Dagiseffekten

Vår helg fick en oväntad och tråkig start i går kväll när Ebba plötsligt fick magsjuka. Eller, egentligen borde det inte ha varit så oväntat eftersom hon nyss börjat dagis... Ingen fler har insjuknat än så länge men som alltid när det går magsjuka i familjen går jag omkring och känner mig lite smådålig utan att veta om det verkligen är så eller bara inbillning. Helgen blir med andra ord mycket lugn och isolerad, så det är tur att det finns ett trevligt nät att surfa runt på emellanåt.

I går eftermiddag gjorde jag några snabba ärenden på stan efter jobbet och då fick jag också med mig en enkel och snygg vas från Åhléns. Den heter Singel och kostade endast 45 kr och passade perfekt bredvid ljuslyktorna på nya brickbordet. Vasen finns också i en lite lägre modell och den kostar 35 kr, så om du är ute efter till exempel flera vaser att ställa ihop är Åhléns ett hett tips!Hoppas ni har en trevlig och frisk helg!

Bild: privat

Tävling igen!

Hos Dahlarna pågår just nu en tävling där vinsten är fina kökshanddukar och disktrasor från Erika Turbin. Jag passar på att vara med även i denna tävling och hoppas som alltid på tur ;-)Bild lånad med tillåtelse.

Kundkväll på Village

Som jag nämnde i förra inlägget firar Village i min stad ettårsjubileum och i kväll avslutades firandet med en kundkväll. Där bjöds det på massor med inspiration med bland annat lite prat om vårens trender och vad de upplevt på Formex. Gott tilltugg fanns det också och det är ju inte det sämsta en tisdag kväll :-) Jag tycker det finns så mycket snyggt att välja bland ur vårkollektionen med en massa gult och lila. Gult blir jag mer och mer sugen på att plocka in som accentfärg, men eftersom det redan finns en del grönt här hemma i skåpen kommer jag nog att satsa på den färgen även denna vår. Jag köpte lite smått och gott men kom också hem med ett stort platt paket.


299 kronor fick jag betala för detta brickbord. Ovanför det ska jag hänga upp ljuslyktan som jag köpte i söndags så snart jag Mathias är på borrhumör.

Ni ser, jag fick lite guldkant även denna tisdag som fram till kl 19 när kundkvällen började inte varit allt för trevlig. Tack för det Village!

Energi i form av utmärkelse :-)

Så här i början av veckan och med veckans värsta dag, tisdag, kvar att genomlida fick jag i dag en perfekt energikick av käraste Dahlarna. Hon gav mig nämnligen en utmärkelse som heter "Your blog is fabulous!" Tack så jättemycket vännen!I samband med utmärkelsen ska man lista fem saker som man inte klarar sig utan, så här kommer min lista:

- Flickorna och Mathias
- Familjen och alla vänner
- Mobilen
- Böcker
- Hälsan

Kanske lite fuskigt att skriva ihop de två första punkterna men de hör ju liksom till samma kategori ;-) Utmärkelsen ska också skickas vidare till fem andra bloggar och jag väljer också fem helt nya även om jag skulle vilja passa tillbaka den till Dahlarna också.

- Anniebo
- Vardagsbekymmer
- Hus nr  9
- Mallaco
- Rosa maränger

Äntligen x 2

Äntligen har jag hunnit en sväng på Village för att få titta och känna på alla vårnyheter som kommit in. Även om inte allt kommit än så säger jag WOW! Village håller verkligen måttet :-) Lite nytt fick jag också med mig hem som tur var.


Den här läckra ljuslyktan kunde jag bara inte motstå. När vi får tid ska den hängas upp i ett mörkt hörn i vardagsrummet. Priset för denna var 119 kr.


Village i min stad firar just nu 1-årsjubileum och dagens erbjudande var bland annat den här brickan för 19 kr styck.

Det andra som jag kan säga äntligen om är att jag äntligen fixat en bättre blöjförvaring än att bara ha blöjpåsarna stående på golvet.


På Åhléns hallavdelning hittade jag den här förvaringsfickan, men jag tror att den kommer att fungera minst lika bra ovanför skötbordet som den gör i en hall. Bara Ebba låter bli att dra i den så...

Jag hoppas att ni haft en skön helg och att ni får en bra början på den nya veckan! Visst är det skönt att dagarna bara blir ljusare och ljusare?! Kram på er!

