Kärlek

Mina älskade sessor har ännu inte fått vara med på bild tillsammans på bloggen, men här kommer en härlig bild från i går när storasyster låter lillasyster testa gitarren för första gången. Att se dessa underbara flickor tillsammans och att samtidigt inse att de faktiskt är mina, eller våra såklart, är en känsla för stor för att kunna beskrivas. Den största lyckan är det definitivt!

image117

Emmy och Ebba - mina hjärtan :-)

Flyttfunderingar och födelsedagsfika

Vad jag har varit dålig på att uppdatera bloggen i veckan. Jag har inte ens haft tid att surfa runt bland alla era härliga bloggar, men det hoppas jag kunna ta igen nu under helgen. Att vara på husletarjakt tar mer tid och ork än vad jag trodde innan vi gav oss in på detta. Huset vi tittade på i tisdags är inte längre intressant. Jag kan verkligen inte se oss bo där och då är det såklart inget för oss. Däremot har vi hittat ännu ett hus som ser riktigt fint ut, i alla fall på bilderna. Det ligger nära havet och förutom de hemska blå köksluckorna verkar det inte vara så mycket som måste åtgärdas. Visningen är nästnästa vecka och på den ska vi såklart gå. Det är lite farligt, för det här huset är ett sådant som jag redan kan se våra möbler i och det vill jag egentligen förtränga. Minnet av den förlorade budgivningen sitter i, även om besvikelsen hunnit lägga sig nu.

I går fyllde min älskade M hela 31 år. Vi hade en lugn och skön dag här hemma och födelsedagsfika med syster och A på kvällen. Det är lite lugnet före stormen nu, för på måndag börjar M sitt nya jobb och det blir ju pendling tills vi hittat någonstans att bo. Långa dagar för honom och mycket ensamtid för mig och tjejerna här hemma. Det blir helt klart en omställning.

Nu när vi snart ska flytta har jag inte alls samma lust att fixa och dona här hemma. Vi sparar också så mycket pengar vi kan, för att kunna köpa en del nytt i det kommande huset i stället. Därför blir det kanske inte så många roliga inredningsbilder här hemifrån framöver. Jag ser fram emot att kunna visa er desto fler bilder när vi flyttat i stället :-)

I dag bjuder jag på två bilder ändå. Den första är från dukningen i går kväll och den andra är på brickan jag köpte på Village i Ö-vik.

image115

image116

Det lilla vita huset som jag köpte för några veckor sedan hänger med som ni ser ;-)
Bilderna är såklart mina egna.

Fjärde huset

I går satte vi oss i bilen hela familjen för att återigen åka på en husvisning i Ö-vik. Detta hus var en suterängvilla i tegel från 70-talet och den var riktigt trivsam måste jag säga. Området är hur mysigt som helst, så där skulle jag mer än gärna bo. Frågan är bara om det blir i detta hus? Jag gillar huset i stort, men det har ett minus och det är det lilla badrummet. Kanske låter fånigt? Har jag för höga krav? För en barnfamilj som oss känns det ändå rätt viktigt med ordentligt med utrymme i badrummet. Skulle vi sätta in ett badkar så skulle det bli i minimodell. Vardagsrummet var däremot härligt stort och tomten jättefin, men den där magkänslan som jag fick i förra favvohuset ville inte riktigt infinna sig i går. M pratade med mäklaren som skötte budgivningen vi var med i och han sa att de snart skulle lägga ut två hus i just detta område. Som det känns nu vill jag vänta och se vad det är för några hus.

Vi hann även med lite shopping i vår blivande hemstad och tack och lov finns village även där :-) Jag köpte en liten bricka till mig själv och så en hängande ljuslykta till min vän M som var så söt och bjöd oss på fika innan visningen. Vi gick i samma klass på lärarutbildningen och hade inte setts på mer än två år, så det var verkligen på tiden. Mycket surr blev det och det var precis som förr. Det ska bli jätteskoj att vi kommer att kunna träffas mer framöver!

Nu ska jag och lilla E åka i väg på öppna förskolan. Nästa vecka börjar M att jobba och då kommer jag inte att ha lyxen att han hämtar stora E på onsdagarna när jag och lillan är på öppnis, så det gäller att passa på. Ha en fortsatt bra onsdag!

