Tiden



I gårdagens inlägg skrev jag att jag haft svårt att få tiden att räcka till under helgen och så verkar det fortsätta även denna vecka. Det känns som om jag alltid är på språng och har en massa småsaker som ska göras hela tiden. Därför kommer det nog att vara lite lugnare på bloggen under denna veckan, åtminstone tills jag känner att jag hunnit i kapp. På tal om att tiden går fort - på lördag fyller lillsessan ett år. Var har detta år tagit vägen? Det känns som om det var i går vi satt på bb och smaskade på kanelbullar (hon är född på kanelbullens dag) och firade lillasysters ankomst. På lördag blir det i alla fall kalas för hela slanten och det ser vi alla fram emot, eftersom närmaste familjen då kommer på besök. Jag är så glad att de tar sig tid att komma även om det är en ganska lång bit att åka :-)

Som ni ser på bilden har jag två färska fikon på mitt babelfat. Är det någon som har något gott tips på hur man kan äta dessa? Är de goda att äta bara som de är? Jag har ätit en jättesmarrig efterrätt med färska fikon hos mamma en gång, men aldrig helt färska bara som de är. Dessa köpte jag mest för att de var så billiga och så tycker jag de är fina som dekoration ;-)

Jag kommer inte att kunna hålla mig från att kika in hos er alla, men här på min egen blogg blir det alltså en ganska lugn vecka. Ta hand om er så ses vi snart!! KRAM

Helgens bestyr

Under helgen har det varit tyst från mig här på bloggen. Tiden har bara rusat förbi och jag har helt enkelt inte haft tid, men tack för att ni kikat in och kommenterat ändå :-) Det är så kul att logga in och läsa era kommentarer. I helgen har vi bland annat tagit itu med en massa rensande och omflyttning av förvaring. Vi har packat upp några flyttkartonger med småtjafs som bara blivit stående och det känns så skönt nu när det äntligen är gjort, även om det såklart är roligare att fixa med sådant som ger synbart resultat. Lite sånt har det visserligen blivit också, för nu har jag vi äntligen gjort en tygtavla av towntyget och vi har även hunnit få upp tavlan från Isa Form som jag beställde i somras.







Bilder: privata

Tjejkväll på stan

I går kväll var det tjejkväll på stan, vilket innebar att alla butiker och köpcentra hade öppet ända till klockan 21:00. Många flickor, tjejer och kvinnor hade tagit tillfället i akt att få göra stan denna kväll och jag såg även en och annan av motsatta könet som vågat sig ut bland alla shoppinghungriga tjejer. Jag och min vän Marie inriktade oss mest på att kika efter kläder och skor, men en och annan inredningsbutik fick även ett besök. Här får ni se vad jag kom med hem till sist.


Denna klocka hittade jag på Ur & Penn för 149 kr. Jag tror att den kommer att hamna i köket så småningom.


En färglad sjal som i går kväll bara kostade 50 kr på Vero Moda.


En lite mer neutral men superskön sjal på MQ för 149 kr.




Jag gillar kjolar med fickor och detaljer, så denna svarta snygging fick följa med hem från Vero Moda. Den kostade 259 kr om jag inte minns fel.

När jag kom hem var det alldeles mörkt i hela huset och ytterdörren låst. Mina nycklar visade sig inte ligga i handväskan utan inne i hallen, så jag var mer eller mindre utelåst. Jag förstod såklart att pappan i huset somnat vid nattningen, men en pappa som sover tungt väcker man inte så lätt fick jag erfara än en gång. Jag knackade på ytterdörren i säkert fem minuter, men ingen reaktion. Jag knackade på fönstret till stora sessans rum utan resultat heller. För att göra en lång historia kort: Jag fick knacka som en dåre innan M väl vaknade och kom och släppte in mig. Inte ska en mamma ha det allt för lätt efter att ha varit ute på egna äventyr en hel kväll ;-)

Trevlig fredag!

Barndomsminnen på fina pinnen

När jag var liten brukade jag ibland leka med eller rättare sagt samla på glaskulor. I eftermiddags var jag inne på en nyupptäckt blom- och inredningsbutik. Där fanns massor av rolig dekoration och då bland annat blompinnar med nyss nämnda glaskulor. Jag slog till på fyra stycken så nu har mina murgrönor fått sig en höstuppiffning. På tal om det, hur länge vågar man låta murgrönorna stå ute??







