Adventspyntet börjar...

...nu hamna på plats runt om i vårt hus. Eftersom detta är första julen i huset har jag bara kört på känsla var mina gamla ljusstakar och stjärnor skulle kunna passa in och hittills har det gått ganska bra. Det finns en massa fina nya ljusstakar på stan som jag gärna skulle vilja köpa, men det känns som att föräldrapenningen kommer att gå åt rätt snabbt ändå så här inför jul. Jag skulle ha lydit rådet från min plastpappa och shoppat ljusstakar på rean i januari, men då var det såklart mycket roligare att lägga pengarna på vårnyheter som började trilla in. Är det fler som känner igen sig?

Först ut är bilder från köket.


Adventsljusstaken har nu fått tillökning av svarta och vita svampar från Village.


Kommer jag att lyckas hålla denna julstjärna i gummikrukan vid liv ända fram till jul tro? Det brukar gå mindre bra på den fronten för mig måste jag erkänna.


Den svarta löparen i fleece har fått komma fram ur lådan igen. Tyvärr syns den inte så bra mot vaxduken ser jag nu...


Stjärnan i plexiglas fick jag av mamma för många år sedan, men den är en favorit som absolut hänger med även i år.

Fler bilder från adventspyntandet kommer, men nu börjar det bli dags att gå upp och kika på vem som åker ut ur Idol. Heja Kevin!

KALLT omplacerades

I dag putsade jag fönstren i vardagsrummet, eftersom de är rätt låga och fulla av fingeravtryck tillhörande en viss ettåring. Sen testade jag hur det skulle bli med mina Kalltljusstakar från IKEA och på en gång kunde jag se att det absolut inte kommer att gå att ha dem där. Ebba gick nämnligen direkt dit och började suga på lamporna, vilket känns lite väl riskabelt. I stället fick ljusstakarna flytta ner till Emmys rum och där passar de mycket bättre samtidigt som de inte är så lätta för lillasyster att komma åt.







Rummet i övrigt är varken särskilt städat eller pyntat, men det får vi sysselsätta oss med på lördag.

Bilder: privata

Tvåårsjubileum och tävling

Grattis Tjohalias blogg om inredning på tvåårsdagen! Självklart vill jag vara med och tävla om den söta tomten ;-) Tävla kan du också göra här.


Bild lånad med tillåtelse.

Liten hjärtesak

Kvällens storhandling på Coop Forum resulterade även i att en liten, men lurvig och mysig kudde hamnade i min kundvagn. Just nu kostar den 59 kr.





Bilder: privata

Vinterpynt

Personligen vill jag vänta till lite närmare helgen innan jag börjar adventspynta, men i dag har jag i alla fall plockat fram två lite vinteraktiga pynt. Det gäller ju att börja värma upp!


Min fina vinterflicka som jag fick av kära syster för några år sedan.


De två fågelträden som jag köpte på Boom förra julen fick ta plats på tavellisterna.

Nu ska storasyster hämtas från dagis så jag och lillsessan ger oss ut i det vintriga landskapet. Ha en bra dag!

Bilder: privata

Min adventsljusstake och helgens bravader

Med bara en vecka kvar till första advent har jag nu i kväll börjat pyssla ihop årets adventsljusstake. I dag har vi varit i gamla hemstaden och då hann vi med en tur till Plantagen. Där hittade jag svarta blockljus som passade perfekt i min changeljusstake. Siffrorna köpte jag på Village tidigare i höstas och det var allt lite pillrigt att få fast dem på de tjockare snörena, men med lite pillrande så...



Jag skulle vilja ha något pynt längst ner på ljusen, men vad det ska bli får jag klura ut under veckan. Kanske några pärlor på tråd vore fint, men jag har också sett att Village har vita och svarta svampliknande små saker som kanske kunde passa bra.

På Plantagen hittade jag också en liten gummikruka som jag blev väldigt förtjust i. Den ska få prydas av en julstjärna så snart jag hunnit köpa en.



Vår helg har varit bra, men intensiv. Fredagskvällen bjöd på en väldigt trevlig fest med mitt jobb, men dagen efter var mycket seg för min del. I dag har vi som sagt var varit i gamla hemstaden och stora sessan var mycket glad och nöjd över att få åka på kalas och få träffa sina gamla dagiskompisar igen.