Tävling hos mamamekko

När jag nu ändå har tävlingsångan uppe passar jag också på att vara med i mamamekkos tävling där det finns fina päron att vinna!Bild lånad med tillåtelse.

Köksnytt

Förra veckan gjorde jag en beställning på två marimekkoburkar från 4her.nu och i dag när jag kom hem från jobbet hade jag ett trevligt paket som stod och väntade på bron. Vilken lycka på en tisdag! Värsta dagen om ni minns... Jag har flyttat om lite på köksbänken och här kommer resultatet.I höstas hade jag ju en sprayperiod och sprayade då bland annat om ett träfat från IKEA. Äntligen har även det hittat sin nya plats i köket.
Motivet på tändsticksasken föreställer ett förälskat par och texten "Everybody thought they were a perfect match". Visst är det en passande text, så säg?!

Kram på er alla som kikar in här!

Bilder: privata

&-tecken

Jag är med och tävlar om ett snyggt &-tecken hos inredning med mera. Nu var det länge sedan jag tävlade och jag hoppas såklart på mycket tur :-)Bild lånad med tillåtelse.

Marimekkolampan på plats

Nu är lampskärmen som jag klädde om med marimekkoservetter på plats på köksbänken igen. Jag är rätt så nöjd med resultatet även om jag fortfarande tycker att den blev lite veckig. Då vet jag i alla fall till nästa gång att det nog är bäst att bara ta yttersta lagret av servetten, precis som Philomene gjorde. Så här såg lampan ut innan jag gick loss med klistret.

Detta var ett riktigt enkelt och roligt pyssel som verkligen rekommenderas! Det finns som sagt oändliga möjligheter i vad man kan klä om.

Nu önskar jag er alla en skön fredag kväll och en härlig helg! KRAM

Marimekkoservetter på lampskärm?

Ni som har småbarn kanske har sett barnprogrammet Philofix som går på Bolibompa. Det är en mycket pysslig tjej vid namn Philomene som lär de små många roliga pyssel och knep. I avsnittet som sändes tidigare i veckan använde hon sig av servetter som hon klistrade fast på olika saker med hjälp av tapetklister. Hon klädde bland annat om en tråkig skrivbok, träpall och en lampskärm. Vi har en svart lampskärm på köksbänken som inte släpper igenom något ljus och jag blev så sugen att prova på den. Jag har länge varit på jakt efter en ny lampskärm men inte hittat någon, så även om detta misslyckas gör det inte så mycket. Själva klistrandet blev färdigt alldeles nyss och nu står skärmen på tork i tvättstugan. Det ser ganska lovande ut hittills även om det blev en del veck. Jag pillrade inte loss det yttersta lagret där mönstret är, även om man egentligen skulle göra det, eftersom jag var rädd att den svarta skärmen då skulle synas igenom för mycket. När servetterna väl är fastklistrade stryks ännu ett tunt lager med tapetklister på dem. Det hade säkert inte blivit lika många veck om jag bara tagit ett lager av servetten, men detta är som sagt ett experiment...Det färdiga resultatet får ni förhoppningsvis se i morgon!

Tisdagar

Under de tre läsår som jag haft tillsvidaretjänst som lärare har det vilat en förbannelse över tisdagar. Jag har alltid fått ett schema med lektioner mest hela dagen och med bara korta pauser emellan, men i år är det värre än någonsin. Jag har till exempel bara 25 minuters lunch och därefter ett 90 minuters pass i svenska med min nia. Det mest uppstressande är att jag är så beroende av att allt flyter på bra (vilket det såklart inte alltid gör på en högstadieskola), för annars hinner jag knappt gå på toa under dagen. Detta var årets första tisdag, men jag känner redan att tisdagarna gärna kan strykas ur kalendern även denna termin. Det är väl ok?!

Bildlösa inlägg försöker jag oftast undvika och så även i dag. Denna bild visar storasysters fiffiga lösning i läshörnan för att slippa bli störd av sin lillasyster som gärna vill klättra upp och vara med i den spännande läsningen. Fåtöljen står ju vanligtvis vänd ut mot rummet...Snart är denna tisdag över och för att den ska vara det ännu fortare tänker jag nu uppsöka sängen. Sov gott vänner!

