Allhelgonapresent

Vi har precis avslutat en trevlig kväll tillsammans med goda vänner. Kvällen bestod av middag, god dryck och massor av godis hemma hos oss. Nu är disken avklarad och lugnet har lagt sig, förutom i huset mittemot. Några ungdomar i övre tonåren har föräldrafritt och har dragit hem en badtunna på gården. De har nu öppnat ytterdörren och spelar hög musik samtidigt som de tar sig ett dopp. Det är inte ofta det går så vilt till här på vårt lugna område, så jag antar att man får vara lite tolerant. Det var ju inte allt för länge sedan jag själv var i den åldern... men det är allt lite komiskt att ungdomar som flyttat hemifrån alltid tar tillfället i akt när föräldrarna åker bort.

Det var inte festen mittemot som var mitt syfte med detta inlägg utan jag ville bara visa vilket fint ljus jag fick av våra gäster.


En fin presentförpackning som jag nästan inte ville bryta, men till sist så...



Ett fint ljus från goda vänner på nya köksbordet känns som en passande avslutning på denna härliga lovvecka och helg. Nu avslutar jag med ett "woooooooh" som hälsning från de glada mittemot. Sov gott!

Ett ljus

Det är Allhelgona i helgen och många ljus brinner redan överallt, men i kväll tänder jag ett extra ljus för en nybliven, liten och vacker ängel. En lång kamp är över och alla mina tankar går till familjen.



Goda spöken

Jag och Emmy pysslade med spöken gjorda av mandelmassa i eftermiddags medan Ebba sov. De var enkla att göra och mycket goda att äta också.


Här står de på tork efter chokladdoppet.


När Ebba vaknat blev det gofika till mellis :-)

Bilder: privata

Tada!

Några av er har tipsat mig om att skaffa dynor till de nya stolarna och sedan i går ligger svarta runda dynor från EM på plats. Min kära mamma som var här fram till i går var snäll och gav mig en födelsedagspresent i förskott :-) Inte vill hon väl sitta på repiga stolar nästa gång hon kommer hit...



På EM hittade jag också en löpare i Mairos mönster Blomma och den kunde jag bara inte låta bli att köpa.



Höstlov pågår för fullt hemma hos oss och i dag är jag lite sugen på att göra marsipanspöken efter ett tips i dagens tidning. Vi firar inte direkt Halloween hemma hos oss, men lite pyssel är ju aldrig helt fel. Ha en fin torsdag!

Bilder: privata

Bordet har fått nya stolar

På min väg till och från jobbet passerar jag en Miobutik och den fick ett besök av mig i eftermiddags. Jag hade tur, för de vita stolarna jag sett i nya katalogen så sent som i går kväll fanns på lagret. När vi köpt nya möbler är det oftast Mathias som monterar ihop dem eftersom jag är livrädd för att göra fel samtidigt som mitt tålamod när det gäller instruktioner inte är det största. Därför är jag extra stolt över de nya stolarna, eftersom jag monterat ALLA fyra helt själv. Här är de, stolarna med namnet Milton:







Bilder: privata

Två blir en igen

Jag har länge längtat efter ett nytt köksbord, men alla som har småbarn vet att köksbord kanske inte är det man vill lägga ner mest pengar på när barnen är små. Vårt bord som vi hade fram till i dag började ha gjort sitt (enligt mig i alla fall) och så var ju min största önskan ett vitt. Därför kom IKEA som en räddande ängel än en gång. Jag fick syn på nyheten Melltorp och sen kunde jag bara inte släppa det. På hemsidan hade de satt ihop två bord till ett och det var precis det jag såg framför mig i vårt kök. En kollega skulle besöka det blågula varuhuset i lördags, så jag bad henne kolla på bordet ifall det såg nog stabilt och fint ut. När hon var där ringde hon upp mig och sa att det helt klart var godkänt och sen sa hon att de hade släpvagn med sig så hon kunde ta med sig två bord hem till mig. Jag sa ja utan att tveka och nu står de två borden, som nu blivit till ett, på plats i vårt kök. Tack snälla Åsa!







Varje bord är 75x125 cm och kostar 449 kr styck. Vi har alltså fått ett nytt köksbord för 898 kr och kan med gott samvete byta ut det när barnen blivit lite större. Det känns jätteskönt att det får plats upp till åtta personer och att vi slipper en iläggsskiva. Nu är det bara nya stolar som väntar...

