Formex

I morgon slår Formex upp portarna igen och jag kommer att vara på plats för att inspireras av höstens alla nyheter. Besök hos Cult Design, Sagaform och Maze är inplanerade och vid min sida när jag kryssar mellan alla montrar kommer jag att ha fina Dahlarna. Det är helt klart upplagt för en toppendag!



Bild: privat

Hitta rätt i hallen

Mössor, vantar, hjälmar, kepsar, klubbor, bollar och skor som lätt blir till en enda röra är ett vanligt bekymmer för barnfamiljer. Det finns tips och tricks att ta till för att underlätta i kaoset och det tycker jag att familjen som gjort om sitt garage till hall har lyckats med. De har använt sig av enkla medel som många krokar och korgar, vilket ger ett både prydligt och överskådligt intryck.





I senaste numret av Vi i Villa finns en massa bra förvaringstips för allt från hall till garderob. Deras hemsida har också genomgått en ansiktslyftning och innehåller en hel del praktiska tips och inspiration.

På tal om förvaring så har vi äntligen bestämt oss för att köpa en ny kyl och frys. Vår nuvarande lösning är mindre praktisk, eftersom vi bara har kylen i köket. Frysen, en gammal Electrolux och energitjuv, står nere i ett litet förråd innanför tvättstugan. Det blir alltså en del spring i trappan när vi ska laga mat. Nu blir det i stället ett kombiskåp, också det från Electrolux. När den gamla frysen försvinner från förrådet får vi äntligen mer plats för förvaring och slipper springet vid matlagningen. Bara det är värt att betala tusenlappar för tycker min man.

Hoppas ni haft en bra start på den nya veckan! Denna arbetsvecka blir extra kort för mig, då jag ska iväg på äventyr som verkligen är en kontrast till en språklärares vardag ;-) KRAM

Bilder lånade från viivilla.se

Tack elever!

Jag fick min kamera, en Canon EOS, när jag fyllde 30 i december. Jag har egentligen inte satt mig in i allt för många av funktionerna och tycker att jag haft svårt att få till bra bilder i allt för ljusa miljöer. Här om dagen såg jag att en av mina elever hade med sig en liknande Canon och då passade jag på att få mig en snabb fotokurs av några av tjejerna. Nu har jag i alla fall koll på hur man ändrar ljusinställningarna och har fått tips på vilka lägen som är bäst. Det är lärorikt att vara lärare :-)

Här följer några bilder från min testrunda:











Det är fantastiskt kul att experimentera och nu har jag helt klart mer att utgå från än jag hade innan. Hoppas att ni har en fin helg!

Bilder: privata

Till Arvid

Min 3580 g tunga och 53 cm långa systerson har fått det fina namnet Arvid. Det är ett namn som finns i min och min systers släkt, då vår gammelmorfar som vi tyvärr aldrig hann träffa hette så. Jag är fantastiskt glad att Lina och Albin valde att föra vidare det namnet.

Som nybliven moster tycker jag att det är jätteroligt att kika på babyprylar igen och jag har valt ut några favoriter som jag tror att Arvid och hans mamma skulle gilla.








Himla Junior Teddie Throw
Lundmyr apa liten
Färg & Form förvaringsaskar 3-pack
Klippan badcape Laban & Labolina


Samtliga bilder är lånade från jollyroom.se, en webshop med ett brett sortiment från många kända märken.

Moster

Klockan 12:35 i dag blev jag moster för allra första gången till en liten pojke. Lycka! Jag är uppspelt, stolt och fylld av förväntan inför detta nya underverk.


Bild lånad från jollyroom.se

Nu är den min











Efter fyra besök inom en timme på Interflora Fresh kunde jag inte hålla mig längre. Cubism från Cult Design fick plockas ner från hyllan och bäras hem till mig. Jag gillar den!

Bilder: privata

Eivor

Min allra första fröken hette Eivor. Hon är kanske en av de många anledningarna till att jag nu, 24 år efter skolstarten i årskurs 1, skriver här i bloggen. Med tålmodighet och lugn guidade hon oss genom lågstadiet och det var med glädje jag hittade en gammal skrivbok nu i sommar. "Det märks att du gillar att skriva, Anna! Du vill nog bli sagoförfattare när du blir stor", hade Eivor skrivit. Sagoförfattare blev jag inte, men däremot en svensklärare som gillar att skriva.

Eivor är också namnet på en av IKEA:s nya textilkollektioner. En av kuddarna finns redan i mitt hem och den kan ni se här. Designern Kajsa Aronsson fick i uppdrag att skapa en kollektion med en känsla av hantverk. Hon inspierades av sin egen vardag när hon skapade Eivor medan jag fortsätter, att någonstans i bakhuvudet alltid bära med mig den fina start min fröken Eivor gav mig i skolans värld.







Foto: IKEA Livet Hemma
 

In med Vågö!

