Sötaste kycklingen

Min käre man som fyllde år i fredags har fått årets första kyckling av Emmys bästis och hennes föräldrar. Visst är den söt?! En jättebra pysselidé tycker jag.



Foto: privat

Nya tavlan på plats


Sladdtrasslet är kvar som ni ser...



Jag är nöjd med tavlan och dess placering, men däremot tog jag ner vårt bröllopsfoto som jag tyckte gjorde sig mindre bra i denna hörna efter att boktavlan kom upp. Förhoppningsvis hittar jag en plats där bilderna från vår stora dag kommer mer till sin rätt.

I morgon fyller Mathias år, så då blir det tårta och god mat hela kvällen lång. Jag passar på att önska en trevlig helg redan nu. Mys och njut av helgen!

Det sa klick...

Ja, ett slitet uttryck kanske men det var just vad som hände i kväll när jag och Emmy sprang in på Village fem minuter innan stängningsdags. De hade fått in en massa nya tavlor och tjejen som jobbade hade precis hängt upp en tavla på väggen bakom kassan, men i mina ögon hängde den redan ovanför fåtöljen i vår läshörna. Tyvärr hade just det motivet inte kommit med i sändningen även om den stod med på ordersedeln. Som tur är var hon så snäll och plockade ner den hon precis satt upp så den fick följa med mig hem.


Eftersom Ebba sover får tavlan vänta till i morgon med att komma upp på väggen, men så här ser den i alla fall ut.



Där ovanför fåtöljen ska den hänga. Jag återkommer i morgon och då är den förhoppningsvis på plats.

Berlin im April

Jag har glömt att berätta att jag och nyblivne maken nu bokat det som kommer att bli vår bröllopsresa. Det blir en tripp till Berlin på påsklovet och tysklärare som jag är vet jag att jag kommer att stormtrivas i denna härliga storstad som sägs ha massor av puls. Bra shopping vet jag att det finns också samt såklart massor av spännande sevärdheter.



Jag önskar er alla en trevlig helg!

Mer Cole & Son

Kommer ni ihåg att jag gjorde en liten tavla med Cole & Son motiv för ett tag sedan? Jag gillar mönstret Tema e Variazioni massor och därför gjorde jag en gratis beställning på tapetprover från Måleributiken för att kunna göra ännu en tavla. Den fick ta plats i hallen utanför Emmys rum eftersom det kändes lite tomt på den väggen.





Nu funderar jag på att flytta mitt brickbord till detta hörn i stället. Kanske skulle det göra sig bra där?!

På magsjukefronten är det nu lugnt, men Emmy är hos farmor och farfar och vilar upp sig ordentligt efter sin förhoppningsvis sista magsjukeomgång denna vinter. Lämpligt nog bor de på samma ort där jag jobbar, så i morgon efter jobbet får jag ta med min stora tjej hem igen. I kväll väntar såklart Grey's Anatomy och förmodligen kikar jag nog på det där städprogrammet på fyran och förfasas över mer ostädade hem än mitt... Ha en mysig kväll!

Välkomna in till...



Efter omtapetseringen i julas har det stått väldigt still inne i lillsessans rum, men i helgen fixade jag äntligen gardiner till henne. Först hade jag tänkt ha tre hissgardiner, men att hitta 90 cm breda var inte det lättaste eller billigaste. Fönsterväggen är nästan tre meter och att sy är som bekant inget jag gärna gör. I lördags hittade jag en snabb lösning på Åhléns som får duga så länge. Jag köpte två kappor som jag trädde på stången och rynkade och vips var det färdigt. Kappor är inte mina favoritgardiner, men det känns praktiskt i detta barnrum.













Rummet är inte helt klart och det som främst saknas är något bra förvaringssystem. Vi får se om det blir en Expedit som storasyster har eller vad vi kan komma på. Rummet är inte allt för stort och lite svårmöblerat på grund av fönsterväggen.

Bilder: privata (ursäkta den dåliga bildkvalitén...)

Nej

Det här är ingen magsjukeblogg även om man skulle kunna tro det. För tredje gången denna vinter har nu min stora tjej Emmy fått magsjuka. Stackars liten. Jag förstår inte vad som är fel. Vi försöker hålla våra barn hemma flera dagar extra efter magsjuka och vi är alltid noga med att tvätta händer innan maten och så vidare. Våra små kanske helt enkelt är väldigt känsliga för alla magsjukevirus som går, men jag börjar undra om andra föräldrar skickar i väg sina små till dagis för tidigt efter sjukdom. Varför går det bara runt runt runt?

Min man och jag...

...har sådan tur att min mamma och plastpappa ville komma hit i helgen fastän Ebba kräktes i torsdags. Tack vare att de kom hit som planerat har vi kunnat gå på spa, åkt vattenrutschbana, basta och peela in hela kroppen med salt. En underbar fredag kväll!

... har varit på stan i dag och utnyttjat en liten del av våra presentkort på Cervera. Presenterna blev:


Denna marimekkotillbringare med ytterligare fyra glas, så nu har vi tolv :-)


En efterlängtad skål till samlingen. Nu får jag göra som Leila och skaffa något bra flingsalt att ha bredvid spisen...

