500!!!

Detta är inlägg 500 på min lilla blogg som startades för två och ett halvt år sedan uppe i gamla hemstaden Umeå. Nu bor vi några mil söderut i en mindre, men ack så trevlig stad. Uppdateringarna har ibland kommit tätt medan det gått längre tid mellan inläggen då och då. Jag har många fler besökare nu än för bara ett år sedan och det är jag jätteglad över :-) Era kommentarer värmer och det vore inte lika roligt att blogga utan er.

På något sätt kanske jag borde fira detta, men just i kväll har jag inget annat en en ny dörrskylt till Ebbas rum att bjuda på. Hon har tidigare haft träbokstäver på sin dörr, men de envisades med att ramla ner hela tiden (trots att vi till och med försökt med små silvertejpbitar). På Granit i Göteborg fanns bokstavsstämplar som jag högg direkt. Jag hade inte särskilt många roliga pappersark hemma i dag när stämpelsuget satte in, men av ett vanligt vitt pappersark och presentpapper från Lagerhaus har nu Ebba fått en skylt som förhoppningsvis inte ramlar ner.







Bilder: privata

Hemma - gött mos

I går kväll kom vi hem efter en veckas semester i Göteborg. Vi har haft en härlig semester med många fina upplevelser, förutom att vi som så många andra svenskar fått uppleva nackdelarna med att resa med SJ. Om ni frågar flickorna vad det bästa med resan var så blir svaret att få träffa lillkusinen Felicia, men vi hann med mycket annat också. I korta drag:

- Slottsskogen. Mysigt att promenera och njuta av omgivningen samtidigt som ett och annat spännande djur dyker upp.
- Universeum. Här finns mycket att uppleva! Fiskar av alla de slag, apor, grodor, fåglar m.m. Roliga experiment och lek bjuds man också på här.
- Freeport. Outletshopping när den är som bäst. Kanske tur att vi reste med tåg så att resväskorna inte kunde fyllas allt för mycket ;-)
- Liseberg. Ett måste i Göteborg och barnen älskade det. Vi väntade på att Gothia cup skulle ta slut innan vi åkte till Liseberg, men det var mer folk än någonsin ändå. Det ledde till lååånga köer till karusellerna.
- Hönö, Öckerö och Fotö. Tre underbart vackra öar och jag skulle absolut inte tacka nej till ett sommarhus på någon av dessa öar. Sol, bad och den godaste glassen.
- Shopping. Jag fick två halvdagar med shopping för mig själv och jag skulle kunna strosa runt hur länge som helst bland det breda utbudet som Götets butiker har.
- God mat och dryck är inte att förglömma, för det är ju en del av charmen med semester, eller hur?!


Akvarierna på Universeum har många både fina och fula fiskar.


Lilla prinsessan bygger en koja av pinnar i Skatås friluftsområde.


Lycka är att få leta efter vackra snäckor, tycker stora sessan.


Vy över Öckerö från färjan.

Vi har många fina minnen med oss hem och som alltid är det ändå skönt att komma hem igen. Huset är målat och vi har inga andra måsten som väntar oss den sista tiden av semestern, så nu myser vi och gör det som faller oss in den sista lediga tiden. Fasadsiffrorna har förresten kommit, men jag tycker de blev aningens stora där vi tänkt ha dem, så nu har de vänt tillbaka till fasadsiffra.se och förhoppningsvis behöver jag inte vänta allt för länge på bytet till mindre storlek.

Ha en fin helg!

Bilder: privata


Sneak peak på Village

Ni som följer min blogg vet att Village är en av mina favoritaffärer. I eftermiddags var jag in en sväng för att köpa en present. Eftersom jag handlar en del där vet personalen vad jag gillar och i dag sa en av tjejerna att hon ville visa mig vad de skulle ta hem ur höstens och vinterns sortiment. Hon vet min smak och precis som hon misstänkte blev jag väldigt till mig när jag fick kika i katalogen. Den delas inte ut till kunder riktigt än men här får ni andra som gillar Village en hint om vad som kommer framöver:

- Vit lampa i townserien i två storlekar i form av ett höghus (fönstren blir alltså ljusutsläppet). Gissa om jag blev glad att jag beslutat mig för att låta mitt towntyg och alla andra produkter ur townserien bo kvar i vårt vardagsrum?!
- Härliga tyger i olika färgsättningar med bland annat äppelmönster, löv och bär
- Glasunderlägg i päron- och äppelform
- Ljuslykta att hänga upp i form av ett äpple
- Tallrikar i olika färger men med det bekanta randiga mönstret som redan finns på t.ex. muggar
- Köksredskap
- Siluett av tomte på fot
- Kökshanddukar med lussebullar, polkagrisstänger eller tomtar
- Ännu fler ord och bokstäver i trä

samt en himla massa andra gobitar ;-)


Denna ljuslykta kommer att finnas i både vitt och svart samt kanske grönt om jag inte minns fel... Äppellyktorna är även i detta stuk.