Bilder: privata

Två mattor blir en

Jag har länge funderat på en ny matta till vardagsrummet, men jag vet inte riktigt vad det är jag vill ha. Större mattor har ju en tendens att kosta lite mer också. I går kväll när jag satt och kollade igenom veckans reklamhög såg jag ikealiknande mattor till bra pris på Rusta, så i dag åkte jag dit och tittade på dem. Bredden på varje matta är bara 80 cm, men med två stycken som överlappar varandra blir det lite bättre. Sagt och gjort, för 129 kr styck fick de följa med hem till oss och nu ligger de på plats.





Mattorna ska få ligga till sig lite mer innan jag justerar dem bättre.

I kväll är vi bjudna på 30-årsfest hos en av mina bästa vänner och då kommer mina föräldrar hit för att vara barnvakter. Sedan stannar min mamma några dagar för att spendera början av höstlovet med flickorna.

Ha en jättebra lördag! KRAM

Bilder: privata

Testar ljusstaken live

Jepp, den fungerar och är precis lika fin som hemma hos Dahlarna förra julen :-)





När jag får ställa fram den på riktigt kommer den att få lysa upp vårt vardagsrum, men nu ska jag lägga den tryggt i sin förpackning igen innan grannarna börjar plocka fram sina ljusstakar också. För brukar det inte vara så att när en väl har börjat pynta blir andra peppade att följa efter?

Bilder: privata

Kan jag få börja pynta nu?!

Som ni kanske minns beställde jag en adventljusstake från Ellos för någon månad sedan, men nu i kväll när jag passerade Åhléns alldeles nyuppackade julpynt såg jag den - min hittills allra största adventljusstakeförälskelse. Den är inte helt olik den jag beställt, men den var ännu mer (högre) bågformad och det var det jag föll för. Nu är den första avbeställd och med mig hem tog jag:



Jag kanske borde sprätta förpackningen ändå och kolla så att min darling fungerar. Åh, vad jag längtar efter första advent!

Flyttat om

Jag är alldeles för dålig på att flytta om eller ta fram saker som legat gömda i skåpen, men i går kväll fick jag ett litet ryck och gjorde om på Malmbyråerna i vardagsrummet. Vår fina ram med bilder från vigseln hade vi tänkt sätta upp i sovrummet efter renoveringen, men samtidigt känns det kul att ha den framme i ett rum där vi spenderar mer tid. Därför tänker jag testa hur det känns att ha den på byråerna ett tag. Ramen blir nog däremot vit så snart som möjligt.

Eftersom det är bilder från vår vigsel så får hela temat bli lite...







De gröna ljusen ska inte stå på vitrinskåpet, men de är visst kvar sedan sommarens gröna dagar. Jag känner mig inte helt nöjd med hur det ser ut just nu, men kanske kan färgbyte på ramen hjälpa. Det är ett angenämt problem att ha för många saker man vill ha framme och det är ungefär så jag känner nu. Det känns som om jag skulle behöva någon som kom och gjorde lite feng shui hos mig... eller i alla fall sa vad jag ska ha framme och inte, för i går kväll flyttade jag om så mycket att allt kändes fel till slut.

Hoppas ni haft en bra början på veckan!

Bilder: privata

Plasticks

Via senaste numret av Family Living hittade jag till webbutiken Wilma & friends som jag upptäckte har oerhört många snygga och roliga saker. Särskilt fastnade jag för de roliga Plasticksdekalerna. Med hjälp av dessa kan du göra dina gamla plastförpackningar roligare och sedan ha dem som dekoration i till exempel badrummet. Visst är det en rätt skojig idé?



Wilma and friends har även en blogg som är väl värd ett besök. Ha en fortsatt trevlig helg!

Bild: lånad från wilmaandfriends.se med tillåtelse.

Toalettrullshållare

Vi har två badrum och ett i-landsproblem som uppkommer rätt ofta hemma hos oss är att det är slut toalettrullar i just det badrummet man besöker för tillfället. En rosa hållare för toalettpapper från bluebox.se kanske skulle lösa våra problem? Detta är den första toalettrullshållare jag sett som jag faktiskt vill ha, så jag tror minsann att det får bli en sådan snart...



Bild: bluebox.se

Gott och blandat

Efter en veckas frånvaro är det verkligen på sin plats med lite uppdatering här på bloggen. För någon dag sedan var det däremot helt omöjligt för mig att logga in på blogg.se, så helt frivillig har min frånvaro inte varit. Jag förstår av flera andra inlägg att det varit struligt med blogg.se de senaste dagarna...