Hemma igen

Nu är vi hemma efter en härlig påskhelg hemma hos mina föräldrar. Vi har hunnit med skoteråkning, pimpling, pulkåkning, korvgrillning, promenader och så har vi ätit en massa gott förstås :-) Härligt väder har vi haft turen att ha hela helgen också.

När vi nu är nöjda och uppvilade tar vi nya tag med husletandet. Redan i morgon bär det av till Ö-vik för hela familjen för då ska vi kika på ännu ett hus.

Jag hoppas ni också haft en härlig påsk och är glada och utvilade!

image114

Bild: privat

GLAD PÅSK!

Nu väntar en morgon med packning och spring fram och tillbaka innan vi sätter oss i bilen och åker till mina hemtrakter för att fira påsk. Där väntar en härlig helg med mina föräldrar, syster med nya pojkvännen och övriga släktingar. Det ser vi fram emot hela familjen.

Glad påsk på er allihop! Vi ses efter påskhelgen! Då väntar fler husvisningar för oss :-)

image113
Foto: www.fotoakuten.se

Påskpynt

Precis som många andra bloggare tänkte jag visa lite påskpynt. Lite påskpynt är just vad vi har, men vi åker till mina föräldrar på torsdag och kanske har kära mamsen pyntat mer?

Idén till detta påskarrangemang fick jag på Malins inspirerande blogg.

image111

Min stora sessa har också pyntat så fint i sitt fönster :-)

image112

Bilder: privata

Det ska börjas i tid...

Så här såg det ut hemma hos oss i går kväll då jag och lilla E kikade på Design Simon & Thomas. Jag glädjer mig åt att få sällskap framför tv:n så att även hon får lite input på inredningsfronten. Det kan behövas i framtida huset!

image110

Hon verkar kanske visserligen lite mer intresserad av sina leksaker just här ;-)

Bild: min egen såklart

Dagen efter

Det är morgonen efter den nervösa budgivningen och det känns lite bättre, även om jag i natt sovit ryckigt och drömt att mäklaren ringt och sagt att de som vann budgivningen inte ville ha huset längre. Förmodligen en önskedröm.

Så här gick det till i alla fall: Det var vi och fyra familjer till som var med i budgivningen. I början gick det trögt för att mäklaren fick vänta på att en av karlarna skulle få tag på sin fru och fråga henne vad de budade. Det fick de göra i två rundor men sedan ströks de tack och lov. Ett annat par svarade inte så då var det vi och två par till kvar. Vi hängde med ett bra tag, men sedan började det närma sig vårt tak och de andra paren nötte på och höjde och då förstod vi nog att de skulle hålla på och höja ett bra tag till. Så kom då samtalet när M fick ge mäklaren vårt sista bud och bara en kort stund senare ringde han tillbaka och sa att båda de andra paren höjt och skulle fortsätta. Åh, vad besviken jag blev. Det är så typiskt så. Dels var det verkligen ett hus som både jag och M gillade massor, men sen så skulle det ha varit så smidigt att få flytta till ett hus direkt. Nu får vi hoppas att andra bra hus kommer ut snart, annars får vi väl nöja oss med en lägenhet så länge.

Ett annat stressmoment är arbetsförmedlingens dumma regel att om vi inte hittat (alltså bara hittat inte ha flyttat) ett boende innan M börjar jobba den 31 mars så får han inget flyttbidrag heller. Då går vi alltså miste om både pengar och flytthjälp.

Tack alla ni som skrivit tröstande kramar i går! Det värmer :-) Även om det känns tungt så måste jag ju försöka rycka upp mig och ni har förmodligen helt rätt i att vårt drömhus väntar på oss någon annanstans.

Kram på er!

Vi vann inte budgivningen

Orkar inte skriva mer just nu :-(

Tack alla rara som hållit tummarna!

Budgivning

Nu har vi fått en tid för budgivning på huset vi är intresserade av. Jag är så nervös så jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Jag tänker inte på något annat än HUSET, das Haus, the house... även om jag försöker att hålla mig lugn, för jag vill inte bli för besviken om det nu inte blir vi som vinner budgivningen.  Jag meddelar här på bloggen när budgivningen är över. Håll tummarna för att det ska gå som vi vill!!

Ha en jättetrevlig helg kära bloggvänner och alla ni andra mina vänner som brukar läsa här!

