Pimpad soffa

I senaste numret av Allt i Hemmet finns sex olika versioner av en pimpad Karlstadsoffa. Jag fastnade inte helt oväntat för den grafiska.



Här har armstöden klätts med tyg och eftersom vi också har en vit Karlstad, fast en hörnsoffa, skriver jag under på att det kan behövas. Att lägga till gult till det grafiskt svartvita känns också helt rätt. Här kan du se samtliga sex stylingar. Vilken gillar du bäst?

Bild: alltihemmet.se

Why start a fire



Den mest underbara låt jag hört på länge. Grattis till finalplatsen Lisa Miskovsky!

Poster från Lagerhaus

Nu har jag fått beställningen som jag klickade hem från Lagerhaus förra veckan. Två posters, två handdukar och en kökshandduk fanns i paketet. Jag får ofta beslutsångest när jag ska hänga upp saker på väggarna, men med washitejp finns ju möjligheten att ångra sig. Nu provar jag om det känns bra med en av postrarna på väggen mellan två av köksfönstren.





Veckorna går ruskigt snabbt och i kväll är det redan dags för den fjärde och sista deltävlingen av melodifestivalen. Det känns tryggt att de sparat det bästa till sist, för i kväll är det äntligen dags för Lisa Miskovsky att delta med "Why start a fire". Hon är en av mina absoluta favoritartister och hennes låt är underbaaar, så se till att rösta rätt nu!!!

Bilder: privata

Peace

När jag såg att Emma beställt ett örngott med ett peacemärke från Ellos kunde jag bara inte låta bli att klicka hem ett jag också. Peacemärken är min hang up just nu!





Bilder: privata

Stars and stripes

En ny favorit i min garderob är scarfen som Anine Bing gjort för Blingo. Förutom att jag tycker att den är snygg är den mjuk, härligt stor och i ekologisk bomull. Jag har haft den runt halsen ända sedan jag fick den för några dagar sedan och den piffar lätt upp ett enfärgat basplagg. Ett linne från kollektionen Stars and stripes beställdes också och det är minst lika skönt.





Nu väntar innebandysammandrag för Emmy och Mathias, medan jag och Ebba ska på stan en sväng innan vi möts upp alla fyra igen och beger oss till Fjällräven Center för att fira Humlan och förhoppningsvis se MODO besegra Färjestad. Skön lördag på er!

Uppdatering: Det där med seger gick ju mindre bra...

Bilder: privata

Hjärtan

Denna vecka tror jag minsann att vi har överkonsumerat Marabous chokladhjärtan, men lite extra måste det ju få vara med både bröllopsdag och alla hjärtans dag. Min fina omtänksamma Emmy tog med sig sin pappa efter innebandyträningen i tisdags och stannade till på Village där hon köpte en fin presentförpackning som hon valt alldeles själv. Även om jag blev minst lika glad för korten hon tillverkat på skolan värmer det i mammahjärtat med en present hon gått omkring och funderat ut för att det ska passa mamma precis.



Ebba har tillbringat veckan hos farmor och farfar i Umeå. Där har hon pysslats om och haft det bra medan hon piggnat till efter febern förra helgen. Det visade sig vara precis rätt vecka att vara borta från förskolan då jag hört rykten om magsjuka där. I går kväll fick hon åka tåg med farfar hem, så vi har kunnat ha vår lediga fredag tillsammans precis som vanligt. Smidigt nu när Botniabanan verkar fungera hyfsat och gamla hemstaden bara är drygt 50 minuter bort med tåg.

Vårvädret börjar göra sig påmint och vi har njutit av att kunna vara ute och busa i strålande solsken och bara någon minusgrad. Hoppas att ni också haft en fin start på helgen!

Bild: privat

Grafiska tryck hos Lagerhaus

Nu finns flera snygga grafiska tryck hos Lagerhaus, åtminstone i webshopen. Priserna ligger från 49 kr och uppåt, så om man liksom jag planerar att byta ut innehållet i några ramar hemma finns möjligheten att köpa flera på en gång. Motiven nedan kostar båda 79 kr styck.



Uppdatering: Om du handlar för mer än 300 kr är det just nu fri frakt i webshopen. Jag slog precis till på min första beställning sedan den öppnade :-)

Bilder lånade från lagerhaus.se

Grattis på bröllopsdagen älskling!

