Uppskattning

Detta var precis vad jag behövde just nu! Uppskattning och glädjen att få dela med sig och inspirera är det som gör bloggandet så roligt :-)

Mathias har påbörjat trapprenoveringen med att måla spaljen, räcket och delar av trappstegen. Just nu har vi fastnat och funderar över hur vi ska ha ovansidan på själva stegen. Hur ska mattbitarna ligga för att det ska se snyggast ut eller ska vi måla i stället? Det är små bekymmer, men när vi väl ska fixa trappan vill vi ju att det ska bli bra!

I övrigt går all min ork till att få vardagslivet och jobbet att gå ihop samtidigt som jag skriver omdömen till flera klasser som ska ha sina utvecklingssamtal. Vi ses på andra sidan denna fullt-upp-period! KRAM

Form a group

Jag försöker bli bättre på att gruppera snygga föremål i stället för att sprida ut dem. Det blir både snyggt och effektfullt!







Nu ska jag packa ihop denna dator och ta med den till jobbet i morgon. Under planeringstiden ska jag leta rätt på en väl undangömd vrå och sätta mig och skriva omdömen i massor utan att behöva störas av yttre faktorer. I en stressig tillvaro gäller det att hitta lösningar. Sov gott!

Bilder: privata

Earth hour





Att delta i Earth Hour ser jag som en självklarhet och jag bytte med glädje ut glödlamporna mot bland annat ett ljus i nya Trådig. Den fick jag hemlevererad av söta Petra för några dagar sedan :-)

Bilder: privata

Flytta ut!

När jag ser denna bild från IKEA blir min längtan efter våren och sommaren riktigt stor. Jag vill flytta ut på gräsmattan och göra något liknande!



Jag brukar tycka att partytält ser lite "billiga" ut, men ett sådant här skulle jag absolut kunna tänka mig att ha i ett hörn av tomten. Krukorna Gräva och snygga möblerna från serien Roxö skulle också gärna få stå bredvid.

Den 25 mars får vi norrlänningar drömma ännu ett tag, men det finns helt klart en tjusning i att få längta också. Nu har fredagsmyset börjat och jag önskar er alla en skön helg!

Bild: livethemma.ikea.se

Gul favorit

Påsken må vara sen i år, men jag tycker ändå att det är dags att få njuta av påskliljor och andra härliga vårblommor redan nu.




Tips på hur jag kan få mina gulingar att leva längre tas tacksamt emot!

Oftast tycker jag att tisdagar är riktigt dryga dagar, men just denna dag fick extra guldkant då några av mina elever bakade en Sachertorte till mig och resten av gruppen. Nu är kvällens förtroendetid avklarad och jag ska sätta mig i soffan med en kopp kaffe. Det är guldkant det med!

Bilder: privata

Investeringar

Allt för sällan unnar jag mig nya underkläder eller nya sängkläder, men i dag har jag minsann unnat mig både och. Jag törs knappt skriva det, men nu är alla friska och pigga igen (ta i trä). Emmy, som inte mådde mer illa efter bilincidenten, har varit på sjuårskalas och under tiden hann vi andra med både en tur till biblioteket och en sväng på stan.

Hemtex hade de ett bra erbjudande på ett bäddset jag stått och klämt på för ett par månader sedan, så det var inte svårt att slå till på två.


Jag köpte också ett nytt örngott till extrakudden som tjejerna delar på när de besöker vår säng.

Vi har planer på att göra om vår trappa, så vi hann även reka läget på en byggaffär. Trappan ska bli lite mindre halkvänlig samt piffas upp med ny färg och eventuellt också en ny ledstång. Min dröm är att spaljen ska bytas ut mot plexiglas, men det känns kanske inte som ett helt bra materialval ur kladdsynpunkt och småbarnsfingrar.



Ett plexiräcke ungefär som övre bilden visar är något jag ser i vårt hus någon gång i framtiden. Den undre bilden visar ungefär hur stommen samt ungefär hur trappstegen kommer att se ut. Vi har i princip redan bestämt oss för en antracitgrå matta som är något mörkare än trappstegen på bilden är. Hur det än blir kommer vi att köra igång med trappan inom en snar framtid, medan räcket ligger längre fram i tiden.