Pricken

Just nu har Rusta rea på sina plastmattor, så häromdagen passade jag på att fynda denna Pricken för endast 149 kr. Så här ser det ut nu när den rullats ut i hallen:

image108

Samtidigt som jag köpte det lilla huset på Village (som jag bloggade om i går) passade jag på att köpa något som jag gått och tittat på länge, nämnligen denna fina skål. Den kostade 79 kr och det tycker jag var prisvärt för en skål av detta slag.

image109

Tur att det snart är lördag så att den får fyllas med smarrigt godis :-)
Annars tänker jag inte inhandla så mycket framöver. Jag sparar hellre pengar till när vi flyttat och har en trevlig inredningsbudget då i stället. Vi känner båda mest för ett av husen vi varit och tittat på, så om det blir budgivning på måndag har vi bestämt oss för att vara med. Spännande!

Ha en skön torsdag kväll mina vänner!

Bilder: mina egna

Köpt ett hus

Det har varit ett par intensiva dagar med husvisningar och bankbesök, men nu har jag köpt ett hus i alla fall.

Storleken är perfekt.

Läget kunde inte vara bättre.

Alldeles nyproducerat är det.

Trevlig omgivning.

De som bor runt omrkring är världens goaste människor.

Priset var det rätta.

Ingen budgivning krävdes.

Är ni nyfikna på köpet? Bild kommer här:
















image107

Ett litet dekorationshus från Village som kostade 49 kr tror jag ;-)

Det finns däremot två riktiga hus som vi är intresserade av, men budgivningen verkar bli typ samtidigt så nu har vi massor att fundera över. Det ena huset ligger i ett barnvänligt villaområde och själva huset är nyrenoverat så det är princip bara att flytta in. Badrummet i detta hus är helt underbart. Det andra huset ligger också i ett barnvänligt villaområde, men kräver lite mer renovering. Tomten här är mycket större och huset har också två inglasade uteplatser. Nu gäller det att vi funderar vad vi vill lägga pengarna på och hur vi vill ha det. Svårt, men samtidigt riktigt spännande och kul.

Bild: privat

Husvisning

Här kommer en kort uppdatering om vad som händer på flyttfronten. Vi har nu bokat in oss på tre husvisningar i Ö-vik, två stycken i morgon och en på onsdag. Även om vi ännu inte bestämt oss för om det blir hus eller lägenhet ska det bli superspännande att gå på visning och få lära oss lite om hur det går till. Åh, nu börjar hussuget att komma och hela familjen är rätt peppade på flytt ändå :-)

Jag lovar att berätta hur det gick på visningarna i morgon. Kram på er alla till dess!

God morgon!

Jag börjar dagens bloggande med att visa hur mycket mina krokuslökar redan vuxit och hur fint de lyser upp här hemma nu.

image106

I går kväll var vi ute och åt på restaurang för att fira Mathias jobb och att vi nu har en spännande tid framför oss. Stora sessan älskar att äta på restaurang, så hon var uppspelt hon med och babblade på om allt möjligt. Lilla sessan hade sitt premiärbesök på riktig restaurang (nån snabbmatskedja har hon besökt innan) och hon fixade besöket galant. Hon satt i barnstolen och sög lite lätt på ett rån och var så nöjd och glad hela tiden. Det är en fröjd i hjärtat när familjekvällar blir så lyckade :-) Resten av kvällen ägnade vi åt Let's Dance, men vi surfade även runt på en massa hussajter och försökte lära oss lite mer om hela karusellen kring att köpa hus. Vi vet inte om det blir lägenhet eller hus som vi flyttar till, men det sägs att det är högt tryck på bostadsmarknaden i Ö-vik nu så jag vet inte riktigt vad som är smartast att satsa på.

När jag vaknade i morse fick jag lite panik när jag insåg att vi verkligen ska flytta och jag började tänka på stora E som måste lämna dagis och kompisar och fröknar. Samtidigt så är det väl som lättast för barnen att flytta när de går på dagis. På det stora hela känns det ändå bra med flytten men som alltid när något nytt ska hända vill jag att det ska hända NU.

I kväll väntar min kära vän M:s 30-årsfest och det ser jag fram emot mycket. Det ska bli kul att få komma i väg och få tänka på annat än flytt och förändringar för en kväll.

Nu ska morgonrocken bytas mot något mer representabelt och sen ska jag ut på några ärenden. Ha en härlig lördag!

