Adventljusstake

Jag är visst tillbaka snabbare än jag trott... För att vara ute i god tid passade jag på att klicka hem en adventljusstake från Ellos redan nu. Leverans sker i slutet av oktober, så allt för länge behöver den inte stå och samla damm innan det är dags att börja pynta. I år tänker jag mig ett vardagsrum med pynt i vitt och silver.


Det är den vita längst upp jag klickat hem.

Ebba har feber även i dag, men nu har hon sovit en längre stund, så lite egentid har jag minsann fått. Emmy får också vara hemma i dag och passande nog är bästisen också ledig. Just nu befinner de sig i skogen med bästisens mamma för att plocka enris. Det blir kul att se när hon dekorerat utekrukorna med det. Ha en bra dag!

Bild lånad från ellos.se

Vårdar sjukt barn

Det är inte lätt att vara ett litet förskolebarn inne på sitt första år som sådant. Ebba har nu återigen fått feber och orolig mamma som jag är, ringde jag till bvc i morse för att höra om det verkligen ska vara så här. Jag fick då till svar att om allmäntillståndet är okej ändå så kan de ha feber en eller ett par gånger per månad utan att det är något farligt med det. Nu när jag väl tänker efter vet jag ju att det var exakt på samma sätt när Emmy var i tvåårsåldern, men man glömmer så fort...

Min lilla sessa är i vanliga fall mycket mammig, men nu när hon har feber är hon extremt mammig. Det blir mycket bärande eller kramande i soffan och om jag så mycket som närmar mig datorn lägger hon sig på golvet och gråter "mamma inte spela dator nu". Hmm, jag undrar nog om hon inte förväxlar mig med sin pappa som brukar spela dator medan mamma gör viktiga saker när hon spenderar tid framför datorn... Därför ägnar jag mig i varje fall åt att se till att ge henne all den extra mammakärlek hon behöver och är tillbaka här på bloggen när hon blivit frisk.

För att förgylla detta inlägg kommer här en vacker naturbild från makens resa till Island tidigare i höst.



Ha en fortsatt bra vecka! KRAM

Bild: privat

Fredagsmys både här och hos EM

Äntligen fredag och dags för det oslagbara fredagsmyset! Efter en hektisk dag på jobbet är det skönt att veckan äntligen är över och att få njuta av ledighet ett par dagar. När jag och sessorna kommit hem från jobb och dagis hade jag tid att gå igenom veckans reklamhög. Där blev jag glatt överraskad av EM:s senaste reklamblad med det passande temat fredagsmys. Redan i tisdags när jag var in på EM som snabbast upptäckte jag en hel del nyheter i sortimentet. De har bland annat både kuddar och brickbord i Mairos härliga mönster blomma, men även kuddfodral med Mademoiselle och en massa andra härliga nyheter.


Inspirationsbladet

I tisdags fick jag med mig tre saker hem från EM och alltihop hamnade i Emmys fönster.




De vita höga krukorna ger lämpligt insynsskydd och den fina hästen för 59 kr kunde jag bara inte lämna på hyllan. Den finns även i silverfärg.

I morgon åker vi och lämnar barnen hos farmor och farfar tidigt på morgonen. Sedan väntar en vuxendag i gamla hemstaden med shopping och lunch i lugn och ro på schemat. På kvällen är det dags för 30-årsfest hos kära vänner, så vår lördag känns helt klart lovande. Jag önskar er alla en skön helg!

Bilder: privata

Owl

Eftersom vi inte har Lagerhaus här i stan är det praktiskt att ha en lillasyster i Umeå som kan köpa ut saker till mig därifrån. I lördags hade hon med sig den söta ugglan jag sett i senaste numret av Plaza och förälskat mig i. Därmed har Ebba fått tillbaka sin Briouggla, för den här gången ;-)






Vad svårt det är för mig att få till bra bilder i den kvällsmörka hallen... Ha en skön kväll!

Bilder: privata

Utlottning av krukgubbar

Hos härliga bloggen Living like Linda pågår just nu en utlottning av tre krukgubbar och eftersom jag är väldigt förtjust i dessa små sötingar vill jag såklart vara med. Vill du också ha chans på krukgubbarna går du in här och lämnar en kommentar senast den 29/9.



Bild lånad med tillåtelse.

Festrapport

Festen i lördags blev otroligt lyckad och trevlig på alla sätt och vis. Den smaskiga middagen bestod av thaibuffé och efterrätten var en klassisk kladdkaka med frukt och bär. Till det blev det goda drycker av alla de slag och sen dansades det till en duktig trubadur natten lång. En och annan omgång Singstar blev det också på småtimmarna innan vi droppade av allt eftersom. Jag önskar att jag hade haft min kamera med för att kunna visa er den vackra utsikt vi hade över hela stan i klubbstugan uppe på berget där vi befann oss. Tack alla grannar för bästa festkvällen på länge!

I fredags hann jag inte bara med att shoppa kläder till festen, utan jag fick också med mig ett par ljussakar från Village. Jag har inte riktigt tyckt att jag fått till det på brickbordet innan, men tillsammans med den fina ljuslyktan vi fick för ett par veckor sedan blev det en mer enhetlig känsla på det lilla låga bordet. Ett så lågt bord behöver något med höjd på känns det som.



Hoppas ni haft en bra start på nya veckan!

Bild: privat

Partyoutfit

Efter önskemål från kära Dahlarna bjuder jag i kväll på morgondagens nyinköpta halva partyoutfit. Det är nämnligen dags för "vuxenfest" med härliga grannar från kvarteret då vi tar steget från städdagar och korvgrillning i lekparken till riktigt party med middag och festligheter kvällen lång. Övernattande barnvakter i form av moster Lina och hennes sambo Albin är bokade för vår del, så flickorna har också något roligt att glädja sig åt eftersom kvällen lär bestå av både bus och godis.





