Helgen började med ett sexpack...

...ursnygga disktrasor från Erika Tubbin i brevlådan. Åh vad jag gillar hennes trassel! Den skogsgröna fick absolut ta plats i ramen på köksbänken på direkten.





Det hemska hålet i köksskåpet är ett minne från de förra ägarnas telefon... Nu återstår bara att önska er alla en skön och trevlig helg! KRAM

Bilder: privata

Ännu en tävling


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från MILQ.se ~ Design Presenter Inredning Prylar hos Tant Ulrika!"

I morgon fredag avslutas tävlingen!

Årets första tävling

Den första tävlingen jag deltar i detta år blir tävlingen hos I Veras hus där priset är supersnygga bokstäver med valfri text (max sex stycken). Tävlar gör du här senast på fredag 29 januri. Kolla in snygga typsnittet!



Bild lånad med tillåtelse.

Hjälp, help, hilfe!!

Jag behöver hjälp... Vi har låtit Ebba sova i sin spjälsäng fram till nu eftersom hon alltid sovit så oerhört bra i den. Det börjar dock vara dags för en ny säng till henne och då tycker vi helt enkelt att det är lika bra att prova nu när hon ändå inte sover så bra i spjälisen.

Jag har surfat runt på olika sidor och letat barnsängar och då tänker jag främst på utdragssängar eller sängar i full längd. Vi har en till Emmy som vi är nöjda med, men den verkar inte finnas kvar på några av de butiker jag kollat hos. Därför behöver jag nu förslag på andra modeller. Har ni några bra tips på barnsängar ni är nöjda med?

Toalettborste?

I går kväll började jag ta bort det röda som accentfärg i köket och i stället ska nu grönt in. Jag har fått en liten hung up på höga ljusstakar och helst skulle jag vilja ha en för blockljus. Nu har jag tyvärr ingen sådan och i stället skulle jag försöka vara lite kreativ och komma på en lösning för ljusstaken som tidigare fick agera manschett till 09-glöggen. Eftersom det röda ska bort använde jag mig av spagettiburken med röd text, men själva textsidan vände jag inåt. Jo, nog fick jag höjd på hela kreationen minsann, men om det blev så lyckat vet jag inte. Det ser mest ut som en sådan här toalettborste med hållare... Nåväl, jag får försöka klura ut något nytt om jag får tid under dagen.

Jag bjuder på en bild, för visst är det väl så att allt på inredningsbloggar inte behöver vara perfekt?!



Eftersom tisdag i vanliga fall oftast är min lediga dag (om jag inte behöver hoppa in och vikariera) är båda tjejerna hemma i dag. Ebba verkar mycket piggare, men hon vaknade sent i går kväll igen och grät. Hon somnade däremot om nästan direkt i vår säng, så nu börjar jag tänka att kanske har hon inte ont i magen längre. Det kan ju helt enkelt vara så att hon har en mer orolig fas i sitt liv. Om läget inte förvärras blir det nog dagis för henne i morgon igen, för om hon inte har några symtom i övrigt kan man ju inte stanna hemma bara för att hon vaknar till på natten en eller två gånger. Sen att hon verkar ha kommit i värsta trotsen hittills gör inte dagarna hemma med henne till världens mysigaste, men att hon orkar trotsa tyder i alla fall på att hon inte är superhängig.

Jag önskar er alla en fin tisdag!

Uppdatering: Toalettborsten har nu lämnat köksbänken... ;-)

Bild: privat

Hemmadag

Denna vecka börjar lugnt med en hemmadag med Ebba. I går kväll vaknade hon igen och var orolig och kunde inte somna om. Efter en stunds skruvande i soffan framför Johan Falk lyckades hon ändå somna om och sov rätt ok resten av natten, när hon väl fick lägga sig i mammas och pappas säng vill säga... I morse ringde jag och rådfrågade bvc och de sa att efter magsjuka kan barnens lymfkörtlar i tarmarna vara mycket irriterade. Vi kommer därför att köra med väldigt mild kost till lillstumpan framöver och hoppas att hennes magont ger med sig.