Förresten, ett litet ps till mamma: inom sex arbetsdagar har du förhoppningsvis vårkatalogen från Cult design i din brevlåda ;-)

Bild: privat

Dagens tips

Om du har köpt en flaska sprayfärg som du tänkt måla ett visst föremål med, använd den då inte först till en massa småsaker. Då riskerar nämnligen färgen att ta slut när du är mitt uppe i målningen av det där lite större föremålet. Detta hände mig i helgen, men som tur är hade min käre sambo kvar vit elementfärg som passade minst lika bra på den gamla tidningshyllan från IKEA.Bild: privat

Passagepiff

Längst in på bottenvåningen i vårt hus finns en tråkig och mörk passage med tre dörrar som leder till tvättstuga, matkällare och arbets-/gästrum. Vi har inte gjort något åt detta utrymme än och i dagsläget ser det ut så här:Två av dörrarna är likadana medan den tredje ser annorlunda ut och i dörrposten sitter en träfärgad (ännu icke målad) bred list. Detta skulle kunna fixas till med inte allt för stora medel, men med större projekt får sådana här skrymslen vänta länge på sin tur. I dag vid ett snabbt besök på Rusta hittade jag i alla fall två tavlor som får fungera som piff och glädje i den annars så tråkiga passagen.Jag har sett att några fler av er bloggare också fallit för dessa sötingar och till priset av 25 kr styck kunde jag inte heller motstå...

Bilder: privata

Mysiga fredag!Jag älskar fredagar och fredagsmys! Särskilt skönt känns det just i kväll efter de tre första avklarade arbetsdagarna. Nu ska jag sätta mig skönt i soffan och kika på första avsnittet av Let's Dance. Ha en mysig kväll!

Bild: privat

Överraskande jobbstart

Min återkomst till jobbet efter mammaledigheten har gått överraskande bra. Jag trodde inte att jag skulle känna mig varm i kläderna så pass fort, men på den fronten känns det skönt att jag hade fel. I dag var första dagen med eleverna och även det har gått riktigt smidigt, även om jag inte hunnit träffa alla mina elevgrupper än. En annan rolig överraskning var att min vän och kollega Madde förgyllde min dag med en födelsedagspresent i efterskott. Hon har koll på vad jag gillar, för jag fick ett marimekkofat och matchande servetter. Jag blev jätteglad :-) Tack än en gång min vän!


Marimekkofatet har än så länge fått ta plats mellan babelfatet och den nya radion från ÖB (som jag hittade där tack vare tips från Jenny).


Skrivbordet och hyllorna på jobbet känns lätt tråkiga och därför står nu dessa tidskriftssamlare och en skrivbok från Åhléns och väntar i hallen. I morgon tas de med till jobbet för att få lite piff i tillvaron.

Skönt med fredag i morgon va?! Kram på er!

Mammaledigheten slut

Nu kan jag i princip förklara min mammaledighet avslutad, för i morgon bitti klockan sex ringer väckaren och det är dags för mig att åka till jobbet igen. Jag har sett fram emot att börja om att jobba men så här sista kvällen innan allvaret känns det ganska ångestframkallande. Det är en massa tankar som surrar i mitt huvud; Hur ska vi få ihop vardagen med två tjejer som ska lämnas och hämtas (på två olika förskolor dessutom)? Kommer jag att hinna med allt hemarbete som arbetet som lärare faktiskt kräver? Kommer hemmet att bli helt försummat? Kommer jag och Mathias att ha tid över för varandra? Ja, många frågor har jag en kväll som denna och många av svaren kommer säkert att falla på plats helt av sig själva. Därför ska jag nu försöka njuta av denna sista helt lediga kväll, fast först ska jag visserligen leta fram en viktig anteckningsbok som jag tog från jobbet innan jag blev mammaledig och som bekant har vi hunnit med en flytt sedan dess...

Tur att jag har min nya kalender som förhoppningsvis kommer att bli ett stöd i tillvaron!Jag önskar er alla som börjar om att jobba efter julledigheten en bra dag på jobbet i morgon! KRAM

5-årsdag

I dag fyller Hello Kitty- och Bamsefantasten Emmy fem år. Det betyder att det är kalas och firande hela dagen lång hemma hos oss. Grattis stora duktiga flickan min!


