Beddinge är här

I torsdags kom vår IKEA-leverans med bland annat bäddsoffan Beddinge och ett enkelt soffbord i serien Lack. Bäddsoffan ser rätt stor ut, men nu kan våra gäster äntligen få slippa tältsängar och madrasser på golvet. De som provsovit under helgen har varit nöjda, så jag antar att vi också kan vara det :-)
Färgen på soffan är mörkgrå, men den är absolut inte flammig som det ser ut på bilden.

Det är rätt skönt att vi äntligen fått en till tv-hörna också. Soffan är riktigt skön att sitta i med sitt höga ryggstöd och vore det inte för den lite halvdåliga tv:n skulle jag nog spendera alla mina kvällar här nere.

Fortsätt må så gott i sommarhettan!

Versodiverso

Nu har jag också köpt en och jag tycker den är toppen!Bild: privat

Mandelkubbar

Varje sommar måste jag baka minst en omgång mandelkubbar och i förmiddags innan vädret hade bestämt sig för om det skulle bli sol eller fortsätta vara molnigt rörde jag och flickorna ihop en deg. I stället för att ha mandelsmak på kubbarna använde vi vaniljsocker och det fungerar jättebra det med.Dagens omgång blev väldigt goda och nästan alla är rullade av min femåring så jag tycker såklart de är lite extra fina. Receptet kommer från min mammas väninna:

Ann-Louises mandelkubbar, ca 25 st

200 g rumsvarmt margarin     
2 dl socker                                           rörs ihop

2 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 droppar bittermandelolja eller minst 3 tsk vaniljsocker

Rulla till kulor (platta till lätt) och doppa i pärlsocker. Grädda sedan i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Nu är det strax äntligen dags för premiären av äkta sommarfeeling: Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Kvällen är räddad!
Stringfunderingar

Under helgen skulle vi sätta upp vår gamla kökshylla som nu målats vit. Problemet är bara att själva hyllan är sjukt tung och väggen som den ska sitta på är bara en gipsvägg, så maken var lite skeptisk till hela arrangemanget. När vi stod där i köket och skulle besluta oss för hur hyllan skulle hänga säger han plötsligt "äh, köp en Stringhylla i stället". Lyckan är gjord! Nu håller jag däremot på och velar om jag ska ta en helvit hylla eller om jag kanske ska välja svarta gavlar med vita hyllplan. Ett i-landsproblem av rang, men jag har riktigt svårt att bestämma mig. Återkommer i den frågan när jag lyckats välja...

Uppdatering: I går kväll hade jag äntligen bestämt mig och åkte då till en lokal affär och beställde svarta gavlar och vita hyllplan. Vi har till exempel en svart fläkt och många andra svarta detaljer i köket, så därför fick det bli lite svart också även om jag såklart gärna tagit en helvit också. Gavlarna är ju inte så dyra, så om vi blir less på svart kan vi enkelt byta :-)

Fondväggen

Jag fick hämta tapeterna i går eftermiddag och strax innan Bolibompa skulle börja hade Mathias tapetserat färdigt. Nu kan vi alltså fira midsommar i lugn och ro och gästerna får sova i ett i stort sett färdigt rum.Tapeten kommer från Eco och är designad av Nina Jobs.Jag kommer säkerligen att lägga ut fler bilder på data-/gästrummet i sin helhet framöver, det vill säga när bäddsoffan och soffbordet kommit. Nu kan firandet börja! GLAD MIDSOMMAR!

Där gamla tjockteven står

I gästrumsdelen av nyrenoverade rummet har vår gamla tjockteve har fått ta plats på en Lack tv-bänk och placerats under lådan som värmepumpen är inbyggd i. Lådan och spottarna hade de förra ägarna redan gjort och det är ju alltid skönt att det finns ett par moment vi maken slipper göra.

Väggen ni skymtar till vänster om tv-bänken är den som ska bli fondvägg så fort tapeterna kommit.Denna lykta finns på Hemtex och kostar runt 100 kr.En ny klocka ska också sättas upp så småningom. Jag fyndade den här på Village för 159 kr.

Jag passar på att önska er alla en trevlig midsommar en dag i förväg!

