Kakaoögon i annan version

Ända sedan Petra tipsade om att Favoritsaker nu säljer posters med två olika versioner av Olle Eksells omtyckta kakaoögon har jag inte kunnat släppa tanken på dem. Tanken gick så långt att en av dem nu hänger i vårt vardagsrum. Jag har gillat ögonen länge och även om många har dem är jag nöjd med att äntligen ha flera par ögon på väggen.







Kolla vilken hunk jag fångade på bild också:



Jag börjar också känna mig redo att byta ut towntyget som jag inte velat skiljas från tidigare. Om du har något tips på ett tyg som skulle passa (gärna med vit botten) tar jag tacksamt emot det!

Nu ska jag kolla på "Klass 9a" och se hur superpedagogerna jobbar... Hoppas att ni haft en fin start på veckan!

Bilder: privata

Fredagstest

Min kära vän Hanna har lärt mig hur jag ska klistra in youtube-klipp här på bloggen och hon verkar ha lyckats :-) Tack Hanna! Jag bjuder på en av mina absoluta favoritartiser, Lisa Miskovsky.

Art från Village

I en hall är det alltid bra om det finns många förvaringsmöjligheter. Min stora dröm är att ha skjutdörrar att gömma kläder och annat bakom, men just nu prioriterar vi inte sådana som ju har en tendens att bli ganska dyra. Korgar är alltid bra att ha, men att ha någonstans att sitta är inte heller fel. Därför kändes bänken Art från Village som något som kunde passa i vår hall. Det var alltså den jag tingade i lördags. De tre korgarna sväljer en hel del vantar, sockar, överdragsbyxor och annat som är bra att ha nära till hands.









När vi precis monterat ihop den ville Ebba provligga för hon trodde den skulle vara skön att sova på, men så stora användningsområden tror jag inte att den har :-) Ha en skön mitt-i-veckan-kväll!

Bilder: privata

Mysljus och skyltdocka

Ljuslyktan BOLL från Village har vuxit och finns nu i en större version än de som sålts i trepack tidigare säsonger. Sedan tidigare hade jag tre små grå och i dag köpte jag till en stor. De finns även i grönt, rött, rosa och turkost. Förutom som ljuslykta kan den stora också användas som blomkruka.







Jag besökte Village i dag eftersom jag tänkte kolla in en möbel jag sett i nya katalogen. Den fanns uppmonterad i skyltfönstret så jag fick krypa in där för att titta och känna ordentligt. Vad gör man inte för att få ta sig en titt?! Så ofta som jag är in där skulle jag visserligen nästan kunna fungera som levande rekvisita i skylten... Efter att ha gått hem och mätt och tänkt ringde jag i alla fall och tingade den. Den hämtas i morgon eller på måndag och jag hoppas att den kommer att passa fint där jag tänkt ha den.

Bilder: privata

Sköna helg

Efter två dagars vabbande har jag nu klarat av en arbetsdag och så är det plötsligt helg igen. Skönt! Denna helgen har vi inga särskilda planer, förutom att ta ner adventsbelysningen som fått stanna kvar lite extra länge på balkongen. Det blev tyvärr inget Formex för mig denna gång, men jag hoppas att jag får fler chanser. I stället får jag se fram emot spännande rapportering från de bloggare som är på plats. Jag kan även passa på att tipsa om Formex Magazine där du kan ta del av bilder, rapportering, nyheter och inspiration.

Jenny bad att jag skulle visa Haymanlampan i dess omgivning och självklart ska jag göra det:







Ha en riktigt skön helg!

Bilder: privata

Sött till mina söta

Mina flickor gillar russin och de gillar Hello Kitty. Därför var det inte så överraskande att de ville köpa de nya russinförpackningarna i miniformat när de fick syn på dem.





Förutom russin finns det även torkade aprikoser och äpplen i de söta askarna, som till exempel är perfekta att ha med på utflykt eller i bilen.

Bilder: privata

Min Mini Hayman-vinst

Jag hade ju turen att vinna en hemmagjord Mini Hayman hos DesignInsight och i fredags fick jag den hemlevererad ända till dörren. Den är så fin! Tack igen Petra! Som jag visade i ett tidigare inlägg hade jag förberett mig både genom att köpa en textilklädd sladd och en glödlampa på Clas Ohlson. Däremot gjorde jag en stor miss när det gällde glödlampan, för jag kollade aldrig hur stor den faktiskt var och i mitt tycke är den lite väl stor. Den ska bytas ut så snart jag hinner besöka Elkedjan, men den senaste veckan har varit lite hektisk på många sätt och vis.





