Jag är hemma, men...

...tyvärr är min tid alldeles för knapp just nu. Jag har massor av rättning och arbete inför betygen som ska sättas senast på onsdag. Resan till Tyskland var visserligen väldigt lyckad, men den gav mig också en del arbete att ta igen. Jag återkommer när jag känner att jag är i fas igen. KRAM PÅ ER till dess!

Hallo aus Deutschland!

Just nu befinner jag mig i Schweinfurt hos en tysk lärare, där jag bott sedan i mandags kväll. Allt är bra och vädret är somrigt och väldigt varmt. Vi har hunnit besöka koncentrationslägret Buchenwald i Weimar, besökt grannstaden Würzburg och även hunnit shoppa en del. I kväll har vi varit pa en vinfest här i Schweinfurt, men eleverna är i tryggt förvar hos de tyska värdfamiljerna. I morgon ska vi aka till nöjesparken Geiselwind och da lär eleverna se till att fröken ocksa aker en och annan karusell. Oj vad krangligt det känns att skriva pa svenska när jag pratar tyska mest hela tiden...

Jag hoppas att allt är bra där hemma i Sverige ocksa! Vi hörs om nagra dagar. Tschüs!

Snart på resande fot...

Tidigt på tisdag morgon bär det av till Tyskland igen för min del. Denna gång är det inte någon romantisk resa med nyblivne maken, utan med elever från skolan. Vi ska bo hemma hos tyska familjer i staden Schweinfurt i Bayern där vi har en partnerskola. Som tur är är jag inte den enda läraren som åker, utan har min kollega, som råkar vara tysk, med mig. Det känns tryggt. Just nu är det packning och familjen som får all min uppmärksamhet, så därför tar jag en bloggpaus på drygt en vecka. Klockan 05:30 den 26 maj är jag framme på jobbet igen efter en lång natt på Y-bussen, så vi ses någon gång efter det. KRAM PÅ ER ALLA!

Nu blev det bättre

I går fick jag den trasiga delen till den sista rullgardinen, så nu sitter äntligen alla tre på plats. Tack IKEA!
Okej, jag erkänner - jag är beroende av Village och kan inte vara på stan utan att dras dit. I går blev det dessa ljuslyktor för 39 respektive 49 kronor. (Ursäkta den mörka bilden)

Nu sitter jag här och väntar på att få ha fredagsmys med Emmy och Mathias, men frågan är bara var de har tagit vägen?! De skulle bara cykla runt kvarteret för över en timme sedan. Förmodligen har de stannat till hos bästisen med familj, så jag väntar inte mycket längre innan chipspåsen öppnas... Ha en mysig kväll!

Bilder: privata

Smygtitt på balkongen

I helgen fick jag nog av att vänta på att nya utemöbler ska inhandlas (det är ju allt lite smådyrt...) så jag tog fram våra gamla slitna och försökte göra det bästa av situationen. Jag köpte bland annat också två gröna planteringskassar på IKEA, men än så länge har de inte fått någon plantering i sig. Därför får ni se vad jag prydde bordet med i stället ;-)


Myggljuset är nytt och kommer från Lagerhaus och hjärtat köpte jag på blomsteraffären i min hemort för ett par år sedan. Lilla fågeln i blomman är ett reafynd från Village och har också ett par år på nacken. Under bordet skymtar en bänk som de förra ägarna lämnat kvar och som vi klädde om förra helgen.

I eftermiddags när Mathias hämtade Ebba på dagis hade hon fullt med var i ena ögat. Hon och flera andra barn på hennes dagis verkar ha drabbats av ögoninflammation och det smittar ju så lätt bland de små. Därför får det bli en lugn hemmadag för henne i morgon, men eftersom jag har ett viktigt möte blir det vab för maken denna gång. Sköt om er!

Lerberg till Ebba

Söndag kväll betyder oftast dataspelskväll för min käre man, men innan han får ta över datorn tänkte jag visa ännu ett av gårdagens inköp på IKEA. Som jag nämnt tidigare har Ebba ett ganska svårmöblerat rum, men i går hittade vi i alla fall en liten lösning på förvaringsproblemet i hennes rum. Sedan tidigare har vi en Lerberg bokhylla i förrådet och i går såg jag att den nu finns i rött också, så en sådan fick det bli.Även när dörren är helt öppen fungerar den i detta smala utrymme så att garderobsdörren också går att öppna utan problem.
Nu - dataspel för vissa :-p

Åh så typiskt!

