Dagen efter

Det är morgonen efter den nervösa budgivningen och det känns lite bättre, även om jag i natt sovit ryckigt och drömt att mäklaren ringt och sagt att de som vann budgivningen inte ville ha huset längre. Förmodligen en önskedröm.

Så här gick det till i alla fall: Det var vi och fyra familjer till som var med i budgivningen. I början gick det trögt för att mäklaren fick vänta på att en av karlarna skulle få tag på sin fru och fråga henne vad de budade. Det fick de göra i två rundor men sedan ströks de tack och lov. Ett annat par svarade inte så då var det vi och två par till kvar. Vi hängde med ett bra tag, men sedan började det närma sig vårt tak och de andra paren nötte på och höjde och då förstod vi nog att de skulle hålla på och höja ett bra tag till. Så kom då samtalet när M fick ge mäklaren vårt sista bud och bara en kort stund senare ringde han tillbaka och sa att båda de andra paren höjt och skulle fortsätta. Åh, vad besviken jag blev. Det är så typiskt så. Dels var det verkligen ett hus som både jag och M gillade massor, men sen så skulle det ha varit så smidigt att få flytta till ett hus direkt. Nu får vi hoppas att andra bra hus kommer ut snart, annars får vi väl nöja oss med en lägenhet så länge.

Ett annat stressmoment är arbetsförmedlingens dumma regel att om vi inte hittat (alltså bara hittat inte ha flyttat) ett boende innan M börjar jobba den 31 mars så får han inget flyttbidrag heller. Då går vi alltså miste om både pengar och flytthjälp.

Tack alla ni som skrivit tröstande kramar i går! Det värmer :-) Även om det känns tungt så måste jag ju försöka rycka upp mig och ni har förmodligen helt rätt i att vårt drömhus väntar på oss någon annanstans.

Kram på er!

Kommentarer :

#1: lotta

Usch ja va trist att det blev sa med budgivningen. förstar att de e stressande ocksa eftersom ni maste ha ett nytt boende för att fa flyttbidrag. Vart flyttar ni till och varifran? Känner ni ingen i den nya staden där ni kan skriva in er som C/O sa länge.. sa ni iallafall far flytt bidraget? Hoppas ni hittar nat snart! Letar själv ocksa med ljus och lykte efter boende i sverige, ska flytta hem 1 juli. men vi har nu bestämt oss för att ta en lägemhet, tror inte man kan vara för "kräsen" och sen när vi landat där hemma sa börjar jakten pa drömhuset :-) . ha en bra mandag och tack för titten inne hos mig!!!

skriven
#2: Sandra

Jag kan förstå att det var en stor besvikelse, men förhoppningsvis ligger erat drömhus någonstans och bara väntar på er. Ha en bra dag! Kram Sandra

skriven
#3: Johanna

Va tråkigt, hoppas att ni hittar ett hus snart!

skriven
#4: Lisa

Usch vad tråkigt för er, men som alla andra säger så kommer det fler.. men det vill man ju inte tänka på när man ville ha just det där specifika huset..
Förhoppningsvis hittar ni något snart så ni inte går miste om de där förmånerna! försök ha en bra dag! kramkram

skriven
#5: Annette

Jag vet hur jobbigt det är att förlora en budgivning. Förra året hände det fyra gånger för oss. Varje gång hade jag i tankarna redan inrett huset och väntade på att flytta dit. Och varje gång blev jag lika besviken. Men så femte gången vann vi budgivningen. Och nu är jag väldigt glad att vi inte fick de andra husen. För det här är ju mycket bättre :-). Med andra ord, ni hittar snart något bättre och då känns det bra :-) Lycka till!
/Annette

skriven
#6: Jeanette

Fy vad jobbigt att ha den pressen på sig från arbetsförmedlingen. Tyvärr verkar de omänsliga ibland i sitt handlande... Men jag håller tummarna för er att ni kommer hitta ett ännu bättre hus fortare än ni anar!
Glad påsk och massor av lycka till kramar!

skriven
#7: Solis

Åh, usch vad jobbigt för er! Det är en känslomässig berg-och-dalbana att leta hus, för varje "perfekta" hus man hittar vill man ju så gärna ha och besvikelsen efteråt är jobbig. Hoppas ni får ert drömhus snart. *håller alla tummar*

skriven
#8: Maja

Förstår att det känns trist, man går verkligen in med "hela sig själv" i en budgivning. Håller alla tummar att ni ska hitta något annat hus som charmar er! Glad påsk, kram Maja

skriven
#9: Sofie

Vad tråkigt att ni inte vann budgivningen! Attans att det andra paret inte gav sig. Kan förstå din besvikelse. Men kanske var det ödet! Håller tummarna att ni hittar någonting annat fint :)

Styrkekram till dig!

skriven
#10: Malin

Vad trist! Vi bjöd på fem hus innan vi fick vårt. Vet hur deppig man blir efter, då man gott och planerat hur man kan göra i det rummet och vilken färg man kan ha där oh där:P Men nu har vi ett hus...det kommer lösa sig fin fint! Det är jag säker på! Kram

skriven

Kommentera inlägget här :