Bilder: privata

Utmärkelse

Rara, inspirerande och trevliga Pysselprinsessan har gett mig en utmärkelse som värmer i den förkylningstillvaro som råder här hemma just nu. Tack så jättemycket snälla du!

                                                          

Jag väljer att skicka den vidare till:

♥ alla mina kära bloggvänner som sprider inspiration, skriver härliga inlägg, visar bilder och ger värmande kommentarer. Utan er vore bloggandet inget kul alls!

Solkrokarna uppe

För några veckor sedan bloggade jag om krokarna Sol från Mio. Då var de ännu inte uppsatta, men nu hänger de på väggen i den i övrigt så opiffade tvättstugan. Därför får ni bara se krokarna, som jag absolut tycker uppfyller sitt syfte. Jag har sett nästan likadana i ett inredningsreportage i någon tidning, men de krokarna var svindyra. Dessa krokar kostade 25 kr styck, så budget duger absolut i detta fall!



Bild: privat

Härliga höst



På vår hemväg i går gjorde vi en fikapaus vid vackra Öre älv som ligger i mitt gamla kära Västerbotten. Vi hade en rätt lång bilväg att åka så fikapausen i det härliga höstvädret gav verkligen energi för både kropp och själ. Det är rätt brant ner till själva älven, men samtidigt som jag höll koll på sessorna hann jag ta några snabba bilder som jag tänkte dela med mig av.








Vem får sista kexet?!

Bilder: privata

Papper utrullad och uppsatt

Ni var några stycken som blev nyfikna på panelen Papper från Village som jag shoppat till min mamma. Därför tänkte jag nu visa hur den ser ut i sin helhet efter att hon satt upp den vid sängen i min lillasysters gamla rum.







Det är alltså tidningspapper som är ihoprullat till smala rullar och min 4-åring hade en skön kommentar angående det. "Då kan mormor rulla upp den om hon behöver läsa en tidning". Jo, det är klart men annars tycker jag att den gör sig finfint där på väggen och jag vet att mamma redan är sugen på fler.

...och vinnaren är!

Nu är min allra första tävling avslutad och sambon fick äran att dra vinnaren som blev Pernilla med mysiga bloggen Isabelsvärld. GRATTIS till dig!!! Tack till alla er andra för ert deltagande! Hade jag fler armband skulle ni lätt ha fått varsitt ;-)

Tävling med litet men välgörande pris

Apropå förra inlägget där jag länkade till Uppdrag barn så kom jag att tänka på att jag ju har ett armband från Childhood över. Ett sitter på min handled varje dag, men ett alldeles nytt och oanvänt ligger kvar i sin originalförpackning i mitt badrumsskåp. Därför tänkte jag att jag nu skulle anordna min första lilla tävling här på bloggen och lotta ut det söta armbandet. Pengarna jag betalade för armbanden gick direkt till Childhood, så även om det inte är det dyraste och allra lyxigaste priset har det ett gott ändamål :-)

Allt du behöver göra för att vinna armbandet är att lämna en kommentar i detta inlägg. Eftersom jag kommer att vara bortrest hela helgen avslutas tävlingen på söndag kl 20:00.



Jag passar också på att önska er alla en trevlig helg redan nu. Vi ses på söndag!
KRAM

Bild: privat

Uppdrag barn



Om ni länkar till Uppdrag Barn i er blogg skänker Vattenfall 20:- till Childhood. Ju fler vi hjälps åt med detta, desto mer pengar till Childhood! Skriv ett inlägg på er blogg & lämna sedan en kommentar med länk hos Uppdrag Barn.

Papper från Village

I dag har jag köpt den läckra panelen Papper på Village, men det är inte jag själv som ska ha den utan min kära mamma. Eftersom vi ska "hem" på begravning på fredag tar jag med den till mamma då och det blir riktigt spännande att se vad hon ska göra med den. Om jag inte uppfattat henne helt fel ska den upp på väggen och det blir nog jättebra.





