyraåring skyndade sig ner till mig där jag låg och ojade mig och hon tröstade mig och sa "mamma, om det hade kommit blod skulle du ha fått ett Hello Kitty-plåster av mig". Det känns tryggt att veta.

Trevlig helg!

Bokpaket med trevlig bonus

Förra veckan fick jag ett erbjudande från Bonniers Bokklubb som jag bara inte kunde motstå. Välkomsterbjudandet bestod av två böcker för 19:90 styck samt de mycket trevliga välkomstpresenterna - två Iittallaskålar design Alvar Aalto samt en matchande ljuslykta. Ja tack sa jag och ringde in mitt svar! Redan i går fick jag hämta ut paketet och jag är mycket nöjd med mitt erbjudande. För skålarna och ljuslyktan fick jag betala 59 kr i porto och packning, men det tycker jag var överkomligt för så fina presenter. De böcker jag valde är Livstid av Liza Marklund och Tyskungen av Camilla Läckberg. Eftersom jag läst de flesta böcker som båda dessa författare gett ut är jag säker på att även dessa kommer att falla mig i smaken.




Kivilyktan, som jag fick i en presentpåse efter en föreläsning, hade jag helt glömt bort att jag hade och nu fick den äntligen ett matchande sällskap.

Bilder: privata

Lamptips!

I går veckohandlade vi på ICA Kvantum och då hittade vi denna fina och billiga skrivbordslampa till Emmy. Den kostar 69 kr och finns i grönt, vitt, rosa och silver om jag inte minns fel. Även om det inte finns något Maxi här i vår nya hemstad verkar det som om det går att göra fina fynd vid mathandlingen fortsättningsvis också. Sånt gillar jag!

Gardiner

Nu är jag färdig med en gardin. Bara en kvar med andra ord och jag ska berätta en liten hemlis... jag syr inte utan jag fuskar och stryker på fållband. Ni ser, jag gör allt för att slippa symaskinen.




Fler inköp


Vår Ektorpsoffa ökade sina odds att få stanna hos oss nu när vi kom på att vi kunde komplettera den med fotpallen Ektorp Bromma. Jag försöker intala mig själv att nu är den nästan som en divansoffa...






Jag har redan en röd vattenkanna sedan tidigare, men eftersom jag inte har så mycket rött framme längre ville jag ha en vit PS vattenkanna också. För priset nio kronor kan man ha hur många som helst va?


Nu när vi har två badrum behöver vi givetvis en potta både uppe och nere. Denna kostade 19 kr och kommer väl till användning om ett par månader när lillasyster ska börja sin potträning.


Ett snille ska väl sitta på en Snille när hon bloggar?!

Tripp



Tre burkar för 69 kr blir piffiga i skafferiet eller kanske till och med på kökshyllan när vi fått upp den.

Gömt var det här

Som jag kanske nämnt innan hade vi tänkt göra en förvaringsvägg med skjutdörrar längs hela ytterväggen i lilla hallen. Just nu känns det däremot som om de skjutdörrar vi tittat på är lite för dyra för att vi även ska ha råd med alla andra inköp vi vill göra. Då löste vi problemet med hjälp av takskenan Kvartal och sex panellängder Anno Sanela. Det blev nästan som en liten fondvägg och vi är riktigt nöjda med resultatet i väntan på skjutdörrarna.







Som ni ser döljer panelerna både ett och annat vi vill slippa se eller visa. En ny matta blev det också, en grön Erslev.



Internetsladden som olyckligt nog måste gå genom hela rummet ska vi försöka trolla bort på något vis.
Fler bilder på våra inköp kommer!

Hemma från IKEA

Efter en mycket effektiv och bra dag på trevliga möbelvaruhuset är vi nu hemma med en massa platta paket och saker. Tyvärr fanns inte något av de soffbord vi var intresserade av, så det var såklart en besvikelse. I och för sig fick vi i stället plats med några andra icke planerade inköp, så vi är nöjda ändå.

Bilder på det vi köpt kommer förhoppningsvis under morgondagen.

KRAM!

Symaskinsångest

När jag var på stan i onsdags kikade jag efter tyg till Emmys gardiner. Jag har tänkt mig kappor i hennes två fönster som inte är så höga. Jag hittade inte direkt något tyg jag fastnade för, men så till slut hittade jag två panellängder på Hemtex som jag tänkte våga mig på att sy om till kappor. Anna och sy går inte riktigt ihop och ofta slutar det med att jag sitter och svär över min gamla syslöjdsfröken som tog bort all min syglädje i åk 7 när hon sa "hur kan du sy så här dåligt när din mamma var så bra?" Vilken pedagog va?! Sedan dess är det hon som får all skuld om det inte går som jag vill när jag sitter vid symaskinen. Nu är jag kanske inte världens talang på att sy, men raksöm till gardiner ska jag nog klara av.


