Fulbilder och fina fyndet

Egentligen borde jag väl inte visa hur det ser ut hemma hos oss just nu, men i brist på annat bjuder jag på ett par bevis på hur det kan se ut för en familj mitt i flyttstöket.


Här i datarummet staplas flyttkartongerna allt eftersom de packas.


Bokhyllorna som stått i datarummet har flyttats ut i vardagsrummet och här syns deras fina baksidor... Den inre Malmbyrån har jag lyckats tömma och packat allt. På byrån står fler saker och bara väntar på att säkert placeras i en flyttkartong. Det är alltså inte ett försök till något nytt inredningsarrangemang.

Tidigare i dag var vi på Maxi och gjorde veckans storhandling. Där har de bra rea på hemartiklar just nu och jag fyndade en träbricka jag länge kikat på.


29,90 - vilket fynd!

Med två små busiga sessor (varav en nu kryper och reser sig upp mot allt) har jag ännu inte haft tid att plantera om våra blommor, men i dag när vädret är så fint passade jag på att hålla till på uteplatsen med blommorna. Skönt att få det gjort!

Bilder: privata

Vi är packade

Det är inte någon fredagsdrink som spökar utan vi har verkligen kommit in i ett packningstillstånd just nu. Inget traditionellt fredagsmys blev det för oss i kväll så chipsen stod orörda i skåpet ovanligt länge. När sessorna somnat blev det packande för hela slanten och jag är imponerad över hur mycket vi hunnit under dessa timmar. Jag hoppas däremot att lördagkvällen bjuder på lite mer lugn. Det är trots allt två veckor kvar till flytten och M har inte fått semester än så i morgon kväll röstar jag på romantik i stället för flyttlådor. Ha en bra helg!


Snart är det hejdå till denna adress...

Bild: privat

There´s no place...

...like home och såklart måste nya hemmet prydas av denna tavla från Isa Form. Jag klickade hem den alldeles nyss och nu är det bara att hoppas att den hinner fram innan vi flyttar. Det är bara 18 dagar kvar innan vi får kliva över tröskeln till vårt alldeles egna hus!



Bild: Isa Form

Sex and the city - äntligen!



Från att bara ha följt serien sporadiskt när den var ny har jag nu blivit ett riktigt inbitet SATC-fan som ivrigt följer reprisavsnitten på trean varje onsdag kväll. Därför har jag också längtat massor efter filmens premiär och nu i kväll är det äntligen dags för mig att gå och se den. Vi är nu tillbaka i Umeå, vilket är tur för på den lilla ort där jag är uppvuxen lär den inte visas riktigt än. Min syster och hennes kompisar har varit så snälla och bjudit med gamla storasyster och jag ser fram emot en kväll med frosseri i kärlek, vänskap och snygga kläder.

Uppdatering, nyss hemkommen från bion. Väck mig inte... jag vill fortsätta drömma att jag är Carrie Bradshaw en liten stund till. Filmen var fantastisk - ni måste se den! Punkt slut. Godnatt!

Bild: fashionmagdaily.com

Sommarlov och bilder hemifrån

Här kommer ett inlägg från norrlands inland där jag och mina flickor befinner oss just nu. Vi är hemma hos mina föräldrar och har alldeles härligt underbart sommarledigt. Min underbara mamma låter en trött småbarnsmamma få sovmorgon varje morgon. Klockan sex när lilla sessan numer ställer sig upp i spjälsängen är hennes mormor genast där och fiskar upp henne och jag får sova vidare. Det känns så lyxigt, för jag vet inte när jag hade riktig sovmorgon senast och nu har jag plötsligt fått flera i rad. Mamma är bäst!

Emmy njuter också av dagarna och hjälper mormor i trädgården, leker i friggeboden som inretts som lekstuga, blåser såpbubblor och slåss med alla mygg. Salubrinet som jag bloggade om i ett tidigare inlägg har verkligen kommit till nytta här. Precis som jag misstänkte kryllar det av mygg och de är inte nådiga i sina attacker.