...blev överraskade när barnvakterna kom hem efter en tur på stan. Fina Jelly Bean finns nu i vårt kök, tack så jättemycket!


En större skål och fyra efterrättsskålar fanns i de fem paketen. Nu påbörjas en ny samlingsserie kan jag lova!

...har varit och ätit på restaurang i kväll, men nu mår maken tyvärr dåligt och jag undrar om det är dotterns magsjuka som bitit sig fast i honom? Håll tummarna!

KRAM PÅ ER!

Jag har inte...

glömt min blogg eller er mina kära bloggvänner, men just nu har allt gått i 120 här hemma en tid. Det är mycket på jobbet också med utvecklingssamtal, evk, rättning och annat som måste hinnas med.

Tack för att ni fortsätter kika in och kommentera fast jag inte uppdaterat på länge nu ;-) Vi ses snart hoppas jag! KRAM

Mer rosa

... har fått flytta in i vårt kök. I förrgår var jag och tjejerna i gamla hemstaden och då var ett besök på Lagerhaus absolut ett måste. Där hittade jag bland annat en rosa bricka och diskborste, små detaljer visserligen men de bidrar ändå till en ännu mer rosa känsla i köket. Lite ovant måste jag erkänna att det känns för en som mest bara kör på vitt, svart och grönt men så här till våren känns rosa som en härlig färgklick.





Den härligaste färgklicken på temat rosa anlände som en överraskning i eftermiddags. Då fick vi nämnligen ett blomsterbud med en superfin vårbukett från släktingar i Piteå som ville gratulera oss nygifta.



För tredje dagen i rad har Ebba i dag haft 39 graders feber till och från, så slutet på lovet fick en tråkig vändning med innedagar för oss. Som tur är har Emmy fått åka till sin farmor och farfar i dag och kommer nog att få en härlig helg med både skidåkning och bobturer. Själv är jag bjuden på tjejfest i morgon, så jag hoppas att Ebba är piggare då så att jag kan gå på festen och slappna av.

Jag önskar er alla en trevlig helg!

Lillberg i ny skepnad

Vår Lillberg gungfåtölj har vi haft i flera år och vi gillar den massor. Nu gillar vi den däremot ännu mer, eftersom den fått ett lyft i form av ommålad ram. När jag såg att den nu finns med svart ram på IKEA behövde jag bara flörta lite med min nyblivne make och så fixade han det :-) Vilken tur jag har!

Före


Efter

Ni får tänka bort mattan, för den ligger bara där för säkerhets skull ifall medarna inte torkat ordentligt under.

I kväll har det smaskats och ätits här hemma, men det har faktiskt varit av det nyttigare slaget. Några av Mathias kollegor ville fira att vi gift oss och med sig hade de en korg med exotiska frukter. De hade varit ambitiösa och skrivit ut fakta om varje frukt, så det blev som en vinprovning fast med frukt. Det var flera av frukterna som jag aldrig smakat förr, bland annat Pitahaya. Den smakade inte så jättemycket, men hade ändå något läskande över sig och så var den så fin också. En barnfavorit blev den helt klart, kanske just med tanke på att den inte smakade så mycket.



I morgon väntar sportlovsutflykt med bland annat häst och släde. Förhoppningsvis är vädret bättre än i dag så att vi får en riktigt mysig utedag.

Bilder: privata

Sportlovsmåndag

I dag är första dagen på sportlovet och det kändes så skönt att det bara var för Mathias som väckarklockan pep irriterat i morse. Jag och tjejerna är lediga hela veckan lång och vi har en del aktiviteter inplanerade. I dag har vi däremot bara tänkt ta dagen som den kommer. Vädret är trist och blåsigt, så vi ägnade oss åt att baka kolakakor i stället för att gå ut i förmiddags. Min lilla tjej har nyss kommit på hur roligt det är att dra köksstolarna till diverse olämpliga ställen i köket och det betyder att det nu finns ytterligare en grej för mamsen att passa upp på.

Även om det inte märks i dag börjar våren krypa allt närmare och som så många andra blir jag också sugen på att förnya och ta in lite glada färger här hemma. Jag började så smått i köket i går med nya ljus och blommor till köksbordet. Jag gillar rosa och tycker att färgen känns väldigt mycket vår, men jag får se om jag plockar in mer eller om det får stanna vid köksbordet.


Jag vet inte om jag ska ha just den tabletten på bordet, men den får ligga där så länge...

Ha en bra början på veckan, oavsett om ni har ledigt eller inte! KRAM

Bild: privat

Perssons kryddskåp

Att det fina mönstret på Almedahls produkter heter Perssons Kryddskåp hade jag ingen aning om förrän jag såg tävlingen hos Flex inredning. Självklart hakar jag på även denna tävling! Första priset är en bricka och andra priset är en handduk. Tävlingen pågår till och med nästa söndag.



Bild lånad med tillåtelse.