Döskalle

Min stora sessa skulle nog bli glad över att få ha dessa dekorer på sina garderober:

image39
Bilden är lånad från vimsadekor.se

Jag funderar på att beställa tre stycken tillsammans med några läckra förvaringstexter, också från vimsadekor.

image40
(Denna bild är också lånad från vimsadekor.se)

"Kläder" och "blandat" skulle jag beställa i så fall. Beställningen får däremot vänta till nästa vecka någon gång, eftersom jag och min kära syster funderar på att ta oss en tur till IKEA på söndag eller början av nästa vecka. Då lär en del pengar spenderas på småsaker, så vi får se om ekonomin tillåter en beställning :-D

Vill ha!

Var inte de här skorna från ellos lite läckra? Är det någon som har dessa får du gärna hojta till och ge ditt omdöme! Jag har ju 20% på en favoritvara, så nu är jag lite sugen på att utnyttja rabatten...

image38
Bild: ellos.se

Tygtavla

Jag har länge varit sugen på att prova att göra en tygtavla till vardagsrummet och nu har jag hittat ett fint tyg på Åhléns. Vad tycks?

                       image35

Liten bild som är lånad från ahlens.com. Du kan också gå in här och titta på tyget och andra vårnyheter hos Åhléns. Nästa gång jag ska på stan blir det i alla fall en tur till tygavdelningen för att kika på detta tyg live :-)

Hundra tulpaner

Snart är det en månad sedan jag startade min blogg och i går nådde jag mitt första lilla rekord; exakt hundra sidvisningar under hela måndagen. För en rutinerad bloggare är detta såklart småpotatis, men för mig är det som sagt var ett rekord. Nästa mål att nå får kanske bli lika många unika besökare, som sidvisningar?!

Som tack till alla er som läser min blogg vill jag bjuda på dessa fina rosa tulpaner som var en del av dekorationen på E:s dopfika. Det är inte hundra tulpaner, men vi kan väl låtsas ;-)

image34

Dopet

Som jag nämnde i förra inlägget blev dopet mycket lyckat. Lilla sessan var alldeles nöjd och glad i kyrkan, men hon var visst trött också för efter en stund somnade hon. Hon sov vidare och när prästen lyfte upp henne och skulle blöta håret var jag säker på att hon skulle vakna, men icke. Sötungen våran kände sig nog alldeles avslappnad och brydde sig inte så mycket om all uppmärksamhet, men hon var snäll och vaknade när vi skulle ta några familjebilder :-)

Sedan var det dopfika och att det blev så gott och lyckat kan jag till stor del tacka mina svärföräldrar för. De ställde upp och dukade innan, serverade, kokade kaffe och till sist städade de när alla andra gäster gått. Guld värt!

Många fina doppresenter blev det också och en av de allra finaste var tavlan från Isa Form.

image33

Fin va?!

Vår egen kamera ger jag inte mycket för längre. Just när dopet skulle börja laddade den ur, fast den var alldeles nyladdad. Som tur är fanns många andra väl fungerande kameror på plats, men vi måste ju bara köpa en ny nu. Det finns ju faktiskt situationer då kameran bara måste fungera.

Nu ska jag kika vidare på Design Simon & Thomas. Ha en skön måndagkväll!

Mammabryderier

Vakna, amma, morgontoalett, lunch, amma, leka, tur med vagnen, amma, mellis, leka, middag, diska, gå på toa...
Typ så har min dag varit hittills. Vissa dagar känns det som om man får noll sekunder för sig själv och det är visserligen nu medan jag fortfarande ammar och lillsessan är så liten som det är så. Det är inte så att jag vill klaga, för jag älskar mina flickor över allt annat, men ibland känns det bara som om man bara är en mammarobot som går på rutin.

Nu vaknade precis lilla E, så rapport från det lyckade dopet kommer senare. Det är skönt att bloggen finns så att jag får lätta mitt hjärta ;-)
Kram på er!

Dopdags

I morgon är det så dags för lilla sessans dop. Det har varit en del att fixa, men med undantag från en bortglömd och bränd kladdkaka i ugnen har det mesta gått bra. Vi har ett lite mindre dop denna gång och det känns ganska skönt måste jag säga.

