Vem vill du vara?Till min vän C, det var dig jag tänkte på när jag tog den här bilden i Ylva Skarps monter på Formex i september. Du ger mig luft under vingarna och många kloka tankar när det gäller att vi själva väljer vem vi vill vara. Tack för att du finns!

Bild: privat

Välkommen advent!

Jättekul att ni var så många läsare som gav er till känna i förrförra inlägget! Jag har läsare från Arvidsjaur i norr (där jag för övrigt bodde under två underbara gymnasieår) ända ner till Skåne - underbart!

Eftermiddagen har jag ägnat åt att dammtorka och plocka fram stjärnor och ljusstakar. Köket har nu fått sin adventskrud, så när som på självaste adventsljusstaken som inte fått ta plats på bordet än.

Är det inte bland det mysigaste som finns att få plocka fram ljus och pynt och smutta på årets första glögg? Så har vår lördag sett ut och jag njuter för fulla drag av att adventstiden äntligen är här.

Nu ser jag fram emot E-types kväll i "Så mycket bättre". Hans musik är nästan synonymt med högstadiet och gymnasiet för mig, så jag ser fram emot många minnen och flera bra tolkningar. Njut av kvällen!

Bilder: privata

Ljuspunkter

Vad roligt att ett par läsare jag inte visste om gav sig till känna i mitt förra inlägg. Jag är så glad över alla er som tittar in här och uppskattar min blogg!

Jag håller hårt på traditionen att ta fram adventspynt tidigast under helgen när första advent infaller, men några nya ljusstakar har kommit på plats här hemma.En kollega hade inredningsparty med prylar från Zelected by Houze för ett par veckor sedan, men jag höll mig hemma då jag var rädd att köra i mörkret precis efter att jag blivit påkörd. Som tur är fick jag beställa ändå och då blev det denna ljusstake som föll mig i smaken. 

Från IKEA-resan förra helgen fick bland annat tre vita Blomster följa med hem.

I morse vaknade vi till att den första snön föll, men temperaturen låg runt nollan och därför övergick snöandet så småningom till regn. Allt det vita är borta sedan länge och kvar är bara regn och rusk, så tända ljus är ett måste. Söndagar brukar i vanliga fall betyda en stunds hemjobb, men i helgen har jag helt valt bort det eftersom jag skrev omdömen som en galning i slutet av veckan. Så här softa borde alla söndagar få vara!

Bilder: privata

Helgen före helgen

God lördag! Här njuter vi för fullt av helgen och går mest omkring och väntar på att få börja adventspynta. För att sysselsätta oss rensar vi bland kläder och saker. Jag har bland annat fyllt två ikeapåsar med kläder som jag ska göra mig av med och det känns så fräscht att ha en luftig garderob igen. Vissa av kläderna har jag inte använt sedan vi flyttade in i huset för tre år sedan, så det är nog ingen risk att jag kommer att sakna dem.

Som lördagsbild bjuder jag på en bukett rosor som jag fick av min kära vän Marie förra helgen.

 

Jag tänkte avsluta med en liten önskan ;-) Det kikas in här med rätt stadig besökarstatistik och de flesta som kommenterar är kända för mig, men vem är du som kikar in och som jag kanske inte vet om? 

Ha en fin kväll!

Bild: privat

Klädställningen jag inte har

I helgen stod jag och kikade på en klädställning på IKEA, men på något vis beslutade jag mig där och då för att jag inte behövde en. Åh, vad jag ångrar mig nu när veckans inspirationsmail från Livet Hemma landade i min inkorg! Det blir ju så luftigt, lyxigt och överskådligt med hjälp av en klädhäst! Min PURO fungerar också fint och är snygg, men den är ju i sovrummet och rymmer inte lika många plagg. En klädställning i kombination med ett härligt draperi i duschhörnan vi aldrig använder i tvättstugan vore en riktig vardagskick.

Bilder: ikea.se/livethemma

Kan det bli första advent nu?