I morgon på midsommarafton kommer papsen hit igen och honom längtar vi tre tjejer såklart massor efter nu. På eftermiddagen ska vi åka på hembygdsområdet där det erbjuds dans runt midsommarstången, lekar, underhållning och fiskdamm. Där ska även tre par som firar guldbröllop i sommar hyllas på scenen och bland de tre paren finns min mormor och morfar. Tänka sig känslan av att kunna blicka tillbaka på ett lyckligt femtioårigt äktenskap och att ha hunnit få både barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Grattis till världens bästa mormor och morfar!

Denna gång tänkte jag bjuda er på några bilder från mina föräldrars fina och lummiga trädgård. Här har jag sprungit runt i min barndom, men nu är det ännu grönare och finare än vad det var då.


Friggeboden och dess mysiga omgivning.


Groventrén. Jag tycker det blev jätteläckert med stegen och ljuslyktorna.


Den välkomnande "finingången".


Närbild på vägghyllan med gammaldags plåtburk och taklök i nyinköpt zinkkruka.


En annan vinkel på stora bron.

Bilderna är publicerade med tillåtelse av mamma ;-) En riktigt fin midsommar önskar jag er alla!

Mindre än en månad...

Nästa månad den trettonde är huset redan vårt! Då har vi förhoppningsvis fått alla möbler från Umeå till Ö-vik och har bara den mindre trevliga städningen av lägenheten kvar. Tur att det finns en underbar familj som alla erbjudit sig att hjälpa till :-)

I morgon tar vi sommarlov på riktigt och åker hem till mina föräldrar. Där stannar sedan jag och flickorna hela veckan och så kommer papsen tillbaka lagom till midsommar. När vi kommer tillbaka till Umeå är det bara ett par veckor kvar och då måste vi komma i gång med packningen och allt sorterande. Själv är jag av den typen som har lite svårt för att slänga saker och göra mig av med små minnen som en gång betytt mycket. M är däremot tvärtom, vilket kanske är tur. Annars skulle våra förråd och förvaringsytor redan vara mer översvämmade än de redan är.

Emellanåt blir det liv i vår annars så urladdade och dåliga kamera, så därför tänkte jag passa på att bjuda på ett par bilder här hemifrån i kväll, även om jag är medveten om att bildkvalitén inte är den bästa...


Lycklig är jag över att flytten och huset nu är nära.


Det här ljusarrangemanget knåpade jag ihop i kväll. Det är en present, men jag vill inte avslöja vem det är till. Jag vet ju inte om personen i fråga kanske hinner kika in här innan presenten ska överlämnas. Fatet hittade jag på ICA MAXI, ljuset är från IKEA och dekorationstråden är från Plantagen.

Eftersom det är sommarlov nu vet jag inte hur flitigt bloggen kommer att uppdateras, men jag tror inte att jag kommer att hålla mig borta allt för länge ändå. Må så gott till dess! *Varma sommarkramar*

TACK!

Duktiga jag lyckades precis blåsa liv i vår kamera för att fotografera den lilla presenten som jag pysslat ihop till Emmys tre dagisfröknar. Detta är hennes allra sista dag på Lagunen och i mitten av augusti väntar en ny förskola i Ö-vik på henne. Det kommer att kännas vemodigt att lämna Lagunen när vi går från avslutningsfesten i eftermiddag, men samtidigt är vi ju på väg mot något nytt och spännande. Hon har hunnit gå på samma dagis i hela tre år och vi kan verkligen skatta oss lyckliga som fått ha så fina pedagoger runt vår stortjej.



Blockljusen och dekorationstråden köpte jag på mitt premiärbesök hos Plantagen. De söta dekorationspinnarna har jag beställt från Perlan Living. Jag hoppas denna enkla (men söta om jag får säga själv...) present kommer att uppskattas av fröknarna. Blommor får de från alla föräldrar gemensamt. Nu väntar vi bara på att klockan ska bli två för då börjar avslutningsfesten för alla dagisbarn och föräldrar. Vi brukar alltid ge en sommarlovspresent till vår stora duktiga sessa också och i år består den av Hello Kitty-kläder och det vet jag att hon kommer att bli överlycklig över.

Ha en fin torsdag!

Foto: privat

Myggbiten?