Storasyster skulle åka och inhandla nya finskor tillsammans med papsen i dag, men det var lättare sagt än gjort. Finskor var visst inte hennes grej, för hon gjorde till sig och sa att det inte gick att gå i något av paren finskor hon provade. En desperat pappa ringde då hem till mamma och bad om råd. Han trodde väl att jag skulle bli upprörd om de inte kom hem med "rätt" sorts skor. Själv tycker jag inte att svarta lackskor är absolut nödvändigt på en fyraåring så jag sa att jag sett ett par vita tuffare sneakers med gulddetaljer på och kan ni tänka er, stora sessan blev överlycklig när hon fick prova och sedan också köpa dem. Det gäller att inte krångla till det :-)

Håll tummarna för att vi får ett fint dop med glada barn och nöjda gäster! Själv ska jag njuta i morgon kväll när allt är över, eller visst nej... M skulle visst spela wow från kl 19 i morgon så jag får njuta när flickorna sover sött i sina sängar.

Jag passar på att önska en skön söndag redan nu!

image32

Söta fötter i söta tofflor.

Tema H

Dagens inlägg berör till stor del tre ord som alla börjar på H.

Hundar - våra grannar som bor vägg i vägg med oss flyttade in i somras. Vi blev så glada när de förra grannarna flyttade för de spelade hög musik mest hela tiden och tvättade mitt i natten. Vår glädje blev dock kortvarig. Det visade sig att dessa grannar hade två stora hundar och den senaste tiden har de skällt mest hela tiden. Det är väl särskilt nu sedan Ebba föddes som jag märker det, för vissa dagar blir hennes sovpass alldeles för korta på grund av hundskall. Hundarna är inga små typer heller, så det är rejält tryck i deras skall. Det låter i princip som om de är i vårt sovrum och skäller. I går tog jag mod till mig och skulle gå och prata med grannarna, för de vet ju kanske inte att hundarna skäller om dagarna. De var såklart borta när jag ringde på, men när jag ändå var på g skrev jag ett brev i vänlig ton för att informera dem om läget. Nu hoppas jag på förbättring, för inte är det väl meningen att hundar ska sitta inne i en lägenhet och skälla hela dagen? Särskilt inte när bebisar och deras trötta föräldrar störs av det...

Helg - även om jag är mammaledig nu är fredag eftermiddag fortfarande en av veckans höjdpunkter. Då har man hela långa helgen framför sig med lite extra gott att äta och ofta även trevligt sällskap eller rolig shopping.

Hungrig - jag är så hungrig just nu så jag vet snart inte vad jag ska göra. I dag har jag glömt bort att äta mellis och till lunch blev det bara en tallrik fil. Ammande som jag är känns det i magen just nu. I ugnen står tack och lov en härlig räkpaj, så jag ska gå till köket och titta till den. Innan jag gör det passar jag på att önska er alla en härlig fredag kväll!

Kramar i massor!

Antar lamputmaning!

Hos Theas rum finns en utmaning om att visa upp sina favoritlampor och den utmaningen antar jag!

image29

image30

image31

Vilken av dessa gillar du bäst?
Jag utmanar också alla som vill, att visa sina favoritlampor.

Shoppat och pysslat

Dagens yrväder med en massa snö gjorde att jag mestadels hållit mig inomhus, men en liten shoppingtur vågade jag mig allt ut på. Själva anledningen till shoppingturen var att köpa ett sidenband till E:s dopklänning, men jag kom också hem med lite annat kul ;-)

Två ljuslyktor för endast 29 kr styck på BOOM

image24

Fat/kruka för 69 kr på BOOM

image25

Sedan gick jag in på Buketten och köpte en murgröna och trassel och gjorde detta lilla blomsterarrangemang när jag kom hem:

image26

image27

Jag är ingen florist precis, men blev ändå ganska nöjd ;-)

image28

Nu ska jag i väg på OKQ8 och hämta ett paket från H&M som ligger där och väntar på mig. Tjoho!

