Cassandra Rhodins...

...snygga illustration som finns på örngott hos H&M Home har nu även fått komma in i vårt sovrum. De får fungera som dekorationskuddar, för inte vill jag att dessa snyggingar ska ha bleknat om en månad eller två.

Bilder: privata

Första veckan

Jag har nu hunnit jobba på min nya skola en hel vecka och även om det varit långa och intensiva dagar känner jag redan att jag trivs jättebra. Mina nya elever är många och jag blandar fortfarande ihop namn, men det ger sig förhoppningsvis med tiden. Helt enkelt är det inte att komma in som ny lärare på en skola, särskilt när det gäller niorna. "Men vad då, varför har vår förra lärare slutat?!" har jag fått höra av ett par stycken, men jag hoppas och tror att de kommer att stå ut med mig också. De flesta är däremot väldigt rara och mina nya kollegor är verkligen ett stort stöd i min nya tillvaro. Alla nya rutiner som ska in i mitt huvud har de överseende med och de har tålmodigt stått ut med allt från att jag glömt ställa upp stolar i klassrum till att arbetslagets fikarum inte blev städat på just min städdag.

Ett annat stort stöd denna vecka har varit min underbara mamma som varit hos oss medan Mathias varit bortrest. Hon har städat, tvättat, lagat mat och skämt bort mig på alla tänkbara sätt. Ibland är det allt bra skönt att få känna sig som när jag var yngre och lämna över lite mer ansvar till mamma igen ;-)

Nu är däremot en efterlängtad Mathias tillbaka här hemma och mamma har åkt hem. I helgen är det Barnens Dag i vår stad, så vi har hunnit med ett besök på tivoliområdet och där blev det både karusellåkning och en del onyttig förtäring...

Innan jag avslutar för i kväll tänkte jag dela med mig av ett budgettips. På Åhléns säljer de just nu jättefina ljuskoppar för endast 10 kr styck och eftersom hösten börjar kännas allt mer oundviklig köpte jag med mig fem stycken för att kunna mysa till det ordentligt. Inte för att jag inte har några ljuskoppar... men sådana kan man nästan inte få för många av va?

Ljuskopparna finns i många olika färger, men alla som känner mig blir nog inte förvånade över vilken färg som var det självklara valet för mig. Tillsammans med Måns Zelmerlöv som programledare för Sommarkrysset fixar nog dessa ljus lördagens mysstämning. Ha en skön kväll!

Bilder: privata

Skolstart

Tio i åtta i morse anlände jag till min nya skola med pärmar och material i högsta hugg. Jag blev genast meddelad att jag skulle vara på ett informationsmöte om en elev tio minuter senare och sedan dess har en intensiv dag flugit förbi. Jag har hunnit träffa klassen jag ska vara handledare för, fixat fram och tillbaka med schemat där minutrarna hoppat fram och tillbaka mellan mina och elevernas scheman, planerat och inte minst löneförhandlat.

Min käre man åker till Island i morgon med jobbet. Som tur är kommer min mamma hit för att underlätta vardagen för mig och flickorna, så vi kommer nog att få en riktigt bra vecka ändå.

Nu ska jag leta fram en bok och gå till ett mycket efterlängtat ställe...Sov gott!

Bild: privat


Lördag

Nu har jag officiellt lämnat min förra arbetsplats och på söndag kväll kan jag njuta av att få ställa väckarklockan en hel halvtimme senare en vanligt. Det känns inte helt fel... Pirrigt ska det bli på måndag då jag får träffa mina nya elever, men samtidigt kul att få komma i gång och jobba på allvar. I går kväll var hela mitt gamla arbetslag (vad konstigt det känns att skriva så) hembjudna till en kollega på middag. Där serverades lax- och räksoppa och till efterrätt fick vi citronpaj. En helt perfekt avslutning för mig och en passande kick off för de andra :-)

Här hemma har det stått still under den intensiva vecka som varit, men jag har i alla fall hunnit prova mig fram med lite höstpynt vid ytterdörren.I väntan på att ljungförsäljningen ska komma i gång har jag bara klippt några kvistar från vår rönn och pyntat med trollhassel. Rönnkvistarna måste dock bytas ut med jämna mellanrum... Nu när höstmörkret börjar bli mer och mer påtagligt känner jag att det börjar vara dags för våra ljuskuber att få komma fram igen, men det får bli morgondagens projekt. Nu väntar en skön kväll i tv-soffan, så jag önskar er alla detsamma!

Bild: privat

Ny arbetsplats

Det svåra beslut jag haft att fatta gäller jobbet som många av er förstått. Jag har blivit erbjuden ett vikariat på 50 % i min hemkommun, knappt två mil hemifrån. Därför har jag beslutat att lämna min nuvarande skola för att i stället börja på en skola närmare hemma. Jag tjänar 8 mil och en massa tid varje dag, så egentligen var beslutet inte så svårt att ta. Mina kära och fantastiska kollegor och de fina eleverna kommer jag däremot att sakna massor, även om det verkar riktigt bra på det nya stället också.