Vårt sovrum är än så länge ett av de värsta rummen i huset. Fula gula tapeter, inte så kul sänggavel, inget på väggarna och halvtrasiga persienner. Vi har med andra ord inte gjort något åt det rummet sedan vi flyttade in i somras. I morse fick vi plötsligt ett infall och körde de femton milen vi har till närmsta IKEA och där skulle bland annat mörkläggande rullgardiner inhandlas för att åtminstone få bort de trasiga persiennerna. Nu i kväll var maken som vanligt snabb på att börja fixa med de platta paketen och när turen kom till tredje rullgardinen så var en liten del i ena fästet trasig. SÅ TYPISKT! Vad gör man? I morgon bitti när IKEAs servicetelefon öppnar hoppas jag att de har någon lösning på problemet. Är det någon som vet om de kan skicka smådelar som hör till deras diverse produkter? Jag hoppas verkligen det, för att bara ha två rullgardiner var inte något alternativ jag tänkt mig. Att köra de femton milen för att få tag i en ny känns inte heller som någon god idé.


Rullgardinerna heter Tupplur och kommer alltså från IKEA. Det gör också panellängden som egentligen inte ska sitta kvar där, men något slags ljusskydd kanske den kan tillföra i morgon bitti...

Övriga inköp får ni se senare! Kram och godnatt!

Uppdaterat: Nu på morgonen har jag ringt IKEA och de skickar en ny del till oss :-) Hoppas bara att hon verkligen förstod vilken del jag menade...

Parkbänken är klar

Nu är parkbänken ommålad och klar. Jag önskar att jag kunde ha fått visa den i en mer solig omgivning, men här är det grått, trist och blåsigt i kväll. Min tanke är att jag ska ha något bredvid bänken som till exempel en blomkruka. Några förslag?

Före


Efter
Tack för de peppande kommentarerna angående varslet! Jag hoppas och tror att det på något sätt kommer att lösa sig, men i dessa tider får man nog inte vara för säker tyvärr.  Ha en bra kväll! KRAMAR

Tisdagstankar

I eftermiddags byttes solsken till regn och sedan dess har det fortsatt i samma gråa stil. Som tur är hann jag förbi på Village en sväng i går och där blev det några nya kvistar till mitt tända och vända. De får, förutom mina busiga flickor, vara dagens ljus i tillvaron. Förra tisdagen fick jag nämnligen veta att jag är varslad 50 % och att jag alltså kanske bara får jobba halvtid från och med november. Med tanke på att jag pendlar 12 mil dagligen känns inte det som en bra ekonomisk ekvation, särskilt inte med tanke på att mina lektioner inte går att koncentrera till två-tre dagar heller. Förra året blev jag varslad på precis samma sätt, men då var jag mammaledig och tog det inte lika hårt. Den gången ordnade allt upp sig och jag hoppas verkligen att det gör det denna gång också, även om politikerna sagt att lärartätheten ska minskas kommande år.Nu ska Martin Timell snart få visa vad han går för denna tisdag! KRAM PÅ ER

Bild: privat

Uppdrag barn

Uppdrag Barn (World Childhood Foundation) har nu en kampanj tillsammans med Vattenfall, där Vattenfall skänker 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet.

När du har skrivit ditt inlägg, behöver du bara pinga din blogg på twingly.se. Då registreras det hela och du har skänkt 20:- till välgörenhet. En mycket bra idé som jag absolut hakar på och hoppas på att fler också gör!

Vår i vardagsrummet

Helgen som gått har bjudit på underbart vårväder och vi har varit utomhus mest hela tiden, men lite innefix har det också blivit. Jag har putsat alla fönster, fållfixat gardinerna och ställt fram de nya lamporna. Både gardiner och lampor kommer från Hemtex.


Två sådana här lampor fick jag till priset av en.


Ena hörnan av fönsterlängan.


...och den andra.

I går kväll var vi bortbjudna till grannarna på middag och kan ni tänka er att vi kunde sitta ute på deras altan och äta?! Det trodde man inte för ett par veckor sedan. Denna helg har varit alldeles för skön, men nu ska jag försöka ladda inför morgondagens återgång till vardagen. Ha en bra kväll!