Köket

Här kommer några bilder från vårt kök i går kväll. Först ut är lilla E:s nya stol:

image18

Lite av köksbordet och fönstret

image19

Cultkruka med plastblomma från Mias Lustgård

image20

Kökshyllan

image21

Nya muggar och skålar inhandlade på Lagerhaus

image22

Låtsasäpplen från Village

image23

Det var alla bilder för denna gång. Vi har inte världens bästa kamera tyvärr, men jag hoppas ni kan titta på bilderna ändå ;-)

I eftermiddag ska jag och lillan på öppna förskolan med S och lilla M. Det blir skoj! Sen måste vi börja ta tag i dopförberedelserna på allvar, för dopet är på söndag. Förhoppningsvis är lilla E på bättre humör då än vad hon varit de senaste dagarna.

Ha en bra onsdag! Kram

Ännu koolare ;-)

I eftermiddags hittade jag ett trevligt paket i min brevlåda och kan ni tänka er, det var redan paketet från nelly som kommit. Till min stora glädje passade jeansen jag beställt alldeles perfekt :-) Jag är så nöjd och de känns så mjuka och sköna. Perfekt för en hemmamamma som mig!

Tea time

I dag inhandlades denna "Graco tea time"-stol till lilla E. Hon hade fått en massa julklappspengar och jag hade länge sneglat efter en stol med bord, så i dag slog jag till på denna. Vi har visserligen redan en tripp trapp, men den kan hon ha när hon blir lite äldre och då kan denna stol säljas på tradera eller liknande. Lillsessan har redan provsuttit den en liten stund och den verkar stabil och bra måste jag säga. Nu längtar jag bara efter att hon kan börja sitta i den på riktigt också.

image17Bild: akta.se

Den är inte så kycklinggul som bilden visar, utan mer fint babygul eller vad jag ska kalla den :-)
Jag ska försöka ta en bild på vår stol här hemma under kvällen och lägga ut...

Lånad frågelista

För tillfället har jag lite bloggtorka, så jag har lånat den här listan med frågor från Malin som har en av mina favoritbloggar inspiration och design


1.Vad är du mest nöjd med i ditt hus/ lägenhet?

 

Jag börjar bli mer och mer nöjd med vår lägenhet. Nu har vi bott här i snart fyra år, men det är först nu som jag känner att vi börjar få till det som vi vill ha det i alla rum. Bättre hyreslägenhet än den här när det gäller storlek och pris går nog inte att hitta. Den är en fyra, ligger på bottenvåningen med egen ingång och uteplats och sist men inte minst är våra närmsta grannar de bästa man kan ha!

Det jag är mest nöjd med just nu är att vi äntligen gjort om i vardagsrummet och fixat alla möbler vi vill ha där. På det stora hela är jag mest nöjd med att lägenheten ligger på Tomtebo. Här vill jag alltid bo! (Dock gärna i ett hus eller radhus någon gång i framtiden...)


2. Vilket är ditt favoritrum?


Vardagsrummet, absolut!

3.Vilken är din favoritpryl?


Hmm... svårt svårt, men eftersom jag är småbarnsförälder måste jag nog säga micron. Den fixar snabbt en flaska välling på morgonen eller en god mugg med varm choklad när sessan fryser efter en tur i pulkbacken.


4. Vilken är din favoritmöbel?


Vår nya tv-bänk SOHO från EM måste jag säga. Den var värd att vänta på!


5. Vilket är ditt bästa heminredningstips?


Jag är ingen expert precis, men ett litet tips jag har är att om man vill slippa en ful diskmedelsflaska på diskbänken kan man hälla över diskmedlet i en olja- eller vinägerflaska. Så mycket snyggare!

 

6. Vad skulle du mest vilja göra om/ fixa hemma hos dig?

 

Emmys rum behöver en förändring. Hon behöver en bättre förvaringsmöbel och så måste vi ju eventuellt tänka på att lillasyster kanske kommer att behöva flytta in där i framtiden.


7. Vilken är din absolut tråkigaste syssla inom städning?

 

Dammsuga, så det får sambon oftast göra även om jag inte kan skylla på graviditeten längre :-D


8. Vilket städmoment tycker du är minst tråkigt?

 

Att dammtorka eller att plocka upp från Emmys golv, för då märker man verkligen skillnaden allra mest.