Helgen började däremot väldigt dramatiskt. I fredags eftermiddag ringde Mathias och sa att han var på väg till sjukhuset. Varje fredag spelar de nämnligen hockeybockey på jobbet och denna fredag gick det mindre bra för honom. En sådan där hård orange bandyboll träffade honom rakt i ögat och gjorde honom både vimmelkantig och suddig i blicken. Som tur är gick det bra, men han fick en liten blödning och är ordentligt blå.

Efter en händelserik vecka och helg hoppas jag nu att denna blir lite lugnare för vår del, så kan jag tryggt hinna med bloggen igen :-) Kram på er!

Något som värmer...

...är alla ni underbara bloggare jag lärt känna via bloggandet. Det är så kul att få kika in i era fina fina hem och inspireras samtidigt som ni delar med er av er själva och vad som händer i era liv. Något som värmer lika mycket är när jag själv får uppskattning och i går fick jag det i form av en utmärkelse av fina bloggvännen Dahlarna. Jättetack än en gång!



Just nu är det mycket på gång i min tillvaro. I dag har vi varit i gamla hemstaden på begravning av M:s söta farmor som tyvärr gick bort för en tid sedan. I går kväll hade jag utvecklingssamtal på storasysters förskola och sedan väntade en mysig date på stan med en kompis. I morgon är det fest med mitt jobb (som jag förresten snart återvänder till...) och då kommer jag även att sova borta, så det känns som om jag inte riktigt hinner med mitt bloggande just nu. Därför vill jag skicka vidare denna utmärkelse till alla er som återkommer hit och kommenterar och ger glada hälsningar, för även om det är mycket nu läser jag varenda kommentar.

På lördag när jag kommer hem blir det ett efterlängtat pepparkaksbak med stora sessan och på söndag har hennes bästis i gamla hemstaden femårskalas som hon självklart ska få fara på. Därför är jag nog tillbaka här på bloggen tidigast på söndag kväll och då hoppas jag verkligen att telia inte strular något mer.

Ha en jättebra helg! STOR KRAM

Vinn ett zinkhus

Ett zinkhus från Walther & Co skulle gärna få flytta in hos mig och därför passar jag på att vara med och tävla om ett hos Butiken Flitiga Fredrika.


Bild lånad med tillåtelse.

Jag undrar...

...om någon på Telia läser min blogg. I eftermiddags när jag och flickorna kom hem stod det nämnligen en bil från ett lokalt elföretag utanför vårt hus. Ut ur bilen kliver en man som säger att han på uppdrag av Telia varit och fixat vårt internet genom att byta ut några kablar nere vid elcentralen. Han ber mig gå in och kontrollera internet och mycket riktigt - det fungerar. Hastigheten är ännu inte den bästa, men så länge det går att blogga och surfa är jag nöjd :-) Det känns ändå inte som om den här internethistorian kommer att sluta här, eftersom mannen påpekade att det grävs mycket häromkring just nu.

Årets första julklapp har inhandlats. Jag kan avslöja att det är lillsessan som ska få den av sin mormor och plastmorfar, men om vi skulle släpa den hela vägen hem till dem skulle inga andra julklappar få plats... Ni ser vad det är va? Jag kan avslöja att mamsen var med och bestämde färg för att den skulle passa in på ett visst ställe ;-)



Nu väntar strax en skön stund i soffan framför Äntligen Hemma. Jag gissar att jag inte är den enda som snart lämnar datorn för tv:n?

Bild: privat

Ofrivillig bloggpaus igen

Telia går inte att lita på just nu. Ena sekunden fungerar internetuppkoplingen men så plötsligt finns ingen nätverksanslutning längre. Jag har försökt skriva flera inlägg som aldrig kunnat publiceras på grund av den anledningen. Nu har M tappat tålamodet och beställt en annan internetleverantör, så förhoppningsvis kommer jag snart i gång på riktigt här på bloggen igen.

KRAM på er som kikar in här även fast det står helt still just nu. Jag skickar vidare en blombukett jag fick av Mathias i går till er alla ;-)

Mera tävling

Tävlingar med finfina priser är något jag gärna är med på :-) Denna gång är det rara fru Sätterlund som lottar ut kakburkarna Jul av Karin Mannerstål. Självklart hoppas jag på tur för jag har suktat länge efter de här godbitarna!

God fredag!

Emmy och jag blev lite pysselsugna samtidigt som vi var sötsugna och då fick chokladdoppning bli vår aktivitet. Får vi bjuda på några chokladdoppade russin så här på fredagseftermiddagen?



Eller kanske IKEA i choklad?