Bilder: privata

Lilla duschtoan

Eftersom jag ännu inte visat någon bild från någon av våra toaletter tänkte jag göra det nu. Här är vår lilla duschtoa som ligger på nedervåningen alldeles bredvid nya Malmbyrån under trappan.


Denna bild är tagen från dörröppningen.


Toalettdelen.


Duschdelen.











Nu har Idol börjat, så jag skyndar vidare mot soffan. Ha en bra kväll! KRAM

Utmaning - fem saker

Jag har fått ännu en utmaning av Dahlarna som jag gladeligen ska svara på :-)

5 saker i min frys: massor med hallon, köttbullar, broccoli, wokgrönsaker och kanske någon bortglömd kakburk.

5 saker i min garderob: linnen, t-shirts, byxor, kjolar och varma sköna strumpbyxor inför hösten.

5 saker i min väska: Mobilen, plånbok, kvitton, hårsnoddar och en napp, men om du frågar sambon så finns ALLT i min handväska.

5 saker i badrumskåpet: Hudkräm, täckstift, mascara, deo och läppglans.

5 saker i min bil: Gamla parkeringsbiljetter, mynt, cd-skivor, bilbarnstolar och våtservetter.

Denna gång skickar jag vidare utmaningen till alla som vill! :-)

Tack Allt i hemmet!

Förra måndagen när jag fick nya numret av Allt i hemmet såg den ut som tidningen till vänster. Sidorna var skrövliga och höll på att lossna på flera ställen. Alla som känner mig vet att mina tidningar behandlas med största försiktighet och att de är som mina dyrgripar, så ni kan tro att jag blev besviken när jag såg den förstörda tidningen i brevlådan. Det är alltså inte min annars så tidningstokiga 11-månaders busunge som varit framme. Som tur är behövde jag bara slå en pling till kundtjänst och nu en vecka senare har jag äntligen en hel och fin tidning i min hand. Denna gång hade de skickat den i ett hårt kuvert, så de har säkert varit med om detta många gånger. Äntligen kan läsningen börja! Ja, jag vet att man kan läsa en skrövlig och sönderriven tidning också, men det är liksom inte samma känsla... Är det någon som känner igen sig? Finns det fler än jag som är petiga med magasinen?



Bild: privat

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av rara fru Sätterlund som har en härligt inspirerande blogg där hon visar många fina bilder från sitt hem. Tack! Du är en av mina favoriter också ;-)

Denna gång är det ett guldkort som kommit i form av en utmärkelse:



Det är tänkt att man ska skicka vidare utmärkelsen till fyra personer som brukar följa min blogg + en ny. Jag skickar vidare till

Dahlarna - just det, du har redan fått denna men jag bara måste skicka vidare till dig min kära vän ;-)

Jennyshus - också en supermysig tjej som ofta uppdaterar sin blogg och visar fina bilder på sitt jättefina hem.

Lisas inredningsblogg - en pysslig och skånetös med en väldigt trevlig blogg.

Syssla - ännu en favoritblogg som uppdateras flitigt av en gullig tjej med jättefint hem.

En blogg som jag ganska nyligen börjat följa och som jag vet även följer min är Roomdesign - en jättetrevlig tjej som alltid kommer med inspirerande idéer och rara kommentarer. Hon får det sista kortet, men jag skulle lätt kunna ge den till alla er som dagligen följer min blogg. Utan er och era kommentarer vore det inget kul att blogga!


Härlig klocka

Precis som förra gången jag var mammaledig har jag lagt bort mitt armbandsur, vilket jag såklart inte skulle göra i vanliga fall. Som högstadielärare kan man nämnligen aldrig veta om eleverna fipplat med vägguret ;-) Nu har jag i alla fall hittat en webshop som säljer jättefina, läckra och lite annorlunda accessoarer, cocoo.se heter den och jag kunde bara inte låta bli att beställa en höstig orange armbandsklocka. Den kommer absolut att piffa upp min mammalediga tillvaro!


Bild lånad av cocoo.se med tillåtelse.

Det ena lampfyndet

Som jag nämnde i förra inlägget fyndade jag två lampor på EM i går. Denna golvlampa kostade endast 250 kr efter att rabatten dragits och jag är glad att jag övervann min tvekan och tog med den hem. Det känns så mycket mer ombonat i vardagsrummet nu.





