Ett äpple till fröken

Jag gillar vitt och jag gillar äpplen. Därför blev jag jätteglad när jag tidigare i veckan fick detta ljus i form av ett äpple av en kollega. Tack M för att du tänkte på mig när du såg det! Jag blev jätteglad :-)Just nu pågår ihopskruvning av skrivbord och snart också av nya garderober till Ebba. Vi har varit på IKEA i dag, men hade tyvärr en tid att passa här hemma och därför hann jag inte kolla på allt jag hade tänkt. Vi fastnade allt för länge på funderingar kring garderoberna. Till slut bestämde vi oss för en PAX-lösning och då tog det tid att planera inredningen. Jag hoppas och tror att det var värt att tänka till lite extra. Att det måste bli en resa söderut snart igen är jag å andra sidan heller inte så ledsen över ;-)

Bild: privat

Finaste

Denna arbetsvecka har bara svischat förbi och nu är lediga fredagen snart avklarad också. Den har däremot spenderats på bästa tänkbara sätt då min fina kollega och vän C varit här på lunchmys. Att lärarlönerna är alldeles för låga är vi många som skriver under på, men underbara kollegor gör mig rik ändå.

Tack för sällskapet och den fina blomman C! Trevlig helg till er alla!

Bilder: privata

Storleken har betydelse

Här om veckan slog jag till på ett extra långt ljus till favoritljusstaken från Bruka Design. När vårvädret är så här trist behöver ljusen räcka länge.

Den här helgen är uppbokad av skolcupen i inomhusfotboll, men nästa helg åker vi till IKEA för att shoppa garderober och annat smått och gott till Ebbas rum. Golvet är lagt, väggarna målade och möblerna tillbakaflyttade. Att vi tagit bort de fasta garderoberna gav helt klart nya möbleringsmöjligheter. Nu ska vi bara bestämma vilken typ av garderober och andra smarta förvaringsmöbler vi ska satsa på. En sak är helt spikad och det är att sessan ska få ett litet sminkbord med lampskenan Musik och en spegel ovanför.

Fortsätt njuta av helgen!

Bilder: privata

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Foto: © UNICEF/Asselin

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Tumstock by House Doctor

Jag har gjort en ny tavla där motivet är en servett från House Doctor.

Vad glad jag blir att ni hjälper till med tips angående Ebbas rum :-) Tusen tack!

Bilder: privata

Jag vill vinna ett linne från bAGus

Anna, en av de allra bästa förskollärarna Emmy haft och grundaren av bAGus, har just nu en tävling där priset är ett jättesnyggt linne med ett tänkvärt budskap. Jag vill ha!!! Om du också vill ha chansen på detta snygginglinne går du in här.Reginas bild via Annas blogg.

Nu börjar vi i Ebbas rum

Första besluten som vi tagit angående Ebbas rum är att slå ut garderoberna och att byta golv. Med garderoberna borta blir det förhoppningsvis lättare att möblera rummet. Så här såg det ut när vi burit ut allt ur rummet för ett par timmar sedan:


Här kommer man in i rummet. Till vänster är det tre fönster som täcker en hel vägg.


Kortsidan mittemot fönsterväggen. Som synes finns inte mycket ledig väggyta kvar. Under tavellisten som hänger kvar har hennes säng tidigare stått.


För att frigöra så mycket golvyta som möjligt skulle jag i framtiden vilja ha skjutdörr in till Ebbas rum.Det var hela rummet det! Kom gärna med tips och idéer om du känner att du får några :-)

Golv är redan inhandlat och det är även vit färg till tak och väggar. Planetpolarna som sitter som fondvägg får vi enligt ett bestämt beslut av prinsessan själv inte måla över. De randiga tapeterna, som den uppmärksamma kanske minns från hallen utanför Emmys rum, ska däremot bort.

As we speak är garderoben redan ett minne blott. Trevlig fredag kväll!