Nu har jag testat att ta in en av våra Vågö från balkongen och för tillfället finns det inte så många fler platser förutom i läshörnan som den får plats. Det blev helt okej, men jag vet inte om den är lika skön att sitta och läsa i som vår gamla och insuttna Poäng som stod där innan.











Tillsammans med nya kudden Eivor och en Polarvide också från IKEA blir det gosigt och skönt. Det kan behövas en regnig söndag som denna!

Bilder: privata

Hemma hos en ikeainredare

I senaste numret av Femina finns ett par reportage där vi får inblick i hur några inredare bor. I reportagen "Hemma hos proffsen" får vi bland ta del av hemma-hos-bilder från Helena Bengtssons (inredare på Ikea Concept Center) ljusa och luftiga hem i Holland. Där bor hon i en 60 kvm stor lägenhet från förra sekelskiftet. Den har högt i tak och här har hon lyckats blanda ikeamöbler med personliga och ärvda prylar. Jag tilltalas också av ljuset och de lugna färgvalen.



Ser ni att hon har Vågö inomhus? Nu när vädret börjar bli allt svalare är jag väldigt sugen på att flytta in en av mina också. Du kan titta närmare på bilderna här eller i Femina nr 9 2011.

Äntligen helg efter tre arbetsdagar! Även om sommaren är skön så finns det ingen av sommarens fredagar som slår känslan av att få komma hem efter en arbetsdag en helt vanlig fredag. Ha en fin start på helgen!

Bild: lånad från femina.se

IKEA katalogen 2012

Kunglig bebis på jäsning var gårdagens stora nyhet, men i dag lägger vi allt fokus på efterlängtade bibeln, också känd som IKEA-katalogen, som släpptes i dag. Jag håller på mina principer att vänta på pappersversionen, men jag har i alla fall tjuvstartat med att lägga upp en widget i marginalen till vänster. Där kan du kika i webversionen om du vill ;-)



Pressbild: Ikea-tävlaren, en av flera bilder, skapad i samarbete med fotograf Carl Kleiner, scenograf Fritjof Granström och stylist Evelina Bratell.

Cubism - lysande nyhet från Cult Design

För ett par dagar sedan fick jag Cult Designs höstkatalog i min brevlåda och det är en fröjd att få bläddra bland allt snyggt. En klar favorit bland nyheterna blev lampan Cubism. Jag har länge funderat över en ny lampa till köksbänken och nu är det klart. En vit Cubism måste det såklart bli!





Höjden på lampan är 55 cm. Det går också att välja svart skärm eller svart/vit fot till denna snygging, men jag ser den helt klart i helvitt hemma hos oss. Den ska finnas ute i butik redan nu, så jag ska snarast besöka en återförsäljare i min stad för att få ta mig en närmare titt.  

Bilder lånade från Cult Design med tillåtelse.

Sista dagen

Har precis druckit en kopp kaffe och tittar ut genom fönstret. Det är ingen rolig syn jag möts av, då regnet öser ner. Det är allra sista dagen på min sommarledighet och jag sitter här och funderar över vad jag och flickorna ska fylla vår dag med. Om jag ska vara ärlig så känns det rätt skönt att vardagen med rutiner drar igång igen. I morgon. Nu tar jag en kopp kaffe till och njuter av att kunna sitta i pyjamas klockan tio över tio en tisdag.


En äppelgrön kivilykta har hamnat på favoritlöparen i filt.

Bild: privat

Där vi sover

Nu är det länge sedan jag visade bilder från vårt sovrum. Det har i och för sig inte hänt allt för mycket där inne sen sist och det nyaste inköpet är bara en liten Vikis som passar perfekt på sänggaveln. Jag gillar den enkla och stilrena designen och dess värde är inte att förringa nu när vardagen börjar om. Mathias behöver väckning redan i morgon bitti, medan jag och tjejerna har ledigt till på onsdag.



















Att vardagen börjar om innebär också att vi börjar om med Icas Matkasse i morgon. Vi provade några veckor innan sommaren och blev riktigt nöjda. Det är goda, rätt enkla och varierade recept som räcker till fyra personer. Eftersom två äter mindre portioner blir det rester som fungerar antingen som lunchlådor eller middag dagen efter också. Allt som underlättar hektiska veckodagar gillar jag!

Bilder: privata

Ny bloggplats?

Vi har en liten öppning mellan två köksskåp och jag har länge velat ha en barstol där. I tisdags när vi var på IKEA köpte vi en Sebastian som var nersatt till 399 kr. Det är en perfekt plats för att sitta och bläddra i en tidning eller kanske sitta och blogga på.