I ett av paketen gömde sig detta fina slott och det går att öppna för att göra det större. Emmys första kommentar var "vad kul, nu får jag möblera". Det gillade mamma att höra ;-)

Bild: privat

Nyårslista

Dahlarna har en utmaning i form av en nyårslista på sin blogg och den tänker jag lite sent omsider anta. Den får helt enkelt sammanfatta mitt allra första år som bloggare.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag började blogga på allvar och det är något jag verkligen inte ångrar. Jag har lärt känna så många trevliga bloggare i vårt avlånga land :-)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag gav inga nyårslöften utan var i full färd med att amma en tremånaders bebis och som nybliven tvåbarnsmamma  hade jag ingen tanke på några löften...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, ett par vänner.

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Tyvärr förlorade både jag och Mathias våra farmödrar.

5. Vilka länder besökte du?
Var bara hemma i Sverige hela året.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ja, att träningslusten ska infinna sig.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Den 11/7 då vi fick nycklarna till vårt hus. Det var stort det!

8. Vad var din största framgång 2008?
Hmm... svårt att svara på. Att jag blev husägare kanske får räknas som en framgång för det hade vi länge längtat efter.

9. Största misstaget?
Nej, jag kan inte komma på något.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag var lite småhängig i slutet av året och kände mig trött både psykiskt och fysiskt. Nu har vi haft både förkylning och magsjuka i början på nya året, så det kan ju bara bli bättre får jag hoppas.

11. Bästa köpet?
Das Haus. Mycket tjat om det, men det var verkligen det största och bästa köpet jag gjort.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kan ni gissa svaret kanske? ;-)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Flickorna, Mathias, familjen och vännerna gör mig alltid glad. I övrigt fick jag ett glatt besked som jag inte kan avslöja här, men det var ett efterlängtat besked för någon i min närhet som även jag är otroligt lycklig över.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Viva la Vida - Coldplay
Disturbia - Rihanna
...och säkert många fler, men det var bara dessa två som poppade upp nu.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare tror jag.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat och njutit ännu mer av mammaledigheten.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat.

18. Hur ska du tillbringa julen?
Julen är redan över och spenderades i mysiga barndomshemmet.

19. Blev du kär under 2008?
Jag är redan kär och den kärleken består.

20. Favorittidning?
Family Living, Mama och Allt i hemmet.

21. Favoritprogram på TV?
Grey's Anatomy och alla inredningsprogram.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nja, jag lägger inte min energi på att gå och hata personer.

23. Bästa boken du läste i år?
Flyga drake av Khaled Hosseini

24. Största musikaliska upptäckten?
För mig personligen var det absolut Abalone Dots.

25. Något du önskade dig och fick?
Ett hus och SATC-shoeboxen..

26. Något du önskade dig men inte fick?
Inte vad jag kan komma på nu.

27. Årets bästa film?
Sex and the City.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag var hemma och blev uppvaktad av familj och vänner med både besök och telefonsamtal.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ett jobb här i nya hemstaden så att jag skulle slippa tänka på det eviga pendlandet.

30. Vad fick dig att må bra?
Familjen, vännerna och bloggen. Min bästisbrevis som skickar riktigt långa brev fick mig också alltid att må bra.

Slutligen en bild på mina två hjärtan som förgyllde varje dag och fortsatte att växa och lära sig många olika saker under hela året.


Det var lite om mitt 2008. Om du vill anta utmaningen vore det jätteskoj, även om det nu hunnit gå några dagar sedan det var nyår.

Magsjukan...

...slog till i vår familj lagom till det nya årets ankomst. Det var jag, Ebba och farbror Nicke som drabbades. Nu mår vi någorlunda bra igen och jag hoppas innerligt att Mathias och Emmy får fortsätta klara sig.

I och med alla nyårsförberedelser och sedan magsjukan glömde jag bort att uppmärksamma bloggens ettårsdag. Den 31/12 var det nämnligen ett år sedan tomteboanna startades, så grattis i efterskott bloggen min! Jag får se om jag lyckas knåpa ihop en liten årskrönika när allt lugnat ner sig. För tillfället har vi som sagt flickornas farbror Nicke på besök och under helgen väntar fler besökare, om nu inte magsjukan slår till igen.

Jag fick pengar både till födelsedagen och jul, så förutom ett besök hos frissan och två nya koftor har jag unnat mig ett par nya inredningsdetaljer också.


Den efterlängtade townljusstaken är äntligen min :-)


Mamma hade köpt en så här söt ballerina och jag kunde bara inte låta bli att härma henne.

GOTT NYTT 2009 önskar jag er alla! Hoppas ni får vara friska och krya!

Bilder: mina egna