I tre år har vi varit gifta och jag är stolt över att vara din. Det har jag varit ända sedan för 12 år sen då jag följde med på fest hem till dig och då det verkligen var så att...



Bild: privat

Kollage av ramar

Ett ramkollage från Village är det senaste tillskottet på byrån under trappan. Efter att jag köpt den i går fyllde jag den med kort som fanns här hemma, men nu börjar jag fundera på att ha ett och samma mönster i alla, till exempel att klippa ut olika delar från en tapet eller ett tyg. Jag får klura på något passande eller kanske någon fin bloggläsare har tips?







Bilder: privata

Ullkuddar



Kuddar är något som lätt förändrar ett rum och om jag skulle byta ut kuddarna i vår soffa skulle jag gärna vilja ha en eller två ullkuddar från Granit. De två gråa nyanserna känns helt rätt till vita soffan och fårskinnet. Jag önskar att det vore höst nu, för visst är det då webshopen öppnar?

I dag varvar jag halsbandstillverkning, klippande och klistrande med lite fix här hemma. Ebba är fortfarande febrig och hängig, men inte så pass hängig att hon inte orkar med det hon gillar allra bäst - att pyssla. Ha en fortsatt fin fredag!

Pressbild från Granit.

Pennan glöder

I förmiddags skrev mina fantastiska nior skrivuppgiften på nationella provet i svenska i 160 minuter. Det var fullt fokus på uppgiften och efter en snabbskumning av texterna ser jag att många av dem tagit till sig av tips jag gett inför provet. Att få ta del av alla tankar och berättelser är en stor glädje. Ni äger! Det är nästan så att jag skulle kunna ge dem varsin penna av mina nya från Lagerhaus, men jag tror att jag nöjer mig med att ge dem en innerlig dos av beröm på måndag.





Nu ligger bollen hos mig att bedöma texterna... På tal om att glöda så var min lillsessa inte pigg när jag hämtade henne i eftermiddags. När vi kom hem hade hon feber precis som jag misstänkte efter att ha sett hennes glansiga ögon och rinnande näsa. Som tur är har hon och jag helg nu och jag hoppas hon kryar på sig snabbt.

Bilder: privata

Värme



Nej, det är inte så att jag befunnit mig på varmare breddgrader denna iskalla helg, men det är med värme jag ser tillbaka på helgen som gått. En trevlig after work med överraskningsuppträdande på fredag kväll satte ribban för en otroligt rolig helg. Lördagens tjejfest blev mer än lyckad med mycket surr och gott i glasen. Väl på utestället blev det läge att släppa loss till lättsam musik, vilket i mitt tycke är precis den perfekta energiboosten efter denna kalla period. En glittrande och lagom lång dragshow med roliga schlagertolkningar var också ett trevligt inslag.

Efter en slapp söndag förmiddag var det bara att svida om till innebandykläder, för då hade det bestämts att vi mammor skulle möta våra döttrar i en kamp som sedan visade sig bli rätt jämn till flickornas stora förvåning. Helt och hållet gjorde jag nog inte bort mig i alla fall ;-)

I dag har jag och niorna förberett oss det sista inför nationella provet i svenska som drar i gång med läsförståelse i morgon bitti. På torsdag väntar skrivuppgift och sen är det dags för svenskfröken att göra en gedigen bedömningsinsats. När den är klar är det skööönt!

Hoppas du haft en fin start på veckan!

Bild: privat

The sun

Ett presentkort på Village blev i dag till en ny tavla på byrån. Det fanns flera snygga motiv att välja bland, men jag fastnade för ett som påminner om att ljusare tider kommer...



Ni har väl förresten inte missat att Village nu öppnat sin webshop? Perfekt för er som inte har någon butik i er stad :-)

Veckorna går snabbt och det är äntligen fredag igen. Den här helgen finns det ingen risk för att det blir långtråkigt. I kväll kör vi after work med hela skolområdet och i morgon är det innebandysammandrag för Emmy, sen ska hon på kalas och därefter ska jag på tjejfest, eller mammafest som Ebba kallar det. Två kvällar med festligheter hör inte till vanligheterna för mig, så jag passar på att vara chaufför i kväll och sparar vinflaskan till i morgon. Jag vill ju inte riskera att vara helt utslagen på söndag när rättningshögen ska minska. Ha en trevlig helg!

Bild: privat