Ha en fortsatt bra fredag!

På tal om tävling...

Här är min vinst som jag vann i Dahlarnas tävling. Det är en tunika som kommer från House of Lola och den är verkligen superskön och mysig :-)





Som ni märker är jag tillbaka på nätet och nu håller jag tummarna för att ingen fler kabel grävs av. Ha en bra torsdag!

Bilder: privata

Jag är med i ännu en tävling ;-)



Om du också vill vara med tycker jag att du ska kika in hos inredning och pyssel, som för övrigt har en jättemysig blogg. Vi får se om jag har lika tur som förra gången jag tävlade!

Bilden är lånad med tillåtelse.

Är det sant?!

På telia sa de att vi nog skulle få vänta i fem arbetsdagar innan vi fick internet igen, men nu plötsligt när Mathias kollade så fungerar det igen. Jag som hade förberett mig på flera dagar av svår abstinens och så är jag tillbaka redan nu. Härligt, men jag vågar inte hoppas allt för mycket för här grävs det för fjärrvärme lite överallt...

KRAM på er!

Uppdatering: nu i kväll är vårt internet väldigt segt och knaggligt, så helt ok verkar bredbandet och linjerna inte vara.Jag har försökt kika in hos många av er men det har tyvärr gått mindre bra. Vi ses när vi ses helt enkelt!

Telia nere!

Telia verkar ha problem med både telefon och bredband, så därför vet jag inte när jag kommer tillbaka till bloggen. Hoppas vi ses snart!

Hälsar Anna via sin syster

Kram!

Testing pågår

Jag håller som bäst på att försöka lära mig att göra min blogg mer personlig genom att lägga in egna bilder och icke-standard-kodmallar. Det är en enda djungel för mig, men jag hoppas ändå att det inte blir allt för stort kaos bland inläggen och bilderna medan jag håller på. Nu ska jag sova på saken, så godnatt!

Tack söta Lisa för tipset om designadinblogg.se!

Min burksamling

Ovanför skafferiet och städskåpet finns en tom yta som vi inte kommit på något passande till. Därför har jag nu flyttat upp fler av mina plåtburkar dit och där är de en trevlig färgklick än så länge.





På andra bilden ser ni också det färdiga resultatet av mina guldramar som sprayades svarta för ett tag sedan. Jag har börjat spraya ett träfat och ett fat till en blomkruka vita, men det behövs ett varv till och det har jag inte riktigt lyckats hinna med än.

Bilder: privata

Sju sanningar


Varför jag lagt in denna bild förstår du om du fortsätter att läsa inlägget...

Jag har blivit utmanad av både Anniebo och här och nu. Så här lyder reglerna:

- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Här kommer sju sanningar om mig

1. När jag och Mathias precis flyttat ihop för åtta år sedan brukade han kalla mig Monica då och då eftersom han tyckte att jag var lika pedantisk som Monica i Vänner. (med hans mått mätt kanske, ha ha)
2. Jag har två tatueringar som gjordes när jag var 17 och 19 år, men jag ångrar ingen av dem. Den ena är på skuldran och den andra på ankeln.
3. Mitt temprament kan vara ganska så hett men det går fort över.
4. Jag har på "äldre dar" blivit rädd för att gå till tandläkaren.
5. En jag-mötte-Lassie-historia om mig är att min morbrors sambo är moster till Idol-Kevins flickvän.
6. Jag måste ALLTID komma i tid och är ofta på plats minst tio minuter innan utsatt tid. Det är riktigt jobbigt för mig att upptäcka att jag kommer att vara någon minut sen.
7. Saltlakrits är en av mina stora laster.

Det var lite blandade sanningar om mig och nu är det meningen att jag ska skicka vidare till sju stycken. Jag har lite dålig koll på vilka som redan fått, men här kommer de jag utmanar:

Jennys Hem
Dahlarna
Lisa
Mrs B & co
Fru Sätterlund
AKJ
Hilleshög

Ni som ännu inte fått denna utmaning får mer än gärna hänga på också såklart!

Lampa som håller inne med ljuset

Jag har länge letat efter en lampa till köksbänken och i går hittade jag en på Boom till det låga priset 159 kr. Lampan är helt i min smak och jättesnygg på alla sätt och vis, men problemet är att själva skärmen inte släpper igenom något ljus. Kanske är jag petig, men det ser inte så fint ut utifrån som det skulle göra om man såg hela skärmen. En annan lampskärm blir därför nästa uppdrag på stan.