Min snygga plexistjärna från Jtp-Design tillsammans med lampfoten Januari från IKEA står färdigmonterad och klar i köket. Nu vill jag ställa den i fönstret och tända den!

Vi var en sväng på IKEA och Birsta i går, men det var alldeles för mycket folk för att shoppingen skulle kännas trivsam. Jag fick med mig det jag var ute efter, men jag tycker allt att shoppingen inte blir lika rolig när man är mitt ibland all storkonsumtion och trängsel. Tur för min egna plånbok kanske...

Grattis till alla pappor på fars dag! Flickornas bästa pappa Mathias får uppvaktning i olika former och varsin kram via cyberspace får min egna pappa och såklart också min plastpappa!

Bilder: privata

Favorit från Tine K

Vad roligt att ni kikar in här trots att det inte varit tätt med inlägg här den senaste veckan! För ett tag sedan fick jag hem en stormlykta från Tine K som jag beställt från Perlan Living. Den har snabbt blivit en favorit på köksbänken!

Nu ska jag och Ebba på Knasiga Kojan där lek, hopp och annat roligt väntar. Ha en fin fredag! KRAM

Här är vinnaren...

Nu är det äntligen dags att presentera vinnaren i tävlingen om en PURO tillsammans med Nicsam! Vinsten är en PURO i valfri färg (värde 2995 kr). Det har varit jätteroligt att läsa alla fina färgförslag och motiveringar. TACK till alla er som deltog och visade ert intresse! Två nya färger är på gång, vilka det blir får ni se framöver på Nicsams hemsida. Vem som vann hos Dahlarna kan ni se här.


Niklas, ett e-mail kommer snart att landa i din inbox. JÄTTEGRATTIS till dig!

"Grön tycker jag är en rolig kulör,
som alltid får mig på gott humör,
och att se en PURO klädhängare i sådan nyans,
skulle ge mig lite daglig galghumor till mans,
och något som roar och får en att glatt må,
kan väl ändå ingen hänga upp sig på?"

Erbjudande!
För alla er som har deltagit i tävlingen finns nu ett förmånligt erbjudande om ni vill köpa en PURO eller PURO mini. Ni får 30% rabatt på PURO och 20% rabatt på PURO mini. För att rabatten ska gälla måste ordern göras via e-mail eller att ni ringer till Nicsams kundservice. Rabatten tillgodoses ej via webbshoppen. För att komma till Nicsam, klicka här.

Tillökning

Den omtyckta uggleljuslyktan från Lagerhaus har för en tid sedan som bekant fått en avkomma. Efter ett besök i gamla hemstaden har nu den lilla ugglan även hittat hem till oss.På tal om gamla hemstaden är nu våra flickor kvar där hos deras farmor och farfar. Där kommer de att spendera några dagar medan jag och maken njuter av egentid och festligheter under helgen. Vårt bostadsområde har en tradition att ha en "vuxenfest" varje höst och nu är det äntligen dags för årets upplaga. Det ser vi fram emot!

Min tävling i samarbete med Nicsam är nu avslutad och en vinnare kommer att meddelas om några dagar.

Bilder: privata

Parrot Zikmu - designad högtalare

Ett problem i många hem kan vara fula teknikprylar så som till exempel högtalare, som ju inte alltid är allt för snygga. Philippe Starck-designade Parrot Zikmu är en högtalare som definitivt inte hör till den kategorin. Det är en slimmad och snygg högtalare som bland annat fått en perfekt produktplacering i Lady Gagas Bad Romance. Senaste färgen på Zikmu är röd, men den finns även i vitt, svart, pärlgrått och limegrönt.

Med Zikmu lyssnar man på musik via datorn, helt sladdlöst via WiFi eller bluetooth. Det går också att docka sin iPhone, iPod eller andra mobiler till högtalaren samt att koppla ihop den med en klassisk stereoanläggning för att lyssna på musik. Rekommenderat pris är 14 900 kronor.

Bilder: parrot.com och via Text 100.

I morgon kväll avslutas min tävling i samarbete med Nicsam, så skynda dig in och tävla om en snygg PURO klädhängare här.