Kartell Bourgie

God fortsättning! Vi har haft en lugn och skön julhelg med mycket god mat och fina klappar. Inlägget i dag kommer dock inte att handla om någon julklapp, utan en present jag unnade mig själv ett par dagar innan jul. Kartell Bourgie har länge varit en drömlampa för mig och när jag då fick en slant i present visste jag precis vad den skulle gå till... Passande nog hade jag en rabattkupong på färgaffären som säljer lampan och att få 200 kr per tusenlapp gjorde alltså att jag fick 400 i rabatt. Det fanns inte mycket tvekan när jag slog till! Nu står den på vår köksbänk och stoltserar.







Det har kommit mängder av snö under julhelgen, så det har blivit många turer med flickornas snowracers. Ebba fick en i julklapp så nu slipper vi bråk om vem som ska få sitta på "bobben". Jag misstänker att det blir en tur nu efter lunch också... Ha en skön söndag! KRAM

Julhälsningar

Även om vår familj inte skickat julkort just detta år så finns det många vänliga själar som skickat till oss. På många bloggar har jag sett olika tips på hur man kan visa alla fina julkort och här ser ni hur jag valt att göra. Jag köpte bara ett bredare band i silver och satte sedan fast korten med enkla klämmor.





Nu återstår lite städning för mig innan jag kan påbörja uppesittarkvällen, så om jag inte hinner göra något mer inlägg innan i morgon får den söta grisen här ovanför meddela vad jag önskar er alla nu: GOD JUL! Ha en underbar julafton!

Fjäderljus

Med denna fjäderljusslinga, som är mitt senaste inköp bland julpynten, vill jag önska alla mina bloggläsare en riktigt trevlig helg och en mysig fjärde advent.



KRAM på er!

Bild: privat

Presenter

Jag fick så mycket fint i går på min födelsedag. Här kommer några av sakerna:


Detta söta rådjur fick jag redan förra helgen av kära Hanna.


Ljuslyktor, som fick ta plats bredvid krukgubben, fick jag av svärföräldrarna. Det kanske inte syns så bra på bilden, men prickarna är röda.


Ännu en miniorkidée av mina föräldrar.


Marimekkomuggar fick jag passande nog av söta Mari(e)...

Detta är premiärinlägget från min nya kompis laptopen. Vi trivs redan fint ihop! :-) Nu ska jag kika vidare på Pernillas jul. KRAM

Födelsedagsblomster

Den 15 december 1980 föddes en mörkhårig hårfager liten tös som fick namnet Anna och som alltså fyller hela 29 år i dag. Den tösen har uppvaktats och fått många telefonsamtal, sms och andra hälsningar dagen lång. Det uppskattas innerligt och därför vill jag i kväll dela med mig av de vackra blommor jag fått på bemärkelsedagen. Tack alla!


Inte bara en utan två miniorkidéer kom hela vägen från Västerbottens inland i lördags och här ser ni en av dem.


Min käre make tyckte synd om mig som var tvungen att rycka ut och jobba på den dag som jag trodde jag skulle få vara ledig, så han skickade mig ett blomster- och chokladbud. Tack älskling! Av honom och flickorna fick jag också en alldeles perfekt present som kommer att underlätta både bloggandet och hemmajobbet om kvällarna, nämnligen en mini-laptop. En liten baktanke finns kanske också... nu kan han nämnligen få spela sina spel i lugn och ro om kvällarna utan en fru som tjatar om att hon vill ha datorn. Bara vi nu inte sitter klistrade framför varsin skärm varje kväll, så ska nog denna present komma väl till pass :-)

Nu ska jag njuta av det lilla som är kvar av min födelsedag. KRAM på er!

Bilder: privata

Tävlar i grevens tid...

Min kära bloggvän Dahlarna har just nu en tävling på sin blogg i samarbete med formodesign.com. Priset är den snygga ljusstaken Dolce Vita och om du också vill ha chansen på den skynda dig då in här. Tävlingen avslutas nämnligen i kväll kl 22:00.



Bild lånad med tillåtelse.

