Teaser

Efter en vecka av förkylningar och små motgångar i slutfinishen av badrummet har vi nu både sjungit in våren och kommit till slutklämmen på badrumsrenoveringen. Vår Valborgsmässoafton har bestått av middag hos goda vänner här på kvarteret och traditionsenlig majbrasa med sång och vårtal. Flickorna ligger nu i sina sängar och Mathias agerar brasvakt tillsammans med några andra pappor. Innan jag går och lägger mig tänkte jag bjuda på en liten förhandstitt av badrummet.Det kommer mera... God natt och sov gott!

Bild: privat

Award :-)

Jag har varit lite frånvarande här på bloggen ett tag. Helgen spenderade vi på Pite Havsbad där vi firade min mammas 50-årsdag tillsammans med närmaste släkten. En jättemysig helg! På jobbfronten har det också blivit en del förändringar för min del. Jag har gått upp i tid och det har tagit på krafterna att jobba alla fem dagar i stället för tre eller fyra. Man ställer snabbt in sig på deltid... Nu när jag kommit in i de nya vanorna och hittat tid för datorn igen fick jag en rolig överraskning av söta Jenny med bloggen Vi fyra i form av en award. Tack så mycket Jenny! Uppskattning värmer alltid :-)Det man ska göra är att:
Kopiera in awarden för att visa att man fått den
Länka till den man fått den av
Skicka den vidare till 7 andra bloggar
Berätta 7 sanningar om sig själv

Här kommer mina sju sanningar:

- Jag tröstshoppar emellanåt och ja - det får mig att må bättre.
- Jag är lätt hypokondrisk.
- Sedan jag trodde att jag åkt fast i en av polisens mobila fartkameror vågar jag aldrig köra snabbare än hastighetsgränsen tillåter.
- Jag har fått jobba hårt med att kunna säga nej till telefonförsäljare.
- Jag har en tonårsaktig idolcrush på Joel Kinnaman. Han är ju bara så snygg!
- Jag älskar Singstar men äger tyvärr inget eget.
- Jag har väldigt lätt för att skratta och hoppas att mina många skratt förlängt mitt liv.

Jag skickar vidare till:

Dahlarna
Hanna
Fru Sätterlund
Inspirera mera
Inspirera
Johanna B
Frida

Det var allt för mig i kväll. Tack och godnatt! KRAM

Mer badrum för pengarna

När vi skulle köra i gång med badrumsrenoveringen bestämde vi oss efter en del funderingar för att Mathias skulle sköta allt jobb själv. Det har tagit tid men han är duktig och noggrann och jag är jättenöjd med resultatet hittills.

Vi bestämde oss också för att prova att beställa badrumsmöbler (handfat med lådskåp + en spegel) via bygghemma.se och det gjorde vi rätt tidigt i renoveringsprocessen. Sen fick vi vänta och vänta... Beräknad leveranstid var 10-12 arbetsdagar men efter en månad hade vi ännu inte fått möbeln. Mathias ringde ett par gånger men fick besked att möbeln satt fast någonstans via leverantören. Som plåster på såren fick vi först två trisslotter och efter ännu en vecka hade vi inte sett röken av leveransen vi väntade på. Då fick vi erbjudande om att få en liknande men lite större och dyrare möbel från samma märke med tillhörande sidoskåp för samma pris. Det tackade vi ja till och efter det behövde vi bara vänta tre arbetsdagar innan leveransen var i vår hall, det vill säga i dag. Märket är Evita från Bathlife och nu när vi precis sprättat kartongerna verkar det vara rejäla och bra grejer. Det var tur att vi beställde så pass tidigt för nu är ju möblerna här precis i rättan tid till att allt det andra är klart. Även om vi fick vänta är vi nöjda med bygghemma.se för de har varit vänliga och tillmötesgående. Vi fick alltså badrumsinredning till ett värde av 3500 kr mer än vi tänkt oss från början och även om vi inte tjänat pengar så har vi i alla fall fått snäppet finare möbler och ett skåp på köpet. Summa sumarum = ett bra köp (tror vi) :-)

Ännu inte uppsatta, men det är på gång:

Tack till dig som orkat scrolla ända hit efter min långa historia ;-)

Bilder: privata

Snart klart

Äntligen börjar vi se slutet på renoveringen i lilla badrummet :-) Så här såg det ut för en kvart sedan när Mathias lämnade toalettmonteringen för att natta Emmy:Mathias sköter det mer synliga resultatet, medan jag under hela renoveringsprocessen tagit det mesta ansvaret för att laga mat, tvätta, städa, leka och sköta det mesta kring flickorna. I kväll sa det tvärstopp. Jag känner mig så slut och matt av olika anledningar så nu fick han lämna badrummet en stund och ta ena nattningen.

I eftermiddags fick hela familjen ett trevligt avbrott från renoveringen då vi var och kikade på isshow med vår stads duktiga konståkare. Det var allt från små stapplande treåringar till fullfjädrade landslagsåkare. Jätteduktiga var de allihop! Nu ska jag fortsätta att njuta av lugnet som lagt sig i huset. Ha en skön kväll!

