Bricka i böjträ

Ni ska veta att det värmer när jag kikar in här och läser era omtänksamma kommentarer i mitt förra inlägg. Tack snälla ni! Jag känner mig fortfarande lite stel i nacken, men det gör inte ont som tur är. Nu gruvar jag mig bara för när jag ska tvingas köra den där älgrika sträckan i mörker på E4:an igen. Jag undrar om jag kan få styra min arbetstid till bara vid dagsljus?!

När jag var på Åhléns i går hittade jag en fin vit bricka i böjträ. Förutom i den lilla varianten som jag köpte finns den även i en större storlek och som sängbricka.





Att köpa brickor är en av mina laster. Med brickor kan man lätt förändra piffet i köket och det gillar jag!

Nu är det bara är några dagar kvar innan tävlingen jag har i samarbete med Nicsam avslutas. Gå in och tävla här!


Bilder: privata

Jag hade änglavakt



För att göra en lång historia kort:
En mörk torsdagkväll på E4:an. Lärare på väg tillbaka till sin skola för att hålla i ett föräldramöte. Upptäcker en älg på vägen. Panikbromsar. Lycka i en tiondelssekund över att ha reagerat så snabbt och över att ha sluppit kollision med den stora och tunga älgen. Bonk! Påkörd bakifrån. Ont i huvudet och nacke. Skriva skadeanmälan med den andra föraren. Köra vidare till skolan bara ett par kilometer bort. Mötas av oroade kollegor. Ringa sjukvårdsupplysningen som ger råd och säger att jag lugnt kan vänta till dagen efter. Berätta läget för föräldrarna som är på plats för att få gymnasieinformation för sina snart stora barn. Dra den viktigaste infon tillsammans med finaste kollegan och sedan lämna över till studie- och yrkesvägledaren. Köra hem i lugn fart och med skakiga ben. Gråta ut och släppa fram chocken i familjens trygga famn. Sova. Åka till vårdcentralen och kolla upp nacken. Den verkar spänd men ok. Vidare till verkstan för att få skadan på bilen dokumenterad. Handla. Hem och vila och vara tacksam över att jag hade så tur i oturen.

Medan jag är tacksam över min änglavakt och passar på att vila tycker jag att du ska komma ihåg att vara med i min hösttävling i samarbete med Nicsam. Tävlar gör du här!

Ljusslingan Rio

Mysbelysning känns trevligt och välkomnande i en hall, så därför har Rio från Rusta fått hamna på vårt klädträd.







Både Emmy och Ebba är väldigt förtjusta i ljusslingan och vill att den ska tändas direkt när vi kommer hem om kvällarna. Periodiska systemet finns fortfarande i mina tankar för hallen, men det skulle alltså sitta på den andra väggen. Det är mycket nära nu att jag klickar hem det...

Fortsätt gärna att vara med och tävla om praktiska snyggingen PURO! Tre svar och lite tur är allt som krävs :-)

Hösttävling - vinn en PURO!

Nu har du möjligheten att påverka vilken nästa färg ska bli på en PURO klädhängare. I samarbete med Nicsam har jag nu en tävling där vinsten är en PURO klädhängare i valfri färg (vit, svart, ek eller björk). Värdet på vinsten är 2995 kr. Om du längtar efter att se klädhängaren på riktigt kommer Nicsam att finnas på plats på Hem- och Villamässan i Göteborg nu i helgen.



Så här enkelt är det att tävla:

Tävlingen går ut på att du svarar på nedanstående tre frågor. Skriv svaret i kommentarsfältet nedan eller skicka ditt svar till [email protected].

1. Från vilket land kommer PURO klädhängare?
2. I vilka färger finns PURO Mini?
3. Ge förslag på en färg som du tycker PURO ska finnas i. Motivera!

Rätt svar på frågorna samt bästa färgförslag & bästa motivering vinner en PURO.

Vill du hjälpa till att sprida tävlingen via din blogg, e-mail eller facebook, så får du mycket gärna göra det. Det är självklart tillåtet att använda bilden ovan. Det spelar alltså ingen roll om du har en blogg eller inte - alla är naturligtvis lika välkomna att tävla!!

Var noga med att fylla i namn och mailadress så att du kan kontaktas om du vinner :-) Tävlingen pågår till onsdagen den 2 november kl 22:00.

Du har dubbla chanser att bli en lycklig vinnare av PURO klädhängare. Bloggen Dahlarna har samma tävling just nu. Alltså blir det en vinnare hos Tomteboanna & en hos Dahlarna!

