18 grader och sol

Härliga härliga valborgsväder! :-)
Kvällen ska tillbringas här hemma i goda vänners sällskap. Till middag blir det grillat och efterrätten består av cheesecake med jordgubbar. Vilken försmak av sommaren :-)

Ha en trevlig valborg allihop! KRAM

Färgfunderingar

Som jag skrev när jag visade bilder från huset ska vardagsrummet absolut målas om. Jag har funderat lite hit och dit och något jag kommit fram till är att det nog skulle bli rätt fräscht med grått i det rummet. Vad tror ni?

Först en bild på hur vardagsrummet ser ut i dag.

image149

På hemnet hittade jag en bild på ett annat radhus där de målat grått på en stor del av väggarna och det är den här nyansen jag gillar.

image148

Vi har ju också vita trappräcken i anslutning till vardagsrummet och så har vi en hel del vita möbler. Vitt och grått är väldigt fräscht ihop tycker jag! Kom gärna med idéer om du har något annat roligt färgförslag!

Bilder: lånade från hemnet.se (mäklarhuset, örnsköldsvik)

Välkomna på visning!

Vår lägenhet ligger nu ute som ledig på hemsidan hos det kommunala bolaget vi hyr av. Det har hittills redan resulterat i ett par samtal från intresserade spekulanter. En ville komma och kika redan i eftermiddag och det är väl ok, men gah... särskilt städat och fint har vi det inte just nu. Inte för att det är det spekulanterna ska kika på men jag känner ändå att jag vill att det ska se någorlunda hyfsat ut när okända människor kommer in i vårt hem. Vår käraste lägenhet som vi nu ska lämna... Självklart känns det superbra med huset och jag är glad att vi äntligen får något större, men bättre hyreslägenhet än denna finns nog knappt för en liten barnfamilj. Egen ingång, öppen och ljus planlösning, uteplats med liten gräsmatta i söderläge och så de allra bästa grannar vi har kunnat tänka oss.

Om en liten stund ska vi ut på prommis med min vän E och hennes söta L. Vårvärmen har verkligen hittat hit nu - härligt! :-) När vi kommit in blir det nog ändå lite plock och städ, men först ut och njuta. Ha en bra måndag!

image146

HUSET

Besiktningen av huset gick bra och i går kväll skrev vi kontrakt. Den 11 juli är huset bara vårt :-) Är ni sugna på att se bilder? Då ska ni inte behöva vänta längre, för de kommer här...

Fasad, och som ni ser har vi hörntomt i en kedjehuslänga. Mer tomt finns på baksidan, men tyvärr har jag inga bilder därifrån.

image131

Utsikt från balkongen. Här kommer jag mer än gärna att dricka mitt morgonkaffe.

image132

Köket. Till de tre fönstren ska jag beställa rullgardiner i Mairotyget blomma.

image133

Hallen

image134

Mitt och Mathias blivande sovrum

image135

Ebbas blivande rum kanske? Såklart ska tapeterna bort...

image136

Detta rum får nog bli Emmys och här behövs ljusa tapeter och en fondvägg

image137

Gästrum/datarum tror vi att detta blir

image138

Ena toan

image139

Vardagsrummet, som såklart inte kommer att ha denna färg i framtiden

image140

Alla bilder: Mäklarhuset, Örnsköldsvik

Det känns alldeles ofattbart att vi äntligen hittat ett drömhus som verkligen ska bli vårt och det ska bli så skönt att slippa springa på husvisningar och grubbla över om vi ska hitta något eller inte. Nu ska vi säga upp denna lägenhet och även om vi längtar massor efter flytten blir det såklart lite vemodigt att lämna älskade Tomtebo och vårt mysiga hem där vi haft det så bra i fyra år.

Nu är vi faktiskt husägare!!! Helt ofattbart!

Budgivning - och vi vann!!!!

I kväll var det budgivning på huset vi kikade på förra veckan och vi vann faktiskt. Jag kan knappt tro att det är sant!! Nu är det bara morgondagens besiktning som ska klaras av innan jag kan våga tro att huset verkligen ska bli vårt. Återkommer med mer information om huset när det är besiktat och kontrakt är skrivet... Nu ska jag försöka sova, men hjärnan går på högvarv. Wieeh!!

Liten blir stor och poppar musik

Att min fyraåring nu håller på att vara en riktigt stor tjej märks på många sätt och vis. Bland annat gillar hon att lyssna på både sagor och musik på cd och ofta vill hon spela samma låt eller saga om och om igen, vilket såklart kan bli lite tröttsamt till slut. I snart två år har vi nu fått höra tonerna av "I love you ich liebe dich Zlatan Ibrahimovich" med hennes idol Frans. Att han inte gett ut så många fler låtar bryr hon sig inte om, för Zlatan-låten verkar hon aldrig tröttna på... Hon har i olika omgångar fått ta över mina gamla cd-spelare, men de har oturligt nog varit allt för utnötta och gått sönder rätt snabbt. Passande nog kom ett reklamblad från MAXI i går och då hittade vi denna cd-splare som vi snabbt åkte och köpte i förmiddags. 249 kr kostade den och det var helt klart ett överkomligt pris tycker jag. Att hon börjar bli stor märks genom att hon stänger dörren till sitt rum och poppar musik och helst inte vill att mamma ska komma och störa. Lite kul är det ändå måste jag erkänna :-)

image130

Goda lördag!

