Sommarlov och bilder hemifrån

Här kommer ett inlägg från norrlands inland där jag och mina flickor befinner oss just nu. Vi är hemma hos mina föräldrar och har alldeles härligt underbart sommarledigt. Min underbara mamma låter en trött småbarnsmamma få sovmorgon varje morgon. Klockan sex när lilla sessan numer ställer sig upp i spjälsängen är hennes mormor genast där och fiskar upp henne och jag får sova vidare. Det känns så lyxigt, för jag vet inte när jag hade riktig sovmorgon senast och nu har jag plötsligt fått flera i rad. Mamma är bäst!

Emmy njuter också av dagarna och hjälper mormor i trädgården, leker i friggeboden som inretts som lekstuga, blåser såpbubblor och slåss med alla mygg. Salubrinet som jag bloggade om i ett tidigare inlägg har verkligen kommit till nytta här. Precis som jag misstänkte kryllar det av mygg och de är inte nådiga i sina attacker.

I morgon på midsommarafton kommer papsen hit igen och honom längtar vi tre tjejer såklart massor efter nu. På eftermiddagen ska vi åka på hembygdsområdet där det erbjuds dans runt midsommarstången, lekar, underhållning och fiskdamm. Där ska även tre par som firar guldbröllop i sommar hyllas på scenen och bland de tre paren finns min mormor och morfar. Tänka sig känslan av att kunna blicka tillbaka på ett lyckligt femtioårigt äktenskap och att ha hunnit få både barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Grattis till världens bästa mormor och morfar!

Denna gång tänkte jag bjuda er på några bilder från mina föräldrars fina och lummiga trädgård. Här har jag sprungit runt i min barndom, men nu är det ännu grönare och finare än vad det var då.


Friggeboden och dess mysiga omgivning.


Groventrén. Jag tycker det blev jätteläckert med stegen och ljuslyktorna.


Den välkomnande "finingången".


Närbild på vägghyllan med gammaldags plåtburk och taklök i nyinköpt zinkkruka.


En annan vinkel på stora bron.

Bilderna är publicerade med tillåtelse av mamma ;-) En riktigt fin midsommar önskar jag er alla!

Kommentarer :

#1: Lotta

sååå mysiga bilder! fint dom har det dina föräldrar!! kraaaaaaam

skriven
#2: Lina

Å så fint det är! Tur vi har världens bästa pysselmamma! Hon är så påhittig!

skriven
#3: Sandra

Oj så mysigt dina föräldrar har det! Ha en trevlig midsommar, kram Sandra

skriven
#4: Lisa

Så mysigt ni ser ut att ha det där! Så snyggt med stegen tycker jag också!! :D KRAM

skriven
#5: Jeanette

Vilket härligt sätt att spendera sommarledigheten på:) Hoppas ni haft det bra i midsommar,

kram

skriven
#6: J o h a n n a - Inredning & pyssel

Åh va mysigt det ser ut! Ha en bra dag! Kram

skriven
#7: Pysselprinsessan

Superfint! Jag håller med om att stegen var en superbra idé! Jo, vi har haft en bra midsommar! Å det låter som ni haft det oxå. Härligt! :)



Kramar

skriven
#8: Isabels värld

Åh, vad fint!! Ser underbart mysigt ut! Jag har också funderat på en stege vid vår ingång men tänkt att det tar för mycket plats men en sådan liten är ju perfekt. Låter härligt med lite lyxig sovmorgon =) Ha det så bra! Kram Pernilla

skriven

Kommentera inlägget här :