Vinn ett namnsmycke

Anette med bloggen Piffa och puffa firar 20 000 besökare och firar med en tävling hon också. Priset är ett underbart namnsmycke som jag gärna skulle ha hängande runt min hals.



Foto: Anette

Cole & son-tavla

För en tid sedan såg jag ett inlägg på någons blogg (påminn mig gärna om vilken!) där bloggerskan hade gjort en Cole & son inspirerad tavla. I går när jag gick igenom en gammal reklamhög hittade jag ett kuvert från Sköna Hem där de använt sig av en tapet från Cole & son på sitt kuvert. Minnesbilden av tavlan jag sett gjorde att jag själv blev sugen på att göra något av det fina kuvertet. Det kändes alldeles för fint för att kastas bort! Jag klippte ut cirklarna och klistrade fast dem på ett A4-blad och sen in i en ram och så här blev resultatet:




På denna bild ser ni även en skymt av vår nyaste familjemedlem, kampfisken Lo som vi fick i julklapp av flickornas farbror.

Jag är hemma och vabbar i dag också, men än så länge har ingen fler insjuknat i magsjuka. Eftersom vi har sportlov nästa vecka vore det inte helt fel om vi får vara friska nu. Jag önskar er alla en mysig fredag!

Tävling x 3

Bara i dag har jag hittat tre tävlingar på trevliga bloggar jag följer och såklart vill jag vara med i alla tre :-)

Först ut är Fru Sätterlund som firar 30 000 besökare med en tävling där priset är en jättefin bräda med tänkvärd text.



Sandra med bloggen Inspirera mera har också en härlig tävling på gång där det finns både ett första och andra pris. Första priset är ett presentkort på Designonline och andra priset en söt marimekkoskål.



Sist ut i denna tävlingskavalkad är tävlingen som finns på bloggen Änglahår just nu. Där är priset boken Picknick - för alla tillfällen, väldigt passande nu inför våren och sommaren.



Nu håller jag tummarna för mig själv och alla er andra som är tävlingssugna!

Mina kära kollegor...

...överraskade mig i går på arbetslagskonferensen. De ville uppvakta mig och Mathias och gratulera till vigseln och jag blev verkligen överraskad. De hade gjort två fina örngott med mina och Mathias initialer och så fick vi en flaska champagne. Jag blev riktigt rörd och jätteglad. Vilka omtänksamma kollegor jag har!



Inte nog med det... En av mina närmsta kollegor hade med sig ett eget paket till mig i går också. Hon hade gått förbi Miques skyltfönster i Umeå och sett en...



...så äntligen har en krukgubbe fått flytta in i mitt kök! Vilken lycka :-)

Något som däremot är mindre kul är att magsjukan slagit till hemma hos oss igen. Det har gått på Emmys dagis igen och i går fick Mathias hämta hem henne efter att hon spytt. VAB är det alltså som gäller för mig i dag och nu hoppas jag verkligen att Ebba och vi föräldrar får klara oss. Det är bara att äta peppar och hålla tummarna. Ha en bra torsdag!

H&M Home - min första beställning

I höstas när förhandskatalogen från H&M Home kom gjorde jag direkt en beställning och i dag kom äntligen varorna. Kvaliteten på textilen känns riktigt bra och jag känner mig redan sugen på att beställa mer... Här är i alla fall vad jag fick hem i dag:



Eller ska denna kudde få pryda gungfåtöljen?





Vid första ögonkastet

Många gånger har jag fått fina grattiskort och tänkt att de här skulle jag kunna göra fina tavlor av, men det är inte ofta jag gör slag i saken. I lördags fick vi ett enkelt och fint kort av några vänner och det kortet blev jag genast förtjust i. Passande nog hade jag fyndat en ram på Village för 10 kr som jag satte kortet i och vips så fick jag en enkel men personlig bild på byrån.



Bild: privat

Trevlig helg!

Jag hinner inte alls med bloggen i den utsträckning jag skulle vilja just nu, men här kommer i alla fall en helghälsning från mig. Äntligen har Statist från IKEA fått flytta in i vårt vardagsrum, tack vare en snäll lillasyster som besökte det trevliga varuhuset för ett par veckor sedan.





I dag bär det av hem till kompisar för lite pulkåkning och middag, så vi ser fram emot en trevlig eftermiddag och kväll. Jag önskar er alla en trevlig helg! KRAM

Bilder: privata

Presenter

Det blir mycket på vigseltema denna vecka, men jag hoppas ni står ut ;-) Eftersom vår vigsel var hemlig förväntade vi oss inga presenter, men de vänner som visste hade ändå med sig fina saker till oss.


Min barndomsbästis, som också var vittne, gav oss detta fina hjärta.


Två andra kära vänner gav oss denna snygga vas från Designhouse Stockholm.


Av Emmys bästis med föräldrar, som bara misstänkte vad som var på g, fick vi ett passande kärleksspel.


En söt presentpåse fylld med goda teer, chokladhjärtan och ett presentkort på en restaurang här i stan fick vi av ännu ett par kära vänner.

Presenterna vi fick var mycket uppskattade, väl uttänkta och passade oss perfekt, men ännu mer värmde det i hjärtat att alla delade vår glädje och fick vår dag att bli en av de mest minnesvärda dagarna i vårt liv tillsammans. Alla fina gratulationskommentarer jag fått här på bloggen värmer också massor - så tack ALLA söta!