ETT STORT LYCKA TILL!!!

PURO i vårt sovrum

Kommer ni ihåg galgen PURO som jag skrev om efter att ha besökt Nicsams monter på Formex i september? I vårt sovrum finns nu en stor vit galge och det blev ett lyft för hela väggen med en snygg och rymlig förvaring för både kläder och smycken. Hyllplanet som går att lägga över väggfästena är helt perfekt för mina många armband. På krokarna på baksidan kan jag hänga kläder och halsband som jag vill ha lättillgängliga. Just nu hänger min varma favoritkjol på stången, men där ryms mer än väl två par byxor om maken också skulle vilja nyttja galgen ;-)













Då vi inte har utrymme för någon walk in som jag drömmer om är PURO en räddare i nöden för att kunna förvara fler använda men icke smutsiga plagg utan att de blir skrynkliga. Obs! Jag och Mathias hade lite bråttom när vi satte upp vår PURO, för vi har monterat fästena åt helt fel håll. De ska vara lodräta och vi ska såklart åtgärda det snarast eftersom galgen tål belastning allra bäst då. Gör inte som vi med andra ord ;-)

I morgon har jag äran att presentera min första tävling här på bloggen, så kika gärna in då! 

Bilder: privata
 

Periodic System

Min man är civilingenjör inom kemi och kan bland annat alltså det periodiska systemet som ett rinnande vatten. Ferm Living har snygga wallstickers, bland annat det som heter just Periodic System. Jag har länge längtat efter att byta ut fondtapeten i hallen och ett hett alternativ just nu är att måla väggen vit och klistra upp periodiska systemet. Det om något skulle kännas som ett personligt välkomnande!



Flera av Ferm Livings tapeter och wallstickers finns hos wallstore.se och jag hittade denna i samband med att jag tipsade min syster och hennes sambo om den här. De bor i vårt barndomshem sedan några månader tillbaka, så att tipsa dem är lätt, då jag känner till varje vinkel och vrå i huset. Jag tror att fåglarna skulle göra sig kanon hemma hos dem och det ska bli spännande att se vad de väljer.

Fredag betyder ledig dag för mig och Ebba. Just nu laddar vi för hennes 4-årskontroll, men sedan ska vi bara ta det lugnt och dona här hemma innan det är dags att hämta Emmy från skolan och innebandyträningen. Ha en fin fredag!

Bild lånad från wallstore.se med tillåtelse.

Julstjärnan Jesus

Förra året hade jag stora problem när det gällde att hitta en passande adventsljusstake eller stjärna till köket. Jag köpte säkert tre stycken, men alla lämnades tillbaka då de kändes för små, för tråkiga eller helt enkelt opassande till vår köksbänk. I år tror jag inte att det behöver hända. Hos Jtp-Design finns den snyggaste julstjärnan jag sett på länge. Stjärnan som fångat mitt hjärta heter Jesus och är i vitt plexiglas samt finns i två storlekar. Mellan två lektioner i dag klickade jag i väg en beställning på den mindre stjärnan och jag tror att den kommer att passa perfekt i vårt kök.



Stjärnan kan användas året om som dekoration:



Det är roligt att handla av en webshop med personlig och varm service, vilket duktiga Jenny som står bakom Jtp-design och Jane the pain helt klart erbjuder. Kolla in båda vet ja!

Bilder lånade med tillåtelse.

Stålrör och plast

Min mamma och låtsaspappa har precis skaffat sig en övernattningslägenhet eftersom mamma efter en förflyttning nu måste pendla 14 mil om dagen för att komma till och från sitt jobb. Det är hårda bud att efter ungefär 30 år behöva byta vårdcentral bara för att ett landsting och en kommun går skilda vägar. Tyvärr är det ett stort problem med indragningar inom vården för de som bor i Västerbottens inland där jag växte upp. Hur som helst, jag fick frågan om att vara smakråd till tvåan de skaffat sig och då plockade jag ihop en kundvagn på IKEA. Nu skickades aldrig beställningen iväg, men det som var lite roligt var att jag plockat ihop bordet Docksta och stolarna Tobias som visas i senaste inspirationsbrevet från Livet Hemma. Ser du mamma hur fint de gör sig ihop?! Nu vet jag att du hittade några andra fina stolar på en lokal möbelbutik och ett annat runt bord som fanns i släktens förråd, så det löste sig fint ändå. Här får du i alla fall några idéer om hur du kan piffa ditt nya retrohem!