Nu vilar Ebba och jag har precis passat på att utnyttja ett erbjudande jag fick från LaRedoute i dag. 40% på valfri vara, fri expeditionsavgift och ett väskset på köpet. Jag beställde bara ett par basketkängor, eftersom det var väsksetet i lämplig storlek som lockade mig mest. Med rabatten får jag alltså setet plus ett par skor för 89,50. Ja, som ni märker försöker jag leva billigt nu i januari, men att få shoppa loss har jag ändå svårt att hålla mig ifrån ;-)


Bilden är lånad från laredoute.se

Hissgardin

I vårt datarum har det länge hängt en hissgardin från Hemtex som jag trivts bra med, men jag har länge känt att något nytt vore kul. När jag sprang in på Åhléns i dag ramlade jag över ett riktigt reafynd som fick följa med hem. Åhléns har nämnligen halva reapriset på alla reavaror nu och därför blev priset för denna hissgardin löjligt lågt... 62,50 kr!



Som jag berättade fick Ebba magsjuka förra helgen och denna helg har inte varit mycket bättre för hennes del. Det började med att hon hade ont i magen på dagis i fredags och sen sov hon oroligt hela natten mot lördag. Under gårdagen gick hon omkring och klagade på magont och låg ofta på golvet och smågnydde. Jag ringde sjukvårdsupplysningen som gav oss en jourtid på akuten. Där hittade de inget fel på henne och hon har sovit lite bättre i natt. Nu under dagen har hon varit väldigt mycket piggare, men så i kväll har hon varit orolig igen. Stackars lillgumman som bara är 2 år och inte exakt kan förklara hur det känns heller. Jag önskar innerligt att detta går över snart.

Bild: privat (ursäkta den gryniga bildkvalitén...)

Gult är...?

En färg jag aldrig haft i mitt hem är gult, men de senaste veckorna har jag fått ett allt större sug att ta in den färgen här hemma. Lite försiktigt har jag därför börjat prova mig fram i hallen, som absolut kan behöva några färgklickar. Jag var på Village i går för att se om de hunnit plocka fram något av vårnyheterna och visst hade de det, men mest textil. På den fronten tycker jag absolut att det ser lovande ut! Det finns bland annat ett tyg som heter "nu" och det har jag funderingar på när det gäller tygtavlan i vardagsrummet. Där sitter ännu tyget "Town" som jag inte riktigt har velat slita mig från ännu. Men, nu kom jag från ämnet... det jag skulle berätta om var att jag alltså köpt några gula detaljer till hallen och det kostade mig inte många kronor, så om jag inte trivs är det inte världens största förlust.





De svarta pallarna piffades upp med filtunderlägg för 39 kr styck. Dessa finns i tre storlekar och den här är mellanstorleken.



En gul cykeltavla för reapriset 45 kr.



Förvaringskorgar behövs alltid i en hall och i denna tänker jag nog ha några av alla mina halsdukar och sjalar som tar mycket plats uppe på hatthyllan. Det hade blivit en glipa mellan några av rutorna och därför fick jag 40% rabatt på korgen.

Nu har vi klarat oss igenom årets första magsjuka här hemma. Lilla Ebba insjuknade i lördags efter att flickorna kommit hem från farmor och farfar. Ingen av oss andra har blivit sjuk så vinterkräksjuka var det nog inte. Jag har dock en känsla av att det kommer fler omgångar, men jag hoppas jag har fel. Sköt om er!

Bilder: privata

Village vår och påsk 2010

Ni som följer min blogg vet att Village är en av mina absoluta favoritbutiker. Nästa vecka börjar vårsortimentet komma in i butikerna och efter att ha bläddrat i vårkatalogen på hemsidan ser jag väldigt mycket fram emot att få gå och klämma och känna på alla härliga nyheter. Vill du också spana in nya sortimentet redan nu rekommenderar jag verkligen ett besök här.



Håll utkik i din Villagebutik under vecka 3!

