Testar mobilblogga

En vit iPhone 4 blev min sommarpresent och nu håller jag precis på att lära mig allt skoj som går att göra med den.

Testar bifoga en bild på utsikten från balkongen i går kväll :-)

I ett hus vid fönstrets kant

Ebbas rum piffas allt eftersom efter renoveringen och här om dagen köpte jag ett ljushus på Village till henne. Jag tror inte att jag visat hennes skrivbordshörna framför fönstren, så den får ni också ta er en titt på i dag.
Nästa inköp till Ebbas rum blir vita rullgardiner och jag har också tänkt mig en stor mysig rund matta, gärna röd. I hennes rum är vitt, rött och rosa den röda tråden. Tänk att rött och rosa som varit så "förbjudet" ihop ändå gör sig så bra mot varandra. Fler bilder på delen av rummet där sängen står kommer när jag känner mig nöjd med piffet där ;-)

Bilder: privata

Strippad lampskärm

Fint väder, massor av god mat och umgänge med nära och kära är ord som kan sammanfatta vår midsommarhelg. Jag är mer än nöjd över de dagar som precis passerat och jag hoppas att du också haft fina dagar. Nu är det bara ett par dagar kvar innan maken också går på semester och sen börjar de lediga lata dagarna på riktigt.

Innan helgen hittade jag en lampskärmshållareHemtex som jag väljer att använda precis som den är utan skärm i fönstret i datarummet. Det finns lampskärmskjolar i olika varianter att köpa till, men jag tycker att den är finast i sin enkelhet.

Bilder: privata

Babushka runt halsen

Tänk er en avslutningsmiddag med cirka 60 finklädda elever ur årskurs nio och lägg sedan till ett gäng lärare och skolledare. Tänk er sedan att sex av lärarna, kvinnliga sådana och klassföreståndare till de tre klasserna, plötsligt glider upp på golvet utklädda till Babushki och framför en alldeles egen version av Rysslands eurovisionbidrag för att hylla eleverna som strax ska lämna grundskolan. Det kan inte bli annat än succé eller?

En av de fina babushkorna var också så omtänksam och gav sina kollegor ett minne av härligheten i form av varsitt babushkasmycke. Tack snälla du! Nu kommer jag att kunna bombomma med stil hela sommaren ;-)

Jag vill också passa på att tillägga att de snygga gummorna nu gått på välförtjänt sommarlov. Underbart!

Bilder: privata

Blommor

Inte nog med att jag och min kollega fick varsin fin plantering av 9 blå i går, i dag fick vi en massa fina blommor och en presentkorg av eleverna. Ord kan inte beskriva de känslor jag har för denna klass och de kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Självklart ville jag föreviga blommorna och här ser ni några av dem:I korgen jag fick fanns bland annat kladdkaka och jordgubbar, så lagom till Sverige - England har vi fått avnjuta smaskigt sommarlovsfika här hemma. Att få blommor och presenter är fantastiskt, men det bästa är ändå känslan av de varma kramar vi fick av eleverna i och utanför kyrkan. Det är sådana guldögonblick som visar att vi ändå gjort avtryck och betytt något för dessa fina ungdomar. Bli lärare och du får prova själv ;-)

Bilder: privata

Till 9 blå

Eftersom jag vet att ni nu hittat hit tänkte jag tillägna detta inlägg till er; vår fina, bästa och mest underbara klass ;-) Ni kommer att fattas oss och vi önskar er stort lycka till i framtiden. Ja, jag tror att det mesta har blivit sagt tidigare i dag. Tack för åren jag fått vara er lärare och ett stort tack för den fina planteringen!

Nu är det bara morgondagens skolavslutning kvar och till er andra bloggläsare kan jag utlova mer bloggaktivitet framöver, då det börjar lugna ner sig med alla aktiviteter och fix inför skolavslutning och annat. STOR KRAM

Bilder: privata

Gå-bort-present

När jag ska köpa gå-bort-present brukar jag alltid styra stegen mot Village, för där gör de så fina cellofaninslagningar, vilket jag tycker ger en mer lyxig känsla. I kväll ska vi hem till en av Mathias kollegor och då får de ett ljus med sommardoft piffat med några goda karameller. Enkelt, men ändå så fint!Hoppas solen skiner på er också denna junikväll!

Bild: privat

Köket just nu

Nya bilder på köket finns också i min bildmapp, så här kommer de:
Minivimplarna som skymtas på stringhyllan har jag gjort av washitejp efter inspiration av Malin med bloggen Inspiration & Design.
Vi har haft en riktigt grå, kall och regnig helg här, så tända ljus har varit ett måste. Jag undrar när sommarvärmen tänker behaga dyka upp?! Hoppas du haft en fin helg, med eller utan värme!

Bilder: privata

A place called home

Enligt önskemål från förra inlägget kommer här dagsfärska bilder från vårt hem. Först ut är vardagsrummet. Innan bildkavalkaden börjar vill jag bara passa på att tacka för de fina orden jag fick i kommentarerna. Det värmer!

Efter en 11-bitars sushi är jag mätt och belåten och tänker nu slå mig ner i soffan. Jag måste bara hänga tvätten först... Trevlig lördagkväll!

Bilder: privata

Helghälsning och önskemål

Här är det glest mellan inläggen nu för tiden, eftersom jag varken har tillräckligt med tid eller energi. Därför tänkte jag passa på att fråga er som tittar in här vad ni längtar efter att läsa om här på bloggen? Fler hemma-hos-bilder? Vardagsliv? Inspirationsbilder jag gillar? Jag är tacksam för alla tips och önskemål :-)Morsdagsrosorna står sig fortfarande och med dem önskar jag er en trevlig helg!

Bild: privat