Samlade favoriter

På ena sidan om Stringhyllan i köket har jag samlat några favoritmotiv i kortform från Therese Sennerholt och Ylva Skarp. De har gott sällskap av favoriternas favoriter, nämligen Emmy och Ebba. Jag har flera motiv som ligger och väntar på att få komma upp, men det är det där med tiden och inspirationen ;-) Så här ser det i alla fall ut på köksväggen just nu. 
 
 
 
 
 
Bilder: privata

Award

Jag har fått en award av Hanna med bloggen whiterainbow. Awarden består av frågor som ska besvaras och här kommer mina svar:
 
Där trivs jag bäst...
Hemma, blir svaret för min del också. Det må vara ett uttjatat uttryck, men mitt hem ÄR verkligen min borg.
 
Om jag fick välja yrke fritt...
Hmm... svårt. Jag har svårt att se mig som något annat än lärare, men med den arbetsbelastning som mitt yrke börjat innebära så vet jag inte om det är lärare jag kommer att vara under resten av min yrkeskarriär. Något annat drömyrke har jag egentligen inte, men när jag var yngre ville jag jobba i hotellreception. 
 
Då blir jag riktigt arg...
När någon inte visar respekt mot sina medmänniskor. 
 
Jag mår som bäst när jag...
har en helt oplanerad dag tillsammans med familjen framför mig. Känslan på fredag kväll när vi precis ätit middag och sitter kvar och bara känner lugnet är också en av de stunder när jag mår som bäst.
 
Om jag fick en miljon skulle jag...
unna mig och mina närmaste en riktigt lyxig resa och något annat efterlängtat. Jag skulle också vara tråkig och spara lite ;-)
 
Gör jag helst på semestern...
åker till mitt barndomshem, något roligt hemmaprojekt och gärna en resa till någon storstad.
 
Värsta impulsköpet...
Alltså, jag minns helt ärligt inte något värsta impulsköp. Därmed inte sagt att jag inte impulsshoppar...
 
Detta gör mig lycklig...
Insikten om att jag har Mathias, Emmy och Ebba vid min sida no matter what.
 
Jag drömmer om...
mycket, men just nu faktiskt mest om sportlovets lata dagar och på längre sikt om när regeringen ska besluta om att slopa skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplaner för åk 7-9. När de gjort det kommer jag att få mitt liv tillbaka, för så mycket tid har all denna dokumentation kommit att äta av min tillvaro och mitt mående.
 
Med awarden följde uppdraget att:

- skicka den vidare till bloggar som har färre än 200 följare
- berätta på min blogg vilka jag nominerar och länka till deras bloggar
- svara på frågorna jag fått av den som nominerat mig
- hitta på nya frågor till dem jag nominerar
- skriva på deras bloggar att de är nominerade
 
Jag skickar vidare awarden till:
 
http://metalanna.blogspot.se/
 
http://fyraifamiljen.se/
 
Ni får samma frågor som jag själv besvarat!

Ägg från Indiska

Indiska är en butik där jag handlar allt för sällan. Med en wrappcheck i mobilen lockades jag dit och slog till på ett zinkägg. Först hade jag tänkt ha det i badrummet som bomullsburk, men det hamnade till sist på en bricka i köket i stället.

 

Bilder via min iPhone. 

Kramas mer!

Kramar är något vi alla mår bra av och just nu finns chansen att vinna kram-mattan rugs for hugs hos Dahlarna. Jag är självklart med och hoppas på tur :-) Vill du också tävla gör du det här senast kl 22:00 på självaste alla hjärtans dag. Grattis till femårsjubileet Dahlarna!
 
 
Bild lånad med tillåtelse.

Nya posters

På tavellisten i vardagsrummet har jag två nya posters som duktiga och kreativa Anna Grundberg målat. Förutom att jag tycker att motiven är snygga är det extra roligt att ha dem framme då Emmy haft glädjen att ha Anna som pedagog på förskolan de två första åren vi bodde här. Jag beställde postrarna från hennes webshop bAGus.
 
 
 
 
 
 
Privata bilder via min iPhone.

Fabrikör

I april kommer flera snygga nyheter från IKEA och däribland snygga vitrinskåpet Fabrikör som jag föll som en fura för. Jag vet inte var jag skulle få plats med det, men ha-begäret är stort...
 
 
Skåpet kommer i färgerna beige, grafitgrått och ljusgrönt. Läs mer om Fabrikör och de andra nyheterna på Livet Hemma.
 
Bild: livethemma.ikea.se

Eftermiddag i vardagsrummet

Fredag innebär fortfarande ledig dag för mig, så i eftermiddags passade jag på att fotografera i vardagsrummet med min kära iPhone.
 
 
 
 
 
Trevlig helg hörni! 
 
Bilder: privata