Bild: privat

Tomteboanna...

...kommer i fortsättningen inte att finnas som fysisk person. Eller ja, jag kommer såklart att fortsätta existera och blogga men någon gång inom en snar framtid går flyttlasset för oss från Tomtebo i Umeå till någonstans i Örnsköldsvik. Mathias har ju varit arbetslös sedan han disputerade på universitetet och nu har han alltså blivit erbjuden ett jobb i Ö-vik som han tackat ja till. Här i Umeå verkar det svårt att få jobb så vi har inte så mycket val, om nu han ska få ett bra jobb inom sin utbildning. Det är detta som vi funderat över och anledningen till att jag inte varit så synlig på bloggen den senaste tiden. Nu när vi tagit ett beslut känns det jätteskönt, även om det kommer att kännas i mitt hjärta att lämna mitt älskade Umeå där jag bott i 8,5 år.

Vi måste nu komma i gång med att leta bostad på allvar och de på Mathias nya jobb skulle också göra allt för att hjälpa oss. Det känns bra att de verkar så positivt inställda och välkomnande. Jag har ju själv pendlat till och jobbat på en skola inom Ö-viks kommun och jag vet att Ö-viksborna är riktigt trevliga och lätta att umgås med, så jag känner mig ändå positiv och förväntansfull inför flytten. Först hade vi tänkt att Mathias skulle pendla, men för familjelivets skull har vi ändå kommit fram till att en flytt blir bäst.

Det ska bli så kul att söka bostad och vi vill satsa på något riktigt fint och trivsamt nu när vi ändå flyttar. Jag ser fram emot att få nya inredningsprojekt att pyssla med dit vi kommer och självklart kommer tomteboanna.blogg.se att fortsätta att heta så. Ni som vill kommer alltså att kunna följa allt spännande vi har framför oss nu.

image105
Bild: hittad via google.se

Smyger in

Jag har ju egentligen en liten paus från bloggen *fundering pågår* men jag kunde inte låta bli att smyga in ett litet inlägg och visa några bildbevis på att våren nu så smått börjar smyga sig in i vårt hem, även om vi nu har mer snö än vad vi haft tidigare i vinter.

I krukan på vardagsrumsbordet har jag nu placerat några krokuslökar.

image103

Ännu mer lime har placerats ut för de ger ju en så härlig färgklick av grönt :-)

image104

Nu längtar jag efter att lägga ut den mer vårliga, eller snarare somriga, mattan i vardagsrummet också. Sen väntar också ett gardinbyte, men jag avvaktar lite till ändå. Vem vet förresten och sommarpiffet kommer att ske i denna lägenhet eller någon helt annanstans??

Hoppas allt är bra med er alla! Jag vill förresten också passa på att tacka för alla värmande kommentarer jag fått på mina senaste inlägg. Stora kramar

Händer inte mycket

Just nu händer det inte mycket på bloggen av lite olika anledningar. En av anledningarna är att stora sessan är sjuk. Igen. Stackars gumman min. En annan anledning är att vi har en del att fundera på, så det blir en del spekulerande och prat här hemma just nu. Jag blir alldeles slut i hjärnan av hur mycket man kan fundera och vrida och vända på saker och ting. Uppdatering kommer så snart jag jag har mer tid och en klarare hjärna, för just nu bara babbelskriver jag visst... ;-)

Massa kramar till er mina bloggvänner!

Inflyttningsfest

I kväll är det dags för inflyttningsfest hos min barndomsvän E och då får paketet som finns på bild i förra inlägget öppnas. Jag hoppas hon ska bli glad. Det ska i alla fall bli riktigt trevligt att få gå på fest, men när det blir dags för de andra att bege sig ut på krogen går jag nog hem i stället. Som ammande vet jag ju aldrig när jag måste upp i natt och så känns det faktiskt som om jag klarar mig utan krogbesök än så länge. Jag har varit på "sys" dagen till ära och hittat ett gott alkoholfritt öl, för jag tycker det känns lite festligare än att dricka läsk eller mineralvatten.

Vad ska ni andra hitta på i kväll? Melodifestivalen? Jag hoppas att tv:n kanske får stå på lite i bakgrunden, men annars får jag kika på reprisen i morgon. Ha en jättebra lördagkväll! KRAM