Bröllopstårtan



Så här blev min ena hjärttårta och den fick bli vår bröllopstårta passande nog. Den blev kanske inte lika fin som Martha Stewarts, men en hjärttårta är det i alla fall.

Bild: privat

Nu är jag fru...

I går, på alla hjärtans dag, klockan 11:00 vigdes jag och Mathias här hemma, så nu är vi man och fru :-) Vi hade bjudit hit släkt och vänner till lite senare på eftermiddagen och de visste ingenting om varför vi bjudit hit dem. Några trodde på försenad inflyttningsfest medan andra bara trodde att det var alla hjärtans dag fika. En rejäl överraskning blev det alltså för dem när de möttes av denna tavla i hallen:



Några vänner och min ena syster visste däremot vad som var på gång och hade hjälpt till med både det ena och det andra. Ett jättetack till er! Vår dag blev alldeles underbar!

Tavlan kommer från Isa Form

Tävling hos MariLiteAvVarje

Maris blogg fyller ett år och det firar hon med en tävling där priset är en söt krukgubbe. En sådan vill jag ha!



Grattis på din ettårsdag MariLiteAvVarje!!! KRAM

Utmaningen

Som jag nämnde i slutet av förra inlägget har jag blivit utmanad av Dahlarna. Reglerna för utmaningen är:

*Gå in i mappen "mina bilder"
*Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
*Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
*Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.



Mitt bidrag till utmaningen blir vår skygga lilla kattflicka Lillasyster. Bilden är tagen i december 2003. Hon hade även en bror, Lillebror, och de kom till oss när de var 11 månader. Innan dess hade de blivit omhändertagna av en kattkvinna som lever för att hjälpa katter och våra två små hade bara blivit dumpade hemma hos henne en natt. Lillasyster var så skygg och rädd för händer, så vi misstänkte att hon blivit misshandlad. Fy, det gjorde ont i hjärtat att tänka på. Att få besök var det värsta hon visste men när det bara var jag och Mathias hemma var de däremot världens gosigaste myskatter. Nu vilar de tryggt i katthimlen, men vi saknar dem massor.

Jag utmanar:
MariLiteAvVarje
Lisa
Anna
Frida
Fru Sätterlund
Jennys hem

Just nu går det inte att kommentera på blogg.se så om jag glömmer bort att meddela er hoppas jag ni ser inlägget ändå ;-)

Hjärtform och Cultnytt

Häromdagen hade Dahlarna ett inspirerande inlägg på sin blogg där hon visade olika bakverk i form av hjärtan inför alla hjärtans dag. Det fanns bland annat en bild på en hjärttårta som jag blev så sugen på att prova göra. När jag var på Village i går och såg att de hade hjärtformar var saken klar. På lördag blir det en hjärttårta här hemma!



Jag fick ett Cultset i julklapp som jag inte visat än på grund av att jag inte haft något passande att sätta i själva krukdelen. Vid gårdagens besök på Village blev det också tre små fejkväxter som jag nu satt ner i den vinklade krukan och jag tycker det blev helt okej, så därför får nu även detta set pryda min långa köksbänk.



Hos oss vräker snön ner i dag och det har säkert blivit 30 cm sedan i går kväll, om inte mer. Nu när längtan efter våren börjar bli stor tycker jag att det får vara nog. Ingen mer snö nu!

Jag har fått en utmaning av Dahlarna också, men den kommer vid ett senare tillfälle ;-)

Bilder: privata

Mattan är utrullad

När det går magsjuka i vår familj brukar alla mattor raskt rullas ihop för att undvika att behöva ställa till med ännu mer tvätt. I kväll vågade vi rulla ut köksmattan igen och då provade jag att vända på den så att den ljusa sidan kom upp. Nu har jag lite svårt att bestämma vilken sida jag vill ha uppåt. Visserligen är det mycket lätt att variera sig, men det vore ändå kul att höra vad ni tycker!


Svart med vita cirklar har vi haft uppåt hittills.


Så här ser motsatt kombination ut. Vilken sida passar bäst tycker ni???

Bilder: privata

I morgon...

... ska båda flickorna på dagis igen, eftersom de nu varit symtomfria i tre dygn. OM nu magsjukan inte slår till igen i familjen kanske jag skulle skriva, men än så länge har jag och Mathias klarat oss. *ta i trä*

KRAM på er!

VAB

I natt var det tredje natten i rad med magsjuka för mina sessor. Emmy verkar tack och lov ha återhämtat sig hyfsat och har inte mått dåligt sedan i går morse, medan Ebba fortfarande mår lite sisådär. Med tanke på smittorisken blir de hemma ett par dagar till, så nu är det VAB som gäller för mig. Trots att det är tisdag i morgon tänkte jag låta Mathias byta av mig då, eftersom mina nior skriver nationellt prov i svenska då och då känns det bättre att vara på plats än att ha vikarie.

En tröst är ju att jag får mer tid med flickorna än om jag skulle varit på jobbet och att senaste numret av Allt i Hemmet landade i min brevlåda i dag. Ha en bra början på veckan och tack för alla krya-på-er-hälsningar! KRAM

Två av fyra...

Det är dagens siffror när det gäller hur många som nu har magsjuka i vår familj. Utan att gå in på för äckliga detaljer så kan jag berätta att vår natt till stor del har bestått av att trösta och torka spya i båda barnrummen. Mina små stackare...

FY FÖR MAGSJUKA!