Sen har min käre man köpt en till likadan sladd och skarvat dit en strömbrytare :-)



I dag är jag hemma med Emmy som har hosta och är allmänt hängig. Hon har fått spela dator en stund medan jag skrivit omdömen inför sjuornas utvecklingssamtal, så nu längtar jag efter att lägga mig och läsa lite med min stora tjej. Utanför fönstret skiner solen och det droppar från taket. Så skönt med känsla av ljusare tider!

Bilder: privata


Skapa vårkänsla

I de flesta hem är nu adventsljusstakar och stjärnor bortplockade och januari känns ganska lång och mörk, så för att pigga upp tillvaron kan du ta hjälp av fräscha vårblommor. Livet Hemma har tagit fasta på att du ska kunna använda dig av sådant som redan finns hemma och det kan ju vara bra så här i väntan på januarilönen.





Jag gillar dessa bilder och antar att jag inte är den enda som har FÄRM-vaser liggandes i gömmorna?

Foto: IKEA LIVET HEMMA/Nina Broberg

Kalaslördag

För tio dagar sedan fyllde Emmy sju år och i dag var det dags för kalas med kompisarna. Under två timmar öppnades det presenter och smaskades på marängswiss, kakor och popcorn. Det lektes lekar och till sist blev det godisjakt och fri lek som de önskade. Tiden går fort när det är roligt, men jag måste erkänna att efter dessa två timmar var jag och Mathias rätt nöjda och satte oss ner med varsin kopp starkt kaffe ;-)

Här kommer bilder på köket i kalasskrud:







Ha en fortsatt trevlig helg!

Bilder: privata

Vårtermin

För två dagar sedan drog vårterminen 2011 i gång på vår skola och det är redan full rulle igen. Jag har gått upp i tid från 70 % till ca 90 % och det leder till att mina tidigare lediga torsdagar inte existerar längre. Det innebär även mer planering och efterarbete, men också att jag förutom tyska får undervisa i mitt andra favoritämne svenska igen. Äntligen!

Som så många andra har jag en längtan efter tulpaner så här års och årets första bukett står sig bra på köksbordet.




Om jag får välja blir det helst vita tulpaner :-)

Jag hoppas att ni mår bra nu när alla röda dagar på ett tag är avverkade och att ni kommit in i rutiner och vardagssysslor igen. Det är också viktigt att komma ihåg vardagslyx emellanåt, för januari kan ju vara rätt kall och trist. Jag och en vän tänker unna oss att gå på tjejkväll på vår stads hockeyarena på torsdagkväll. De riktiga tjejkvällsbiljetterna till bra pris var tyvärr slut, men nu har vi både ett restaurangbesök och vanliga biljetter till matchen bokade. Att göra något som jag inte gör så ofta och att hitta tid med nära vänner, det är vardagslyx för mig. KRAM på er alla!

Bilder: privata

Vinst

I dag har jag varit och köpt en sådan här på Clas Ohlson:


... eftersom jag hade turen att vinna den här hos DesignInsight:



Jag är så glad och längtar efter att få sätta upp denna fina Mini Hayman bredvid våra Malmbyråer i vardagsrummet :-) Tack Petra!

Första bilden lånad från http://www.clasohlson.se och andra bilden från Design Insight.

Ombyte förnöjer

När adventsljusstaken i vardagsrummet försvann fick Ljusås från IKEA som stått i sovrummet i två års tid komma in i offentligheten och vardagsrumsfönstret. Sovrumsfönstret ligger mot stora balkongen på övervåningen och därför känns det roligt att ha den i ett rum där den syns utifrån men där vi även spenderar mer tid.



En ny läshörna, med gungfåtöljen och en arbetslampa som fyndades för 29 kr på redan nämnda varuhus, har vi också fått.

















På sista bilden ser ni min evighetskalender från Lagerhaus som också fått komma fram igen. Att ta fram bortglömda saker eller att byta plats på till exempel lampor är ett bra och billigt tips för att få snabb förändring.

Emmy vill se säsongspremiären av Let's Dance som alldeles strax kör i gång, så jag ska ge det en chans jag också. Ha en skön kväll!