Både koftan och linnet kommer från Vero Moda och kostar 199 kr respektive 99 kr. Till dessa kommer jag att ha en kort jeanskjol, svarta tights och gråa eller svarta stövlar. Jag ser fram emot en trevlig kväll i goda grannars lag och önskar er alla en härlig helg!

Låneuggla

Sedan höstens ankomst med ugglor i var och varannan butik är jag väldigt sugen på en uggla eller två här hemma, men i väntan på inköp har jag lånat min snart tvååriga dotters fina uggla från Brio.





Bilderna är tagna i hallen där jag för övrigt är så sugen på omtapetsering redan efter ett år. Eco Nina Jobs 9857 (husmotiv) står på önskelistan, men maken är inte alls särskilt sugen på min idé.

Denna vecka har bestått av bland annat föräldramöte och simträning för min stora tös, så kvällarna har varit fullspäckade och jag har inte hunnit uppdatera bloggen förrän nu. Tack för att ni fortsätter att kika in ändå! Angående Residence lovar jag att en recension kommer så snart jag haft tid att lusläsa den. KRAM

Bilder: privata

Jag är en vinnare

I början av veckan fick jag en kommentar av Sofie där hon skrev att jag var en av vinnarna som får varsitt nummer av inredningstidningen Residence. Jag har inte provat den innan, men jag har redan hunnit få mitt vinnarexemplar och nu ligger det bara på soffbordet och väntar på mig. Jag tycker det ser lovande ut :-) Tack Sofie för tävlingen och priset!



Bild: privat

Bland presenter och svin...

Som jag skrev i senaste inlägget hade vi besök av våra Tomtebogrannar i lördags och vi hade verkligen en jättetrevlig dag tillsammans. Barnen lekte och hade skoj hela eftermiddagen och kvällen, så allt kändes precis som förr. Synd bara att det nu skiljer elva mil mellan våra hem i stället för bara en trappa upp eller ner. De var så söta och hade med sig en kombinerad bröllops- och inflyttningspresent i form av en jättefin ljuslykta från Village. Den kan visst även användas som kruka, men jag tror att skenet av ljuset kommer att bli så fint att jag mest bara vill ha den så. När jag väl vågar ta bort den fina dekorationen och tända ljuset vill säga...





Något mindre kul är att jag varit på BVC med Ebba för att kolla hennes utslag. Tyvärr verkar det som om hon har fått svinkoppor, något som är helt ofarligt men vanligt och smittsamt hos barn i förskoleåldern. Därför är jag hemma och vabbar med henne nu, i väntan på att prickarna ska se bättre ut. Vi roar oss med bland annat film, lek med Pippihuset och låtsasfikastunder i hennes rum i väntan på "tillfrisknande". Egentligen är hon inte alls hängig i övrigt, så det gäller att vara alert och leksugen. Ha en fortsatt bra tisdag!

Tillknycklad mugg och framtungt äpple

Leveransen från Bluebox gick snabbt! Redan i dag hade jag minsann en blå låda i brevlådan och den innehöll precis det jag beställt - en tillknycklad mugg och en lunchlåda i form av ett äpple.




Muggen hamnade inte i stringhyllan utan fick i stället ta plats på soffbordet.


Äpplet, som jag ju faktiskt tänkt ha som dekoration, fick jag lite problem med. Det är så framtungt att det tippar väldigt lätt och tills jag kommer på en bättre lösning får den ta stöd av stringen i stället.

Efter en dag på jobbet med rätt röriga elever känns det skönt att det äntligen är fredag i morgon. På lördag väntar besök av bästa grannarna från Tomtebotiden och det ser vi fram emot hela familjen. Emmy har redan styrt upp en handlingslista och den går inte av för hackor... återstår bara att se om vi verkligen ska handla allt onyttigt som står på den. Om vi inte hörs innan så önskar jag er en bra början på helgen! KRAM

Bilder: privata

Ljung

Nu när det är september känns det befogat att göra lite höstfint på bron igen. Jag blev ärligt talat less på att behöva byta ut rönnkvistarna i krukan så i dag slog jag till på en kruka vit ljung. Tre dekorationspumpor fick också följa med i min blompåse hem.



Bild: privat

Vitt

Våra vänner har precis gjort om sitt kök och har nu både vitt kakel och vita skåpluckor, ja det mesta går i vitt. Nu är min längtan efter ett vitt kök sjukligt stor, men vårt kök var nyrenoverat när vi flyttade in i huset och därför känns det ju lite slösaktigt att göra om det. Eftersom det är ett IKEA-kök kanske luckorna däremot skulle kunna bytas ut från de nuvarande i ek till vita i stället? Det tål att funderas på... i väntan på det vita köket har jag klickat hem två vita detaljer från Bluebox i stället.


Jag såg att Malin beställt tillknycklade muggar och blev så sugen på en jag också. Jag tror att den får bli en liten blomkruka på stringhyllan.


En vit lunchlåda från Koziol blev det också.

Eftersom jag nu jobbar halvtid är jag ledig två dagar i veckan om jag inte får något vikariat dessa dagar. I går blev det jobb i stället för ledighet, men i dag njuter faktiskt jag och tjejerna av en ledig dag mitt i veckan. Solen skiner och vi har redan hunnit vara ute en stund. Det gäller att ta till vara på alla tillfällen med sol och värme så här års. Beslutet att byta jobb känns helrätt och att slippa pendla långt gör familjelivet bra mycket lugnare. Hoppas ni får en fin tisdag ni också!

Bilder: lånade från bluebox.se med tillåtelse