Brasa

I söndags hade jag och min fina vän M en heldag med shopping på IKEA och Birsta. Med mig hem följde bland annat en IKEA 365+ Brasa och den står nu på Malmbyrån under trappan. Det gäller att ha en stöttålig lampa där, eftersom lilla hallen utanför Emmys rum också fungerar som innebandyplan under stora delar av hennes vakna tid.







Vi drog i gång med utvecklingssamtal för våra nior i går, vilket betyder att min arbetsdag blir lite längre ett par dagar i veckan. Bloggen prioriteras därför inte som nummer ett just nu, men jag blir jätteglad när jag märker att ni kikat in här ändå :-)

Bilder: privata

Helgen är här!

Flickorna är mätta och belåtna med lax i magen och så snart deras pappa kommer hem från innebandyn ska vi också äta. Ett par prassliga påsar väntar i skafferiet och läsken är kyld. Nu är det fredagsmys! Trevlig helg!



Pressbild från Village.

H&M Light

Antalet förbrukade ljus i alla dess former har slagit rekord hemma hos oss denna höst- och vintersäsong, även om det varit en ovanligt mild vinter så här långt. Det betyder att förrådet på ljus också måste fyllas upp rejält, så därför passade jag på att klicka hem ett par från H&M Home när jag beställde kläder senast. Här var det den snygga etiketten jag föll för.





Fler ljusinköp blir det på söndag när jag och en av mina bästa vänner åker till det blågula varuhuset 15 mil söderut. Längtar!

Bilder: privata

Vintervitt

De senaste dygnen har det kommit mängder av snö, så nu är snöhögarna på gården äntligen så höga som flickorna längtat efter. De var ute i förmiddags och påbörjade de snöborgar och trappor de sett fram emot att konstruera i högarna. Det vita utomhus matchar fint till hur jag vill ha det inne och ljusar upp tillvaron en hel del.



Hoppas ni har en skön helg!

Bild: privat

Från mig till er

Jag har fått ännu mer bloggkärlek i form av en award från Linda med den inspirerande bloggen LindasNyaHus. Tack snälla du! Jag vill ta tillfället i akt att skicka vidare uppskattning till alla er bloggare jag följer och till alla er som tittar in här. Ni är fantastiska!



Efter en ledig dag i lugn och ro har jag inte lika ont i magen längre, men helt bra är det inte. Proviva är alltså min fredagsdrink ;-) Ha en fortsatt fin fredag! KRAM

Bild: privat

Vinnare av Formex Formidable jurypris

Efter mycket velande bestämde jag mig för att inte åka på Formex denna gång. Nu i efterhand visade det sig vara ett klokt beslut, eftersom jag haft ont i magen några dagar och känner mig rätt sliten. Just nu passar det mig bättre att följa mässan hemifrån med stort intresse.

Vid morgonens pressfrukost delades Formex Formidable ut och jurypriset gick till Skeppshult för deras grytstapel.


Motivering: Form, funktion, skulptur… 2011 års vinnare av Formex Formidable är en grytstapel med tyngd, en multifunktionell gjutjärnsformation där locken också fungerar som stekpannor. Formgivaren Torkel Dahlstedt och Skeppshults Gjuteri har skapat en ny längtan för alla matroade esteter.

Bild via mynewsdesk.com

Väster




En av IKEA:s nyheter denna vår är taklampan Väster. Den är gjord i stål och akrylplast och ger ett riktat ljus (LED) som gör att den passar bra vid till exempel matbordet. Väster finns i rött, vitt och blått. Läcker va?

Pressbild från IKEA.

Prickigt

Mina ögon dras oftast mot vitt, svart och enkla mönster. Det var därför lätt för mig att tycka om denna bild från Livet Hemma med en DIY-piffad Regolit i centrum.



Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

Blog award

När inspirationen tryter och det inte har blivit några inlägg på ett par dagar har jag nu fått ny luft under vingarna av min bloggvän Dessi som gett mig en blog award. Jag vill mer än gärna dela med mig av denna award till

Lite om inredning
DesignInsight
Hemlängtan
Whiterainbow
Askdesign

Tack för att ni besöker min blogg och lämnar värmande kommentarer! Ni får mer än gärna dela med er av denna award till fem bloggar också, helst de som har färre än 200 följare/dag. Nu kanske visserligen någon av er som jag länkat till har fler besökare än så, men ni är värda all bloglove jag kan dela med mig av ändå!

Som avslutning visar jag en bild på en av mina födelsedagspresenter som nu tagit plats och lyser upp där julgranen tidigare stod.



Bild: privat

En kär gammal vän har flyttat in

När jag bläddrade igenom senaste numret av Family Living fick jag syn på rottingfåtöljen Storsele från IKEA som målats om till härligt ceriserosa. Då kom jag att tänka på fåtöljen som jag fick någon gång när jag gick i mellanstadiet och som sedan dess stod i mitt flickrum. Som tur är fanns den kvar i ett av familjens förråd och förra helgen när Emmy firades fick jag den hemlevererad.





När vädret tillåter framåt vårkanten och jag kan hålla till utomhus tänker jag nog spraymåla den, men till vilken färg har jag inte bestämt än. Hur som helst känns det jättekul att stolen åter är i min ägo och att den är i så pass fräscht skick att den får stanna.

I dag är det årets första lediga fredag för mig och Ebba, vilket känns extra skönt efter första arbetsveckan. I morgon ska Emmy ha sitt födelsedagskalas på bowlinghallen med kompisarna, men först har vi bestämt att vi ska sova lääänge. Ha en fin fredag!

