Pion

Just nu går bloggen på lågfart och det beror till allra största del på att sommarvärmen slagit till på riktigt och att jag njuter av mitt sommarlov. I tisdags hade jag en vän på besök och då fick jag en fin bukett pioner från hennes trädgård. De är på god väg att slå ut, precis som pionerna jag har i vår trädgård.

Att ta in pioner och njuta av är något jag passar på att göra varje år, då den mjukt rosa färgen verkligen är sommar för mig.Vilken är din favoritblomma just nu?

Bilder: privata

Huset vid sjön

Det finns en plats på jorden som är alldeles speciell och viktig för mig. Det är gården där min mormor och morfar bor, någonstans i Västerbottens inland. Huset ligger vid en sjö och har skogen tätt inpå. Mygg och knott trivs också särskilt bra och vill gärna vara med och konkurrera om utrymmet emellanåt. Härifrån har jag många fina minnen, för här har vi varit somrar, vintrar, jular och påskar så länge jag kan minnas. Det är inte bara platsen som är speciell, för den vore ingenting utan mina morföräldrar. Min fina mormor är varm, omtänksam och kan verkligen konsten att få sina nära och kära att trivas. Busiga morfar bygger, fixar och fiskar så ofta han kan, även om knäna trilskas och inte vill arbeta lika hårt som han. Jag är tacksam över att mina flickor får vara med och ta del av samma barndomsminnen som jag och nu har vi med oss ännu ett minne av en härlig midsommarhelg. De får vara med sin mormor och jag med min, bättre kan det inte bli. Fyra generationer, vad jag är tacksam över att vi får ha det så.

Bilder: privata

Trevlig midsommar!Jag tar nu midsommarledigt från bloggen och önskar er alla en härlig midsommarhelg! Jag hoppas att ni får äta och dricka gott, men framför allt njuta av lite ledighet, oavsett väder. KRAM

Bild: privat

Mumin på burk

Plåtburkar är en av mina svagheter och jag har för länge sedan passerat gränsen för hur många jag egentligen behöver. Funktionen är väl i och för sig det minsta skälet till att jag köper på mig en massa burkar, för här är det bara utsidan som räknas. På Iittala Outlet hittade jag min senaste och vitaste burk till samlingen.

Vill ni veta något roligt?! Nu har jag sommarlov! :-)

Bilder: privata

Den där Billy...

är ett finfint bokstöd och kostar 39 kr på IKEA såklart.

På lite mindre pigga ben än vanligt har jag nu klarat av en arbetsdag efter förra veckans sjuka tillvaro. Det känns skönt att vara i gång igen, om än bara för några dagar :-)

Bilder: privata

Bright?

Min urinvägsinfektion blev en segdragen historia. På vårdcentralen fick jag penicillin och allt kändes bra, men efter att ha ätit kuren ett dygn började jag må jättedåligt av den. På bipacksedeln stod att vanliga biverkningar är illamående och kräkningar och jo tack, det blev jag verkligen medveten om. Jag har bara legat i sängen sen dess och trodde nästan att jag aldrig skulle få lämna sängen igen. När familjen kom hem vid middagstid i dag började jag känna mig piggare och kunde gå upp och äta lite middag med dem och har varit på benen sedan dess. Jag tror inte att jag har uppskattat en slö soffkväll så här mycket, med tanke på att det varit helt otänkbart sedan i söndags.

Jag har inte hunnit visa den fina postern jag köpt från jtp-design. Det är Petra med Designinsight som illustrerat den och som vann omröstningen bland flera andra motiv. Du är sjukt duktig tjejen!Jag köpte minsta storleken som är 30x40. Eftersom jag varit liggande har jag inte hunnit känna in var den ska stå, men än så länge gör den sig bra på Malmbyråerna.

Till sist vill jag tacka er alla fina för era krya-på-hälsningar! Det har värmt så otroligt mycket att logga in då och då och läsa dem. TACK! Hjälp mig nu att hålla tummarna för att jag får fortsätta bli allt piggare! En varm kram till er alla!

Bilder: privata

39 grader

Under helgen har det varit lugnt på bloggen eftersom jag som så många andra njutit av solen, värmen och det faktum att skolavslutningen ägt rum. Vi lärare har nu bara några arbetsdagar kvar innan vi också får gå på sommarlov, men i takt med att utetemperaturen sjönk höjdes min egen. Jag ligger just nu i sängen med en seg urinvägsinfektion och 39-graders feber. I morgon ska jag till vårdcentralen och fram till dess att jag blivit piggare fortsätter det att vara låg aktivitet här på tomteboanna. Jag hoppas att ni mår bättre än vad jag gör! KRAM

Färgsprakande dukning

Med färgglada stuvbitar och tyger tillsammans med vaser, blommor, bestick och porslin i gröna och blåa färgskalan har Livet Hemma skapat en härlig sommardukning. Den färgförsiktiga sidan av mig lockas och inspireras helt klart av att våga göra bordet mer inbjudande och personligt.

Foto: Nina Broberg, IKEA Livet Hemma

Vågö, Sandskär och Pelargon

Vi fick vänta nästan hela den långa sköna ledigheten på riktig värme och sol, men på självaste nationaldagen blev vädret äntligen som efterlängtat. Efter en helg med sol och blåst har vi äntligen kunnat vara ute och njuta en hel dag. Vi har pysslat i trädgården, planerat det framtida soldäcket och ätit alla måltider på altanen. Ja, jag har lite svårt att kalla den balkong, ytan som finns ovanpå carporten. Det är inte alls färdigt där uppe, men själva stommen finns och nu är det bara att fylla på med fler levande växter och någon härlig matta.


Polarvagnen som stör vår havsutsikt skulle gärna få rulla i väg...

Som ni ser har mina två Vågö, brickbordet Sandskär och vaxtyget Pelargon (som jag klätt om bänken med) kommit på plats. Det tar emot att behöva åka och jobba i morgon igen, men nu är det riktiga sommarlovet nära. Jag längtar!

Bilder: privata

Do what you love

Therese Sennerholt behöver ingen närmare presentation vid det här laget. Hennes snygga illustrationer har funnits på en av mina favoritbutiker här i stan sedan strax innan jul, men det var först i dag när jag såg att de fått in postcardsboxarna som jag slog till. Jag valde 4xLove och har hunnit rama in två stycken. Med en lite större ram och passpartou blir även dessa små format rätt okej i storlek. Jag har ännu bara ramar till två av korten, men de två andra ska helt klart ramas in också.I dag har jag varit hos Mary me och blivit sommarfräsch i håret. Axellång längd och ljusa guldstänk är precis som jag vill ha håret så här års, så jag är mer än nöjd över resultatet. Just nu avnjuts ett glas rosé tillsammans med goda ostar och lyxigt knäckebröd, så även om det är fotboll som visas på tv går det ingen nöd på mig.

Hoppas ni haft en fin helg hittills!

Uppdatering: Postcards finns att köpa här.

Bilder: privata

Välkommen långhelg!

Betygen är satta, den sista ordinarie lektionen är avklarad och nu är en välbehövlig långhelg här. Jag hoppas på fint väder, för ända sedan jag började göra i ordning balkongen har vädret varit trist.


I min inspirationsmapp finns denna bild från Leva & bo. Det är särskilt det gröna bordet Fermob från Plan Ett som fångar min uppmärksamhet och påminner mig om att bygga på höjden när jag ska placera ut mina planteringar. Just detta bord hade inte varit helt fel, men då det kostar 1500 kr tror jag att jag ska försöka hitta ett liknande alternativ.

Förutom hopp om fint väder och chanser till utevistelse väntar ett besök hos frisören, kalas och fotbollsmatch under långhelgen. Vad hittar ni på?

Bild lånad från Leva & Bo. Foto: Joachim Belaieff