...och så i dagsljus

E's hall hjärta Malm

Nu har vi lyckats få till ännu mer förvaring i hallen utanför Emmys rum. I dag anlände ytterligare en Malmbyrå till vår familj och här kommer vi att förvara vinterkläder som till exempel tjocksockar, vantar, halsdukar, koftor och annat som kan vara bra att ha nära till hands från stora hallen. Det är bara lite mer piff som fattas innan vi kan räkna denna del av huset som klar. Det fattas något på väggarna och en lampa på byrån.











Lampan som ni ser på sista bilden, och som givetvis inte ska stå kvar där, har blivit vår renoveringslampa och fungerar bland annat perfekt när M tapetserar under mörka nätter.

På tal om lampor, i dag var jag på EM och där fyndade jag två fina lampor för 374 kr sammanlagt, eftersom det var 50%  på båda. Om du är på jakt efter lampor kan det vara värt att titta in på närmaste EM, för de hade många fina lampor på rea här i vår stad åtminstone. Bilder kommer framöver!

Town i vårt vardagsrum

I går när jag var inne en sväng på Village kunde jag inte hålla mig längre och därför vilar nu kuddfodralet town även i min soffa. Nästa föremål på önskelistan är den stora Townljusstaken som finns både i svart och vitt. Har ni sett den? Den är så snygg och det ser precis ut som upplysta hyreshus i en stad när den lyser. Vill ha!





Ny fotpall till läshörnan

Vi har en Poängfåtölj i vår lilla läshörna som är alldeles utanför dörren till vårt sovrum. Tidigare har vi haft en Poängfotpall till fåtöljen, men den var i ett annat träslag och tog alldeles för mycket plats framför dörröppningen, så jag har länge varit sugen på en ny eller funderat på att fixa till den gamla. I går kväll var jag på Coop Forum och hittade då något intressant, en taburet i canvas (som det stod på förpackningen). Färgen på tyget var nästan exakt samma som klädseln på fåtöljen så jag tänkte att den skulle jag ju kunna göra något kul med. Priset var endast 69 kr och det gjorde ju inte valet att den fick följa med hem så svårt. När jag kom hem fick jag idén att klä locket med spillbitar som fanns kvar efter att vi kapat Mairorullgardinerna och det blev faktiskt ganska bra. Jag är som sagt var lite rädd för att hålla på med tyger och att sy, men här handlade det om att gå loss med häftpistolen och jag måste säga att det behärskade jag rätt bra ändå.

Så här såg det ut med den gamla pallen:


Efter att jag klätt den lilla pallen med Mairotyg ser det nu ut så här vid läshörnan:









Ovanför fåtöljen eller lampan och tidningsstället ska nog någon eller ett par tavlor upp. Jag har till exempel gjort två Mairotavlor också, men jag har inte bestämt mig för om de ska hänga här eller i köket.

Mathias blev också nöjd med mitt 69-kronors fynd, eftersom jag tidigare spanat på en fotpall för 600 kr. En viss skillnad är det, det kan jag hålla med om.

Nu hör jag att min lilla sessa vaknat från förmiddagsvilan. Jag önskar er alla en bra tisdag!

Utmanad!

Jag har fått en utmaning av söta Dahlarna, så här får ni lite fakta om mig:

Klädbutik - Vero Moda och H&M är det oftast som gäller för min del just nu.

Inredningsbutik - Village, IKEA och så tycker jag att Åhléns har mycket fint. Saknar Lagerhaus som fanns i gamla hemstaden.

Godis - Saltlakrits och choklad

Stad - Min nya hemstad, men Umeå finns för alltid i mitt hjärta efter nio härliga år.

Dryck - Kaffe

Musik - jag har en väligt blandad musiksmak och lyssnar en del på Rix FM. Mitt senaste skivköp är nyaste med Abalon Dotts och den kan jag starkt rekommendera. Lisa Miskovsky är också en favorit och det är även E-type som jag sett live många gånger och har många roliga ungdomsminnen till.

TV-serie
- Grey's Anatomy helt klart! Jag kan helt klart sälla mig till den skaran som fallit för McDreamy.

Film
- jag är ingen storkonsument av film egentligen, men Sex and the city är en film jag absolut kan tänka mig att se om och om och om igen.