Bilder: privata

Granit

En affär jag saknar massor är Granit. Förr fanns den "bara" 15 mil bort på samma ort som vårt närmsta IKEA, men den butiken stängde tyvärr för några år sedan. Bland Granits vårnyheter finns många snygga zinkprodukter som jag nu bara kan sukta efter.En slät sten att stämpla budskap på med Granits stämplar ska jag i alla fall leta fram nu när snön äntligen börjar tina bort ordentligt. Enkla pyssel är min melodi!

Pressbilder från Granit.

Fler knappar

Minns ni inlägget där jag visade knapphängarna från Village? Efter att jag satt upp dem kände jag att jag ville ha fler, men alla svarta var typiskt nog slut då. Min fina granne hade köpt ett gäng knappar som hon sedan kände att hon inte hade användning för och då var hon snäll och tänkte på mig. Nu sitter tre av knapparna hon inte behövde i vår hall. Tack snälla för att jag fick köpa dem av dig!

Det nya tidningsstället W kommer också från Village.

För tillfället sliter vi våra hår och funderar kring hur vi kan fixa till Ebbas svårmöblerade rum. Hon har för mycket saker och för lite plats, så funderingarna är nu många. Slå ut garderoberna? Loftsäng med skrivbord? Nya förvaringsmöbler typ Stuva? Vi kommer absolut ingen vart, eller rättare sagt så kan vi inte riktigt komma överens om vilken lösning som är bäst. När beslut väl är taget och klubbat kommer uppdatering i frågan ;-)

Bilder: privata

Iittala Essence

Min man fyllde 35 år för ett par veckor sedan och då fick han åtta Iittala Essence rödvinsglas i present av sina svärföräldrar. Enligt mig är dessa bland de godaste glasen att dricka vin ur, så även jag uppskattar hans present massor :-) Tidigare har vi haft vinglas från Boda Nova, men då de inte tillverkas längre känns det kul att börja samla på en ny serie.

Vi hade tur, för de nya glasen gick precis in i vårt lilla vitrinskåp. En centimeter till övers blev det, så det var tur att de inte var högre.

 

Denna första påsklovsdag har jag och flickorna spenderat inomhus eftersom vädret är så trist det kan bli. Vi har pysslat med suddisar och resten av tiden tycker jag mest att jag fixat frukost, lunch och mellis. Att inte ha några krav på aktiviteter är precis vad jag behöver just nu, men nog vore det trevligt om solen kunde visa sig igen så att vi får göra av med energi utomhus också. Enda fördelen med solens frånvaro är att jag inte ser hur mycket mina femtielva fönster skriker efter att putsas, så det kanske är lika bra att regnet får smattra lite till...

Bild: privat

Glad fortsättning...

på påsken önskar jag er som kikar in här! Jag hoppas att ni fått njuta av härligt väder och ett och annat påskägg. Nu såg jag på prognosen att tråkigare väder är på väg in över Sverige, men i dag har solen och påskliljorna lyst ikapp. En gammal potatiskorg fungerar för övrigt perfekt som ytterkruka.Än finns det snö kvar här i norr, men nu när påsken och skoteråkningen snart är avklarad för denna säsong kan all snö gärna få försvinna. Vi hörs senare i veckan!

Bild: privat

"Var dags fest"

Nej, det är inte så att jag, som är allergisk mot särskrivningar, plötsligt har gått bananas och börjat särskiva. "Var dags fest" är namnet på IKEA:s nya inspirationsbok där vi kan hitta roliga dukningstips, recept och härliga bilder. Varje dag finns möjligheter till fest helt enkelt, stora som små.Ett tips som är lätt och billigt att inspireras av är att servera smårätter i äggkoppar placerade i äggkartongen. Det gäller bara att komma ihåg att inte platta till kartongerna och slänga till återvinningen.

Äntligen är vi inne i påskveckan hör ni!

Bilder: ikea.se/livethemma (där du just nu kan ta del av detta DIY på fågelägg)

Det allra finaste påskpyntet

Påskpyntet jag gillar allra mest är såklart sådant som flickorna gör och i år har Emmy gjort två kycklingar och ett litet ägg som piffar till riset och trollhasselkvistarna på köksbänken.

I morse vaknade vi upp till vita gräsmattor igen :-( Hoppas att ni har haft en mer vårlik söndag!

Bilder: privata