Bild: privat

Naturligt

En liten bit av naturen har fått flytta in i på brickbordet i vårt vardagsrum. När vi var kvar hos mamma gick jag och Emmy ut i skogen och letade kvistar. Emmy hittade ganska snabbt en kvist som såg ut ungefär som jag tänkt mig. Passande nog fanns det vit takfärg hemma som jag sedan målade kvisten med, Därefter fraktades den med största omsorg hem och har nu tagit plats i Fermvasen.Bilder: privata

Tävla om valfri poster

Jenny med bloggen Jennys hus är fenomenalt duktig på att göra posters med läckra motiv. Just nu anordnar hon en tävling där priset är en valfri poster. Jag tar chansen att vara med och tävla i hopp om att vinna en bröllopsposter med streckkodsmotiv.Om du också vill vara med och tävla gör du så här:Kika in på ordposterbyjenny. Skicka sen ett mail till: jenny.johansson1@gmail.com och berätta vilken av postrarna du skulle vilja ha. Märk mailet med tävling.

Har du en blogg och tipsar om tävlingen med bilden ovan & detta inlägg så får du ytterligare 2 lotter. Skicka då med direktlänken från din blogg i mailet.
Har du ingen blogg men också vill ha 2 extra lotter så tipsar du 5 mailvänner istället.

Tävlingen pågår t.o.m 18/4.

Betjänten är på plats

Som ni minns lyckades mitt flörtande och jag fick ta med mig klädbetjänten hem från mina föräldrar. Det var någon som undrade var den var köpt och det vet varken jag eller mamma. Den fanns redan i huset när vi flyttade in hos min plastpappa när jag var runt fyra-fem år. Här är den hemma hos mig, ungefär 25 år senare:Efter att ha varit ute med flickorna på förmiddagen har nu Mathias kört i gång i badrummet igen. Det går stabilt framåt!

Bilder: privata

22:50Medan jag och Emmy var hos goda vänner och kikade på Körslaget hann min käre make en hel del i badrummet. Jag är väldigt tacksam! Tack även till Ebba som sovit gott sedan sjutiden :-)

Bild: privat 

Badrumsstatus

God morgon lördag!
När jag och flickorna kom hem i torsdags hade Mathias hunnit lägga klinkers i badrummet. Efter de obligatoriska två dygnen av vila har han nu även fogat och tvättat golvet. Under helgen hinner han förhoppningsvis börja med det matta vita kaklet också. Så här ser det i alla fall ut för tillfället:

I går hämtade jag ut lamporna vi beställt via ljusbutiken.nu och jag är väldigt nöjd med både lamporna och den snabba leveransen. Suverän kundservice har de också. Ni får se vilka lampor vi valt när allt är klart ;-) Ha en fin lördag!

Bilder: privata 

Jag lyckades!

Bilen står nu färdigpackad och vi ska alleles strax bege oss hemöver. Min snälla mamma följer med som sällskap och det känns skönt att slippa köra de 27 milen alldeles själv. Det bästa av allt är dock att mitt flörtande lyckades :-) Den vita klädbetjänten från förra inlägget ligger i säkert förvar bland mina och flickornas väskor. Bildbevis kommer när vi är på plats hemma. Angående hemmafronten kan jag också berätta att Mathias hunnit lägga klinkers i badrummet medan vi varit kvar här. Det blir roligt att få komma hem och se hur fint han gjort!

Påsk hemma

Vi har som vanligt firat påsk hemma. Hemma som i där jag är uppvuxen alltså. Helgen här i Västerbottens inland har bjudit på helt okej väder med rätt många solglimtar. Vi har åkt skoter och bob, grillat och druckit varm choklad, men framför allt fått sola och lata oss. Precis som det ska vara!

Nu är vardagen nära och Mathias har åkt hem för att jobba, men även för att fortsätta renoveringen av badrummet. Han har bestämt sig för att göra allting själv, eftersom han känner att han behärskar det och det sparar vi ju en hel del pengar på.

Jag och flickorna stannar här några dagar till eftersom vi har turen att ha påsklov hela denna vecka. I dag har jag haft tid att plöja igenom alla mammas inredningstidningar och då främst 101 nya idéer som jag själv inte testat innan. Den tidningen kan jag rekommendera, för jag fick ett starkt pysselsug av den :-) Mamma har också många fina detaljer som jag inspireras av. Sedan vi senast var här har det kommit upp nya rullgardiner i mammas kök och dem gillar jag massor:Jag skulle gärna kunna tänka mig att variera mina mairoblommiga rullisar med dessa. Sen har jag fastnat för en annan detalj här i huset som alltid har funnits här men som jag aldrig riktigt varit intresserad av förrän nu...Denna klädbetjänt står i förrådet men jag är så sugen på att låna hem den till vårt sovrum. Jag får flörta lite ;-)

Hoppas ni haft en härlig påsk allihop!

Bilder: privata