Sessorna är nu friska och i dag blev vi bjudna på en härlig lunch på stan av deras farmor och farfar. Båda tjejerna var på ett strålande humör och vi kunde sitta och luncha länge och i lugn och ro. Vädret är nu härligt vårligt och solen lyser allt vad den kan, så vad passade då bättre än en glass till efterrätt? Jag har ju godisfri månad under hela april, men jag kände att jag i dag kunde unna mig en magnum equador. För alla som gillar mörk choklad är den ett hett tips för den är god som bara den... Det som är kvar av denna lördag går i softandets tecken. Vi ska bara vara hemma och njuta av att vara lediga, men redan i morgon väntar nya äventyr. Ha en härlig helg!

image129
Bild: lånad från gb.se

En lättad mama

Vid senaste läkarkontrollen hörde ST-läkaren som undersökte Ebba ett knickljud i hennes höft, så vi fick en remiss till ortopeden för att göra ultraljud. I eftermiddags var det en nervös mamma som satt i väntrummet med sin minsta sessa i väntan på undersökningen. Själva undersökningen gick snabbt. Läkarna kände lite och sedan undersöktes höfterna med ul. Sessan själv blev riktigt arg och ledsen när de höll fast henne och det kändes såklart jobbigt i mammahjärtat när hon sträckte upp armarna mot mig och tittade hjälplöst på mig. "Det är inget fel på de här höfterna" hörde jag plötsligt en av läkarna säga - vilken lättnad! :-) När jag kom hem väntade ett alldeles färskt nummer av favoritmama i brevlådan, så i kväll när flickorna somnat vet jag vad jag ska göra. Det är mammalyx det!

image128

Bild: lånad från mama.nu

Bytt till nåt nytt

På Village i blivande hemstaden hittade jag en gerbera i härliga favoritfärgen grönt, så även om jag inte tänker shoppa så mycket nytt till hemmet innan flytten kunde jag bara inte låta bli denna blomma. 20 kr var den helt klart värd!

image127

Smygstart på våren

Under söndagen började det snöa igen här i Umeå, men jag fick ändå nog av att bara gå och vänta på våren. Därför plockades vår- och sommarmattan fram samt ett par gröna kuddar till soffan. Gardinerna som jag har tänkt ha uppe känns lite väl somriga, så de får däremot vänta lite till. Jag hade egentligen inte tänkt byta matta eller gardiner innan flytten, men eftersom det verkar dra ut på tiden så blir jag galen av att bara gå och vänta, så denna lilla förändring kanske kan ge mig omväxling i väntan på flytten.

image125

Mattan köpte vi på Åhléns förra våren och kuddfodralen i manchester kommer från Ellos.

Flaskorna på tv-bänken fick sig också en släng av vår i form av en blomsterkvist med just namnet Våren från IKEA.

image126

Ett datum att notera blev det också i går, eftersom vi upptäckte lilla Ebbas första tand. Nu är det bara att hoppas att hon kan hålla sig från att bita sin mamma.

Just nu försöker solens strålar leta sig fram genom en molntäckt himmel så jag håller tummarna att de lyckas skina upp vår måndag. Ha en fin dag allihop!

Bilder: privata

Upprepning

Jag vill shoppa, jag vill inreda, jag vill fixa och pyssla och göra fint.
Vad är då problemet? Jo, att jag vill göra det någon helt annanstans än här i lägenheten. Med risk för att låta som en repad gammal LP-skiva så vill jag flytta nu nu nu!

Om visningen på tisdag inte ger något resultat kanske vi får börja tänka om. Kanske får vi försöka hitta en hyreslägenhet så länge, även om vi allra helst vill undvika det. Då skulle vi i alla fall få vara på plats i Ö-vik alla fyra och slippa dessa långa dagar då M pendlar och jag är själv med sessorna under en stor del av dygnet.

Äntligen är det fredag, tack och lov! Det ska bli så skönt att få ha M hemma i två hela dagar utan husvisningar eller andra uppdrag. Vi ska ta det lugnt och bara vara, så får vi förhoppningsvis nya krafter att ta tag i bostadsfrågan nästa vecka igen.

