Award med tillbakablickJag har fått en award av fina Annelie. Jättetack till dig! Uppdraget som följer med denna award är rätt kul tycker jag. Den tionde bilden på egna bloggen ska visas upp i inlägget, så här kommer min bild:


Denna bild är från januari 2008 då jag precis startat min blogg. Vi bodde på Tomtebo i Umeå och jag hade under min mammaledighet börjat upptäcka inredningsbloggar och till slut vågat starta en egen. Med denna bild ville jag nog visa nyinköpta kudden.

Jag skickar vidare till

Annas inspiration
Dahlarna
Jennys hus
Fru Sätterlund

Rubriktavla

I onsdagens avsnitt av "Arga snickaren" skymtade jag en snygg tavla när de presenterade det färdiga resultatet. Tavlan bestod av rubriker och ord och jag blev minst sagt inspirerad att prova att göra något liknande. I går kväll tog jag ett gäng inredningstidningar och satte i gång att klippa. Ihopklistrandet fick vänta till i kväll, men nu är jag äntligen klar. Här är min personliga "rubriktavla":

Ett roligt och enkelt pyssel!

Bilder: privata

Styleroom

När jag inte surfar runt på era inspirerande bloggar brukar jag rätt ofta hålla till på Styleroom. Jag har själv inte lagt upp något album ännu, men det är inget måste för att få klicka runt bland alla fina hem. Nu har Styleroom blivit bok och det tycker jag är jättekul, så självklart har jag passat på att förhandsboka den första utgåvan av "Som hemma".Skärmdump från styleroom.se

Pärlhyacint

Namn på blommor är inte min starka sida. I går höll jag på att gräva upp några blå blommor jag gillar och som jag vill rädda vid en eventuell förändring av rabatten. Jag tänkte prova att flytta några av lökarna till en kruka i stället. Då kom en grannfru förbi och sa "men inte ska du väl göra dig av med pärlhyacinterna?!". Nej, det skulle jag ju såklart inte, men tack för upplysningen av namnet :-)Lite spill får man räkna med när man gräver upp blommor... Dessa löklösa stjälkar har Ebba samlat ihop och hjälpt mig att sätta i en vas. Jag undrar hur länge de trivs så här?!

I dag när jag åkte från jobbet var det 22 grader och stekande sol. Lovely!

Bild: privat

Fina fredag

Denna fredag har varit årets finaste fredag hittills i dubbel bemärkelse. För det första har det varit en varm och solig dag med en temperatur upp mot 20 plus. Dagen började med åska och regn, men ovädret förde sannerligen något gott med sig. För det andra har min fina vän Erika varit på besök hela dagen. Vi började med lunch på stan och sedan fick jag visa henne shoppingutbudet här i min nu inte allt för nya hemstad. Vi riktade in oss på inredning och jag tror att hon blev rätt nöjd med utbudet :-) Själv kom jag hem med två fynd och ett av dem skulle jag inte ha hittat om det inte vore för Erika, för den hade hon sett i en tidning och fastnat för. Det är en....


...gammaldags blomspruta som nu finns på Indiska. Den föll jag också för, så det blev som för tjugo år sedan när vi var små och shoppade samma saker.

Mitt andra fynd var av mer praktisk karaktär, för nu har jag äntligen hittat den perfekta förvaringen för tjejernas badleksaker.


Denna minitub finns på Clas Ohlson, eller Clabbe O ;-)

Vi passade även på att boka in oss på en spasemester på Södra Berget till i sommar, för året då man har fyllt eller ska fylla 30 måste man få unna sig lite kroppsvård, eller hur? Vår dag tillsammans avslutades med pastasallad här hemma och efter att Erika åkt norröver igen passade jag på att röja på altanen. Termometern är just nu på 17 grader och balkongdörren står öppen, vilket ger mig en oerhörd sommarkänsla då härliga dofter sprids i vårt vardagsrum. Fler sådana här härliga dagar tack!

Bilder: privata

Welcome

Via ett snyggt hem på Styleroom hittade jag till Elin Grindemyrs webbutik EG Collection. Där hittade jag ett väggord i plåt till hallen som jag blev väldigt förtjust i och klickade hem. Jag gillar särskilt att bokstäverna är placerade lite annorlunda.En fin present i form av en läcker mössa fick jag också med min beställning. Det lustiga var att jag hade kikat på den och tänkt klicka hem den, men avstått på grund av att säsongen för mössor börjar vara över. Gissa om jag blev förvånad och glad när den sedan låg i mitt paket?!

Hoppas att ni också har möjlighet att vara långlediga detta veckoslut! Må så gott!

Bilder: privata

Frosttålig blomster

Denna helg har vi äntligen fått känna av solen och värmen på allvar och det leder genast till att jag vill börja piffa med blommor. Däremot är vädret ännu opålitligt och nätterna kan vara kalla, så för att göra det enkelt för mig har jag ställt en plastblomma på bron så här till att börja med. Då slipper jag komma ihåg att ta in krukan varje natt också.

Gräsblomstret kommer från Boom och får mig att känna lite söderhavsfeeling. För att få kvisten att stå stabilt har jag satt den i en vinflaska och fyllt upp med papp och stenar runtom. Det här får duga ett tag!

Bild: privat

Klick klick

En av mina favoritbutiker på nätet när det gäller kläder är mandeldesign.se. Jag kunde inte låta bli att börja helgen utan att klicka hem en kjol jag föll för direkt:Mandel brukar alltid ha snabb leverans så förhoppningsvis har jag kjolen i min brevlåda redan på tisdag. Nu önskar jag er alla en skön helg!

Bild: lånad från mandeldesign.se

Välkomna in i lilla badrummet!Är det grönt får du kliva in, men om röda gubben visas får du vänta lite... Ampelmann från Berlin håller koll!Snart får golvvärmen kopplas på. Den kommer att värma kalla morgonfötter skönt. Än återstår småpiff och att fylla skåp och lådor, men nu har ni fått en bildkavalkad på resultatet av nästan två månaders arbete. Hej så länge!Bilder: privata