Tassimo



En Tassimo har flyttat in i vårt kök och kaffeälskaren inom mig jublar. Gott att kunna göra en latte eller att ta en stärkande espresso när andan faller på!

Bild: privat

Jag blir sugen...



I augusti förra året besökte jag Formexmässan för första gången med fina bloggvännen Dahlarna som sällskap. Jag fick helt klart mersmak och är jättesugen på att åka även nu i januari. Vårens Formex går av stapeln 20-23 januari och har temat Glorious Mix. Den egna blandningen är fortfarande ledstjärnan men nu tar vi ut svängarna i en mer fantasifull, vågad och optimistisk stil där konst och design lyfts fram, med en stor dos humor. (Citat från pressinbjudan)

Jag är väldigt nyfiken på att få se hur Jarmo Toivanen och Elin Wallén från Creative Force tolkat temat i seminarie-, utställnings- och bufféområdet. Deras utställning på förra mässan då temat var Happy var verkligen glad, inspirerande och upplyftande.

Däremot tror jag att det kan bli svårt att ta ledigt från jobbet i två dagar, men jag skulle visserligen kunna åka ner på fredag kväll och besöka mässan på lördag. I en småbarnsförälders liv boende i Norrland känns det tyvärr lite hektiskt, men vi får se om jag lyckas lösa det på något sätt. Att få inspireras bland en glorious mix vore precis den start på året som jag skulle behöva!

Bild: privat

Nytt - del två

I förra inlägget visade jag några nyheter här hemma och jag tänkte spinna vidare på det temat i ett inlägg till.




Vasen har jag reafyndat på Lagerhaus och kvisten spraymålade jag förra våren efter att ha plockat den utanför mitt barndomshem. Den har fint sällskap med mina ljuslyktor i klarglas:




Ytterligare två vita reafynd från Lagerhaus.


Lyktan har jag köpt på Iittala Outlet.

En trappa ner ligger just nu en väldigt pirrig tjej och försöker somna. I morgon är det nämnligen hela sju år sedan Emmy föddes och födelsedagen ska såklart firas från tidig morgon till sen kväll. Mathias slår precis in den sista presenten och sen är vi redo för "Ja må hon leva", efter en god natts sömn förstås... Hoppas hon lyckas somna snart, men kvällen innan födelsedagen är ibland lite för spännande och pirrig minsann.

Bilder: privata

Nytt - del ett

Julpyntet börjar försvinna allt eftersom här hemma och då är det extra roligt att fylla på med lite nytt. Just nu är jag mycket frustrerad över att jag är urusel på att skruva ihop sakerna som finns i de platta paket vi köpt på IKEA i dag, så i väntan på att M ska komma hem från hockeyn visar jag er några andra nya saker här hemma.


Skål från Lagerhaus.


Jag har dubblerat min muggsamling i serien Siirtolapuutarha från Marimekko.


Mina underbara morföräldrar uppvaktade mig på 30-årsdagen med ett lyxigt och gosigt fårskinn.


Min morbror, hans sambo och min kusin uppvaktade mig med detta fina fat från Nybro.


En mysig fleecepläd i serien Staden från Lagerhaus kunde jag inte motstå.

Nu hoppas jag att M skyndar sig hem från hockeyn för jag är så ivrig på att få ihop hyllorna och lådorna som ska hjälpa våra flickor att hålla lite bättre ordning i sina rum. Min hjärna är verkligen inte gjord för att förstå ikeainstuktioner, även om de är hur pedagogiska som helst. Må gott!

Bilder: privata

Nygammalt

2011 är bara ett par timmar ungt, alla i huset kan sova utom jag och vad passar då bättre än att kika in på bloggen? Efter en vecka hemma hos mina föräldrar är datorn nu fulladdad med bilder från både julen och mellandagarna. Så mycket mellandagsshopping att tala om har jag inte hunnit med, men i min hemort finns en second hand-butik och där fyndade jag ett par ljushållare för tio kronor styck.





Dessa ljushållare fungerar alltså bra för både värme- och kronljus. Det känns som att jag mött dem i många olika hem under min uppväxt och då är det extra roligt att nu ha ett eget par.

Det börjar vara hög tid att göra ett nytt försök att somna så att jag orkar med årets första dag när familjen (läs flickorna) vill kliva upp. Jag hoppas att ni haft en underbar nyårsafton och får en fin start på nya året!

Bilder: privata