Jag tror att det här prickiga tyget kan göra sig ganska bra i Emmys gröna dinorum. Nu gäller det bara att komma över symaskinsångesten så att stora sessan får sig sina gardiner någon gång.

I morgon väntar ikea för mig och Mathias. Det blir nog en bra lördag det!

Uppdatering: Jag glömde förresten visa klädträdet som vi köpte på Beckers nya hem i dag. Det ska såklart sitta i hallen, men eftersom vi inte hunnit få upp det än visar jag en lånad bild. Priset var trevliga 299 kr.



Bilden på klädträdet: http://www.farg1an.nu/erbjudande/Merbjudande.html

Inflyttningspresenter

Kul att höra att det är fler som har bra erfarenheter av Olympus!

Vi har fått så mycket fint av de som hälsat på oss här i nya huset, så jag tänkte visa några bilder på vad vi fått.


Cult diskset fick vi av syster yster.


Detta fina blomsterarrangemang fick vi av min vän M och hennes sambo.


Av min kollega fick vi denna söta blomma och kruka. Är det förresten någon som vet vad blomman heter?


Äntligen har jag tre kivilyktor! Dem fick vi av våra vänner som var här i går.

Slutligen en bild på en inflyttningspresent som min syster och hennes sambo fick av oss i dag. Den svarta Cultkrukan med Aloe succulent och ett läckert löv.



Söta fötter va?! Jag skulle bara testa om man verkligen kunde ta bra närbilder med vår nya kamera, för med vår gamla blev det bara vita motiv då. Men med den här verkar det gå bättre :-)

Äntligen en ny kamera!

I dag har vi äntligen köpt oss en ny kamera. Det blev ingen värstingmodell, men efter rekommendation av våra kära vänner som precis köpt en likadan slog vi också till. En Olympus 840 blev det och vad jag hört ska det vara ett bra kameramärke. Värre än vår gamla kan den då inte vara. Vi har haft besök av ovan nämnda vänner hela dagen och varit på utflykt och haft middagsbjudning så kameran är ännu inte i bruk. Jag ser fram emot att kunna visa bilder med bättre kvalitet framöver!

Kvällens bilder kommer alltså fortfarande från den GAMLA kameran.


Vi har hallonbuskar på tomten och de ger visst hur mycket bär som helst. Vi har redan frysen full. I förmiddags plockade jag in en mindre mängd för att göra en härlig hallonpaj. Vilken lyx att bara kunna gå ut på gården och hämta in!


Vitsippan som Emmy plockat in till mig fick sin plats i denna äggkopp.

I morgon åker vi upp till gamla hemstaden för att hälsa på min syster och hennes kille i nya lägenheten. Det känns allt lite konstigt att vi inte kan räkna oss som umebor längre. Jag undrar om vi ska åka förbi och spana lite utanför gamla lägenheten? Jag är lite så att även om jag flyttat till ett bättre boende känns det ändå lite sorgligt att åka förbi det gamla stället där vi trivts så bra. Att se någon annans saker i fönstren blir lite konstigt, men med tanke på att vi fortfarande umgås med förra grannarna måste jag ju passera förr eller senare. Dagens i-landsproblem eller vad?!

Godnatt på er!

Lite mera klart

Nu börjar äntligen Emmys rum vara helt färdigt. Det enda som saknas är gardiner och lite ytterligare piff, men annars känns det rätt klart och vi är nöjda allihop. Hallen utanför hennes rum var tidigare ett mörk och murrigt korridorliknande utrymme, men nu har det just blivit en luftig hall som får sitt ljusinsläpp från trappen som vi öppnat upp. Här kommer blandade bilder från dessa rum.


Lite av sängen och världens högsta lampa ungefär. Vägghyllan blir perfekt att ha som bok- och tidningsförvaring för pågående läsning.


Expedit och Lack i en praktisk kombination.


Några spillbitar från Dinotapeten fick såklart bli tavlor. Idén till dem fick jag hos Malin.


Lackhyllorna igen.


Lillasyster vill också spela musik.


Suddig bild på sovplatsen.


Nya krukor har inhandlats, men inte fått sitt rätta innehåll ännu.


Jag hann inte ta en bild på hur det såg ut innan M började riva upp inbyggnaden av trappen. Här har han tagit bort gipsskivorna som satt på reglarna. Under trappen hade de förra ägarna en liten sovalkov.


Här syns det bättre hur det såg ut runt trappen förr. Lägg märke till att de satt golv på väggen!


Så här ser det ut nu. Dörren nedanför trappan leder in till badrummet.


Vi har även tagit bort dörröppningen och breddat öppningen, men det kanske inte syns så tydligt på denna bild.


Här går man in till Emmys rum.


Längs denna vägg ska vi framöver sätta upp ett garderobsystem med skjutdörrar. Vår golvlampa som fungerat perfekt som tapetseringslampa fick visst komma med som frontfigur på denna bild. Jag måste vara trött, för det tänkte jag inte ens på när jag fotade...