Bilder: privata

Ljusare

Det gick riktigt bra att kliva upp i morse och första arbetsdagen är också avklarad utan några missöden, så nu känner jag mig ljusare i sinnet än i går då jag gick omkring och gruvade mig. I morgon börjar eleverna och då rullar allt i gång med planeringar, omdömen och nu när det är vårtermin även nationella prov för mina nior. Precis som det ska vara med andra ord.

Ljusare känns det också här hemma, även om julgranen, stjärnor och ljusstakar nu är väl förpackade i förrådet igen.







Just det, tulpaner hör alltid till när Emmy ska firas och de står sig fint än, medan julgranen i bakgrunden är nedmonterad för denna gång.



Jag hoppas att du också haft en bra start på veckan!

Bilder: privata

Födelsedagsdukning

Under denna långhelg har vi haft besök av min mamma, plastpappa, lillasyster, hennes sambo och min underbara systerson Arvid. De har såklart uppvaktat Emmy och så har vi hunnit mysa och umgås ett par dagar. Det är bara trist att de där tråkiga 27 milen skiljer oss åt i vanliga fall. Så här hade jag dukat i fredags när vi skulle äta tårta, men då var min syster med familj ännu inte på plats:







Min mormor och morfar ger flickorna silverskedar och Emmy har turen att få den fina Victoriaskeden.

Just nu går jag omkring med hederlig söndagsångest, då jag börjar om att jobba i morgon. Som tur är blir det en mjukstart med studiedag. Eleverna kommer först på tisdag, så jag hoppas hinna planera upp terminen i stora drag i morgon. Det jag gruvar mig mest för är hur det ska gå att kliva upp på morgonen. Vi har verkligen passat på att sova ut detta jullov och att ställa klockan på tråkiga 06:00 känns inte så peppande... Bara den där första gruvsamma morgonen är avklarad ska det nog gå bra!

Bilder: privata

Koll på tiden

Precis innan jullovet gick mitt armbandsur av billigare märke sönder, så nu har jag införskaffat en ny av förhoppningsvis bättre kvalitet.







Det är en Jetset Addiction med silikonarmband i svart och med något som försäljaren kallade roséfärgat guld runt urtavlan. En väl fungerande armbandsklocka är just guld värd i klassrummet, då eleverna emellanåt försöker vara lustiga och ställa fram väggklockan för att få sluta tidigare ;-) På tal om det så längtar jag faktiskt efter att få börja vårterminen nu. Jag har vilat precis så mycket som jag behövde och förhoppningsvis räcker den energin fram till sportlovet i alla fall.

I dag fortsätter vi att fira Emmy då besök från norr väntas och jag önskar er alla en fin trettondag!

Bilder: privata

Stockholm och 8 år

Ett tips från en bloggvän och sedan ett par klick och några dagars väntan var allt som behövdes för att en av Maria Holmer Dahlgrens snygga brickor skulle bli min. Nu står den så fint på köksbänken.





Nu till det viktigaste i dagens inlägg, för i dag är ingen vanlig dag :-) Det är nämnligen Emmys 8-årsdag! Vår fina, glada och sportiga tjej har firats hela dagen och mer blir det i morgon och nästa helg. Jag kan inte fatta att det är hela åtta år sedan jag blev mamma och som pirrig nybliven 23-åring förlöstes med planerat kejsarsnitt då lilla busan inte behagat vända sig i magen. Hon följde mönstret och gjorde precis som flera av oss andra flickbebisar i släkten och låg med rumpan neråt, men det gick bra ändå. Nu har åren bara flugit förbi och det är kompisar och sport som gäller för hela slanten. Även om vi nu kommit till det stadiet att mamsen är lite pinsam emellanåt får jag många varma och härliga kramar från min stortjej. GRATTIS älskade Emmy på din dag!

Bilder: privata

Den nakna sanningen i datarummet

Det är inte det rum jag är mest stolt över i vårt hus, men här kommer bilder på hur det ser ut i vårt data- och gästrum just nu, innan all rensning och fixandet är klart.


Arbetsplatsen som äntligen har fått lite arbetsyta igen.


Vågöfåtöljerna får i princip bara plats här inne då våra övriga få förrådsutrymmen är överfulla.




På en upphöjning på andra sidan av rummet, som de förra ägarna byggde då de tog halva garaget till detta rum, har vi en bäddsoffa och vår gamla tjock-tv som passar perfekt för Emmys X-boxspelande.


Just det, en bokhylla till och en motionscykel har också sina platser här inne...

Som ni ser finns det en del att göra här inne, men det är främst ordning, förvaring och piffande jag tänker mig. Fondtapeten och de vita väggarna samt förvaringshyllorna ovanför skrivbordet är jag nöjd med. Det är själva helheten som är svår att få ihop tycker jag. Tips mottages tacksamt om du får någon omedelbar tanke efter att ha sett dessa bilder ;-)

Fortsättning på tema arbetsplats

2012:s första inlägg fortsätter i samma anda som jag avslutade 2011 här på bloggen. Som jag skrev i ett av mina senaste inlägg tar jag till mig mycket inspiration om hur jag kan förbättra vårt gäst- och arbetsrum. Via Livet Hemma kommer dessa bilder från en hemkär inredares lägenhet:





Vi har en liknande bokylla, inte fullt lika hög, som skulle må bra av att rensas och struktureras. Många vita tidskriftssamlare och ett innehåll som är både liggande och stående är tips jag ska ta till mig.

Hoppas ni haft en fin start på det nya året!

Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma