Förskottstårta

Nästa måndag fyller vår lillsessa Ebba tre år och på torsdag fyller min ena lillasyster 18 år. I helgen har min pappa och lillebror varit här i stan och därför har vi passat på att fira de kommande födelsedagarna i förskott. Pappa och lillasyster gjorde en tårta som vi smaskade på för en stund sedan. Mycket god var den!



Vi har även hunnit vara ute i trädgården och njutit av en härlig och solig höstdag, vilket behövdes efter gårdagens kalla och trista väder. Studsmattan är äntligen inplockad och jag har grävt ner några taklökar för övervintring. Tyvärr vet jag inte vad som är fel med vår familj för tre av fyra känner förkylningssymtom igen. Vi får blanda till någon riktig huskur av de citrusfrukter vi har hemma tror jag minsann. Hoppas du haft en fin helg!

Bild: privat

Nyheter@home

Äntligen fredag igen! Jag har firat helgens början med att placera ut några av de nya saker jag shoppat senaste veckan.

En av mina kära kollegor var på IKEA förra helgen och hade med sig några saker hem till mig.


Fyra Bertil stoldynor; sköna och gosiga.


Björkefall för blockljus.

Fem vita Väghult hade hon också med sig till mig, men de har jag inte placerat ut än. Village fick ett besök av mig under veckan som gick och därifrån hade jag med mig ett nyinkommet grytunderlägg från Zone.



Ha nu en riktigt skön helg!

Bilder: privata

Alice i Underlandet hos Lagerhaus

Nu i slutet på september släpper Lagerhaus första serien av två med produkter som har riktig känsla av Alice i Underlandet. Första serien har temat "Time for teaparty" och innehåller inte bara koppar, tekannor, assietter och brickor, utan även bäddset och metervara med retrokänsla.







Många fantasifulla produkter, eller hur? Flera av dem skulle jag absolut kunna tänka mig för att mysa till det och skapa höstkänsla i köket med. Den vita brickan med kaninmotiv är jag sugen på och även ett doftljus eller en mugg med guldkant... Titta in här om du vill se fler av Lagerhaus nyheter.

Bilder: Pressbilder från Lagerhaus.

Rara ni!

Jag blir så glad över alla fina och värmande kommentarer om vårt nymålade och vitrinskåpfria kök :-) Tack alla rara!

Den uppmärksamma har nog märkt att min Kartell Bourgie försvunnit från köksbänken. Den har i stället fått flytta in till vardagsrummet där den lyser upp ett mörkt hörn. Belysning kan verkligen göra att ett rum känns större.



Jag har några enkla förändringar på gång för detta hörn, men det tar jag tag i en annan kväll. Nu ska jag planera inför en av morgondagens lektioner och sen ska jag försöka lägga mig i rimlig tid. Valvakan i natt blev lite väl lång. Må gott vänner!

Bild: privat

Minirenoveringen i köket är...

...färdig :-) Jag är ett stort fan av färg som torkar snabbt, så tre vita lager hann vi med i går. Det känns väldigt skönt att de gråa tapeterna, bården men framför allt skåpet mellan två av fönstren nu är ett minne blott.

Först ut är två förebilder och sedan kommer en hel del bilder på resultatet.





Resultatet:























Nu blir det valvaka - spännande! Ha en skön kväll!

Vi är på gång!

Efter middagen i dag satte vi i gång på allvar i köket. Vi har tagit ner allt från väggarna, tömt bänken på prylar, rivit ner bården och spacklat. I morgon bitti ska Mathias slipa och sen är det äntligen dags att börja måla. Nu är det däremot fredagsmys med Idol som gäller.









På den sista bilden ser ni att det nu är en mycket mer öppen känsla mellan de tre fönstren i och med att vitrinskåpet är borta. Ha en bra början på helgen!

Bilder: privata

Mitt torsdagsrecept

1. Sätt några blad från en svärmorstunga i cylindervasen (inspireras av Jenny) och tänd sedan ljus.



2. Tillaga en höstig korvgryta med rotfrukter och avnjut den samtidigt som köksplanerna diskuteras.



3. Börja rensa köksskåpen för att göra plats till det som tidigare stått i vitrinskåpet. Töm sedan det sistnämnda.



4. Skruva och plocka ner. Färdigt!



Jag är riktigt nöjd och det blev precis så luftigt och bra som jag trodde. Nu återstår bara en hel del efterarbete som spackling och målning. De andra väggarna har vi inte heller hunnit börja med... Helgen är räddad :-)

Bilder: privata

Höstprojekt i köket

Att jag egentligen vill ha ett vitt kök är ingen nyhet vid det här laget. Det har jag nog tjatat om ända sedan vi flyttade in i huset för två år sedan. Innan det blir möjligt har vi planer på att under hösten göra en lightrenovering i köket. Väggarna ska målas vita och vi planerar även att ta bort ett vitrinskåp.


Vad tror ni? Visst skulle det kunna göra stor skillnad om detta skåp försvann?


Denna vägg (och all annan väggyta också) tänker vi oss vit. Det är rätt lustigt vad fort smaken ändras, för när vi flyttade in tyckte jag att den grå färgen och bården var helt okej...

Jag vet inte riktigt när vi startar med detta projekt, men med tanke på att vi ibland får snabba infall och drar i gång så har jag förberett genom att ta förebilder redan nu :-) Jag avslutar kvällens inlägg med ännu en bild som jag tog när jag ändå var i farten.



Bilder: privata

PIP

Har ni sett de söta salt- och pepparkaren från Koziol? Jag vill ha dessa fåglar på vårt köksbord nu!



De ingår i en serie produkter som går under namnet PIP och säljs bland annat på Bluebox.se.

Här har det varit noll aktivitet i några dagar eftersom hösten och tröttheten som då ibland kan infinna sig verkligen slagit till på allvar denna vecka. Det har varit tidiga morgnar och intensiva dagar som resulterat i trötta kvällar. Jag behöver piggas upp! Innan dess ska jag däremot nu njuta av en förhoppningsvis god natts sömn. KRAM på er!

Bild: lånad från Bluebox.se

Good helg!

Ännu en vecka har svischat förbi i ett rasande tempo och äntligen är det fredagkväll då vi får mysa ner oss i soffan. Vi har nyss avnjutit en god pastasås med kyckling och bacon. Fredagsmyspåsarna har också smygöppnats till Bolibompa. Senare i kväll kan det hända att några gelésmultron från Stockholms Konfektyrfabrik fyller våra munnar. Hur som helst, jag önskar er en god helg!



Bild: privat

Snäll granne

En av våra grannar är en man som passerat 70-årsstrecket och håller på att "avveckla sitt bohag" som han själv kallar det. Snäll som han är tänkte han på våra flickor när han skulle göra sig av med två korgstolar i barnstorlek. Vi sa såklart ja tack och efter lite vit sprayfärg är de som nya.





Dynorna följde med och jag har ännu inte bestämt mig för om de ska bytas ut eller om de får ligga kvar. Jätteglada är vi i alla fall över stolarna! Ett sött litet sideboard skulle inte vara helt fel, så får tjejerna en egen liten fikahörna i vardagsrummet.

Hoppas ni också fått börja veckan med underbart varmt och soligt höstväder! Jag är extra glad i dag, eftersom Mathias nu kommit hem från Gotland :-) KRAM

Bilder: privata

Var ska jag börja?

Vår Ebba är helt fenomenal när det gäller att stöka ner i sitt rum på nolltid. Jag försöker rensa upp varje kväll, men morgonen efter är det snabbt stökigt igen. Självklart är det bra att hon leker i sitt rum, men förmågan att dra fram allt och placera det på en helt annan plats är mindre rolig tycker jag. När jag kikar i inredningstidningar och på andra bloggar är det oftast lite saker framme och barnen ser ut att ha mycket yta att vara på. Jag vet inte hur jag ska få till det i Ebbas svårmöblerade rum. Det i kombination med hennes stökande känns som en svår nöt att knäcka. Kanske får jag börja med att ta bort en massa leksaker, men det känns samtidigt svårt eftersom hon leker med många av dem. Jag försöker ta med henne i städandet och visar i vilka lådor och på vilka hyllor sakerna ska vara, men hon har lite svårt att komma ihåg det sen ;-) Så här ser det i alla fall ut just nu:







Hur är det hemma hos er? Känner ni igen er? Hur fixar ni bra ordning i era barns rum?

Nu bestämde vi precis att vi ska grilla korv till lunch med vänner, så detta kaos får bli eftermiddagens och kvällens projekt. Ha en skön söndag!

Bilder: privata

Das Haus

Jag kom på att jag inte visat er huset efter att vi målat om det i somras, så här kommer alldeles färska fredagsbilder på vårt hem.


En ny fasad kräver såklart nya fasadsiffror. Vi beställde våra från fasadsiffra.se.













Under dagen har jag och Ebba varit och kollat upp hennes öron. Hon har rodnader på båda trumhinnorna, men eftersom nya rön visar att antibiotika inte är bästa lösningen fortsätter vi med nässpray och alvedon. Känns skönt att ha kollat upp de små öronen i alla fall. Hoppas ni har en mysig fredag kväll!

Bilder: privata

Koll på vardagen

Tack vare magnettavlan "Hello" från Dixie har vi nu koll på allt som ska kommas ihåg från dag till dag. Med en skoltjej i familjen ska vi nu komma ihåg allt från matsäck till gympapåse och fotografering, så att tavlan sitter precis vid trappan gör att vi hinner se den många gånger när vi springer upp och ner på morgnarna.





Precis som varje torsdag har jag varit ledig i dag. Dagen började bra med en pigg och glad Ebba som verkade ha återhämtat sig från febern och hennes ont i örat hade gett med sig. På eftermiddagen vaknade hon gråtande efter vilan och hade jätteont i andra örat. Det har tyvärr hållit i sig sen dess och nu sover hon oroligt i vår säng, lillstackarn. Maken åker till Gotland med jobbet i morgon, så det blir en vabdag för mig i morgon. Sen blir det en riktigt lugn tjejhelg med sessorna mina. Fredagsmys, festis och vindruvor är inhandlat, så vi bör klara oss... Ha en fin fredag!

Bilder: privata

Plåtburkar

Jag har en förkärlek för plåtburkar och Lagerhaus har flera fina och prisvärda som passar varje säsong. Här är två utföranden jag gärna skulle välja just nu.


Den lilla kostar 49 kr och den stora 69 kr.


59 kr kostar denna burk.


Burken för onödiga prylar, 59 kr, skulle verkligen fylla sitt syfte i vårt datarum.



Bilder: Pressbilder från Lagerhaus