Guten Rutsch!

På tyska önskar man ofta varandra en bra skjuts in i det nya året och eftersom jag inte vet när jag kommer mig för att blogga nästa gång passar jag på att önska er alla en Guten Rutsch redan nu.



Pressbild från Village.

God fortsättning



Jag kikar in här för att önska en god fortsättning och hoppas att ni haft en fin julhelg hittills. Vi hade en mysig julafton med massor av god mat och fina klappar. I dag fortsätter vi och kommer att träffa ännu fler släktingar, precis som det ska vara när det är jul alltså. Må så gott!

Bild: privat

God Jul

Jullovet är nu här för mig, Mathias och våra flickor och därför har jag tänkt ta lite julledigt från bloggen också. Efter middagen i dag sov jag i två timmar av ren utmattning, så jag ska bara ta det lugnt och vila mig i form de kommande dagarna. Jag ska njuta av att få umgås med familjen och njuta av allt gott som julen har att erbjuda.

Med bilder på vår julgran vill jag önska er bloggläsare en riktigt god jul.







Ha en riktigt god julhelg! KRAMAR I MASSOR

Bilder: privata

Skyddsängel?

Ta i trä, peppar peppar... Än så länge håller jag och tjejerna oss friska. Kanske ängeln som jag ställt på köksbänken håller ett vakande öga över oss? Jag hoppas på det, för nu har jag bara två arbetsdagar kvar innan jullovet och i morgon får jag äntligen göra något jag längtat efter så länge på jobbet. Det vill jag bara inte missa!
Bild: privat

Vinn en Tall ljusstake

Jag passar på att vara med i en tävling till så här på fjärde advent. Hos Dahlarna finns just nu chansen att vinna en snygg Tall ljusstake från Star Trading. Tävlingen pågår till 21 december kl 20:00 och du hittar den här.

Vinn en Mini Hayman

Jag är med och tävlar om en Mini Hayman hos Petra med bloggen DesignInsight. Den är tillverkad av Petra och hennes sambo och att den är hemmagjord är lite extra kul tycker jag :-) Jag hoppas på tur och vill du också ha chans till en fin vinst efter jul går du in här senast 6 januari kl 23:59.



Bild lånad med tillåtelse av DesignInsight.

God och Jul

När jag såg de fina bilderna som Frida delade med sig av på trendenser.se för ett par veckor sedan blev jag påmind om att jag ju har ett par fina ljusstakar som står helt oanvända. Det är ljusstakarna som ICA sålde i samarbete med Röda Korset för ett par jular sedan som självklart förtjänar att komma fram igen. Med en bit snöre, stämplarna från Granit, två etiketter och idén från Frida fick jag ett enkelt och snabbt pyssel i torsdags på min lediga dag. Det är roligt när en bild kan kicka i gång pyssellusten!









Lagom till fjärde advent har magsjukan slagit till i vår familj. Det är maken som bara helt plötsligt blev dålig nu i kväll, så tji fick jag för att jag så sent som i morse tänkte att detta var första decembermånaden på flera år som vi skonats från dessa hemskheter. Man ska inte bara vakta sin tunga tydligen, utan även tankarna... Nu vill jag ha min handsprit!

Bilder: privata

Du & jag

Sandra som driver bloggen Inspirera mera och Stilren Design är inte bara en bloggare som inspirerar mig mycket, utan hon gör också väldigt fina illustrationer som jag gillar. En av dem är nu äntligen min och står nu så fint på sänggaveln.
Våra namn och datumet när vi gifte oss.
Tack för den snabba leveransen Sandra! Jag är väldigt nöjd :-)
Bilder: privata

Trettio år

Till slut blev det så min tur och nu är 30-årsdagen här. Och vilken dag sen! Tidigt i morse blev jag uppvaktad av två trötta döttrar och en make som faktiskt inte var fullt lika trött. Många överraskningar låg på frukostbordet och jag fick helt klart den bästa starten på dagen jag kunde tänka mig. Väl framme på jobbet möttes jag av en banderoll där världens bästa nior skrivit ett grattismeddelande. Kollegorna tog emot med varma kramar och sen bjöd de mig på en fantastisk lunch. Samma nior som skrivit banderollen hade bakat och bjöd mig på fika och skönsång, både på svenska, tyska och franska ;-) Mitt hjärta har varit varmt hela dagen!

