För lite att göra?

Emmy och Ebba har åkt i väg på eget semesteräventyr till sin mormor denna veckan. Det innebär att jag och Mathias har fått massor av tid för oss själva, men också att vi kunnat pyssla på med olika små projekt här hemma när andan fallit på. Gårdagen bjöd på underbart väder, så då låg vi på stranden hela dagen, vilket var en annorlunda upplevelse. "Kom och bada med mig!", "Jag vill ha glass!", "Jag är kissnödig", var kommentarer som vi helt kunde bortse från och i stället ägna oss åt solande och korsordslösande i lugn och ro. Sedan kunde vi äntligen avnjuta en middag på nya altanen utan att det regnade. Härlig semesterlyx! Vi har inte så ofta möjlighet att komma ifrån bara vi två tillsammans i vardagen, då våra föräldrar bor många mil bort. Därför uppskattas sådana här dagar extra mycket och de kan vi förhoppningsvis leva på länge. Även om vi saknar flickorna så är det helt klart viktigt att få vara bara vi två också.

Till saken nu. I går kväll började vi prata lite smått om att det kanske börjar vara dags att öppna upp och kapa (halvera) spaljén som sitter i köket. Vi har längtat efter att göra det länge, men sagt att vi skulle vänta tills Ebba blir lite större. I höst fyller hon fyra och förstår förhoppningsvis att det inte är läge att göra några klätterkonster ovanför trappan. Min stora dröm är att ha plexiglas i stället för träribbor, men i väntan på att den drömmen ska bli sann är detta en bra lösning för att få det mer öppet mellan kök och vardagsrum.

Före:
Cirkelsågat på mitten och alla ribbor borta:Halvklart:Mathias har precis åkt för att köpa ett par geringstänger, överliggare och lite annat som behövs för att göra den halva spaljen stabil. Ett varv med ny färg kommer det också att bli och sen åker vi nog på att måla om taket också eftersom ribban som var fäst i taket så klart lämnade spår efter sig. Med det ena följer det andra... Öppet och fint blir det i alla fall! Ha en fin fredag!

Andas - by Skarp

Från Ylva Skarps mysiga gårdsbutik köpte jag med mig en stor mugg som kan användas som mugg (såklart!) men även som vas eller ljuslykta. "Andas" är ett budskap som passar perfekt för mig, då jag kan behöva tänka på det i stället för att stressa upp mig i den hektiska vardagen. Det är en vardag som nu ligger och pockar på uppmärksamhet igen, men än har jag ett par veckor på mig att bara andas...Bilder: privata

Ylva Skarp

Precis som Karin gissade var det Ylva Skarp som fick besök av mig och min familj i torsdags. Vi hade bara åkt högst ett par kilometer från Mathias fasters mysiga gård när jag fick syn på en handstil jag kände igen. "Vänd bilen!", en öppetskylt och sedan var min dag gjord. Inspiration på hög nivå var vad jag möttes av i Ylvas mysiga och ljusa butik. Det är helt klart en miljö där hennes fina alster kommer helt till sin rätt, vilket tyvärr inte alla av mina bilder gör då jag hade två otåliga flickor och en rätt så lugn make som väntade.Zinkburkarna som bland annat syns i skåpet på näst sista bilden är en nyhet som jag gillar massor. Kuddfodral, tavlor, poesiträd, keramik och mycket mer från duktiga och trevliga Ylva finns nu på min önskelista. Webshop finns här, om ni vill kika närmare på produkterna. Som ni förstår är det Ylva själv som var snäll och ställde upp för fotografering på sista bilden.

Just det, jag köpte med mig en sak hem som fick åka hem i ett fint paket:Jag kör en till cliffhanger, så vad det var i paketet får ni veta i nästa inlägg ;-)

Bilder: privata 

NorgeOfattbart, orättvist och fruktansvärt. I kväll tänder vi ett ljus för Norge, de drabbade och deras anhöriga.

Bild: privat

Dalarna

Dalarna är ett landskap som jag tidigare inte besökt i vuxen ålder, men efter årets semestertripp har det jag nu sett av denna underbara del av vårt land verkligen fångat mitt hjärta. I går kväll kom vi hem efter att ha spenderat ett par intensiva dagar i Leksand och Borlänge. Leksand Sommarland var huvudmålet och vilken heldag vi hade på detta fantastiska aktivitetsland. Det ligger vackert beläget vid Siljan, som är en mycket större sjö än jag föreställt mig, och här finns många möjligheter till bus, spänning och bad. Helt klart ett semestertips för barnfamiljer! Våra flickor och äldsta dotterns bästis var rörande överens om att hit vill de åka fler gånger. Att maken hade tur på chokladhjulet och fick med sig två kilo Toblerone hem var en perfekt avslutning på en i övrigt mycket lyckad dag.I går innan vi skulle resa hemåt hann vi med ett besök hos Mathias faster som för ett par år sedan lämnade Norrland för att bo i lugnet alldeles i närheten av sommarlandet och Siljan. Bara några kilometer från henne på en snirklig väg längs sjön hittade jag ett guldkorn som jag inte hade någon aning om fanns där. Mina inredningsögon hade inte tagit semester och bilen fick vändas om för ett inspirerande besök. Vems butik det var jag besökte ska jag berätta mer om i ett kommande inlägg! Har du kanske någon aning?

Bild: privat

Nya plåtisar

Plåtburkar är helt klart en av mina laster och här är mina två senaste:Den svarta kexburken kommer från Designbutiken i gamla hemstaden Umeå. Det härliga blommönstret står såklart Blafre Design för och burken har jag köpt på anyhow.se:s rea.