9. Vilket tycker du är roligast att pyssla med i hemmet?

 

Jag tycker om att fixa med nya blommor även om jag kanske inte har de grönaste fingrarna. Det är också roligt att hitta gamla saker i skåpen och ta fram dem igen, men det allra allra roligaste är nog ändå när man shoppat något nytt och får ställa fram det i hemmets mysiga vrå.


Låna gärna de här frågorna du också!

Koola jag...

Efter ett par dagars suktande och funderande klickade jag i går äntligen i väg min beställning från nelly.com
Det jag beställde var dessa jeans från koola Anna och hur bra passar inte det, som den coola Anna jag är?! Skämt och sido, här kommer en bild på byxorna:

image15
Bild från nelly.com

Nu hoppas jag bara att jag lyckas komma i dem också. Jag är alltid så nervös när jag ska prova byxor så här några månader efter graviditeten, för kroppen har ibland en tendens att inte se ut och kännas riktigt som jag vill. I min shoppingbag hamnade också en scarf och den är jag i alla fall säker på att den passar :-D

Hoppas din söndag varit skön hittills och att kvällen blir minst lika bra!
Kram

Tjejmiddag

image14

I kväll ska jag och lilla sessan på tjejmiddag hos min kompis S och hennes dotter. Ytterligare en kompis S kommer dit och henne har jag inte träffat på länge, så det blir skoj :-) Massa kramar till lala som tyvärr blivit sjuk och inte kan komma.

Bilden visar för övrigt lilla E:s favoritsysselsättning just nu. Är det inte bitringen hon har i munnen så är det fingrarna eller till och med hela handen. Mamsen är lite nervös över att hennes tuggande beror på att en tand är på gång, för jag minns hur ont det gjorde när stortjejen fick sin första tand vid fem månaders ålder och bet sin ammande mamma. Nu är lillan bara drygt tre månader än, men jag har ju träffat bebbar som fått sin första tand redan då och jag vore glad om jag fick ett par bitfria månader till.

Vad ska du göra i kväll?! Några roliga helgplaner? Lämna gärna en kommentar, så blir jag jätteglad! ;-)
Ha en riktigt bra fredagkväll! Puss och kram

Bilden på lillsessan är naturligtvis min egen.

Snuvigt

I dag får min stora sessa stanna hemma från dagis. Hon blev väldigt snuvig och nysig i går kväll och var fortfarande det i morse, så då stannar vi hellre inne och myser och hoppas att det inte blir värre. På lördag är det nämnligen dags för 4-årskalas med några av hennes kompisar och det vill hon ju för allt i världen inte behöva ställa in. Hon har ingen feber och är än så länge rätt pigg, så jag hoppas verkligen att det bara är en kortare förkylning. Lilla sessan var lite snorig i förrgår, men det kan ju ha varit en följd av vaccinationssprutan i måndags.

Det får helt enkelt bli en lugn innetorsdag i dag. I detta regnväder blir man ju då allt annat än sugen på att gå ut. Kanske lyckas jag äntligen byta gardiner i köket, för jag har ännu inte lyckats med det. Alltid har det varit en massa annat, eller så har jag valt att softa i soffan i stället. Som småbarnsmamma gäller det att prioritera rätt... :-)

Ha en jättebra torsdag!
Kramelikram

Sov du lilla...

...videung. I dag var jag på stan alldeles själv en sväng. Jag hade ärenden till apoteket och då måste man ju passa på :-) Jag hittade lite smått och gott, bland annat två videkisskvistar för tio kr styck på interflora. Där inhandlades även den söta blomman hjärtan på tråd som nu står i en cultkruka på hyllan i köket. Till min stora glädje hittade jag en blomstercheck i plånboken som min kära mamma gett mig på alla hjärtans dag för tre år sedan och som skulle gå ut i februari i år. Mina blomsterinköp blev alltså i stort sett gratis. Det var på håret att jag hann utnyttja den, men tack söta mamma!

På mique var det rea på många fina saker och där fyndade jag två förvaringslådor i cool princess-serien till min stora sessa. Till mig själv köpte jag en ljuslykta som nu pryder vardagsrumsbordet.