Väl hemma igen blev jag bjuden på middag och telefonen har gått varm hela kvällen. Jag känner mig alldeles överväldigad över hur många som kommer ihåg mig på min jämna födelsedag. Med mig har jag såklart minnena från den härliga festkvällen förrförra helgen då fina vännerna fick fira mig i förtid. Nu ser jag bara fram emot att få träffa släkten där hemma också, så är mitt firande alldeles komplett.


I paketet från M låg denna underbara guldring.


Favoritbutiken har mina nära och kära full koll på :-)

Nu har M nattat barnen och födelsedagskvällen fortsätter i lite mer lugn och ro. Må så gott!

E

Gallerix säljer bokstäver från Interstil och eftersom jag saknat ett E köpte jag med mig ett hem när jag var på julklappsjakt i lördags. Nu finns alltså initialerna på alla fyra familjemedlemmar i vardagsrummet. E:et får stå för båda flickorna så länge.







Bilder: privata

Marängswiss

Jag har lovat min syster att lägga ut bilder på marängswissen vi gjorde i går, så att hon kan låna till sin blogg. Varsågod!





Pick and choose Ylwa-Lii! Jag måste bara tillägga att grädden vi använde oss av är smaksatt med choklad och den passar perfekt till just marängswiss. Jordgubbsgrädde lär däremot inte alls vara någon hit...

Bilder: privata

Tredje advent

För att skingra tankarna gör jag ett sent inlägg denna tredje advent. Det jag måste få en paus från är betygsfunderingarna som just nu bara går runt runt. Det nuvarande betygssystemet har alldeles för få steg och jag välkomnar verkligen det nya systemet som kommer nästa år.

Vår tredje advent har varit en enda lång frossardag. Efter lunch kom min lillasyster hit och bjöd på marängswiss. Det var hur gott som helst och ett mycket trevligt initiativ av henne! Senare på eftermiddagen hade vi glöggmys i lekparken med några familjer här i grannskapet. Det var lite sämre uppslutning än vanligt, men för oss som trotsade kylan blev det en trevlig stund i goda grannars lag.

Vi har också hunnit med att storhandla inför veckan och allt är förberett inför i morgon bitti då det är luciamorgon på Ebbas förskola. Emmys klass tjuvstartade ju redan i onsdags kväll och jag är glad att de valde att göra det, så blir det inte så stressigt i morgon bitti. Som småbarnsföräldrar finns det nog många race att köra och när det väl inte kör ihop sig uppskattas det massor.

Hoppas att du haft en fin dag och att du får en bra start på nya veckan!



Bild: privat

Vackraste

Jag vet att denna bild redan visats på många inredningsbloggar, men jag bara måste få visa den jag med. Denna bild är bland det vackraste jag sett! Jag har vitt och silver här hemma nu inför jul, men vitt och guld fungerar absolut också :-)


Jul på mitt sätt av Charlotte Pettersson på Sköna hem. (Foto Johan Carlson)

Om knappt en timme börjar Idolfinalen och den ska vi såklart se. I morgon tänkte vi åka och köpa en ny diskmaskin och sen blir det hockey för hela familjen. Ebba ska få gå på sitt livs första match, så det blir spännande att se vad hon tycker. Ha en riktigt skön helg!

Bild: www.skonahem.com

Gosa

Min man nämnde här om kvällen att vi skulle behöva fler kuddar till den nya soffan och den idén var jag inte sen att haka på. Med gott samvete köpte jag därför den gosiga kudden Gosa på Hemtex i dag.





Jag hittade även en härlig pläd som nu ligger högt uppe på min önskelista. Varmt och mysigt ska det vara nu när hela kalla vintern ligger framför oss!