Townljusstaken kommer att finnas i vitt och svart.


Kryddhusen kan alltså också lugnt stå kvar för lamporna i vitt MÅSTE jag ha, om inte annat önskas till stora dagen i mitten av december då jag blir trea nolla...

Nu längtar jag till dess att jag får ett eget exemplar av höstens och vinterns katalog. Förresten, nu är hela huset färdigmålat men vi väntar fortfarande på fasadsiffrorna. Jag såg att det kan vara upp till fem veckors leverans nu under semestertider, så jag får tålmodigt vänta.

Bilder: privata



Huset i ny skepnad

Ända sedan Mathias fick semester för ett par veckor sedan har han jobbat med att måla om och delvis byta panel på huset. Jag har hjälpt till lite smått och även min svärfar har varit här och gett honom en hjälpande hand, men till största del har han gjort allt själv. Det som tagit mest tid är att byta panel, men nu är de nya brädorna äntligen uppe och ska målas ett sista varv.

Jag har inte hunnit fotografera särskilt många bilder på resultatet, men jag tänkte ni skulle få en liten glimt av skillnaden. Först ut är huset som det såg ut på mäklarens bilder innan vi köpte det:



En närbild på hur det nu ser ut:



Vi har alltså valt att byta ut det gula och blåa mot vitt och svart. Det känns fräscht och vi är nöjda. På det svarta bredvid dörren ska vita fasadsiffror från fasadsiffra.se sitta och nu väntar jag med spänning på att de ska komma. Fler bilder kommer när hela huset är klart.

Bilder: mäklarhuset och privat

Trevlig sommarhelg!

Sedan vi senast hördes av har vi bland annat hunnit vara på en fantastisk konsert med Salem al Fakir, nästan målat huset klart, varit till gamla hemstaden och uppvaktat svärfar samt gått varv efter varv efter varv runt kvarteret med Ebba och hennes dockvagn. Sist men inte minst har vi fått en hel del soltimmar. Härliga sommar!

Med en pion från trädgården önskar jag er alla en skön och solig sommarhelg!





Bilder: privata

I love plexi

Emmy och Ebba, mina skatter på jorden, stora sessan och lilla sessan, stora E och lilla E. Kära barn har många namn och nu hamnar de även runt min hals.



Bokstäverna är i plexi och kommer från iloveplexi.se. Kedjorna har jag också beställt därifrån och jag valde att ta en lite kortare än den andra, precis som den skillnad det är på flickorna ju ;-)

Bild: privat

Kan inte överge town

För snart två år sedan köpte jag tyget Town på Village och det har sedan dess prytt väggen i vardagsrummet. Jag har till och från kikat efter ett nytt tyg, men inte riktigt hittat något jag velat byta till. Samtidigt som Towntyget fanns på Village fanns det små kryddhus, ljuslyktor och kuddfodral och jag har en hel del av de produkterna. Jag trivs med dem och även om jag haft dem riktigt länge har jag ännu inte tröttnat.

Det jag skulle komma till är att jag i går hittade en ljuslykta på Åhléns som passar in bra i vårt townaktiga vardagsrum och jag har därför bestämt mig för att köra på det racet ännu ett tag. Ljuslyktan som bara kostar 49 kr fick absolut följa med hem! 







Det var ett tag sedan jag visade vårt vardagsrum, så här kommer ett par bilder till...





Accentfärger har kommit och gått, men town består. Har du något som du trivs riktigt bra med där hemma och som fått hänga med ett längre tag?

Bilder: privata

Ebbas sovhörna

Perlan levererar snabbt och i tisdags hade vi ordpostern i brevlådan. Sedan några månader sover Ebba i storasysters gamla säng, men jag känner mig ännu inte helt klar med hur vi ska ha det i hennes rum. Så här ser det ut just nu i alla fall:


Ordpostern i en ram från Gallerix.


Denna söta kanin är en nattlampa från Designtorget.






Docksängen som är överfylld med dockor och gosedjur hade jag när jag var liten. Klädhängaren kommer från Åhléns.

Statusen på oss i vår familj just nu är inte helt hundra. Ebba fick feber i söndags och har fortfarande en elak hosta, främst om nätterna. Mathias är också hostig och jag förkyld. Det är bara Emmy som är helt pigg. Jag hoppas sannerligen att vi snart piggar på oss, så att vi kan njuta av sommarlovet ordentligt snart. Hoppas att allt är bra med dig!

Bilder: privata