Två stora blå ikeapåsar och en massa små icakassar är nu fyllda med allt mitt material och nu återstår egentligen bara att krama alla. Auf Wiedersehen!

Eller hur?Jag har haft en känslomässig berg- och dalbana de senaste dagarna på grund av att jag går och klurar på ett viktigt beslut. För- och nackdelar ska vägas mot varandra och magkänslan ska säga sitt. För att peppa mig själv har jag köpt nya ljusmanschetter från Cult och får på så vis både något nytt och fint att vila ögonen på vid köksbordet, men även budskap som jag försöker pränta in och följa.Jag hade glömt att jag ju har en change fyra, så en fjärde manschett saknas än... Budskapen lyder "För att lyckas måste man ta risker" och "Var tacksam över det du har, inte otacksam över det du saknar".Bilder: privata

Jobbstarten

Nu har jag jobbat två hela arbetsdagar och jag har hunnit stöta på både plus och minus under upptaktsdagarna. För det första var det jätteroligt att få träffa alla fina och rara kollegor igen och så kändes det skönt att få höra vettiga visioner från vår rektors sida. På minussidan finns två punkter på mitt schema som jag inte mår särskilt bra över, men med lite tur kanske det hinner ändras innan eleverna kommer på måndag.

Eftersom jag glömde kameran när vi var på Ulvön för snart två veckor sedan har jag fått bilderna min lillasyster hann ta innan hennes kamerabatteri var tomt. Under vårt besök på ön stötte vi bland annat på en vädersten som jag tyckte var lite rolig, så den får avsluta kvällens inlägg. Jag hoppas texten syns!Bild: privat (eller rättare sagt min lillasysters)

Rönnbären har fått färg......och i morgon är mitt sommarlov över. Klockan 6:00 ringer väckaren och senast en timme senare bör jag sitta i bilen för att köra de sex milen jag har till mitt jobb enkel väg. Det blir kul att träffa kollegorna igen, men nu, innan jag vet hur mitt schema ska se ut och vilka ämnen jag ska få ha, känns det mest bara gruvsamt. De senaste fyra dagarna har jag haft oturen att vara däckad av en elak förkylning, så mer pigg och alert hade jag gärna kunnat vara. Att jag bara får jobba heltid fram till november känns också lite trist, men samtidigt får jag det lite lugnare nu när jag inte får vara mentor i någon klass. Men usch, vilket klagoinlägg det här blev. Fullt så negativ känner jag mig inte. Jag är full av förväntan av vad hösten har att erbjuda och vem vet, kanske ordnar det sig med jobb på min hemort så att jag slipper pendla 12 mil per dag. Jag hoppas in i det längsta!

Om du också börjar om att jobba efter ledigheten i morgon önskar jag dig en skön första dag och till er som ännu är lediga, en ännu skönare dag! KRAM

Bild: privat

Vinn rosa godbit!

Om du liksom jag, vill vinna en rosa bloggdator - skynda dig då in till Shopping and Fashion och var med och tävla du också!  Tävlingen pågår till den 8 augusti kl 23:59.Bild lånad med tillåtelse.

Tavla

Ni kanske tror att jag inte gör annat än att leta upp stans bästa rea nu under min sista lediga vecka och till viss del är det kanske så att jag försöker bota min jobbångest med turer på stan. Ett av de senaste fynden kommer från Village och är en tavla som ni nog känner igen. 79 kr kostade den förr men nu var det 70% på det. När jag hade chansen att fynda en tavla för 24 kr kunde jag bara inte lämna den i butiken!Bild: privat

Reafyndat på Jysk

Klockan 9:30 i morse hängde jag och min låtsaspappa på låset till Jysk tillsammans med ett gäng andra reasugna. Det var nämnligen dags för Jysks stora sommarrea och jag hade fått förhandstips att trädgårdsbordet jag ville ha skulle sänkas från 1790 kr till 540 kr. En rätt saftig prissänkning alltså, så jag var beredd att gå rätt långt för att få ett. Det gick däremot rätt lugnt till när dörrarna väl öppnades och jag är glad att jag hade en stabil bärhjälp med mig. Bordet är nu på plats och det blev en helt annan känsla på vår stora balkong än vad det var innan. Det är så här års man ska köpa trädgårdsmöbler!


Bordet heter Saga FSC och det finns även stolar till, men jag nöjer mig med bänken och de stolar vi redan har.

Ett betonghjärta för 55 kr inhandlades senare under dagen på en blomaffär här i stan. Passande nog har vädret varit ljuvligt soligt i dag, så vi har hunnit njuta av vår nya möbel redan i dag. Just nu är min mamma och låtsaspappa på besök med husvagnen och efter att vi njutit av kräftor till middag var det skönt att avnjuta ett glas vitt vid det nymonterade bordet. Jag har bara en vecka av min ledighet kvar och därför är det extra passande att vädret äntligen har vänt. Hoppas du har det bra där du är!