Träning
- alldeles för lite men jag jobbar på det...

Bakverk - riktigt kladdig kladdkaka och nybakade bullar. Mammas är godast ;-)

Kaffe - underbar dryck som ska drickas starkt och svart.


Så här går det till:
Kopiera texten och skriv dina egna svar. Gå till den som startade reflektionen, http://enbart.blogg.se/ och till den du fick inbjudan ifrån och ge en kommentar. Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund. Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du. Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara. Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.

Jag väljer att utmana MariLiteAvVarje, Syssla, Jennyshus och Camilla. Dessa bloggar gillar jag massor och jag skulle gärna vilja veta lite mer om dem.

Tillbaka

Först och främst vill jag säga tack för alla kramar och kommentarer angående mitt förra inlägg. Det betyder jättemycket!
Nu har det gått några dagar och jag har hunnit smälta det som hänt, även om det känns tomt och ofattbart.

Helgen har varit lugn för vår del. Vi har umgåtts och bara varit tillsammans och hunnit njuta av härligt höstväder också. I går gick vi på långprommis som avslutades med fika i skogen och jag behövde verkligen få komma ut och göra något sådant. Jag är väl ingen skogsmulle direkt, men att gå ut i skogen kan verkligen ge energi.

Något annat som jag tycker kan vara som terapi är att fixa med blommorna, så i helgen har jag planterat nya blommor i de nyinköpta krukorna.





Helgens skogsbesök resulterade också i en liten hink med blåbär, vilket såklart var jättegott att mumsa på när vi kommit hem. Däremot gjorde jag en tråkig upptäckt i går kväll... En viss sessa måste ha tagit sig en tur förbi soffan innan hon tvättade munnen, för jag hittade en söt blå barnmun på ryggstödet av vår vita soffa. Kanske inte drömstället att hitta en blå pussmun på precis, så därför ser det nu ut så här i vardagsrummet:



Det är tur att vi har en tvättbar Ektorp som tål allt spännande som kan hända i en barnfamilj. Som du ser mamma, bleksaltet kom till användning än en gång ;-)

Ha en bra början på veckan och kram till er alla!

Ledsamt

Just nu är det väldigt ledsamt här hemma eftersom en nära släkting gått bort.
Bloggen uppdateras nog snart igen ändå, men jag ville bara berätta...

Kram

Dahlarnas tävling



Nu är det många roliga tävlingar på gång i bloggvärlden och denna gång är det min kära bloggvän Dahlarna du ska besöka om du också vill ha chansen att vinna ett jättefint namnsmycke från Cathis Design.

Bild lånad med tillåtelse

Tävla om en Norm 69!

Mammamekko som bloggar hos Vit Design anordnar en tävling där priset är snygginglampan Norm 69. Hur mycket jag skulle vilja vinna den? Hur mycket som helst!!!


Bild lånad med tillåtelse

Nytt i vardagsrummet

Så blev det då äntligen måndag och jag fick hämta ut mina gardiner på Hemtex. Kvällen ägnades åt att sätta upp gardinstängerna samt att fålla upp gardinerna och då vet ni ju vad jag använder mig av ;-) Just det, fållfix. Min största skräck är för korta gardiner så det kan hända att jag var aningens för feg och fållade för lite. Det är ju lätt att åtgärda när man använder sig av fållband, men det får bli en annan kväll.







Som ni ser har vi ännu inget soffbord och vi har väl egentligen inte letat så aktivt den sista tiden, men det ska nog bli ett bord ändå om inte allt för länge hoppas jag. Jag hade också velat köpa några nya kuddfodral till gardinerna, men det tar jag också någon annan månad när renoveringskontot inte varit så stort.

I går fick jag också ett trevligt paket från Perlan Living och det innehöll bland annat ett vitt pepparhus från Serholt, så nu har det lilla vita jag redan hade fått en granne.



I helgen var stora sessan förkyld och i går vaknade lillasyster med rinnande näsa. Därför tar vi det väldigt lugnt om dagarna nu och hoppas att vi snart ska friskna till. Kanske kommer flickornas moster på besök i morgon och då vore det ju kul om alla är pigga och krya. Ha en bra tisdag!

Bilder: privata