Bilder: privata

Det närmar sig

Nu märks det verkligen att julen börjar närma sig; julfester på skola och dagis, luciaförberedelser, betygssättning, julklappsinköp, pyssel och mys. Än så länge njuter jag bara och känner mig inte stressad alls, men nu när sista datumet för betygsregistrering närmar sig börjar jag känna en liten press. När det är gjort, senast nästa tisdag, ska jag absolut försöka njuta fullt ut igen.

I kväll har vi tjuvstartat luciafirandet tillsammans med Emmy och hennes klass. Vi fick njuta av ett skönsjungande luciatåg och sen smaska på gott fika. Emmy hade min luciakrona som jag hade när jag var klassens lucia i femman och det känns verkligen inte länge sedan som jag stolt skred fram med elljusen spretandes på mitt huvud. 1991 var året, så det är tur att luciakronornas design står sig år efter år ;-)

Jag avslutar kvällens inlägg med en bild på hur det slutgiltiga pyntet på köksbordet ser ut. Hoppas du mår gott i julstöket!



Vår familj har oftast bara levande ljus som ljuskälla vid middagsbordet, så därför behöver adventsljusstaken lite hjälp på traven av ljusbrickan medan vi än så länge bara får tända två ljus.

Bild: privat

Färska fikon

Varje år i december köper jag färska fikon, mest för att jag tycker att de är så fina som dekoration. Årets fikon har hamnat på lilla babelfatet på stringhyllan.







Bilder: privata

En helt ny värld

Jag kan lugnt skriva under på att en helt ny värld öppnar sig med hjälp av en systemkamera. Det är så kul att kunna fotografera med helt andra förutsättningar. Jag har fortfarande massvis att lära, men bara med grundfunktionerna i nya kameran blir bilderna så mycket finare och djupare.









Jag har fått några grattis i efterskott här på bloggen, men jag har nog varit lite otydlig på den punkten eftersom jag inte fyllt år än utan bara tjuvstartade med festen i helgen. Den riktiga bemärkelsedagen är två dagar efter lucia... Tack ändå för era grattis! ;-)

Bilder: privata

Canon EOS 1000D

Min 30-årsfest i går kväll blev en väldigt trevlig tillställning med härligt sällskap och god mat och dryck. En stor överraskning levererades av min lillasyster och hennes kille, eftersom de dök upp med en gemensam present från dem och föräldrarna. I paketet fanns en Canon EOS 1000D, så jag är nu äntligen en lycklig ägare till min första systemkamera :-) Innan de åkte hem i dag sa syster yster att hon väntade sig bildbevis från nya kameran här på bloggen senast i kväll, så Lina här kommer det:







Det finns så mycket nytt att upptäcka och lära med denna kamera, men oj vad roligt det är att fotografera nu! Tack tack tack!

Många andra fina presenter fick jag såklart också; presentkort på massage eller skönhetsbehandling, spabiljett till IKSU SPA med övernattning hos käraste barndomsvännen, underbar bild, armband från Snö, blomsterarrangemang och en Steltontermos som kommer att bytas till något annat eftersom jag redan har en.

Jag är så tacksam över att de vänner som deltog gjorde min kväll till ett oförglömligt minne med många skratt, musik och tokigheter :-)

Nu ska jag duka fram middagsrester från i går och sen blir det nog en lugn kväll i tv-soffan. Hoppas ni har en fin andra advent!

Bilder: privata

Pynt i hallen

I vår hall ser det ut så här på tavellisten just nu:







Stjärnorna och äpplet kommer från en blomaffär här  i stan och ljushållarna är från Åhléns. På golvet nedanför tavellisten står toppen av vår förra plastgran i en gummikorg och väntar på att få bli klädd, men det gör vi nog när vi hämtat hem Emmy från skolan. Vi ska även åka på Elkedjan och se om vi hittar några adventsstjärnor till köket, för där lyser fortfarande de vanliga lamporna. Jag gillar lediga torsdagar!

Bilder: privata