Bilder: den översta är privat och de två nedre lånade från lundbergs.com

Must haves från KG Design

KG Design är ett företag som enligt mig lyckas förena form och funktion om och om igen. Sedan tidigare har jag magnethållarna för knivar och underläggen pastill och blomma utspridda här och var i huset. På hemsidan har jag spanat in några nya produkter som jag hoppas hittar hem till mig framöver.

Triplets är en serie ljusstakar som precis som övriga produkter från KG lanseras i flera färger.
Triplets är en serie ljusstakar som precis som andra produkter från KG lanseras i flera färger.


Underlägget Blomma i skogsgrönt känns som en färg för mig just nu :-)


Mr Uggly som flaskkork.


Birdie fungerar både som dekoration och kapsylöppnare. Form och funktion när de är som bäst!

De flesta av vårens nyheter kommer att finnas i butik i början av april. Om du vill läsa mer om dem kan du göra det här.

Ebba fick i dag återvända till dagis för första gången sedan innan sportlovet. I morse åkte Mathias i väg med två flickor och återvände nästan lika snabbt med en. Efter att han lämnat av Ebba sa Emmy att hon hade ont i magen och sedan hann hon inte säga så mycket mer innan... ja, jag kan skriva så mycket som så att M fick ägna förmiddagen åt att rengöra baksätet på bilen... Fy, alla dessa sjukdomar kommer att göra mig mer eller mindre galen till slut tror jag. Vi är minst sagt inne i en ond spiral.

Pressbilder från KG Design.

Lök i vårt kök

Förlåt, men jag kunde inte låta bli att rimma i rubriken ;-) Vårlökar symboliserar nystart för mig och just nu måste jag verkligen försöka starta om på nytt. Efter ett sportlov som floppade totalt och som bara innehöll sjukdomar i kvadrat ska jag nu försöka ladda om för en jobbdag i morgon. Att jag inte fått så mycket vila eller fått tanka energi utomhus i solen ska jag försöka bortse från och i stället ta sikte på påsklovet som väntar om sisådär sex veckor.









Ha en skön kväll!

Bilder: privata

Äpple

Nu när väggarna i vår tvättstuga är vita och fräscha kände jag att det kunde vara trivsamt med något fint som piggar upp medan vardagssysslorna utförs. Jag skrev ut ett snyggt äpple från Details make the design (helt kostnadsfritt) och ramade in. Det är inte ofta jag visar bilder från tvättstugan, men here we go...

 







Kolla gärna in alla fina motiv som finns att ladda ner här!

Innan jag önskar trevlig helg vill jag tacka er alla som peppat med värmande kommentarer under vår minst sagt sjuka sportlovsvecka. TACK! Vi fortsätter krya på oss så gott det går, men detta virus verkar segt... Ha nu en skön helg! KRAM på er!

Bilder: privata

Jag vill byta!

Går det att få bytesrätt på lov? I så fall skulle jag vilja byta ut denna sportlovsvecka mot en ny. I måndags fick Emmy hög feber som först i dag verkar börja gå neråt. I tisdags fick Ebba, som jag trodde tillfrisknat från magsjukan, sin andra omgång som ledde till att halva soffan fick hamna i tvättmaskinen. I går vaknade jag med en konstig känsla i kroppen och fick mycket riktigt feber under dagen. Tror ni min arbetsgivare går med på att låta mig ta sportlov nästa vecka också? ;-)



Ge mig ett Babellfat i nya färgen citron som vitaminkick!

Bild lånad från favoritsaker.se

Köksdetaljer

På Village finns just nu många detaljer till köket som kan vara värda att ta en närmare titt på:





Att vara inne med sjuka barn när vårsolen skiner så härligt som den gjort i dag gör verkligen att mitt shoppingsug sätter in. Den rutmönstrade brickan måste jag ha!

Pressbilder från Village.