Gratisprover gillar vi och i dag fick jag en provförpackning av salubrin special i brevlådan. Jag klickade hem den i måndags och fick den redan i dag, så nu är vi rustade inför sommarens myggbett. På lördag åker jag och sessorna till mina hemtrakter och där brukar det krylla av mygg. Om du vill ha ett eget gratisprov kan du gå in här. Bor du i en del av landet där det inte finns mygg kan jag tipsa om att denna produkt hjälper mot alla sorters insektsbett och den lär även vara bra om du blivit bränd av nässlor eller maneter.



Bilden lånad från salubrin.se

Nu har vi börjat...



...packa lite smått inför flytten. Så här ser det ut här i datarummet just nu och fler flyttkartonger lär det bli. Vi har också varit duktiga och lagt ut babysaker vi inte längre behöver på blocket. Innan lunch i dag kom första intressenten och då fick jag kassera in pengar för resesängen. Inte helt fel med lite extra pengar! En fin Mairo-rullgardin till någon av sessornas rum var det ungefärliga värdet på vad vi fick för sängen. Ja, ni förstår hur mina tankar går...


Tiny Zoo kan gärna få pryda fönstret i lillsessans blivande rum.

Stora sessan är hos sin farmor i dag, eftersom jag och lillsessan var på ögonkliniken i morse. BVC-sköterskan var tidigare osäker på om hon eventuellt skelade på ena ögat, men ögonläkaren konstaterade att hennes ögon ser perfekta ut. Skönt! Annars händer det inte så mycket här hemma i dag. Mycket lek med lillsessan blir det såklart och jag hinner med disk och plock mellan varven. Vädret är inte det allra roligaste här i Umeå i dag, men jag känner mig nöjd ändå. Hoppas ni har en bra början på veckan!

Övre bilden: privat
Undre bilden: frapp.se

Hett party!

Vilken hetta vi har här i Umeå i dag. Just nu är det 28 grader i skuggan och det är just i skuggan jag vill hålla mig måste jag erkänna. Härligt med riktig sommar i alla fall!

Jag har lite extra sommarkänsla och förväntan just nu, för i kväll ska jag på fest med jobbet. Det blir min allra första fest sedan innan jag blev gravid med lillsessan. En annan kollega som också är mammaledig kommer hit innan och så ska vi sitta på vår uteplats och smutta på lite cider och bli lagom laddade.

I morgon på självaste 6 juni fyller min lillasyster Lina 21 år, så då blir det kalas. Just det, jag har ju glömt att slå in presenten... Måste göra det nu och sen börja förvandlingen till partypingla :-D

Ha en jätteskön långhelg mina  vänner! KRAM

Ett nytt inlägg ;-)

Vår kamera har, som jag nämt tidigare, gått sönder och tyvärr har ännu ingen ny inhandlats. Vi ska byta bank i samband med husköpet och därför väntar vi med kameraköp tills vi fått det nya bankkortet som automatiskt ger bättre försäkringar på inköp av hemelektronik och vitvaror.

OM jag hade haft en kamera här hemma nu hade jag kanske kunnat visa upp en bild på en nyslingad och nyklippt Anna. I lördags hade jag nämnligen en barnfri dag på stan med min vän M och då passade jag även på att klippa mig och göra ljusa slingor. Nu är mitt hår sådär guldigt och ljust som jag vill ha det på sommaren, så jag är jättenöjd :-) Som småbarnsmamma är ett besök hos frissan verkligen vardagslyx.

Det händer som ni förstår inte mycket på inredningsfronten här hemma nu. Jag går bara och väntar på att det ska bli läge att börja packa och dona inför flytten. Några sommargardiner kommer därför inte att sättas upp här i lägenheten i år, inga uteblommor ska planteras och det blir inte mycket fixande i övrigt heller.

I stället för en bild på min nya frisyr eller inredningsbild bjuder jag på en bild på min minsta sessa som gärna gör bubblor med munnen mest hela dagarna. Min syster Lina var så snäll och lånade ut sin kamera till oss förra veckan, för jag vill ju gärna hinna fota småtjejerna emellanåt ändå. Må så gott vänner!



Bild: privat