Maskros mitt i vintern

På tisdag fyller jag år, men redan i helgen har jag blivit uppvaktad i förskott av mina föräldrar, min ena syster och mina svärföräldrar. Jag fick så mycket fint, bland annat lampan Maskros från IKEA PS. Nu hänger den i vårt vardagsrum och sprider ett mysigt sken. Jag är jättenöjd!



Ljusstakar från IKEA blev det också. Dem har jag spanat på hos min syster och undrat för mig själv varför jag inte också köpt dem, men hon är uppmärksam och nu har jag tre alldeles egna :-)



Eftersom vi hade barnvakter på plats fick jag och min man äntligen tid för ett restaurangbesök i lugn och ro. Det var mysigt, även om vi satt på O'learys (kanske inte det stället man i vanliga fall väljer för en romantisk middag...) och såg Modo vinna över Luleå. Luciahelgen avslutades sedan med glöggmingel i kvarterets lekpark i eftermiddags. Jättemysigt! Nu börjar äntligen de rätta julkänslorna infinna sig hos mig. När betygen är satta på onsdag kan jag börja slappna av på riktigt. Njut nu av kvällen och ha en fin start på veckan! KRAM

I väntan på granen...

...har de nya julgranskulorna från IKEA fått ta plats under glasklockan på Malmbyråerna. Jag drömmer fortfarande om en stor vit plastgran, men min käre man tycker att vår vanliga gröna duger gott och väl. Han har i och för sig rätt, men drömma och hoppas får man väl även om man snart ska fylla 29...



Bild: privat

Virkad hjärtskål

Jag kan inte virka men tycker att virkade inredningsdetaljer är väldigt fina. Därför blev jag mycket glad när jag hittade den här virkade hjärtskålen på Indiska för 39 kr. Det lönar sig nästan att inte kunna :-)



Helgerna går som vanligt i ett rasande snabbt tempo och särskilt när man har trevligt besök. Vi har haft en mysig helg tillsammans med Hanna och Ella, men nu har de åkt hem till pappan och bröderna igen. Precis som det ska vara med andra ord, men vi saknar redan lilla Ellas framfart på golvet. Snart går du lilltjejen!

Bild: privat

Helghälsning

Med detta inlägg vill jag skicka två hälsningar;

- Först och främst vill jag hälsa Emmy och Ebbas allra första lilla kusin Felicia i Göteborg välkommen till världen :-)
- Sen vill jag önska er alla en riktigt mysig helg! För mig väntar besök av en kär vän och hennes lilla dotter, samtidigt som min man ska på julfest med jobbet. Det är som bäddat för tjejhelg!



Sköt om er! KRAM

Bild: privat

Vardagsrummet i vitt och silver

I år har jag försökt köra på vitt och silver som tema i vardagsrummet till advent. Här kommer några bilder från nu i kväll (som tyvärr har halvtaskig kvalitet) men som jämförelse får ni se en regnbild från början av veckan också.


Regn och advent hör verkligen inte ihop, så vi är lyckligt lottade som äntligen fått snö.


Någon stor vit plastgran kommer jag nog inte att få i år heller, men en liten från Plantagen har jag i alla fall :-)













Det blev några bilder att scrolla ner... för dig som tagit dig ända hit kan jag meddela att EMD:s julskiva går för fullt här hemma just nu, även om Ebba von Sydow sågade den rejält i P3 i dag. Vi gillar den!

Bilder: privata

Advent i köket

I förrförra inlägget skrev jag att förra veckan varit omvälvande och jobbig, men allt som gjorde mig ledsen då har fått sin lösning i dag och nu är jag mycket glad och lättad igen.

Det firar jag i kväll genom att visa lite adventbilder från vårt kök. Jag tog alla bilder i går, men då regnade det och i dag är det snö och vackert igen. När jag hunnit ta nya bilder ska ni få se vardagsrummet också, men de många tråkiga regnbilderna behåller jag för mig själv.


Denna stjärna har hängt med i många år nu.


På Clas Ohlson hittade jag en röd liten julbock för ynka 29 kr.







Ha en mysig kväll! KRAM

Bilder: privata