Min stora sessa som är förkyld som bara den har tagit saken i egna händer och fixat sig en egen liten lya vid soffan i väntan på att vi ska hitta något nytt... Där under filten har hon sin egna mysiga koja där hon ligger och fantiserar och läser böcker. Visst skulle det vara skönt att ibland få vara liten igen och bygga kojor och bara få fly in i fantasins värld?

image123

Ha en härlig fredag!

200 000

Budgivningen i kväll slutade 200 000 kr över vårt tak. Skrattretande mycket tycker jag!
Nya tag tar vi igen... Nästa husvisning är på tisdag nästa vecka, så jakten går vidare.

En liten hemlis...

I kväll runt 18-tiden ger vi oss in i vår andra budgivning. Det är en enplansvilla med härlig planlösning i ett område nära havet som budgivningen gäller. Denna gång känner jag mig lite mer "försiktig" än sist och har inte lika höga förväntningar som förra gången så om vi inte får det kanske jag inte tar det lika hårt om jag har tur.

Håll tummarna tack! :-)

Hjärta på en pinne

Här är en idé jag snodde från ett reklamutskick från EM. Min fyraåring gillar att lägga pärlplattor och sätter dem gärna i ett snöre i sitt fönster, men här har mamsen tagit ett fint hjärta och förgyllt skrivbordet i datarummet.

image122

Nu har min kära M ägnat lördagen åt att rensa upp i datarummet, så bilden från inlägget nedan om att jag ogillar oredan i datarummet sämst gäller för stunden inte längre :-) Frågan är bara hur länge vi kan hålla ordningen?

Upp och ner

Det går lite sådär för oss med husletandet. Huset vi skulle kika på nästa vecka är inte längre till salu tyvärr :-( Enligt mäklaren hade säljarna ändrat sig och det måste de få göra såklart. Vi har däremot hittat ett annat hus i det området som vi ska titta på på söndag, men det bästa av allt är att det i dag kom ut ett liknande hus som det vi förlorade budgivningen på. Jag blev snabbt uppspelt och var redan på väg att flytta in, men så lyckades jag sansa mig. Besvikelsen över att förlora förra huset blev allt för stor bara för att jag verkligen var tokförtjust i det och redan bodde där i princip. Det blir kanske lätt så när första huset vi kikar på visar sig vara drömhuset också. Visningen på det huset är tyvärr hela tolv dagar bort, så det blir en halvlång väntan minsann.

Förra veckan när M fyllde år fick han det här fina blomsterarrangemanget av min syster med pojkvän och det står sig fortfarande lika bra så jag tänkte förgylla dagens inlägg med ett par blomsterbilder (som visserligen inte är dagsfärska men jag kan intyga att blomman fortfarande är riktigt fin).

image120

image121

Bilder: privata

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av hemma hos Solis att visa vad jag gillar bäst respektive inte gillar i mitt hem. Just nu känns det som om jag gillar allt sämst just av den anledningen att jag vill hitta drömhuset och flytta NU, men det är klart att jag ändå ska lyckas visa något jag gillar mycket i vår lägenhet.

Detta hörn av vardagsrummet gjorde vi om för ett par månader sedan och det blev jag supernöjd med :-) Alltså, detta är vad jag gillar bäst.

image118

I vår lägenhet har vi dåligt med förvaringsutrymmen och vi har bara ett litet förråd. Därför har vårt datarum blivit lite av en avställningsyta för diverse saker som egentligen kanske inte hör hemma i ett datarum. Jag tänker inte vara så utlämnande att visa det värsta hörnet, men i stället kan ni få se ytan runt datorn. Vi är så dåliga på att hålla ordning där och så här ser det ut just nu. Gillar inte alls!

image119

Att det ser ut så här hemskt just nu kan jag skylla lite på att jag haft de två mest hektiska dygnen sedan Ebba föddes. I måndags började M att jobba i Ö-vik och pendlar alltså 20 mil fram och tillbaka varje dag. Hans första vecka har hittills varit fylld av information men även av sena kvällsmiddagar, vilket har lett till att jag inte fått så mycket avlastning eller egentid. Jag har varit så bortskämd med att ha honom hemma så jag är helt slut efter dessa två dagar, som visserligen fick lite dåliga förutsättningar också. Ebba fick en vaccinationsspruta i måndags och såklart kom febern som ett brev på posten. Det har lett till dålig sömn för både henne och mig samt att hennes humör inte varit särskilt bra. I dag verkar hon vara både feberfri och på bättre humör, så även om M ska på en annan middag i kväll hoppas jag kunna få en lugnare kväll än tidigare i veckan. Som tur är vet jag att detta är en övergångsperiod och att det kommer att bli mycket bättre när hela familjen äntligen är på plats i Ö-vik, i ett härligt hus med många rum och mycket plats för både lek och förvaring... *längtar*

Angående utmaningen så skickar jag den vidare till Jennys hem och Monika. Anta den om ni har tid och lust! KRAM