Till min mamma

Min mamma är värd alla vackra blommor som finns, men tyvärr skiljer 30 mil oss åt och det kan inte bli några levande blommor i morsdagspresent i år. Här får du i stället en bild på en blomma som får mig att tänka på dig. Du är bäst mamma!Bild: ikea.se/livethemma

BildbevisPå väggen i sovrummet hänger min nummerlapp från Vårruset, som jag laddat för och nu även genomfört. Jag är så stolt över mig själv att jag klarade det! Det hade jag inte gjort utan gänget som jag åkte dit med och jag är så glad att jag tackade ja när jag blev tillfrågad. Vi hade en riktigt mysig kväll (nåväl, de där 5 kilometrarna var ruskigt svettiga måste jag erkänna) och nu känner jag mig peppad att hålla i det här. Om inte annat kommer jag att få en påminnelse varje gång jag slår upp mina ögon om morgonen, för det är inte för dekorations skull jag hängt upp den där...

Trevlig helg!

P.S. Jag undrar varför de envisas med att särskriva Vårruset?! Svensklärararen i mig skriker "ord som sägs ihop ska också skrivas ihop", men det är en petitess i sammanhanget ;-) D.S.

Bild: privat

Tidningstips

Plaza Magazine är en ny upptäckt för mig och då en positiv sådan. Den innehåller mycket av det jag gillar: inredning, mode, design och arkitektur. Framför allt märks det att de lägger ner tid på sina foton och det är flera jag skulle kunna tänka mig att riva ut och rama in. Kolla bara på denna framsida:I kväll har jag fått värsta adrenalinkicken efter att ha joggat 4 kilometer. Jag vet, det är ingen rekordsträcka, men för en som precis kommit i gång är det en stor framgång. Det allra bästa är känslan efteråt att ha klarat av det och att jag dessutom tyckte det var roligt :-) Det är bra med draghjälp!

Bild: privat

Kristallklart

Vi har en fin kristallskål här hemma. Den tillhörde tidigare Mathias underbara farmor som tyvärr gick bort för några år sedan. Skålen har stått i ett skåp och bara använts vid speciella tillfällen, men nu tänkte jag att det var dags för den att få komma ut från skåpet ett tag. Jag längtar till tjejerna har somnat i kväll för då ska jag och Mathias äntligen...


...se Hamilton :-) Fortsatt trevlig långhelg!

Bilder: privata

Avkoppling

Våra dagar i Malmö bestod inte bara av NKOTBSB, utan även av en hel del avkoppling.


Vi studerade den tyska Malmökartan som vi fått med oss från flygplatsen och laddade med Ramlösa och massor av musik.


En kaffe eller två med gott tillbehör på uteserveringar blev det fler än en gång. Espresso House får gärna öppna här hemma också!


Vi njöt av värmen på Lilla Torget.


...och funderade på ännu mer fika :-)


...men gjorde ett besök på Form/Design Center i stället.

Dagarna i Malmö med Erika fyllde verkligen på mitt energibatteri och jag känner mig nu som en mycket gladare mamma och fru. Att vara hemifrån i två dagar har fått mitt hjärta att klappa lite extra varje gång jag ser min man och jag blir varm i hjärtat när jag tittar på flickornas teckningar och meddelanden de tillverkat medan jag var borta. Dessa skulle jag enligt instruktioner leta efter i Ebbas nya garderober och piggades upp mitt i natten, efter ett försenat flyg, av: "Vad bra att du kom hem mamma. Vi har saknat dig". Mina sessor!

Bilder: privata

NKOTB - you still got itNKOTBSB 13 maj 2012 i Malmö - det är svårt att beskriva de känslor jag känner efter att tillsammans med en av mina bästa vänner ha uppfyllt en gemensam barndomsdröm. Fantastiskt, mäktigt, otroligt, underbart, svettigt och överväldigande är några försök till att formulera min upplevelse i ord.Tyvärr höll min gamla digitalkamera inte måttet och jag hade dålig koll på minnet, så jag kunde inte alls ta så många bilder som jag velat. Bildkvalitéten på min htc ska vi inte ens tala om... Som tur är bär jag med mig upplevelsen och när mitt egna minne börjar svikta får jag förlita mig på att Erika skickar mig sina bilder och filmsnuttar ;-) NKOTB höll helt klart måttet för att köra en återföreningskonsert och jag erkänner att Joey och Jordan, som var mina favoriter på tiden det begav sig, fortfarande är riktigt heta :-) BSB levererade också, men för mig var det helt klart de fem grabbarna från Boston som var den stora behållningen. Vi har sett NKOTB - magiskt!

Efter konsertens slut hann jag med en bonus i form av ett snabbt hej till Jenny. Det är så roligt att bloggen ger mig möjligheten till trevliga möten med nya människor, särskilt när jag har följt någons blogg så länge som jag följt Jennys.

Nu är vardagen i gång igen och den var helt klart lite lättare att kicka igång än i vanliga fall och dessutom är det snart långhelg igen. Inte helt fel va?

Bilder: privata

Malmö

Är nu redo med fjärilar i magen, biljetter, kamera och stora resväskan i fall det skulle bli lyckad shopping. Jag hoppas att Malmö är redo för två norrlandstöser ;-) Skåne - här kommer vi! Trevlig helg fina bloggläsare!

Från mamma och mormor

Efter helgens besök av mina föräldrar har små vårdetaljer tillkommit här hemma.


Ebba plockade blåbärsris med sin mormor och det passade finfint i min favoritmugg från Ylva Skarp.


Bästa mamma hade fått tag på fina exemplar av blomman jag velat ha sedan jag såg dem hemma hos just henne i påskas. Namn okänt i min blomvokabulär ;-)


I påskas såg jag också två söta fjärilar på min mormors kylskåp. Det är en bekant till henne som gör sådana och då hade hon tänkt på mig och bett denna bekant göra svartvita för att det skulle passa mitt kök. Dem skickade hon med mamma nu när de skulle hit. Finaste omtänksamma mormor!

Jag börjar allt ha lite resfeber inför helgens Malmöäventyr. Om du har några tips på spännande shopping eller bra restauranger i staden som jag nu ska besöka för första gången vore det jättekul om du ville dela med dig.

Bilder: privata

Detaljer från ett snart färdigt barnrum

Här kommer några detaljbilder från Ebbas rum, som snart börjar bli alldeles klart.


Vi valde en hörnvariant av PAX tillsammans med två vanliga smala garderober. De sparar golvyta och känns smidiga samtidigt som de rymmer massor.


Här har vi valt att placera hyllor och klädstänger lågt för att vår klädtokiga sessa enkelt ska kunna välja kläder själv.


Vems nattduksbord har hon fått låna tro?! Vi måste visst beställa ett till Kartell Componibili...
Ny lampa som jag köpt på Village för överkomliga 179 kr. Ebba har bara två eluttag och ett av dem levererar ingen ström av någon konstig anledning. Elektriker måste alltså ringas hit!


Fler förvaringslådor för småsaker kommer förhoppningsvis att hjälpa till att hålla ordning i nygamla rummet.

Efter två dagar på jobbet är det redan dags för helg igen. Skönt med en kort vecka! För oss väntar öppet hus på Mathias jobb och besök av svärföräldrar och föräldrar. Det blir mysigt att få umgås med dem, även om M måste jobba stora delar av helgen.

Nästa helg ser jag också fram emot otroligt mycket, för då åker jag och en av mina bästa vänner ner till Skåne för ett efterlängtat äventyr... :-) Det är äntligen dags för oss att uppfylla en barndomsdröm, 20 år senare. Spännande!

Bilder: privata