Bild: privat

Hemliga rummet

Det finns ett rum på övervåningen mellan köket och Ebbas rum som jag ännu inte bjudit in er till, nämnligen vårt andra badrum. Vi har inte tagit tag i att fixa till här inne sedan vi flyttade in, men vi gillar varken våttapeten eller det blåorgangelaserade förvaringsskåpet som fanns när vi flyttade in. Däremot är det inget akut renoveringsbehov, så det får helt enkelt bli av när tid, lust och pengar finns. Ni får bara se halva badrummet, för resten känner jag att jag inte kan stå för ;-)





Tvålpumpen och muggarna kommer från IKEA, handen från en nerlagd inredningsbutik här i vår stad och de härliga handdukarna fick Mathias av sitt jobb i julklapp.

Just nu är det alldeles tyst och stilla här hemma. Mathias har nämnligen skjutsat Emmy och Ebba till farmor och farfar och där stannar de till på lördag. Även om det är tomt och trist utan flickorna så känns det skönt att få rå om varandra lite extra och kunna vara lite mer flexibla under ett par dagar. Vi tänkte passa på att gå på bio på fredag. Antingen blir det Avatar, Luftslottet som sprängdes eller Snabba Cash. Den sistnämnda filmen vill jag se eftersom jag gillade boken massor, men även för att Joel Kinnaman är en av de snyggaste svenska skådespelarna just nu, eller hur var det syster yster?

Reakuddarna

Oj, här har jag varit inaktiv i över en vecka! Att jag inte uppdaterat på flera dagar det var jag ju medveten om, men att det gått så länge har jag knappt hunnit känna av. Det har varit fullt upp med bland annat Emmys 6-årsdag, kalaset, skolstart och att helt enkelt landa i vardagen igen efter jullovet. Tack för att ni fortsatt kika in ändå!

I förra inlägget berättade jag om att jag gjort en beställning från rean hos H&M Home. Kuddarna har kommit och de flesta hamnade hos nyblivna 6-åringen som ville ha nya kuddar som matchar överkastet hon fick i julklapp.


Den gröna pilkudden och döskallekudden hade hon redan, men de fyra övriga är nya fynd.


Planetpolaren från Åhléns har också hängt med ett tag nu.



Jag fick ta kuddarna som Emmy inte fick plats med...


Hoppas ni har en bra start på veckan! KRAM

Bilder: privata

Tidningskorg

Under mellandagarna var det inte bara butikerna här i stan som fick besök av mig. Jag besökte också flera nätbutiker och hittade många som jag inte besökt tidigare. En av dem var milq.se och det var just där som jag la in en beställning. En av sakerna jag klickade hem var en tidningskorg till vardagsrummet som blev en riktig färgklick bredvid byråerna.





När man ligger på golvet och fotograferar kan det hända att det kommer in oväntade objekt i bilden...



Jag har också klickat hem ett gäng kuddar från H&M Home och med deras redan så låga priser kunde jag tillåta många klick på deras rea. De har tyvärr inte kommit än, men jag lovar att visa dem så fort de är på plats.

Bilder: privata

Gott nytt!

God fortsättning på det nya året! Vi har nu kommit hem efter ett kallt men härligt nyårsfirande i Västerbottens inland där jag är uppvuxen. Vi har nu hunnit umgås med mina släktingar och ätit gott flera gånger om. Själva nyårsfirandet bestod av många kockar som tillsammans lagade till en underbart god trerättersmeny. Vad duktiga vi var! Nyårsafton var också speciell på så vis att min blogg fyllde två år. Jag är oerhört glad över att jag vågade starta min lilla blogg för den har gett mig oerhört mycket. Jag har funnit fina bloggvänner och massor av inspirerande bloggar sedan jag själv började blogga. Grattis bloggen och tack!! :-)

Medan jag fortfarande håller på och packar upp våra väskor och plockar bort julpyntet bjuder jag er på en godbit från mitt babelfat. Ta en godis och ha en skön lördag kväll!



Bild: privat