Här har Livet Hemma inspirerats av den delen i 70-talets inredning som bestod av mycket stålrör, plast och skumgummi. Basen består av vitt i olika nyanser och accenter i färgat grönt glas och som ni ser finns mina favoriter i silvermetallic också med på ett hörn. Detta inspireras jag massor av och blir sugen på att åka på en piff-inköps-runda.

Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

4-årstårta

Förra helgen hade vi flickornas farmor, farfar, mormor och plastmorfar på besök. Anledningen var såklart att de ville fira Ebbas 4-årsdag och vi hade helt klart ett mysigt firande. Minst lika mysigt har vi haft det denna helg då lillprinsen kusin Arvid och hans föräldrar besökt oss för att fira vår lilla stortjej, men även för att vi längtade så himla mycket efter dem. Arvid har nu hunnit bli sex veckor och han har fångat alla våra hjärtan. Han är en väldigt nöjd liten bebis och jag njuter av varje sekund när jag får pyssla om honom. Det är så jobbigt att han bor 27 långa mil bort.

Det är inte ofta det finns färska jordgubbar i butik när Ebba fyller år, men utlandet leverar ännu och tillsammans med små franska, nej italienska var det visst, maränger blev de en underbart god tårta.



Hoppas att ni njuter av helgen!

Bild: privat

Silvermetallic

Förra veckans inspirationsbild från Livet Hemma har funnits på min näthinna sedan den landade i min mailbox.



Snygga föremål i silvermetallic och rostfritt stål i olika former är utan tvekan väldigt effektfulla att ha tillsammans. Jag har som ni vet svårt att ta in starka färger i mitt hem, förutom i hallen där jag fortsätter med gult, och då är silvermetallic en perfekt färg att matcha med det vita och gråa som mitt hem just nu mest består av. Om min lillasyster skulle vara trött på sitt fat (jag har glömt vad det heter...) så kan jag mer än gärna låna det ;-) Det gör sig nog fint till mina Rönås ljusstakar.

Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

FRED(AG)

Två peacemärken som jag målat vita hänger nu i min kvist i vardagsrummet.

 





Peacemärkena kommer från anyhow.se och med dem vill jag önska er en lugn och fin helg!

Bilder: privata

My Washi

Jag är en av alla dem som inspirerats och fallit för alla inspirationsbilder som cirkulerat på den japanska washitejpens användningsområden den senaste tiden. Då jag inte kände mig så sugen på att beställa från något annat land blev jag mycket glad när söta Dessi tipsade om att washi finns att köpa på darlingthings.se. Efter en mycket snabb leveranstid har jag nu fyra rullar i min ägo. Nu väntar jag bara på att få tid att tejpa loss!





Här och här finns bilder jag inspirerats av.

Tack för era gratulationer till Ebba i går!

Bilder: privata

Ebbas dag

Den 4 oktober är inte bara kanelbullens dag, utan ännu viktigare också Ebbas födelsedag. I dag firar hon hela fyra år och jag kan för allt i världen inte förstå hur det gick så här fort. Min lilla bebis är ingen bebis längre. I stället har vi en bestämd lillasyster som allra helst går klädd i klänning, älskar rosa, lila och att rita. Ungefär samma intressen delar två av hennes kompisar på förskolan och i söndags bjöd hon hem dem på födelsedagsfika med Hello Kitty-dukning och fiskedamm.


Ballonger är min fobi, men självklart hör åtminstone ett par ballonger till födelsedagsfirandet.







I dag har hon bjudit på Piggelin på förskolan och fått önskematen tacos till middag. Sedan har vi bara myst och nu ska vi lägga oss och läsa en av presenterna som är en bok om spöket Laban. Kalasandet fortsätter i helgen då efterlängtade släkten kommer på besök. Just det, vi tar nog en kanelbulle innan läggdags också. Är det fyraårsdag och kanelbulledag så är det.

Bilder: privata

Babell XL

Har ni sett att favoritfatet Babell från Koziol nu finns i en extra stor variant? Det är hela 50 cm högt och har sju våningar av fat att lägga godsaker eller dekoration på. Även om det varit ett underbart höstväder med värme och sol de senaste dagarna kan jag inte låta bli att visa er en inspirationsbild på hur det höga fatet kan användas inför kommande julpyntstider.



Babell XL finns bland annat att köpa hos favoritsaker.se och finns i färgerna vitt och rött.

Pressbild från favoritsaker.se