Bild: privat

Enkelt pyssel

Här kommer ett tips på ett mycket enkelt pyssel som jag fixade efter inspiration från gårdagens besök på Village. Du behöver endast blockljus, någon form av snöre och grankvistar (de jag använde mig av är plastkvistar). Då blir resultatet så här:



Eller med ett äpple:


Bilder: privata

Fler ikeainköp

Här kommer sista bilderna på vad vi köpte under vår snabba sväng på IKEA i lördags.


Sötaste grodan för 29 kr som blir en liten julklapp till lillasyster.


Adventsljusstakar och julklappspapper som får ligga kvar i sina förpackningar några veckor till. Jag skulle gärna packa upp dem i dag, men får allt hålla mig lite till.

Jag känner mig fortfarande inte helt hundra, men den huvudvärk jag har just nu beror mest på att jag såklart lyckades glömma bort att det var under trappan jag stod och fotograferade... Ha en bra torsdag!

Medicin i lådan

Dagens fynd i brevlådan gjorde mig genast lite piggare. Ni kanske förstår varför?





Visserligen kommer jag att få betala 39 kr för filmen och armbandet, men det svider inte direkt en dag som denna. (Inte någon annan dag heller för den delen.)

Jag sov...

...i stort sett hela kvällen i går. Under hela dagen hade jag känt mig yr och lite småsnuvig så när Mathias äntligen kommit hem och middagen var avklarad gick jag och la mig för att vila lite. Klockan stod på 20:47 när jag åter öppnade ögonen och då var det alldeles tyst och lugnt i hela huset. Flickorna låg sött i sina sängar och M satt vid datorn. Som alltid när jag känner mig lite krasslig hade käre sambon köpt choklad, så jag åt några bitar och såg på tv en stund innan jag stupade i säng igen. I dag känner jag mig fortfarande hängig och det känns tydligt att jag har något på g i kroppen, men jag vet bara inte vad... Nu hoppas jag på att lillasyster håller sig någorlunda i skinnet i dag, för i dag har jag ingen lust att plocka skålar, kasttruller, blomjord eller annat som hon hinner dra fram. Ha ha, det verkar inte lovande för nu rullade hon precis ut en rulle med väv här i datarummet.

Dagens bild är ett annat ikeafynd från i lördags. Tre plåtburkar för 29 kr, det får man inte på så många andra ställen va? De har fått flytta upp ovanför skafferiet så länge för där har vi en tom yta som inte utnyttjas.



Ha en bra dag!

Imfors har flyttat in

Nu kommer äntligen de utlovade bilderna på vårt nya soffbord Imfors som följde med hem från IKEA i går. Bilder på övriga inköp kommer lite senare.









Om ni undrar varför det saknas piff på nya soffbordet och att allt mer pynt fått plockas bort så kommer förklaringen här:

Jag har gett upp... nu får denna lilla ettårings mest pillriga period gå över innan några fler ömtåliga saker plockas fram.

Bilder kommer...

I dag har vi varit i gamla hemstaden och alltså fått några biltimmar igen. 20 mil sammanlagt blev det i dag, men det var det värt. Jag och flickorna fick nämnligen några trevliga timmar hos min syster och hennes kille medan Mathias hjälpte till att måla i sin farmors gamla hus.

När vi kom hem passade jag på att fota nya soffbordet men mitt i fotograferandet laddade kamerabatteriet ur. Ni får därför vänta lite till på bilderna, men jag hoppas hinna lägga upp dem senare i kväll när batteriet laddat klart och innan M ockuperat sig vid datorn... Jag har också en massa att ta igen när det gäller att läsa alla era härliga bloggar, för det har jag inte heller hunnit denna helg. Kram på er!

Spontanbesök på IKEA

Efter lunch i dag tog mitt IKEA-sug över och jag lyckades få med mig hela familjen på ett snabbt ikeabesök. 15 mil enkel väg är väl ingen match för en barnfamilj?! Äntligen fanns soffbordet vi så länge velat ha och det står faktiskt redan på plats lagom till lördagsgodiset. Snabbare besök på IKEA har jag själv aldrig varit med om, men oplanerat som det var är jag glad för den snabba svängen jag fick. Några adventsljusstakar och lite annat smått följde också med hem. Nu är det snart dags för nattning av lillasyster och sen blir det lördagsmys för oss andra, så bilder får vänta tills i morgon. Ha nu en härlig kväll! KRAM