Som alltid när jag är på stan måste Mias Lustgård besökas och nu är favoritbutiken fylld av Cult Designs nyheter, däribland deras nya serie för barn. Ett litet presenttips inför lilla E:s dop kanske?! ;-)

image13
Bilden är lånad från odla.nu

Nu sover mina flickor sött, så nu ska jag surfa runt en stund innan det är dags för amning och sen skönthetsömn. Sov gott!

Kakaoburk och måndagsrapport

Jag måste bara visa min fina ögonkakaoburk som jag hittade på en loppis i mina hemtrakter förra sommaren. Jag har ingen aning om från vilket årtal den är, men nog måste det vara runt 50-60-talet ändå?! Budskapet på burkens ena sida låter som om det skulle kunna vara från den tiden tycker jag... Om du har bättre koll än mig på äldre kakaoburkar får du gärna upplysa mig!



I dag har lilla E fått sin första vaccinationsspruta och det gick jättebra. Storasyster stod bredvid och klämde på en pipleksak, så lillasyster glömde alldeles bort att bli ledsen. Mina duktiga tjejer samarbetar redan som systrar ska :-) Det var nog mamsen som var mest oroad över hela situationen måste jag erkänna. Sen har vi även hunnit med en skridskotur i eftermiddag, eller rättare sagt så har pappan och storasyster åkt medan jag och lilla E stod med barnvagnen bredvid och hejade på. Som dotter till en hockeytränare måste jag nog ta och leta fram mina gamla skridskor för att se om mina gamla takter på skrillerna sitter i.

Det glädjer mig att besökarantalet på min färska blogg har ökat litegrann :-) Tack för att just du kikade in! Jag blir även glad för minsta lilla kommentar.

Hoppas ni haft en skön måndag och att kvällen blir lugn och skön! KRAM

Bilder: mina egna

Vardagsrummet

Här kommer lite bilder som tyvärr är tagna i mörker, men bättre än inga bilder alls förhoppningsvis ;-)

Malmbyråerna och Grimleskåpet:

image4

Tv-bänken SOHO från EM:

image5

Lilla E har fått egna leksakskorgar, inhandlade på Åhléns:

image6

Några detaljer på byråerna:


I gamla Lillberg fick denna nya fina kudde plats, finns hos Hemma hos Tindra

image10

Det var alla bilder för i dag. Kommentera gärna!
Puss och kram

Bilder: Mina alldeles egna

Vilken känsla...

...det är att sitta och titta på tv denna fredagkväll motför tidigare. Vi är verkligen så nöjda med alla våra nya möbler, det vill säga tv-bänken, malmbyråerna och väggvitrinskåpet. Vilken skillnad! Förrådet och datarummet har fått sig en uppryckning också, så nu tar man sig till och med in i förrådet. "Fengshuia" är ett nytt verb i vår familj och det känns verkligen som en lättnad att vi har rensat bort en massa onödigt krafs. Jag har en tendens att bli lite nostalgisk och har svårt att kasta vissa saker, så dem gömmer jag i nån förvaringslåda där jag vet att M inte kommer att kolla. Inte för att sakerna är hemliga för honom, men för att han tycker att jag samlar på mig alldeles för mycket skräp.

Jag vet att jag är seg, men  bilder kommer så småningom. Ha tålamod!

I övrigt mår vi bra hela familjen. Min stora sessa hade 4-årskontroll i dag och det gick som en dans. Hon både ser och hör bra samt behärskar den motorik som en fyraåring ska. Inte för att vi trott något annat, men det är ju alltid skönt att få det bekräftat. Att stå på ett ben på befallning gick hon dock inte med på, men man ska ju inte ställa upp på vad som helst :-D

Trevlig helg!

Ihopskruvning pågår!

...men attans vilken tid det tar. Böcker, pärmar och prydnadssaker står i högar i vardagsrummet just nu, men bättre blir det förhoppningsvis när allt är klart. Då ska jag försöka få in lite bilder här i bloggen också.

image3
Bild: http://www.console.se/images/wii_tun_mejsel.jpg

I kväll

Någon gång mellan 17-22 i kväll kommer äntligen vår hemleverans från IKEA :-)
I måndags fick vi även hämta nya tv-bänken på EM och det blev verkligen jättebra med den. Väggen som den står längs efter känns mycket längre nu på något vis, men det är väl för att tv-bänken är så pass lång.