Som ni ser är det inte alls färdigt i lilla hallen och förutom garderobväggen har vi inte bestämt oss för vad vi ska ha i resten av rummet. Tål att funderas på!

Allt har sin tid

Att ha två små flickor när man precis har flyttat till hus och ska göra om en del kan ibland vara en spännande historia. Allt tar mycket längre tid, eftersom det finns två små som såklart vill ha sin tid och uppmärksamhet och som inte bryr sig i om rum står halvfärdiga eller inte. I dag har det varit en sådan dag hos oss. Flickorna har båda två varit extra mammiga och jag har knappt fått något vettigt gjort. Ett tag satt jag med två gråtande flickor på köksgolvet och då var det inte långt i från att jag också skulle ha brytit ihop. Det gäller att sänka ribban tror jag och nu när Emmys rum och hallen utanför det rummet är färdiga så får övriga rum vänta en tid.

Med ordningställandet av Emmys rum kom vi ungefär halvvägs i dag. Vi har städat och torkat och rensat och packat upp massor av leksaker. Hur mycket grejer kan en fyraåring ha egentligen?! Mathias har hunnit måla om två lackhyllor också och de kommer förhoppningsvis upp på väggen i morgon. Då ska förhoppningsvis tavlor också komma upp på väggarna, men egentligen gör det ju inget om de måste vänta till måndag heller...


Så här ser vårt hus ut utifrån. Målat av Emmy i går.


I går sprang jag äntligen på en gummikorg som jag varit så sugen på länge. Jag hittade denna på Coop Forum för 99 kr. Jag hade först tänkt ha den i hallen som förvaring av småplock som kan vara bra att ha nära till hands i en hall, men korgen verkar vara smutsig så först måste jag försöka få den helt ren. Ni som har en gummikorg - börjar saker som förvaras i den att lukta gummi?


En smygtitt in i Ebbas rum. Det enda nya hon har hunnit få är de två kuddarna från Hemtex som syns bredvid sängen. Rummet ska tapetseras framöver, men som sagt, nu tar vi det lite lugnt ett tag. Vi som inte ens trodde att hon skulle bo här inne förrän om flera månader och så flyttar hon in redan första natten!

Till sist måste jag bara berätta om en trevlig och oväntad konversation som jag och M hade i bilen i dag.
M: När ska vi fara på IKEA då?
A: Jag vet inte riktigt, men vi får planera in någon dag innan du börjar om att jobba.
M: Vi kanske skulle ta oss en tur redan i morgon?
A: Det hade jag såklart gärna sagt ja till men jag tycker nog att vi borde vänta till någon dag när farmor och farfar kan vara med flickorna.
M: Helt sant, vi får ringa dem när de kommit hem från resan då.

Jag höll på att tappa hakan av två anledningar, dels att det var han som tog upp Ikearesan, för jag har nämnligen inte riktigt velat föra det på tal med tanke på hans hektiska dygn av tapetsering, målning och listspikande. Och så kommer han och säger att han kan tänka sig att åka i morgon! Han måste ha sniffat för mycket målarfärg eller nåt, men nu blir det förmodligen en resa till Ikea i Sundsvall någon dag under kommande vecka. Äntligen!

Emmys rum

Nu är stora sessans rum färdigtapetserat och listerna är målade och fastspikade. Fönsterbrädor fanns inte i hennes rum, så två stycken sådana har också inhandlats och kommit på plats. Det är alltså bara det roliga piffet som fattas... och en storstädning av byggdamm såklart... Här kommer några bilder från förvandlingen i Emmys rum hittills.


När vi flyttade in var det öppet in till det rum vi tyckte skulle pasa som storasysters rum. Ett stort gapande hål efter förra ägarnas akvarium fanns också.


Här har en ny vägg kommit upp, hålet har byggts igen och vi har öppnat upp från stora hallen och flyttat dörren som fanns där till Emmys rum i stället.


Då grönt är hennes absoluta favoritfärg ville hon gärna ha grönt på tre av väggarna. Vi hittade några till bra pris, så då slog vi till direkt. Färgen på dem gör sig inte rättvis på denna bild. Det är alltså den ljusare gröna till höger.


Här har Mathias och farbror Nicke hunnit en bit på fondväggen med den roliga mönsterpassningen ;-) Dino från Sandberg är det såklart.


Det blir så konstigt sken och färgerna gör sig inte rättvisa när jag fotat i motljus, men jag ska försöka få till det bättre när jag visar det färdiga rummet framöver. Här är alla väggar i alla fall helt färdiga.


Här har Emmy själv fotat sin nya fondvägg utifrån sitt perspektiv och det råkade visst vara på just den nivån där all röran är.

Oj vilka mörka bilder ni får stå ut med. När piffet är klart ska jag absolut lägga upp bättre bilder.

Jag passar även på att önska er alla en skön helg!