En del nyheter hade hunnit plockas fram i varuhuset och jag blev särskilt förtjust i flera av de nya lamporna. Bland annat är jag sugen på att byta ut lamporna på köksbänken, men jag blev lite osäker på vilken höjd jag skulle välja. Som ni ser är det en bit från köksbänken till själva fönstret och då ser det inte bra ut om lampan är för låg. Till nästa besök ska jag ha mätt ordentligt! Jag har fått inbjudan till både katalogsläppet i Stockholm och i Sundsvall på torsdag, men tråkigt nog börjar jag om att jobba på onsdag. Det är bara att fortsätta vänta tålmodigt på att den ska landa i min brevlåda.

Som ni ser på sista bilden är räcket som vi kapade nu helt klart. Nya överliggare är fastskruvade på båda sidor om trappen:





Ha en fin helg kära bloggläsare!

Bilder: privata

Dalahäst

Under vår semestertur i Dalarna hittade jag också en dalahäst, fast inte i traditionell tappning. Denna svarta skönhet är egentligen ett bokstöd tror jag, men jag tycker att den är fin att ha framme i köket också.



Jag köpte den på Kuckelikana i Kupolen, Borlänge. Det är en butik med många godbitar och om du vill kika på dem kan du besöka deras webshop här. Helt klart värt ett besök!

I dag har jag varit lite småtrött efter gårdagens mycket trevliga tjejkväll med finaste kollegorna. Vi samlades på en av kollegornas underbara sommarställe och njöt av god mat, dryck och varandras sällskap hela kvällen och en bra bit in på natten. Bad i såväl badtunna som sjö blev det och mina döttrar blev väldigt förvånade när jag berättade att jag badat så mycket. Mamma badkruka är nog vad de ser mig som i vanliga fall... Hur som helst, tack för en fantastisk kväll kära kollegor!

Bild: privat

Äppelgrönt

I sommar har två sköna äppelgröningar från Iittala hamnat i vårt kök.





Marimekkoskålen köpte jag på Iittala Outlet i Insjön och den lilla Alvar Aalto skålen är en prenumerationsgåva från Sköna Hem. Hittills har jag satsat på kivilyktor i klarglas, men ett par eller tre i äppelgrönt vore inte helt fel.

Nu ska jag kika vidare på "Flickan från ovan" och hoppas på att filmen är lika bra som boken var. Ha det gott!

Bilder: privata

Säsongens garderob

Om drygt en vecka är det härliga sommarlovet över och så här års tycker jag att det är extra roligt att fylla på i garderoben. I höst kommer jag att ha marinblått som en av mina basfärger. Favoritfärgerna i inredningen; vitt, grått och svart, finns än så länge inte så starkt representerade bland senaste inköpen.







Kläderna kommer från Vero Moda, Bik Bok, Gina Tricot och Ellos. Jag har gjort ett löfte till mig själv att jag ska försöka shoppa en mer genomtänkt garderob den här hösten i stället för att köpa ströplagg till billiga priser. Kläderna skulle jag gärna matcha med snyggingskorna som jag provade på Din Sko i dag:





Hur ser din höstgarderob ut? Har du några shoppingtips att dela med dig av?

Bilder: privata och lånad från Din Sko.

Isa Form 5 år!

När jag började läsa inredningsbloggar för snart fyra år sedan upptäckte jag att många av er jag följde beställt snygga tavelmotiv från en viss Isa. Denna webbutik blev snabbt en av mina favoriter också och om jag hade haft plats på väggarna skulle jag nog ha haft fler än de tre finfina motiv som fram till nu hunnit förgylla några av våra väggar. Just nu firar Isa Form femårsjubileum och jag önskar ett stort GRATTIS till Isa och hennes webshop! Om du skyndar dig med en beställning i dag hinner du med att få 10% med rabattkoden "fem", som Isa bjuder på för att fira sitt jubileum.





Övre bilden lånad från Isas blogg och nedre bilden privat.

Höstmys

Här där vi bor är det riktigt grått och trist väder i dag. Det får mig att vilja tända en massa ljus och leta efter höstinspiration på nätet. Hos Lagerhaus hittade jag en del nyheter som skulle kunna passa i höst.









Träljusstakarna skulle jag kunna tänka mig att ha i köket för att få en kontrast mot allt det vita. De är så snygga! Hur är det där du bor? Får du njuta av härligt sommarväder eller är det grått och trist som hos mig?

Pressbilder från Lagerhaus.

Sitt fint

Sedan jag skrev senaste inlägget har det gått fyra dagar och finaste flickorna är nu tillbaka på hemmaplan. De möttes inte bara av en luftigare planlösning på övervåningen, utan även av en ny gul liten stol i hallen. På den stolen kan den som blir först klar av flickorna sitta och vänta när det är dags att bylsas på och åka i väg till skola, dagis och jobb framöver. Stolen Piggelin kommer från Åhléns och kostar 99 kronor.







Vi hade planerat att lägga nytt golv och golvvärme i hallen denna sommar, men i stället prioriterades altanen och vi får vänta lite till på ett varmt och skönt välkomnande golv. Semestern är ju inte bara till för att jobba i huset... En glad gul stol som lyser upp har vi i alla fall!

Bilder: privata