Jag lovar att visa bilder när allt är i ordning. Nu ska jag ägna dagen åt att städa ur den gamla bokhyllan och så ska M få ta bort den så att platsen sedan är ledig för mina två MALM och mitt GRIMLE. Härligt!

Skräp

Fy vad besvikna vi blev i går kväll när vi skruvat ihop stora sessans nya byrå som inhandlades i går efter mycket letande. Den såg för skabbig ut helt enkelt - kantstött, småfläckig och trasig inuti en låda. Är det någon som är sugen att betala 1100 för en sådan?! Inte vi i alla fall! I morse skruvade sambon duktigt isär den, eftersom den inte rymdes hel i bilen, och åkte sedan tillbaka till skräpaffären  möbelaffären som börjar på J... Efter en stund ringde han och sa att han var tvungen att skruva ihop den igen där i affären eftersom det var vad de krävde om vi skulle få pengarna tillbaka. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men han gjorde duktigt som de önskade och vi fick tillbaka våra 1100.

Tidigare har jag haft lite dåliga erfarenheter av möbler från denna kedja, men jag tyckte ändå att denna såg rejäl och stabil ut i affären så jag ville ge den en chans. Nu kan jag däremot säga att det kommer att dröja lääänge innan jag vågar mig på att köpa nåt där igen.

Det känns som om det inte riktigt går så bra för oss och våra möbler just nu. Jag börjar tappa lusten, men förhoppningsvis kommer möblerna vi beställt nästa vecka och kan ge mig inredningsglädjen tillbaka.

Nu ska jag glömma denna tråkiga möbelhistoria, för det är ju trots allt bara en möbel. I stället blir det härligt fyraårskalas för E i helgen. Mammas stora fina underbara flicka!

Kram på er!

I väntans tider igen

Vi är i väntans tider igen, fast denna gång är det ingen bebis vi väntar på. Det är våra nya möbler som inte vill komma riktigt än. Vi har beställt från två olika möbelföretag och hos båda blev det förseningar :-( Om allt går som det ska kommer alla möbler någon gång under nästa vecka, så håll tummarna. Annars blir jag det typiskt norrländska ordet övervänt!

Bland annat är två sådana här på väg hem till oss:

image2
De ska stå bredvid varandra i vardagsrummet där den gamla bokhyllan nu står och över ska vi hänga ett väggvitrinskåp som vi också beställt. Kan nog bli ganska bra tror jag. Den sista möbeln vi väntar på är vår julklapp till varandra som är en vit tv-bänk från EM. Nu kliar det i inredningsfingrarna...

Bild: ikea.se

Äntligen nytt år!

Jag tycker det känns så hoppfullt att kunna lägga den sista delen av 2007 till handlingarna, eftersom vi bara varit sjuka och haft det ganska fullt upp under den delen av året. Att lilla E föddes under hösten överträffar såklart allt, men vattkopporna och förlossningssviterna hade jag gärna varit utan.

Vår nyårsafton blev mycket lugn med god mat och lite raketer. Jag måste säga att jag och M hade ett ovanligt bra teamwork i köket :-D och trerättersmenyn blev mycket lyckad.

Det nya året började i hjälpsamhetens tecken. Jag hade nämnligen lovat syster yster att skjutsa henne för att släppa ut hästarna i morse. Ammande som jag är tyckte jag det var bättre att jag skjutsade henne än att en stackars 20-årig lillasyster, som dessutom är ganska nybliven singel, inte skulle kunna slå runt på självaste nyårsafton. Som tur är hade jag ställt väckaren och otroligt nog behövdes den. Båda mina sessor sov nämnligen fortfarande vid halv nio i morse...

På lördag fyller min stora sessa fyra år!! Jag förstår inte var tiden tagit vägen. Det var ju nyss hon föddes ju och nu har hon dessutom hunnit bli storasyster.

Som så många andra nyårsdagar blir det hämtmat i kväll och sen myser vi väl upp lite gott som blev över i går, men sedan är det hårda tag som gäller mot sötsaker. Sen så hoppas jag att ett visst stort möbelföretag håller sin leveransplan och levererar mina nya möbler under denna vecka. Jag längtar så efter att ta tag i att göra om i vardagsrummet.

God fortsättning!