Arbetsdelen

Nu har vi äntligen kommit en bra bit på väg när det gäller data-/gästrummet och datorn har äntligen kommit på plats igen. Jag hann inte riktigt med att fotografera några bra förebilder, men ni får se de få jag har... och så kommer såklart ett par bilder på det färdiga resultatet så här långt.

Fler och bättre bilder kommer när hela rummet är klart. Vi väntar ännu på tapeterna och så har vi gjort en beställning från IKEA på bland annat en bäddsoffa och ett soffbord. Nu ska jag fortsätta försöka landa efter att äntligen ha fått sommarlov!

Ofrivillig frånvaro

I fredags började Mathias måla tak och väggar i vårt tidigare så fula och bruna data-/gästrum. Jag fattar inte att de tidigare ägarna valde bruna tapeter till ett brunt parkettgolv... Nåväl, nu är renoveringen av detta rum äntligen i gång och datorn därmed placerad i vänteläge ett par dagar till. När jag återkommer får ni förhoppningsvis se ett fräschare och vitt rum med grön fondtapet från Eco Nina Jobs.

Nu ska jag avsluta lunchrasten och jobba sista eftermiddagen innan jag tar SOMMARLOV. Vi hörs! KRAM

Tack 9A!

I dag hade vi skolavslutning och hur mycket vi än ville ha dem kvar har vi nu släppt i väg våra kära 9A och övriga nior vidare i livet. Vädret hade gärna fått visa sig från en annan sida än gråmulet och småregnigt, men vi fick ändå en varm sista dag tillsammans. Alla kramar och snälla ord från dessa 16-åringar kommer att finnas kvar i minnet och förhoppningsvis kunna fungera som uppmuntran när det känns tungt en trist höstdag. Lycka till underbara ungdomar!


Ett hopplock av några rosor jag fick av eleverna.

Nu jobbar jag bara två dagar till och sen kan jag också ta sommarlov. Det behövs vill jag lova, för nu är huvudet alldeles för fullt. I går glömdes till exempel ett bvc-besök bort och det är inte likt mig. Nä, nu vill jag bara mysa och äta glass med flickorna i många veckor framöver!

Midsommarstång

Vi var i gamla hemstaden i lördags för att fira min systers födelsedag, men det var inte bara födelsedagsbarnet som fick presenter. Min snälla mamma hade med sig fina sommarkläder till flickorna och jag hade turen att få en midsommarstång från Serholt. Till midsommar kanske jag kan klä den på något sätt, men än så länge får den stå som den är på köksbordet.

Bilder: privata

Nu var det länge sedan...

...jag var med i en tävling, men nu är det dags igen. Hos bloggen skönt hemma kan du vara med och tävla om en snygg bricka från Spira. Jag skulle välja en grön om jag hade turen att vinna.Bild lånad med tillåtelse.

Betygen är satta...

...och en sten har fallit från mitt bröst. Nu är det "bara" efterarbete så som åtgärdsprogram, revidering av åtgärdsprogram och en massa annat pappersjobb som ska göras. Lite separationsångest börjar jag också ha över att våra nior snart försvinner från oss. Jag har trivts jättebra med klassen som jag bara hann vara mentor för i en termin. Jag skulle lätt ha velat ha kvar dem ett läsår till, men nu ska de vidare i livet. Förhoppningsvis väntar nu en trevlig vecka tillsammans med diverse aktiviteter som är kvar innan sommarlovet kan börja.

Hemmet har fått stå tillbaka en hel del nu när det varit så fullt upp på jobbet, men lite småpiff har jag hunnit med.


Detta cultset fick jag i julklapp men det har fått stå i skåpet rätt länge. Med lite fejkgräs passade det ju perfekt på soffbordet nu när man inte behöver så många ljus för att lysa upp tillvaron.


Brickbordet har fått somriga detaljer.


De här härligt färgglada nallarna kunde jag bara inte lämna kvar i Tyskland. Flickorna har fått varsin, men när de inte används piggar de upp i gungfåtöljen eller soffan. Ett extra plus är att de är avtorkningsbara, så de klarar kladdiga små barnhänder bra :-)

Hoppas ni fått en bra start på första sommarmånaden och tack för att ni fortsatt titta in!