Vårfräscht?

Detta sportlov började inte riktigt som planerat. Jag hade visserligen en väldigt mysig dag på stan med min vän M i går, men jag hittade inget vårfräscht till hemmet som jag skrev att jag var ute efter. I stället hittade jag två par skor, varav ett par härligt gröna conversekopior. Den största faktorn att lovet inte började som jag tänkt var att stackars Ebba drabbades av magsjuka natten mot i dag. Jag var uppe med henne en gång i timmen från klockan ett, så både hon och jag har trivts allra bäst framför tv:n i dag. Nu sover hon igen och jag hoppas för hennes skull att denna natt blir lugn.






Jag ska ha dessa skor på jobbet innan det är läge för att promenera fram längs snö- och slaskfria gator.

Hemmet känns inte särskilt vårfräscht när hemska magsjukan slagit till, så jag har kört ett stadrace nu i kväll. Något som känns desto fräschare är att Mathias hunnit måla om i tvättstugan under helgen. Han tyckte det var lika bra att fixa till där inne nu när vi bytt ut varmvattenberedaren och fått ett lägre skåp än tidigare. I stället för nougatfärgade väggar har vi nu ett vitt och härligt sken som hjälper de små fönstren på traven. Det känns bra!

Nej, lovet fick inte den start vi hade hoppats på, men vi får i alla fall vara hemma och kurera oss i lugn och ro. Sen tycker jag att Ebba fyllt sin kvot av sjukdomar för en lång tid framöver.

Hoppas du haft en fin helg!

There is no place like home

Nu är sportlovet för oss norrlänningar äntligen här! Jag ser fram emot att få spendera mer tid i hemmets lugna vrå, men samtidigt njuta av härligt vårväder och kanske en och annan avstickare. Jag och flickorna är nu lediga i nio dagar och det har aldrig känts mer välbehövligt. Bara mina små kan hålla sams så...

 

Mitt sportlov inleds med en dag på stan med en kär vän i morgon. Jag känner för att kika på något vårfräscht till hemmet. Med de plusgrader som varit i dag börjar mina vårkänslor vakna till liv på riktigt. Jag önskar er alla en trevlig start på helgen!

Bild: privat

Helomvändning på köksväggen

Jag hoppas att ni orkar se några fler bilder från köket och då främst väggen med Stringhyllan och tygtavlan ;-) En snilleblixt slog mig tidigare i kväll när maken varit på Clas Ohlson och köpt en efterlängtad Dymo till mig. Någonstans hade jag ju sett en smart och snygg tavla som var tillverkad med en sådan. Med hjälp av mitt goda minne lyckades jag hitta till inlägget som Emma med bloggen Hemlängtan gjort för ett par år sedan. Det är alltså helt och hållet hon som står för denna idé som jag låtit mig inspireras av.

Favoritreceptet på Rosendals kladdkaka som bakas ofta i vårt kök finns nu på vår vägg och tar lagom mycket plats. Klockan fick alltså inte komma upp denna gång, men den kanske hittar sin plats också framöver.













Bilder: privata

Ljuset återvänder

Februari kunde inte ha slutat på ett bättre sätt och mars kunde inte ha fått en bättre början. Solsken och takdropp som nu förgyllt dagarna två är precis vad som behövs efter den mörka och kalla period vi nu har bakom oss. Solen skapar mycket vackert, även inomhus:





Tack för att ni tyckte till i förra inlägget angående klockan eller tavlorna! Jag har fortfarande svårt att bestämma mig, även åt det lutar mest åt klockan av de två alternativen. Ett nytt alternativ är att ha ingenting alls där tills jag hittar något som känns klockrent. Jo, så får det bli.

I söndags drabbades vi av det som förr eller senare drabbar alla villaägare. Vår varmvattenberedare gav upp, vilket såklart är en tråkig men ack så nödvändig sak att åtgärda direkt. I förmiddags installerades en ny, så nu kan vi duscha varmt igen utan att behöva gå till grannarna. Hoppas ni haft en fin start på veckan!

Bilder: privata