Bilder: privata

Regnig invigning

Vi hade sagt att kvällens middagsbjudning/altaninvigning skulle börja omkring 17:30 och ungefär fem minuter innan gästerna anlände började regnet sakta men säkert att falla från himlen. Snittarna och bubblet fick bäras in till vardagsrummet i stället och det gick ju minst lika bra, men vi är onekligen regnförföljda när det gäller att få inviga nya altanen. Bilder på hur jag piffat altanbordet vi aldrig fick slå oss ner vid i kväll får ni i alla fall se (och vi hann faktiskt med en solig pizzamiddag där i går).Krukpåsen har jag köpt på en handelsträdgård här i stan och ljuslyktorna köpte jag på Lagerhaus för ett par år sedan. Vår fredagskväll blev mycket trevlig även om regnet fortsatte att ösa ner och trots det får vi nog ändå till slut förklara vår altan officiellt invigd ;-) En god grillmiddag och smaskig hallonefterrätt toppat med solosång av vår snart fyraåring gjorde ändå kvällen till en gyllene sådan. Trevlig helg!

Bilder: privata

Förresten, för att vara juli månad ser jag att jag har ovanligt många besökare. Kul! Berätta gärna vem du är som tittar in ;-)

Altanen

Eftersom jag ännu inte lärt mig photoshop får ni nöja er med att scrolla, för här kommer en hel del bilder på vår i stort sett färdiga altan. Kvar att göra är att lasera i en mörkare nyans, göra ett eventuellt insynsskydd, vänta på att gräset växer upp där det tidigare låg plattor samt piffa lite till.

Stolar - Urban, IKEA
Bord - Vanäs, Mio
Dörrstopp - Mike, Mio
Dekorationsbollar - Slite, Mio
Vita krukor - Cult Outdoor
Gummikrukor - Jysk
Bänk - stod på tomten när vi köpte huset

Bilder: privata

Snygg bordlampa


Jag har varit väldigt sen på att kolla in alla snygga höstnyheter som börjar komma nu, men i dag kikade jag igenom pappersversionen av ellos nyheter. Denna lampa fångade mitt intresse och finns förutom i orange också i vitt och lila och kostar 379 kr.

Bild lånad från ellos.se

Invigningen som kom av sig

I fredags blev altanen helt klar. I går åkte vi till IKEA och köpte sex stycken Urban. I dag hittade vi ett snyggt bord på Mio. När jag stod vid kassan för att betala det sistnämnda brakade det lös, ovädret alltså. Det började åska och regna och sedan har det fortsatt hela eftermiddagen och kvällen. Vädret har varit fantastiskt den senaste tiden så jag ska egentligen inte klaga, men visst är det typiskt att det skulle bli dåligt just när vi kände oss redo att inviga altanen på riktigt? Jag får helt enkelt ge mig till tåls och göra som de här gör ibland...


...sticka huvudet i sanden och invänta bättre väder! Bilden tog jag i söndags då vi besökte strutsfarmen en liten bit utanför vår stad. Där åt vi middag tillsammans med våra Göteborgssläktingar som vi haft äran att ha på besök.

Bilder på altanen kommer självklart när vädret är bättre. På tal om regn, vi var och såg en spelning med Orup en solig och varm kväll förra veckan. Det var en riktigt bra konsert och han levererar helt klart fortfarande. Må så gott till vi hörs igen!

Bild: privat

Work in progress

Måndag eftermiddag:

Tisdag spenderade vi i gamla hemstaden, så då hann M bara jobba en stund på kvällen.

Onsdag kväll:

Nu är det bara en liten lucka kvar att fylla med bräder samt att det ska bli en ram runt hela altanen också. Sen är det klart! Då hoppas jag på att hitta ett fint bord och så måste jag ta en tur på IKEA och inhandla ett gäng Urban att ha runt bordet. Vi ska också känna in var och hur räcket ska sitta och sen funderar vi faktiskt också på att lasera hela altanen i en mörkare nyans. Därefter tar vi semester på riktigt och då ska vi bara slappa :-) till nästa projekt påbörjas. Hoppas ni mår gott i sommarvärmen! KRAM

Bilder: privata

Trädäck

Jag vet inte om ni kommer ihåg att jag nämnt att vi känt ett behov av ett trädäck på framsidan av huset. Nu har vi bestämt oss för var det känns mest trivsamt att placera det, så i dag drog projektet igång. Trädäcket kommer att gå från ytterdörren och en bit runt gaveln på kortsidan av huset. Där har vi sol hela dygnet och får en bra överblick över flickorna när de springer och leker hos både oss och grannarna. Ett räcke kommer det nog också att bli, men absolut inte runt hela utan det kommer att få fungera mer som ett insynsskydd på till exempel bortre kortsidan. I dag har maken grävt bort en hel del gräsmatta samt tagit bort befintliga plattor och jag har hjälpt till genom att lasta av det tryckinpregnerade virket som M åkte och inhandlade i morse. Den mesta hjälpredaren i dag har nog ändå varit Ebba som krattat väldigt omsorgsfullt i jorden ;-)


Ser ni vilken färg många av oss valt att måla våra hus här i vårt område?

Jag är glad att Mathias verkar ha full koll på hur detta trädäck ska byggas och om regnet bara håller sig borta är jag säker på att han kommer att arbeta väldigt målmedvetet nu under några dagar framöver. Ha en fortsatt trevlig helg!

Bilder: privata