Under veckan som gått har mycket hunnit hända. Vi har haft trevligt besök från Göteborg, Emmy har haft feber och hosta, jag har varit på mitt livs första elitseriematch i hockey och jag har också hunnit med mitt allra första besök på akuten med en elev som skadade sig på vår aktivitetsdag. Det har varit full rulle med andra ord.

Gästerna från Västkusten hade med sig fina presenter till hela familjen och jag hade bland annat turen att min svåger valt ut precis de söta burkarna från Lagerhaus jag stått och kikat på för ett par veckor sedan. Han har bra koll!



Just nu står gummorna på Malmbyråerna i vardagsrummet och där har även tre små låtsasdiamanter fått ta plats. Egentligen är de nog till för att dekorera i blomkrukor, men jag tycker de ger ett så härligt sken när ljusen bredvid är tända.



Diamanterna kostar tio kronor styck på Interflora.

Nu är det strax dags för andra avsnittet av Äntligen Hemma och det kommer jag såklart inte att missa. Ha en skön kväll!

Bilder: privata

Vinn nyhet från Pappelina!

Nu är det tävling på gång igen hos Furnish.etc i samarbete med designonline. Denna gång är det den nya mattan från Pappelina som är det fina priset. Jag tar självklart chansen att prova min lycka i denna tävling och om du vill tävla gör du det här senast den 21 oktober.



Bild lånad med tillåtelse.

Jag är Karin Mannerstål

...i alla fall om man ska tro testet på hemmakanalen.se. Där finns nu inför säsongspremiären av Äntligen hemma ett antal frågor som visar vem av programledarna du är mest lik. Gå in och testa vetja!



Nåväl, en tuff pirat designad av den riktiga Karin Mannerstål finns i alla fall i min äldsta dotters rum... Nu laddar vi för premiären! Kram

Vinn Swing!

Jag har länge varit väldigt förtjust i swingvaserna så självklart tar jag chansen att vara med och tävla om två stycken hos Furnish.etc :-)



Tävlingen pågår till och med den 11 oktober, så än finns tid att gå in här och tävla!

Bild lånad med tillåtelse.

Grattis lilla hjärtat!



I dag firar vi den här tuffa tjejens tvåårsdag hela dagen lång :-) Grattis älskade Ebba!

Emmys gardiner

Efter att ha fått smakråd av mamma och Ullis blev jag allt för ivrig att sätta saxen i filtveporna, så här får ni se resultatet:





...och så en mörk bild på andra fönstret.


På söndag väntar tvåårskalas för lilla Ebba, som tack och lov varit feberfri hela dagen, och vi håller fast vid traditionen (ha ha, en gång tidigare) att gå ut och äta på restaurang på hennes stora dag. Storasyster har som alltid många önskemål om vad som ska inhandlas inför festligare tillfällen, så vi har lördagen räddad. Trevlig helg! KRAM

Bilder: privata

Gardinhjälp!

Jag har köpt två vepor i filt på Åhléns som jag tänkte experimentera med och använda som kappor i Emmys två fönster. Nu på morgonen testade jag att hänga upp dem, men om jag bestämmer mig för att ha kvar dem kommer jag såklart att klippa dem i rätt bredd :-)

Vad tror ni? Kan det bli bra?



Behålla eller lämna tillbaka, det är frågan... Ha en skön fredag!

Uppdatering: Det blev behålla och Emmy blev mycket nöjd över sina nya gardiner, så då är jag det också.

VAB-piff

Torsdag morgon och jag går ännu en ny VAB-dag till mötes. Det som däremot skiljer denna morgon från de tidigare är att Ebba fortfarande sussar sött i sin säng och att jag fortfarande går runt i morgonrock och myser. Innan lillstumpan vaknar tänkte jag visa lite nytt piff här hemma, både något nytt och något "gammalt".

Först ut är en ny bricka som jag köpte i lördags på Lagerhaus i gamla hemstaden.




Eftersom jag fortfarande trivs med hustemat i vardagsrummet fick brickan ta plats på Malmbyråerna.

När jag och Mathias var i Berlin i våras köpte jag bland annat en liten väska från Koziol, men jag har inte riktigt hittat något att göra av den förrän nu. Tillsammans med en gammal plastväxt har den nu hamnat på köksbordet. Enkelt, men helt okej :-)



Nu ska jag försöka krypa ur den sköna morgonrocken, så att jag är redo att möta dagen med en förhoppningsfri feberfri tös när hon vaknar. Ha en fin dag!